Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 19:05:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ko upravlja svijetom???  (Pročitano 24449 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

od juče mi se život promenio za 360 stepeni

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
mob
Samsung 
Pa zna se žene!
IP sačuvana
social share
Ne radim brzo, al' zato radim nekvalitetno                         
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
mob
Nokia Luvmya 520
Sa cisto penoloskog gledista... Jevreji nisu ubili Hrista.. on je razapet (rimski metod kaznjavanja), a ne kamenovan (jevrejski metod) i to je to.. Slazem se da je to bila njegova sudbina..
Pilat, koji je bio veoma poznat kao Svirep i nemilosrdan, je bio pod snaznim pritiskom supruge da oslobodi Isusa. Jedina mogucnost da njegove ruke ne budu uprskane Isusovom krvlju je da pita Jevreje koga Oni hoce da oslobode, Isusa ili Barabu,
 Jevreji su se jednoglasno oprederili za Barabu.
Mislim, nisu ga oni Ubili svojim rukama, nego odlukom da Rimski nacelnik oslobodi okorelog ubicu i kriminalca umesto ni krivog ni duznog Hrista. Isus je i sam rekao Pilatu, " Nemas ti nista sa mojom sudbinom, ti radi svoj posao ". Znaci da ako Jevreji nemaju odgovornost nad njegovom smrcu, onda bi njegova smrt trebalo da se proglasi Samoubistvom.  Smile
Sto je teorija koja bi " legla " Jevreju, kao Budali samar  Smile
Citat: Anea
da nije umro, svet ne bi bio spasen... Da li se to nekome dopada ili ne.. Smile
Neopevano mi se dopada tvoj entuzijazam  Smile Smile, jedino mi nije
jasno o kojem to "svetu" govoris, ko je spasen ?
Citat: Anea
Takodje, ramenjivala sam filozofske stavove sa Jevrejima.. deda mog druga je pravi 1001% Jevrejin... veoma posvecen svojoj veri... Smile
Niko ne pravi pitanje da li su Jevreji posveceni svojoj veri. Smile Pitanje je da li je ta vera
posvecena Jevrejima ?  Smile
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
mob
Nokia Luvmya 520
1. Na srpskom ne pisemo imenice velikim slovima kao u svapskom jeziku. Dakle ne: "Taksa", "Zakoni" isl. nego "taksa", "zakoni" itd.

2. Nigde nisam rekao da je drzava isto sto i drustvo, a narocito ne isto sto i "ljudsko drustvo".

Oa poslednja sintagma podrazumevala bi citavo covecanstvo od Bushmana koji razmislja o divljem meduna nekom samo njemu znanom drvetu, do kosmonauta koji su bili na Mesecu, a takva kategorija ima vrlo malo zajednickog da bi se smatrala za nekakvu datost; to je eventualno nesto fluidno, konstantno promenljivo, cemu se ne moze dati bilo kakav validan atribut koji vazi za sve jedinke unutar takvog skupa.
Ja nisam fakultetski obrazovana Njuska, rodjo. Srpskim se jezikom, narocito sto se pravopisa tice, ne koristim ves 11 godina. Nisam imao nameru da se cepidlacim ovde oko
tacnog znacenja reci, nego znam da se Ljudsko drustvo kao termin koristi za koegzistenciju ljudske rase na odredjenom prostoru, i vezano za odredjeni vremenski period
Citat: Tralala
Drzava je, medjutim, nesto vrlo rigidno i uglavnom striktno odredjeno, omedjeno, delineirano. Naravno, i nju cine razliciti ljudi, ali sa ipak mnogo vecom mogucnoscu da dele nekakve zajednicke karakteristike -- eto, npr. ogorcenost time sto placaju porez -- i uzgred, na srpskom "taksa" nije isto sto i porez, tj. taksa se placa za sudske i administrativne troskove (tipa vadjenja krstenice).

Vrlo sumnjam da ti licno redovno placas "taksu" od 10,000 $ (u ma kojoj zemlji da zivis); kome treba 1000 komada krstenica od po 10 dolara??

Porez mozda placas i vise. Ali o tome svakako mozes da odlucujes na sledecim izborima. Glasaj za matorog hipija koji po vazdan duva, lezeci na verandi. Ili se iseli u Monako, Dubai ili neko slicno mesto.
Ovde je sve taksa ( sto bi na Srpskom bilo logicnije kao porez), Income tax, ( koji se deli na Federalni, drzavni i gradski ), Property tax ( to mi je za kucu, obaska jos 2500$ godisnje)
Od tog poreza na prihod ( zena i ja, oko 16 soma ), mi u Januaru dobijemo nesto preko
4000 nazad, zbog braka, dece, porezu na kucu itd. Znaci kad platim porez za kucu, ostane mi soma i po  Smile
Nisam drzavljanin, nikad nisam mogao da glasam.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
ja sam rekla sa cisto penoloskog stanovista.. u istinitost price koja leprsa oko citavog dogadjaja ne bih da ulazim .. pobednici pisu istoriju

Citat
Neopevano mi se dopada tvoj entuzijazam   , jedino mi nije
jasno o kojem to "svetu" govoris, ko je spasen ?

Kao i uvek kad je u pitanju ljudsko drustvo - zamisao za 5.. izvedba za 0
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
Sta znaci 'upravlja'? Jel to kao, drzi volan u rukama i .... 'VOZI MISKO!'
Nekako ne mislim da tako stoje stvari.
Znam za Boga Miloga. I da Bog da On mene upoznavao sa Sobom jos o-ho-ho vremena (i stanja i osecanja...)
Tja; sto se tice Jevreja - ne znam cime upravaljaju a cime ne. Znam da im je ono zlodelo od onomad (pre ~ 2000 god.) oprosteno i to 100%! Oprostio im je Onaj ko je rekao: "Oce, oprosti im jer ne znaju sta cine". Tacka.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Ovde je sve taksa ( sto bi na srpskom bilo logicnije kao porez), Income tax, ( koji se deli na Federalni, drzavni i gradski ), Property tax ( to mi je za kucu, obaska jos 2500$ godisnje)

Ne, kao sto rekoh, tamo nije sve "taksa", nego ti pravis gresku mesajuci reci iz razlicitih jezika.

Postoji porez, sto je na engleskom "tax", a postoji "taksa", na engleskom "administration fee". Porez moze biti na prihod, na imovinu, itd.

To je slicno kao "eventualno" = "possibly" a "eventually" = "najzad".

Jednostavno reci "eventualno" na srpskom i "eventually" na engleskom imaju samo isto poreklo iz srednjelatinskog, a potpuno razlicito znacenje -- jednako kao "taksa" i "tax" (kod ove poslednje dve razlika je manja, ali znacajna).

A sto se tice pismenosti, elementarna pismenost je da se imenice ne pisu velikim slovom, izuzev kad se nesto strasno vazno istice u tekstu, obicno iz postovanja. Toliko pismen sigurno jesi i ti.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Tja; sto se tice Jevreja - ne znam cime upravaljaju a cime ne. Znam da im je ono zlodelo od onomad (pre ~ 2000 god.) oprosteno i to 100%! Oprostio im je Onaj ko je rekao: ...

Da li ti to zaista tvrdis da su neka ljudska bica koja danas zive -- a koja su slucajno Jevreji -- ustvari rodjena pre vise od 2000 godina i da su pre 2000 godina ucinila neko zlodelo??

Kad si poslednji put bio kod cika-doktora za glavu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
mob
Nokia Luvmya 520
Ne, kao sto rekoh, tamo nije sve "taksa", nego ti pravis gresku mesajuci reci iz razlicitih jezika.

Postoji porez, sto je na engleskom "tax", a postoji "taksa", na engleskom "administration fee". Porez moze biti na prihod, na imovinu, itd.
Pokusao sam da u mislima pronadjem srpsku rec za tvoj pokusaj da naglasis kako sam ja
ustvari totalna budala koja zivi 14 godina u engleskom govornom (ljudskom) drustvu,
i pojma nema kako oni kojima je engleski maternji jezik, osecaju audio informaciju, kad cuju rec tax (porez), i koriste je u praksi.
Sto se drugog tice, rec fee je bazirana na ceni za izvrsenu uslugu. Ovde, najcesce povezana sa Advokatskom "uslugom". Iz razloga da opet ne bi dobio nalepnicu " Lazov "
ne bih spomenuo, koliko me je ta " usluga " ukupno kosta u zadnjih sedam godina.
Dzaba ti moja ilustracija, kad ti sve znas bolje nego ja.
Citat: Tralala
To je slicno kao "eventualno" = "possibly" a "eventually" = "najzad".
Jednostavno reci "eventualno" na srpskom i "eventually" na engleskom imaju samo isto poreklo iz srednjelatinskog, a potpuno razlicito znacenje -- jednako kao "taksa" i "tax" (kod ove poslednje dve razlika je manja, ali znacajna).
A sto se tice pismenosti, elementarna pismenost je da se imenice ne pisu velikim slovom, izuzev kad se nesto strasno vazno istice u tekstu, obicno iz postovanja. Toliko pismen sigurno jesi i ti.
Totalno si pobrkao loncice, ko god te ucio engleski, te je presao kao plitak potok  Smile
Rec eventually predstavlja nesto, sto ce sigurno da se desi u dogledno vreme, i bazirana je na reci event, koja predstavlja dogadjaj ( a dogadjaj je istina koja se desila ili ce da se desi ) sto je nesto sto nemoze biti povezano sa " najzad ", posto je najzad, kraj iscekivanja necega. Ako kazem " you will eventually get there ", znaci da ces ti sigurno doci do saznanja ili kraja puta, bez obzira sta ja o tome osecam.
Eventualno mi nesto bas ne zvuci srpski, possibly je moguce, perhaps je mozda, potentially je srpski potencijal, sto predstavlja talenat koji je covek oduvek posedovao, jedino sto nije bi ispoljen u punoj snazi. Jednostavno izrazavam svoje pravo da se
ne slozim sa onim ko je u srpsko-engleskom recniku predstavio rec eventualno kao reci na
engleskom koje se ( osim perhaps-possibly) potpuno ne slazu.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
mob
Nokia Luvmya 520
Sta znaci 'upravlja'? Jel to kao, drzi volan u rukama i .... 'VOZI MISKO!'
Nekako ne mislim da tako stoje stvari.
" Upravlja " znaci upravo to, volan u rukama, recimo grupe ljudi , koja ima na raspolaganju
najvise $$ koje se vremenom obrtalo i obrtalo u Astronomsku svotu novca, koja je vremenom postajala nedostizna bilo kojoj drugoj grupi ljudi. Najjednostavnija " maketa "
tog Sistema( " Ko to vedri i oblaci ") je " Corporate America ". Velike korporacije svojom
materijalnom moci ili kupuju ili konkurencijom unistavaju kompanije koje se bilo kako nadju na " Putu " ( ja vec deset godina radim za najveceg distributera hrane na planeti, tako da
znam to iz "prve ruke") Bez takozvanog Engleskog kapitala, Ameri bi totalno pukli, a to
ama bas nikome ne bi islo u korist, ukljucujuci Engleze
Citat: nemam pojma
Znam za Boga Miloga. I da Bog da On mene upoznavao sa Sobom jos o-ho-ho vremena (i stanja i osecanja...)
Odma' mi je nekako lakse, zato sto se tako osecas. I ne bih hteo da ulazim u to da li ti stvarno znas ko si.  Smile
Citat: pojma nemam
Tja; sto se tice Jevreja - ne znam cime upravaljaju a cime ne. Znam da im je ono zlodelo od onomad (pre ~ 2000 god.) oprosteno i to 100%! Oprostio im je Onaj ko je rekao: "Oce, oprosti im jer ne znaju sta cine". Tacka.
Taj koji je to rekao je govorio o rimskim vojnicima, a ne Jevrejima, posto Otac
vrlo dobro zna da Jevreji nemaju pojma sta cine.
Oni vole da svet misli da Oni upravljaju necim, iako je svima ocigledno da ne mogu da
 upravljaju svojom sopstvenom drzavom, samo zato sto neko drugi ne zeli stabilnu situaciju
u tom regionu.
Neverovatno izmucen i cudan narod, koji i dalje sebe naziva " Boziji ", ironija . Smile
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Aum Namah Shivaya

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 278
Zastava Nikšić
mob
Apple iPod Touch
Jevreji... Hmm, zanimljivo zvuchi.  Smile
Hriscanstvo i Islam su stvoreni pod jevrejskim uticajem da bi se zagospodarilo vecim dijelom svijeta?   Smile
Ako je vjerovati astrologiji doba vodolije koje dolazi ce nam donijeti mir i sve shto je dobro. Pa cemo vidjeti  Smile
IP sačuvana
social share
Peace, Love, Unity, Respect
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 19:05:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.