Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Koja je razlika između pinka i b92?  (Pročitano 1893 puta)
16. Nov 2005, 02:29:48
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4416
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia N70,6303,K610...
KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU PINKA I B92?

Verujte, trebalo mi je dosta razmišljanja da bih odgovorio na ovo pitanje.
Na kraju sam zaključio da je Pink ipak malo iskreniji.

Najgora gadost mi je kada neko fura najgrđi mejnstrim i to proglašava za alternativnu kulturu. To je otprilike kao što se vladajuća koalicija naziva opozicija.

A ja znam i zašto to rade! Zato što mute vodu, to im je posao! Vlast pokušava da se predstavi kao opozicija da ljudi ne bi bili u opoziciji prema njoj, isto tako mejnstrim se prikazuje kao alternativa da ljudi sami ne bi stvorili neku alternativnu kulturu (jer šta će ti alternativa kada već postoji?).

Glamurama ili Grand parada, isti kurac! Dominantne vrednosti su potpuno iste (novac, kapitalizam, profit, reklame, uspeh, karijera, biti in, mladi japiji, govnari...) razlika je samo u sitnicama (npr. vrsta muzike koja ide u prekidima između ispiranja mozga).

Iako je skoro ista stvar u pitanju, ja lično ipak mnogo više mrzim B92!!! Možda zbog toga što je dosta mojih prijatelja, uključujući i brata rođenoga, pod njihovim uticajem, dok niko koga poznajem nije toliko naivan da odma' ne raskrinka Pink i njihove gluposti. Medoti B92 su toliko suptilni i prefrigani, da su uspeli čitav jebeni urbani Beograd da stave u potpunosti pod svoj uticaj. RTS Slobodana Miloševića naspram njih izgleda kao malo dete. Jebeno jednoumlje. Nema umetnika, muzičara ili javne ličnosti koja odbija da im gostuje, čak i oni principijelniji koji se nikada ne bi pojavili na Pinku. Ali to nije sve: oni imaju i svoju izdavačku kuću, Samizdat B92, koja je izdala knjigu No Logo od Naomi Klajn, koja se bori upravo protiv takvih stvari. Ima li veće ironije i ruganja? Ima li goreg totalitarizma: "Sve preko nas, ništa mimo nas!" Nikakav pokret koji nema B92 etiketu ne sme da postoji u Beogradu. Zato i marljivo obilaze predgrađa da bi nas sve etiketirali na vreme.

Zašto Mile glasa demokratsku stranku? Zar tako ne razmišlja prosečan radikal? Ali ovde je u pitanju vrhunsko majstorstvo manipulacije, kreiraš lika koji uvek zastupa mišljenje protivničke strane osim kada dođu izbori, onda se odjednom i on pokazuje "civilizovan" i poziva birače da glasaju za DS.

A jeste li primetili da se fanatična zagrejanost mladih urbanih ljudi za sve što im potura B92 može uporediti samo sa penzionerima fanatičnim sledbenicima dnevnika za vreme Miloševića. Sve je to sekta.

Još jedan razlog zašto manje mrzim Pink je to što mi ne priča non stop koliko sam ja zaostao i bedan i koliko je Srbija puna gluposti i primitivizma i koliko je Balkan loše područje. Samo što ne kažu da nam treba protektorat i da treba neko da dođe da nas civilizuje ili strpa u rezervate, što je verovatnije. Neću da mi neko nabija jebene komplekse samo zato što sam rođen ovde. Kakav je to bre neofašizam, kultur-rasizam ili šta ti ja znam već?

Mnogo sam se iznervirao, neću više o B92, počeću da demoliram po kući. Idem da sviram džitru da se malo smirim.

LuDisT

[Edit by SerbianFighter: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 16. Nov 2005, 02:30:40 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Grand shitovi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11186
Zastava t
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Alcatel 258
Totalno Ok ! sve od reci do reci mezim B92 najgluplja televizija nije mi jasno kako njih nije sramota, to sto kazes za omalovazavanje srbije. Znate za ono Nije Tesko Biti Fin pa mater vam indijansku jel se mi nekupamo sta jel bacamo smece po ulici (bacamo naravno ali nista manje ni vise od ostalih), ali nije bitan Dzordz iz Amerike Bitan je Djordje iz Srbije ucimo mi njega kulturi majku vam komplekasasku. Onda ratni zlocini niko ne pominje Muslimane niko Ustase samo Srbi ubice..Onda dovedu neke jadnike kao vojne analiticare i neke nabedjene intelektualke da pricaju o bradatim prljavim i neokupanim Srbima. I sve na srpskoj Tv. Pink bar se ne protivi svemu srpskom i ne ponizava ovaj narod u tolikoj meri kao b92, jeste spanska sapunica sramota ali bolje sapunica nego prica o lepoti droge alkohola o lepoti prostitucije i sl. sranja.

Uglavnom sve se svelo na uvodjenje svih mogucih sranja sa zapada ali nista dobro nece doci kao sto ni nase dobro nece ostati.  U redu je ocu da duvam ocu da se bodem nek to bude legalno (kao na glupim filmovima) ali ocu rehbilitaciju kao sto je na zapadu. Ocu da jebem kurve da me ne cima murija ali ocu zakon i list da ta qcka nema sidu. ocu da pljackam kazino ali napravite prvo pravni sistem. Pa nas navlacite na svakakva sranja. Sta dete misli kad vidi Bocu Medica ( Skorpioni) kako ubija balije sta ..... jel to dete vidi naseg svestenika na tom skupu jel ono treba da se boji Popa jel treba.... hvala bogu da ne treba ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Samsung S7
Ebiga B92 i nije nasa ,al ajde.Ma bre nerviraju me nesavesni ljudi.Bitna je gledanost ,a ne sadrzaj.Pink ne mogu da smislim zbog onih latinoamerickih serija ,ali opet malo je podnosljiviji od B92......mada kad se setim u doba Milosevica oni su bili totalno Julovska televizija ,tako da u sustini nevolim ih obe.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 44
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
u informativnom i edukativnom programu......u prvom b92 i nema poravu konkurenciju, a ovaj drugi pink ionako ne prikazuje, dok u suprotnom taboru vladaju bbc-jeve...

e sad, sto se politike tice, necu nasiroko odgovarati, jerbo cu ispasti narodni izdajnik i, naravno, b92 mi je "mozak isprao" i sve u slicnom fazonu...

nego, htedoh nesto drugo...pomenu drug mrly kulturu, pa mi se ucini zanimljivim

"Znate za ono Nije Tesko Biti Fin pa mater vam indijansku jel se mi nekupamo sta jel bacamo smece po ulici..."

vidis, dragi mrly, nekom je ocigledno tesko ("mater vam indijansku" nije pristojno i kulturno, a "nekupamo" je prosto nepismeno, mada si za to bacanje smeca verovatno u pravu)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11186
Zastava t
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Alcatel 258
Pa pogledaj koliko sam teksta napisao vrlo je moguce da sam napisao reccu ne zajedno sa glagolom.
`mater indijansku` sta ces reci, jel znas ko su puritanci koji su sacinili ameriku znas sta znaci pure = cisto
oni smatraju da su cistiju od ostalih to znaci pametni bolji otprilike Fasisticki koncept i sta su oni uradili po cemu su oni bolji od tebe od mene da nam sole pamet, necemo onom pricom da su srbi jeli viljuskama kad su ostali kidali rukama, ali ako pogledas da je svaki rat u svetu kriva amerika onda ti je sve jasno..

(bacamo naravno ali nista manje ni vise od ostalih)  miilim da je to smisao
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 291
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Nokia 6233
B92 i pink nisu za poredjenje. B92 trenutno nema konkurenciju, pink namerno pisem sa malim prvim slovom. Ne mrzim ni jedne ni druge ali ipak prezirem pink. Da je akcija Nije Tesko Biti Fin imalo uspela danas bismo ziveli u normalnijem drustvu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
Ne mrzim ni jedne ni druge ali ipak prezirem pink.

Bas logicno Smile

Da je akcija Nije Tesko Biti Fin imalo uspela danas bismo ziveli u normalnijem drustvu.

Kakve ovo veze ima sa temom?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 291
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Nokia 6233
Ne mrzim ni jedne ni druge ali ipak prezirem pink.

Bas logicno Smile

Da je akcija Nije Tesko Biti Fin imalo uspela danas bismo ziveli u normalnijem drustvu.

Kakve ovo veze ima sa temom?

Jeste logicno, mrznja i prezir nisu isto. Neko je ranije rekao da vise mrzi  B92 od TV pink pa sam na to odgovarao.

Ta akcija se takodje pominjala u prethodnim postovima i vezivala se za B92. Da, kad bolje razmislim, nema nikakve veze sa temom.
« Poslednja izmena: 30. Nov 2005, 17:00:22 od Presidente15 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.