Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 308 309 311 312 ... 354
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Koji Automobil Kupiti? Savjeti, Pitanja i Odgovori  (Pročitano 424172 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1435
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy A52s 5G
Sta je bolje uzeti po vama, opel insigniu ili skodu oktaviju face lift?

Priblizne su im cijene sto se tice novih vozila, pa me interesuje vaše mišljenje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8869
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Sony Xperia Neo L
Insignia,ipak je visa klasa(ford mondeo,laguna,passat...),noviji je model...
« Poslednja izmena: 23. Jan 2010, 12:09:17 od ooooooooooo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1435
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy A52s 5G
I ja sam vise za insigniu, iako je skuplje odrzavanje a i registracija.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8559
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung i8510 innov8
Pa to zavisi od motora koji uzmesh. Inache isto glasam za Insigniu, mnogo noviji auto...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3162
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple Iphone 3G 8GB
I ja sam vise za insigniu, iako je skuplje odrzavanje a i registracija.

Pa ne moras da uzmes 2.0 CDTi, dovoljan je i 1.6T  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1435
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy A52s 5G
Ma ne planiram ja jos da uzimam auto, za sad vozim forda escorda 1998. godiste. Kad budem kupovao, planiram da uzmem novo auto, uz uredno održavanje i redovne servise da me služi tako da ne poželim da ga minjenjam, a to ce biti do 33.000 KM (mada ce mi trebati dosta vremena dok skupim toliku lovu a nisam ljubitelj kredita) i to ce najvjerovatnije biti neka dizelska verzija insignije uz motor od 110 KS, mada ima jos automobila u opticaju koje bih mogao za te pare kupiti ali za insigniju sam nekako najvise zagrijan a mislim da ce tako i ostati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
„Stranci“ često sa
duplim papirima

Prevaranti se na najrazličitije načine dovijaju kako bi prodali ukradeno polovno vozilo, pa zato iz Uprave kriminalističke policije savetuju da se automobili ne kupuju preko oglasa ili po auto-pijacama bez provere.

Kako bi se budući kupac osigurao da će pazariti legalno vozilo, regularnost broja šasije treba da proveri u AMSS, a saobraćajne dozvole u policiji. Zato, izbegavajte auto-pijace jer tamo niko ne proverava poreklo vozila.

Na osnovu provere broja šasije može da se vidi da li postoji potraga za tim vozilom u inostranstvu. Međutim, retko ko od kupaca polovnih automobila želi da izdvoji koju hiljadu dinara više. Prema rečima inspektora Ljubinka Jaćovića iz Uprave kriminalističke policije, najbolje je polovno vozilo kupiti preko pravnog lica, odnosno registrovane firme za prodaju polovnih automobila.

– Treba izbegavati da se vozilo kupuje preko oglasa, a da ne bi kupac bio prevaren, neophodno je da se informiše o prodavcu, da proveri da li je automobil registrovan na njegovo ime. Posebno treba izbegavati kupovinu vozila od ovlašćenog lica, (lica koje vozilo koristi po osnovu ovlašćenja), jer se u tom slučaju često radi o prevari – kaže za „Blic nedelje“ Ljubinko Jaćović.

Kako objašnjava naš sagovornik, najčešće se dešava da osoba u inostranstvu prijavi krađu vozila, tamo naplati kasko osiguranje, preveze ga u Srbiju, napravi lažne dokumente, i proda.

– Na takvom vozilu falsifikuju se oznake na šasiji, inostrana saobraćajna dozvola, pa se vozilo kao takvo carini i zatim prodaje „na ime kupca“. To znači da se vozilo prvi put registruje u Srbiji na ime kupca i tako dalje prodaje – objašnjava naš sagovornik.

Međutim, nije retko ni da se iz inostranstva doveze polovno vozilo, pa zatim uoči takvo isto u Srbiji (isti model, boja…) i onda se falsifikuju registarske oznake legalnog vozila. Tada se takođe falsifikuje broj šasije i napravi se i lažna dozvola.

– To je takozvani „blizanac automobil“, jedno vozilo je legalno, a drugo sa falsifikovanim brojem šasije i dokumentima – kaže Jaćović, i dodaje da ako se takvo vozilo i proveri kroz sistem, teško može da se utvrdi da je posredi prevara.

Naš sagovornik kaže da u poslednje vreme ima sve više ovakvih prevara. On navodi još jedan vid prevare, koji je sličan kao i prethodni. Naime, kod vozila ukradenog u zemlji ili inostranstvu, ne prepravlja se oznaka na šasiji već se nađe isto takvo vozilo (koje ima legalnog vlasnika), pa se za to ukradeno vozilo falsifikuju saobraćajna dozvola i registarske tablice. Tako imamo dva vozila istog modela, boje..., registarskih oznaka ali samo je jedno stvarno registrovano.

– Tu se proverom u policiji može utvrditi da se radi o prevari, jer je broj šasije drugačiji od broja stvarno registrovanog vozila. Ali često ljudi kupuju vozila preko oglasa, na pijacama za motorna vozila, i ne proveravaju automobil u policiji. Kupac vidi da vozilo ima domaću saobraćajnu dozvolu i naše tablice, pa misli da ne treba da ga proveri – objašnjava naš sagovornik.

Ovakve prevare se dešavaju svuda po Srbiji, ali po rečima našeg sagovornika, ranije je po broju prevara „vodio“ Srem.

Izvor: blic.rs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

SD-Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 7417
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia N95

Imam ponude za ova dva modela.
I jedan i drugi automobila u extra stanju i sl.
Jedino je problem-moja odluka.
Velika je razlika u klasi,neznam sta da radim..?
Moze li neko misljenje,sugestija.. Smile
IP sačuvana
social share
Ovo je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri, životu... Teško mi je iz jednog, jedinog razloga: Ja Crvenu zvezdu vodim sa emocijama. To je moj klub - rekao je Robert Prosinečki.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8559
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Samsung i8510 innov8
Mercedes C klase protiv E klase? Kad vec imash ponude za oba, mogao si reci neshto preciznije: godishte, motor i nivo opreme npr?

Ovako uopshteno, ishao bih na C klasu, kompaktnija je, novija je...E klasa je odlichan auto, mada je ona neshto prostranija, luksuznija, ima vece motore, vishe je za neke duza putovanja, chini mi se da je mekasha udobnija dok je C klasa malo trvdja...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
HTC Tattoo
Kakvo dvoumljnje,nova c klasa,jebiga totalno nova generacija,ova e klasa koliko će uskoro da bude stari model,a to znači da će im cena dodatno pasti.Samo je e klasa veći auto,veća klasa.

I koji motori su u njima.
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 308 309 311 312 ... 354
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.