Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Које сте вере
Православне
59.3%  (54)
Римокатоличке
4.4%  (4)
Муслиманске
11%  (10)
Будизам
1.1%  (1)
Хиндуизам
0%  (0)
Остало
6.6%  (6)
Нисам верник
13.2%  (12)
Протестант
2.2%  (2)
Родоверан
1.1%  (1)
Јеврејин
1.1%  (1)
Ukupno glasova: 91
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Које сте вероисповести  (Pročitano 18693 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
SonyEricsson k310i
Upoznala sam lika koji i kad kazem ''lepo je vreme napolju i sunce sija'' okrene na temu pravoslavlja i izumiranja istog. Ko o cemu on o tome.Pa necemo u krajnost....
nije to krajnost vec vera.Za vera je nacin zivota i naravno da ce okrenuti veru.Naravno da sve u svetu ima u sebi uzroke pada morala i moralnog stanja.Tako i prevelika tobloda usred zime.Svi vide uzroke a sta su posledice.I kako to spreciti.To sto si ti navela radikalno,znaci pasivno ili bolje receno ne vernik.Oprosti ali tako je.Mozeli neko da veruje u nesto a da se ne trudi da to u sta veruje upozna i da radi oako kao sto veruje?Vera je nacin zivota!Kako verujes tako zivis,kako zivis,tako prolazis.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nema vise Djure Jaksica,salveta i poema...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6650
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
SonyEricsson w700
Pravoslavac
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Skorz,apsolutno,sasvim najveci baja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 411
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
SonyEricsson T610
Nesto izmedju pravoslavca i ateiste.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
"Између" не постоји.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49771
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
"Између" не постоји.

možda je "agnostik"  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 160
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia 
Pravoslavne veroispovesti.
IP sačuvana
social share
Bogu hvala sto sam Lala!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
"Између" не постоји.

možda je "agnostik"  Smile

A mozda je u bunaru  Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 5.0
Rodjen sam kao Pravoslavac.Medjutim,sa Pravoslavnom crkvom se ne slazem oko ikona.Bozija je zapovest da ne treba praviti slike i rezane likove,da im ne treba sluziti niti im se klanjati,a u crkvi (i Katolickoj) se to radi.

Jos se ne slazem ni oko toga sto crkva ne priznaje Muhameda kao Bozijeg proroka.Ja, citajuci Kuran, nisam naisao ni na sta sto se drugacije propoveda od onog u Bibliji.Problem je sto se pogresno tumace neke stvari.Pa ako je tako kako ja mislim, onda je i Kuran rec Bozija (u prevodu na srpski Kuran=Istina).

I jos.Mnogi pripisuju muslimanima da propovedaju da ne treba jesti svinjetinu.A jasno pise i u Starom zavetu da je ne treba jesti kao ni zeca,labuda,...

U ostalim stvarima se uglavnom moje misljenje poklapa sa Pravoslavnim.

Kolko se ja secam kada je napravljen zavetni kovceg na njemu su bila prikazana dva andjela. Svejedno, to sto ti govoris se zove ikonoborstvo, i pravoslavna crkva je davno prebrodila taj problem. Mozda si primetio da je perspetktiva na ikonama obrnuta, to je zato sto ona ne predstavlja ovaj zemaljski svet. Zabranjeno je klanjati se slici, ali ikona ne predstavlja sliku nego je ona prozor u duhovni svet. Vernik se klanja svetcu koji je na njoj prikazan, a ne drvetu i boji.

Zasto bi priznavala nekog za proroka kada on nije priznao Hrista za Bozijeg sina, a koliko sam cuo, muslimani ne priznaju ni to da je Isus bio raspet.

Sto se tice svinjetine, lepo je objasnjeno u Delima apostolskim, "Sto Bog ocisti, ti ne pogani". Hrist je svojom zrtvom ocistio sav coveciji rod od prvog greha, ali i svu zemlju koja je pala zajedno sa covekom (u Postanju lepo pise da je sva zemlja postala prokleta zbog praroditeljskog greha). Dakle sa novim zavetom, koji je dosao sa Hristom, i novim zakonom koji ga je ispratio, nema vise razloga da se covek suzdrzava od bilo koje hrane. Ali ne moras da jedes svinjetinu ako neces, nije zabranjeno uzdrzavanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Kolko se ja secam kada je napravljen zavetni kovceg na njemu su bila prikazana dva andjela. Svejedno, to sto ti govoris se zove ikonoborstvo, i pravoslavna crkva je davno prebrodila taj problem. Mozda si primetio da je perspetktiva na ikonama obrnuta, to je zato sto ona ne predstavlja ovaj zemaljski svet. Zabranjeno je klanjati se slici, ali ikona ne predstavlja sliku nego je ona prozor u duhovni svet. Vernik se klanja svetcu koji je na njoj prikazan, a ne drvetu i boji.

Ako je tako,slazem se.Ali ja nisam prebrodio taj problem.Ja volim da se direktno molim Bogu,a ne da se molim svecu.Ali ako ce to nekog da odvede do Boga,nemam nista protiv.Ja se ne postavljam iznad bilo koga.Ja samo pisem ono sto mislim.I sigurno je da ne radim ja sve kako treba,ali to mislim i za druge.

Zasto bi priznavala nekog za proroka kada on nije priznao Hrista za Bozijeg sina, a koliko sam cuo, muslimani ne priznaju ni to da je Isus bio raspet.

Ja sam o tome rekao sta sam imao,a mi uopste ne moramo da se slozimo oko toga.Ja mislim da je Muhamed sa pravim muslimanima (ovi koje si naveo su oni koji se izjasnjavaju kao muslimani,ali to nisu) priznao Hrista za Bozijeg sina,ali ne recima koje Crkva koristi.Medjutim,iz konacnog skupa reci koje koristimo ja ne znam da odaberem reci koje ce tacnije da opisu ono sto mislim.Ali sto se mene tice,ne moramo mi da se sporazumemo."Ko moze da shvati,neka shvati" (Isus).

Sto se tice svinjetine, lepo je objasnjeno u Delima apostolskim, "Sto Bog ocisti, ti ne pogani". Hrist je svojom zrtvom ocistio sav coveciji rod od prvog greha, ali i svu zemlju koja je pala zajedno sa covekom (u Postanju lepo pise da je sva zemlja postala prokleta zbog praroditeljskog greha). Dakle sa novim zavetom, koji je dosao sa Hristom, i novim zakonom koji ga je ispratio, nema vise razloga da se covek suzdrzava od bilo koje hrane. Ali ne moras da jedes svinjetinu ako neces, nije zabranjeno uzdrzavanje.

Sa ovim mogu da se slozim.Hocu samo da kazem da dok sam jeo svinjetinu,lose sam se osecao.A od kako sam prestao da se jedem,bolje se osecam i mislim da jasnije vidim neke stvari.A ako je neko jaci vernik od mene i svinjetina mu nista ne moze,svaka mu cast.Ne da nemam nista protiv,nego molim Boga da me demantuje u svemu sto gresim i da mi pokaze pravi put.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Sa ovim mogu da se slozim.Hocu samo da kazem da dok sam jeo svinjetinu,lose sam se osecao.A od kako sam prestao da se jedem,bolje se osecam i mislim da jasnije vidim neke stvari.A ako je neko jaci vernik od mene i svinjetina mu nista ne moze,svaka mu cast.Ne da nemam nista protiv,nego molim Boga da me demantuje u svemu sto gresim i da mi pokaze pravi put.
E ade ti sad to bjasni pojedinim ljudima.To sto ti pricas je savim po meni normalna stvar... Smile
Citat
Ako je tako,slazem se.Ali ja nisam prebrodio taj problem.Ja volim da se direktno molim Bogu,a ne da se molim svecu.Ali ako ce to nekog da odvede do Boga,nemam nista protiv.Ja se ne postavljam iznad bilo koga.Ja samo pisem ono sto mislim.I sigurno je da ne radim ja sve kako treba,ali to mislim i za druge.

Sto se tice svetaca mi se njima molimo kao posrednicima izmedju nas gersnih i Bogu.U molitvi sv.besrebrenicima Kozmi i Damjanu stoji "jer smo mi ne mocni uputiti molitve bogu",znaci mi molimo svetite zato sto smatramo sebe nedostojnim da ih uputimo Bogu.

Citat
Ne da nemam nista protiv,nego molim Boga da me demantuje u svemu sto gresim i da mi pokaze pravi put.
Oava recenica ohrabljuje tako da se ja za tebe ne sekiram.
Citat

ali to mislim i za druge.
Ja potvrdjume.Onaj koji misli da radi sve kako treba ili je u prelasti ili u gordosti. Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.