Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ko sve može da nam traži JMBG  (Pročitano 2175 puta)
30. Jun 2014, 18:00:18
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Chrome 35.0.1916.153
mob
Apple 15
Ko sve može da nam traži JMBG

G. Avalić    | 30. 06. 2014. - 06:21h | Foto: A. Dimitrijević   

Čini mi se da ne prođe ni dan a da mi neko ne zatraži matični broj. Čak i u butiku, kao uslov za reklamaciju cipela, priča za „Blic“ Vesna Ćorović iz Paraćina.

Kancelarija Rodoljuba Šabića, poverenika za informacije od javnog značaja, izračunala je da prosečan građanin Srbije lične podatke ostavi na čak 300.000 mesta, od MUP i RZZO, preko banaka i pošta, do turističkih agencija, portala, portirnica...

Citat

Ko nam sve traži JMBG
policija
banke
sudovi
škole, fakulteti
laboratorije, klinike
hoteli
portirnice raznih ustanova
video-klubovi
kablovske TV
turističke agencije
teretane
anketari
trgovci

- Tražili su mi ličnu kartu, da upišem JMBG u neki obrazac i da se ispod potpišem da bih vratila cipele koje sam kupila dan ranije. Kad sam rekla da neću da ostavim broj, rekli su mi da onda ne mogu da mi pomognu - kaže Vesna.
Trgovci se pozivaju na pravilnik iz 2004. godine, u kojem stoji da, ukoliko neko vraća robu vredniju od 500 dinara, upisuje sve navedene podatke u takozvani obrazac NI, suprotno Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti.

- Zatražili smo davno od Ministarstva finansija da promeni propis, ali nisu reagovali. To je neetično i nezakonito. Na osnovu tih podataka neko može da uđe u našu bazu u Poreskoj upravi ili u birački spisak. Potrošač za reklamacije treba da ima fiskalni račun, ili slip-platne kartice - kaže Šabić.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.153
zato ja portirnicama nikada ne ostavljam nikakva dokumenta nit jebemliga broj,samo sluzbeno lice moze da raspolaze tim podacima,ako mu to treba obavestim ga da pozove policiju i da ona to uradi za njega
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Доживотни оптимиста :))P

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1605
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Samsung 
zato ja portirnicama nikada ne ostavljam nikakva dokumenta nit jebemliga broj,samo sluzbeno lice moze da raspolaze tim podacima,ako mu to treba obavestim ga da pozove policiju i da ona to uradi za njega

pa i portir je sluzbeno lice u objektu u kom radi   Smile

a i oni ne uzimaju jmbg jer im nije potreban obiicno u knjigu evidencije zapisuju ime prezime , br. licne karte , vreme tvog ulaska i izlaska iz objekta, da li si nesto uneo ili izneo i koga posecujes ili razlog tvog boravka u objektu
« Poslednja izmena: 30. Jun 2014, 20:24:04 od zilezvezdas048 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.153
niko sem policije ne moze da te legitimise
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.9.3
Browser
Chrome 35.0.1916.153
mob
Apple 15
Mogu komunalni policajci...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.153
mob
Samsung SGH-E590
Ali portir moze da ti zabrani da udjes u zgradu ako odbijes da mu das legitimaciju. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1605
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Samsung 

to je fora za bus plus kontrolore  Smile ovde je drugacije il ces da das il ti nece dozvoliti ulazak pa sad ti vidi
portiri sada modernije receno radnici obezbedjenja su ti i policija i interventna i sluzbena lica na objektu na kome rade oces das oces udes neces das neces udjes  Smile  a ti pokusaj da kazes nekom nisi ti policajac da mi trazis te podatke samo ce se ljubazno nasmejati i pokazati gde je izlaz  Smile
obicno ko trazi tvoje podatke su razne firme , fabrike , magacinski i poslovni prostori itd nemozes ti tamo da setas ko kroz Knez Mihajlovoj ulici kako oces
« Poslednja izmena: 30. Jun 2014, 20:53:39 od zilezvezdas048 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.153
znas ti da su neki popili i krivicne prijave zbog neovlascenog legitimisanja i zadrzavanja tj protivpravnog lisavanja slobode,ovde sve moze,ja govorim cisto sa strane zakona i propisa
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1605
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
mob
Samsung 
znas ti da su neki popili i krivicne prijave zbog neovlascenog legitimisanja i zadrzavanja tj protivpravnog lisavanja slobode,ovde sve moze,ja govorim cisto sa strane zakona i propisa

a da ti neko nepoznat pokusa uci u kucu oces ga pitati kako se zove ??? i da ti neko kaze nisi ti policajac da me legitimises kad ocu da udjem u tvoju kucu sta bi i mu ti uradio. Smile
da bi nekog lisio slobode taj neko prvo mora negde da udje a nijedan portir te nece pustiti da udjes u neku fabriku pa da ti neda da izadjes dok mu ne kazes ko si vec te nece ni pustiti unutra dok ne vidi ko si  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.153
smorio si vise Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: nam JMBG tra

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.