Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 18:53:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Koalicija za sekularnu državu  (Pročitano 39511 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 3720c
Nisi u pravu. Dveri nikog ne isključuju. Poenta je da recimo Mićunović ode u Suboticu na seminar ( zatvoreni, maltene unutar-stranački ) da drži predavanje mladim ekonomistima ( dakle, ekonomija, nema veze sa politikom, bar ne ovom o kojoj mi pričamo ) i onda krene da pola sata drvi o Dverima. Ne znajući da ga upravo par Dverjana sluša.
I ko je tu isključiv?
Dveri imaju teme o drogi, o alkoholizmu, o abortusima? Nisu li to teme o pošastima koje uništavaju građane Srbije? E sad, što ne govorimo o tome kako "negde iza brda ima žita za sve", već pozivamo na to da svi potraže odgovor u sebi, u svojoj duši. "Ako misliš da promeniš bilo šta, počni od sebe" Vladika Nikolaj. Neke plaši upravo to što pronalaze u sebi.

Citat
Чак и онда не би изгинуло 1.5 милиона Срба а ишли би као сад Хрвати у Москву на прославу победе над нацизмом...

Све организације које су за очување српства а не прихватају био коју другу веру осим православља (чак и атеизам) аутоматски ме одбијају...

Hrvati ne bi išli u Moskvu da nije bilo pokreta otpora u Jugoslaviji, koju su upravo oni i rasparčali. Koji narod je činio gro pripadnika pokreta otpora, nadam se da nema potrebe da ti objašnjavam.

Nije tačno da konkretno Dveri ne prihvataju ni jednu drugu veru. Nikad nije rečeno da se treba obračunavati sa muslimanima. Sa teroristima da, sa militantnim muslimanima ( i Srbima ) da, ali nikad sa muslimanima kao pripadnicima verske zajednice.
I još nešto, što se ateista tiče:
Kad je neko ateista tipa: ja sam ateista, ali tebi ne branim da budeš vernik- tu nikada nije bilo problema. Ali stav:" Ja sam ateista, ja sam obrazovan, ti si vernik, glup , zatucan i kratkovid i zbog toga moraš i ti prestati da veruješ", nikad neće moći da prođe!! A "naš", komunistički ateizam je upravo takav.
« Poslednja izmena: 12. Dec 2007, 14:33:41 od Gibanichar »
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
Samsung 
Гибаничар, схвати да не би морали да шаљемо људе у Русију.

Знаш ли која је једина земља Тројног пакта, која није слала војнике на Источни фронт?

Бугарска.

Иако је Хитлер тражио, нису хтели.

Образложење им је било једноставно: "Не можемо то урадити. Наш народ јесте за сарадњу с Немачком, али русофилство је укорењено овде. Ако то урадимо доћо ће до унутрашњих немира, а то не би ником одговарало".

Немци нису били задовољни, али су разумели ствар и ниједан Бугарин није завршио у Русији.

Са нама је слична ствар.

С тим што ми иначе по уговору, нисмо били дужни да шаљемо војнике било где и колико год Немцима требали.

Што се тиче "Двери", "Образа" и сл.  - нисам пуно пратио њихов рад и то за шта се залажу. Ако је њихов став да Србин само може бити Православац, онда одмах могу рећи да је то глупост, па макар рекли у урадили милион других паметних стваи.
« Poslednja izmena: 12. Dec 2007, 14:43:10 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 3720c
Гибаничар, схвати да не би морали да шаљемо људе у Русију.

Знаш ли која је једина земља Тројног пакта, која није слала војнике на Источни фронт?

Бугарска.

Иако је Хитлер тражио, нису хтели.

Образложење им је било једноставно: "Не можемо то урадити. Наш народ јесте за сарадњу с Немачком, али русофилство је укорењено овде. Ако то урадимо доћо ће до унутрашњих немира, а то не би ником одговарало".

Немци нису били задовољни, али су разумели ствар и ниједан Бугарин није завршио у Русији.

Са нама је слична ствар.

С тим што ми инмаче по уговору, нисмо били дужни да шаљемо војнике било где и колико год Немцима требали.

Opet ti o ugovoru????? Ne mogu da verujem da ti misliš da bi Švabo, koji je pobio 6 miloina Jevreja, pokačio se sa Rusijom, Engleskom , Amerikom i još s kim ne, poštovao jedan ugovor sa Srbima ( protiv kojih je Hitler lično ratovao pa pobegao podvijenog repa ) onog trenutka kad počne da mu dogovreva do nokata.

Po ugovoru, Tito je preuzeo četnike i ustaše u Blajburgu da ih sprovede u naše zatvore. Znaš li šta se desilo? Po ugovoru, Hitler i Staljin su se obavezali na nenapadanje.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 873
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Još mi niko nije objasnio šta je "svetosavlje", ni oni sami (tzv. svetosavci) nemaju tačnu definiciju tog pojma.

Postoji mnogo knjiga i jasna definicija za one koji nisu maliciozni. Svetosavlje nema veze sa zatucanoscu, religijom... ne direktne, ni uslovne... vec sa prosvetiteljstvom, kulturom...
Mozda je najjednostavnije d aprocitate knjigu Arhimandrita dr Justina Popovica za koju je predgovor napisao Vladika Nikolaj gde, pored ostalog, kaze:
Светосавље није друго до Православно Хришћанство српског стила и искуства, изражено у богоугодним личностима, првенствено у светом Сави Немањином. Овај термин "Светосавље" потекао је у наше време од млађих професора и студената београдског Богословског факултета, и већ је ушао у општу употребу ксд Срба. Но у овој Јустиновој књизи Светосавље се први пут претставља у системи као једна потпуна и заокругљена философија живота. "Свети Сава је најмудрији и највећи српски философ".

Значајно је и то, што су ова предавања управљена била српској школованој омладини, матурантима и студентима, и још што су држана у време немачке окупације и незапамћеног мучења српског народа од стране пет спољашњих непријатеља и два унутрашња. Као што је Готлиб Фихте, у време страдања (иако лаког) и понижења немачког народа под Наполеоном, својим знаменитим "Говорима немачком народу" правдао и храбрио свој народ, тако је и др. Јустин овим својим говорима јединим и јединственим за све време трајања Другог Светског рата - уздизао дух и национални понос српске омладине као наследника и носиоца најсветлије и најузвишеније философије живота у целоме свету. Ови говори српског духовника, пуни срдачне свежине, интелектуалне снаге и изузетне смелости, биће увек добродошли српској ученој омладини, и неће никад застарети. Они ће бити духовна храна и будућим генерацијама, путоказ и заштита од сваке забуне и негативности; као кишобран и као сунцобран, штитећи душу народну од страха и очајања у време тешких бура и од злоупотребе слободе у време мирнодобског сунчања.

Народ српски још увек живи у трзајима муке и бола, али - живи и живеће и надживеће. Нека би му ова ретка књига од реткога писца била од помоћи да живи пунијим, светлијим и снажнијим животом.
Америка, 1953 г.
Еп. Николај

Knjiga sadrzi sledece celine:
СВЕТОСАВСКА ФИЛОСОФИЈА СВЕТА
СВЕТОСАВСКА ФИЛОСОФИЈА ПРОГРЕСА
СВЕТОСАВСКА ФИЛОСОФИЈА КУЛТУРЕ
СВЕТОСАВСКА ФИЛОСОФИЈА ДРУШТВА
СВЕТОСАВСКА ФИЛОСОФИЈА ВРЕДНОСТИ И МЕРИЛА
СВЕТОСАВСКА ФИЛОСОФИЈА ПРОСВЕТЕ
... a postoji bas i knjiga sa naslovom Svetosavlje, koju je napisao sam Vladika Nikolaj.
I nemojte po svetosavlju... to su iskre dobrog koje valja da sacuvamo. Inace ce Srbija izgubiti identitet, veoma brzo i zauvek.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung 
Па, погледај Бугаре човече Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Јеси ли слеп или шта?

Што прескачеш скоро цео пост и ваташ се само за оно за шта имаш делимичан и непотпун одговор?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
А рекао сам већ да тамо не би ишло 1.5 милиона Срба да гине него неке војне јединице а онда би уживали у победи над нацизмом баш као Хрвати...

Овако нас изгине толико много и младог и старог, и мушког и женског низашта...

У дверима и сличним организацијама нема места за веру која није православље и зато ме то одбија...

Ја ценим све за шта се борите (борба против наркоманије, абортуса, секти, независног КиМ...) али за мене рецимо тамо нема места...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 3720c
Ok Bugari. Posle su im Rusi lepo vratili za to "neslanje na front". Treba li napomenuti da su Bugari pre otvaranja istočnog fronta već uveliko ušli u Srbiju ( i današnju Makedoniju ) i da im je veliki broj trupa trebao da tamo pljačka i pali. Plus opasnost od dolaska Britanaca iz Palestine...

p.s.
Bugari se recimo danas diče svojim "savezničkim delovanjem". Da l' su kolekivno izbrisali saradnju sa Hitlerom ili se prave, nikako mi nije jasno.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung 
Ok Bugari. Posle su im Rusi lepo vratili za to "neslanje na front". Treba li napomenuti da su Bugari pre otvaranja istočnog fronta već uveliko ušli u Srbiju ( i današnju Makedoniju ) i da im je veliki broj trupa trebao da tamo pljačka i pali. Plus opasnost od dolaska Britanaca iz Palestine...

Па вратили су им увођењем комунизма, што би урадили у сваком случају.

Што се свега осталог тиче, они су најбоље прошли у рату.

Citat
p.s.
Bugari se recimo danas diče svojim "savezničkim delovanjem". Da l' su kolekivno izbrisali saradnju sa Hitlerom ili se prave, nikako mi nije jasno.

Па пред крај рата је дошло до државног удара, збачена је дотадашња власт, а нова је објавила рат Немачкој.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 3720c
А рекао сам већ да тамо не би ишло 1.5 милиона Срба да гине него неке војне јединице а онда би уживали у победи над нацизмом баш као Хрвати...

Овако нас изгине толико много и младог и старог, и мушког и женског низашта...

У дверима и сличним организацијама нема места за веру која није православље и зато ме то одбија...

Ја ценим све за шта се борите (борба против наркоманије, абортуса, секти, независног КиМ...) али за мене рецимо тамо нема места...

Nije mi jasan taj rezon. Da nije 1.5 miliona Srba izginulo boreći se protiv fašizma, ne bi ni Hrvati imali kredit da kao "Jugoslovenski narod" prisustvuju.

Što se Dveri tiče, trenutno su tamo samo svi pravoslavni. Ako se pojaviš i kažeš ja podržavam vaše ideje, ali sam recimo katolik, i želeo bih da sarađujemo, ne verujem da bi te neko oterao.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Резон је да је боље да је тих 1.5 милиона људи живело и да су правили децу... Сад би нас било 15-20 милиона...

Лепо ти рече Дуки за Бугаре...
Кад није било друге били су са Хитлером, а кад је почео да пуца прешли су на страну савезника... То раде мали народи који знају где им је место...

Ми смо били само мали народ изнурен борбом за слободу у прошлости а бусали смо се у груди против најјачег тада...

За Двери не знам сигурно али знам за Номоканон и Образ. Тамо нема места за не-православце...
Значи није борба за српски народ већ за православље! То ми се гади и представља велику грешку... Српски народ постоји и ван православља...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 18:53:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.