Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 20:30:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Koji je krajnji cilj...  (Pročitano 19466 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ali, onda, po toj logici, draga moja Osma putnice, citajuci tvoje postove, ja bi, eto, mogao pretpostaviti, kako je i tebe neko potplatio, a da blatis vjeru, i propagiras okultizam; pa iz toga, iza toga, onda, Dutchovom logikom, kako bi i ti, da imas moc, rusila i palila crkve. Jelda da je to ta logika?

Ta bi nas logika, dakle, dovela do zakljucka, kako je neko - ili vjernik, ili placenik! ako ne vjeruje, onda bi palio crkve! itd.

A sve to spada, priznaces, u - deja vu!

U mraku Srednjeg vijeka, kada su milioni gorjeli na lomacama, upravo je vladala ta logika - ako nisi vjernik, na lomacu! ako ne vjerujes, na lomacu! Itd.

Pa je li to onda nas dragi Dutch pozelio da se vrati Srednjevjekovno bezumlje? Pa da on kroji i mjeri? Pali i zari? - pitanje je sad!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Da, postoji i ta strana cele ove priche...
Da li je nas dragi Dutch pozeleo da vrati Srednjovekovnu bizarnost, ne znam(mada, iskreno, ne vidim ko bi bio toliko bolestan(mada postoji i takvih patoloskih sluchajeva, ali mislim da nas Dutch nije jedan od tih))..
No, ja ne bih palila i rusila crkve, iako sam ateista... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ti, draga moja Osma putnice, mislis da "Dutch nije jedan od tih patoloskih slucajeva".

Ne razumijem. Pokusavas li ti to reci da ih ima mnogo vise? Ili sta?

Cvetak za tebeka Smile:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Ne, samo kazem da ima mnogo, mnogo gorih slucajeva...I da je on samo mozda malo vise zagazio u celu tu pricu o religiji, bogu, svetovnom zivotu i znacaju religije u nasim zivotima...Mozda je na nekoj granici, ali patoloski sluchaj nije...I sem toga, prisustvo  Boga u necijem zivotu, i osecanje duhovnih stvari i funkcionisanje i zivljenje sa njima, je jako individualna stvar, i ja nisam ta koja je kompetentna  da odredjuje granice izmedju velike poboznosti i duhovnosti choveka i patoloskog sluchaja..
Zasto onda jednostavno ne pitamo naseg dragog Dutcha(tj vi, posto vas zanima), da li on stvarno zeli da vrati Doba Srednjeg mracnog Veka u nase zivote..?     
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Draga moja Osma putnice, zaista je primjetna bistrina tvoga uma, i bistrina tvoga rasudivanja. Postujem to, i ljubim ruku dami.

Pa ako je nas dragi Dutch na granici patoloskog stanja, koji bi, po tebi, lijek bio potreban, e da on ne bi presao tu granicu, pa zavrsio kao pacijent nekakve ustanove?

Jos jednom, ponukana bistrinom tvoga uma, moja kicma postaje savitljiva, pa, iz postovanja, ljubim ruku jednoj tako pronicljivoj dami.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Note 10+
Dragi vas Dutch nije zatucani seljak koji Srbiju zeli vratitii u Srednji vek,vec normalan momak koji uziva u zivotu i jebe i pije i ide u kafane,diskoteke,koji gresi,ali se trudi da bude dobar Hriscanin.
Vas Dutch ima mnogo mana i grehova,ako moram da vam se ispovedam,i probao je droge,voli sex sa sto vise devojaka,ali se kao sto rekoh trudim da budem dobar vernik,stalno se borim...
Dutch zeli da Srbija bude prosperitetna zemlja bez kriminala,ubistava,silovanja,droge u kojoj ce svi narodi i narodnosti,ateisti,hriscani,muslimani ziveti,pod uslovom da postuju svoju zemlju i crkvu.
Da ne bude onih koji se zele odreci njenih delova teritorije za saku dolara,da nema onih koji pljuju i bogohule...
Dopud i ostali mogu da javno kazu mi ne verujemo u Boga iz tih i tih razloga,ali ne smeju bogohuliti na ono sto je sveto,ovu zemlju nisu stvarali i nisu ginuli za nju ateisti vec pobozan narod i vladari i naravno crkva,tako da nemaju nikakva prava da rade to sto vec rade.
Ali imaju prava da razmisljaju svojom glavom,da im niko ne nameec silom veru ili bilo sta drugo.
       Ne zivim ja u nekim zatvorenim sredinama,imam prijatelja i muslimana,katolika,ateista i super se slazemo jer oni imaju svoje misljenje,a ja svoje,ali niko on njih ne bogohuli,pljuje,naziva psihopatom mene koji verujem,niko od njih nema patolosku mrznju prema pravoslavlju kao ovde prisutni.
Jos neko pitanje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 244
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ajde i ja da kazem svoj krajnji cilj . Za moje shvatanje zivota i sveta oko sebe pre svega kroz borbu za opstanak , cilj zivota je jednostavno ziveti i slediti svoje instinkte u meri u kojoj je moguce . Sve van toga je vrlo vesta manipulacija i savremeni covek sve dublje koraca u pravcu manipulacija .

Napadate Dutch - a da hoce da nas vrati u srednji vek i smatrate to doba kao simbol mraka , a tada je covek u Evropi imao jedan sistem vrednosti proistekao iz hriscanstva . Bio je siguran u svoje spasenje verovao je , oko 178 dana u godini je provodio u raznim karnevalima  , jeste postio , ali je to morao da cini u svakom slucaju zbog ekonomskih razloga , drzava mu je uzimala desetak . Ukidanjem robovlasnistva , skace cena radne snage pa se zbog toga uvode napredniji nacini obrade zemlje , djubrenje onom vrstom kamena od koga se pravi cement , vetrenjace ...  Sve ovo dovodi do boljeg ekonomskog polozaja obicnog coveka nego u antici . Reci cete sta je sa lomacama ? Odgovor je pitanje - sta je sa Hirosimom i Nagasakijem i napalmom u Vijetnamu ? Nista se nije promenilo. Zapitajte se da li neko manipulise da bi sto vise ukaljao crkvu i srednji vek ?
Zapitajte se da li ovi koji pluju po vladiki Nikolaju , uopste znaju zasto to cine ? Odgovoricu vam - najcesce ga nisu ni citali i misljenje o njemu sticu na osnovu parcijalnih citata , a ako su ga citali njegova dela ne posmatraju iz konteksta i vremena u kome su nastajala ( ovo je doduse slucaj i sa onima koji ga postuju )

Sa druge strane zagovornici prethodnog misljenja koje izrazava istinu o srednjem veku i crkvi , bi krenuli bi krenuli da pljuju po "koka kola" civilizaciji i trulim vrednostima zapada .

Kada bi smo videli kako su nastali i srednjovekovni nacini misljenja , a i "Koka Kola" civilizacija vidimo da su oni koliko toliko svaki u svoje vreme pojedincu pruzali utociste , dakle bilo je to nesto sto od pojedinca nije  previse zludjivalo , naravno uzev u kontekstu vremena u kome je postojalo .

Medjutim , pogledajte manipulacije na ulazu 21. vek , ima na stotine sekti , raznih desnicarskih pravaca - neoliberala , neokonzervativaca , fasista , nacista , raznih levicara - komunista , socijalista ... Raznih kvazi pokreta- ovakva ishrana ili onakva , mesna ili makrobioticka . Neki kazu nacionalnim manjinama dati prava , neki su protiv toga , neki su za seksualne manjine neki protiv .

Sve su ovo razni religijsko-filozofski-moralno-politicki pravci ili jos cesce njihovi jeftini surogati . Sve njih je neko izmislio svesno  ili nesvesno da bi imao koristi od sirokih narodnih masa i njihovog zaludjivanja . Uzimaju nam sve vise i vise nas zaludjuju , u srednjem veku je drzava uzimala desetak , a danas uzima 60% nacionalnog prizvoda . Jedini zakljucak - je trudite se da zivite po svojim pravilima koliko je god to moguce i ne dajte da vas zaludjuju . Danas ljude zaludjuju vise nego ikada . Sto nas vise zaludjuju obecavaju sve vise , a jedino vise traze i uzimaju.
« Poslednja izmena: 12. Jan 2006, 16:47:35 od Desper »
IP sačuvana
social share
Maximalno!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6249
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Note 10+
Eto vidite tako treba da izgleda odgovor,a ne da stvaratre provaliju medju nama.
Desper misli jedno ja drugo,ali bi se uvek mogli naci na kafi i popricati,sto se sa nekima ovde gotovo nemoguce.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
pa, moram odmah u samom startu spomenuti da ja NISAM rekla da je nas Dutch patoloski sluchaj...Rekla sam da ih ima, ali sam napomenula da mislim da on to nije..I za sve sto sam rekla, rekla sam MOZDA.I jasno sam stavila do znanja da se ja ne mesham u verska opredeljenja drugih i da imam neka svoja verovanja po kojima se vodim(pogledati moje prethodne postove)...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
"Dopud i ostali mogu da javno kazu mi ne verujemo u Boga iz tih i tih razloga,ali ne smeju bogohuliti na ono sto je sveto,ovu zemlju nisu stvarali i nisu ginuli za nju ateisti vec pobozan narod i vladari i naravno crkva,tako da nemaju nikakva prava da rade to sto vec rade."
A zasto su tada svi bili Hriscani? Da li je to zato sto su bili mnogo mudriji od nas ili pak zato sto je sve drugo zabranjivano i kaznjavano, zato sto su bili zaludjivani od malih nogu, zato sto se njima manipulisalo?
A sta je to "sveto"? Na osnovu cega mozes da kazes da je ono u sta ti verujes "sveto" i da se ne sme dovoditi u pitanje, a da su druge teme, tebi ne intresantne dozvoljene?
Ko pravi jaz? Ja ne pamtim da je Dopud uvedio bilo koga sto za tebe ne mogu reci.

Nisi ni svestan koliko si nistavan

Bas to je u tvojoj jadnoj glavi i dusi,smrdljivi memljivi podrum,prazan samo ustajala zimnica.
Kako kad nemate argumente skrecete temu i vredjate.
Neobrazovani praznoglavac to si ti.

Muhamed???
Bese onaj epilepticar?

Toliko o postovanju tudje vere...
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 20:30:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.