Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 07:30:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ko koliko pruža  (Pročitano 3444 puta)
29. Maj 2009, 10:30:13
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Veze su u mnogo čemu divna stvar, ali se u njima dešavaju i manje lepe stvari, a nekada ljudi, i ne znajući šta je to što zapravo rade, "sabotiraju" sopstvenu vezu. Jedna od relativno čestih grešaka ove vrste je računanje ko tačno koliko pruža u vezi.

Tipična izjava osobe koja postupa na ovakav način bila bi: "Jeste, on je oprao sudove večeras, ali prethodnih pet dana sam ih prala ja". I tu se ne radi samo o jednoj izjavi, nego ta osoba na takav način sve posmatra. Tako sve premerava. I uvek je to: "Da, ali...". Jeste, ono drugo je iniciralo seks te večeri, ali inače ga uvek inicira ona. Jeste, sedeli su s njenim prijateljicama, ali su prethodnih pet večeri pili pivo s njegovim prijateljima. I tako redom, sve do: "Jeste, voli on nju, ali ona njega voli više" (može i "voli ona njega, ali on nju voli više", i muškarac i žena mogu da se ponašaju na opisani način).

Osoba koja na ovakav način sve premerava najčešće se ne oseća dovoljno cenjeno u vezi, ni dovoljno voljeno. Smatra da ono drugo ne primećuje šta sve ona radi za vezu i za voljenu osobu, koliko se žrtvuje, ili, ako i primećuje, ne ceni to dovoljno i ne uzvraća istom merom. A ljubav ne ide "na meru", niti je stvarno moguće "izmeriti" koliko ko pruža, tako da sva merenja te osobe služe samo kao materijal za optužbe, i to optužbe na koje je teško uzvratiti i od njih se odbraniti, jer kao "suve činjenice" istrgnute iz konteksta one stoje.

Šta uraditi ako se i vi ponašate na ovakav način, ako osećate da niste dovoljno cenjeni u vezi, da voljena osoba ne poštuje sve što radite za nju? Svaki put kad poželite da kažete: "Jeste, ali...", upitajte se zašto, šta je tu problem. Da li je u pitanju jedna stvar, recimo, voljena osoba vam ne pomaže dovoljno oko kućnih poslova? Ili se, ukupno uzev, ne osećate dovoljno cenjeno ni voljeno, pa je to što uglavnom vi perete sudove samo jedan primer od njih hiljadu? Podsetite sebe da su premeravanja koja vas onda dovode do zaključka da ste vi bolji kao supruga nego što je on kao suprug, ili da ste vi bolji kao suprug nego ona kao supruga, detinjasta i da nikuda ne vode. A onda, pokušajte da sagledate kompletnu sliku - recimo, vi zaista češće nego on perete sudove, ali je skoro uvek on taj koji ide u nabavku namirnica; u nekoj oblasti pružate više vi, u nekoj drugoj voljena osoba, a oboje se trudite da pružite što više možete.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S
Svakom po zasluzi. Smile

Podsetite sebe da su premeravanja koja vas onda dovode do zaključka da ste vi bolji kao supruga nego što je on kao suprug, ili da ste vi bolji kao suprug nego ona kao supruga, detinjasta i da nikuda ne vode.

Vaistinu nikud ne vode... samo dodatnoj svađi i nesuglasicama, ali to nije cilj nadam se, tako da nikud ne vode.
To je kao na političkom podforumu.

Jedan kaže:
Zaklali su tol'ko i tol'ko!

I odma' stiže odgovor:
A šta su oni nama radili? A? Ćutimo ćutimo?  Smile

Smile

To je nekako najeftinije rešenje i najlakše ga je smisliti tako da naš um češće pribegava tome nego smišljanju konstruktivnog i pragmatičnog rešenja od kojeg budućnost ima interesa.
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
eeeee,ali konstruktivan razgovor trazi puno razmisljanja,razlike traze puno dobre volje i kompromisa...

lakse je urlati kao bijesan : "ti si  ovo...ti si ono...ti si takav...ti si onakav..."

i tako u nedogled Smile

dok se sujeta ne prezdere kao prasica...
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

Najlepse nesto je kad se partneri utrkuju ko ce pre da uradi nesto;

On- Neka ljubavi,ja cu to,nemoj ti da mi se mucis!
Ona- Ma ne dolazi u obzir,pa nisam nesposobna!
On- Znam da nisi ali postedi svoje lepe rucice!
Ona - Dobro de ,ali ja cu sutra -nemoj da bi se slucajno petljao! Smile

Ali hajde ti nadji takvog pantera  Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Napraviš se da ti nije dobro i sve će da radi.
Dobra gluma je vrlo korisna.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

Da ,pa kad se on posle napravi da su ga ukocila ledja pa ti moras da guras auto,nemoj se iznenaditi  Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S
eeeee,ali konstruktivan razgovor trazi puno razmisljanja,razlike traze puno dobre volje i kompromisa...

lakse je urlati kao bijesan : "ti si  ovo...ti si ono...ti si takav...ti si onakav..."

i tako u nedogled Smile

dok se sujeta ne prezdere kao prasica...
Ne znam da l' ću imati takav brak, ali do sad nisam imao takvu vezu. Smile
Odnosno nisam dozvoljavao tu vrstu svađe.

Nemam baš tu potrebu da se spuštam s devojkom na nivo kretena.
Kad vidim da krene u tom smeru, ja to po principu: "Ok, polako... smiri se. Aj lepo odmori pa se vidimo kad unormališ."
U suštini je diskretno napravim ludom i ignorišem neko vreme.  Smile

Mogu se ja pičkarati sa nekim prolaznikom, nekim bezveznim društvom, itd... ali ne mogu sa osobama koje mi znače nešto više... jer ću se s njima videti i sutra i verovatno nas dele neki isti interesi tako da bi bilo valjano popraviti taj odnos.
« Poslednja izmena: 29. Maj 2009, 16:16:02 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
Ja se ne spustam na taj nivo, posto sam stalno tu   Smile

Nego,
kad se svadjam, onda se svadjam, ne mogu da previse kontrolisem deranje recimo. i mozda neke pogrdne rijeci. i mozda poneki udarac. sa palicom. ali to samo ponekad  Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ja osim svadje sa zenom na relaciji, ne cuvas dovoljno dete - sedenje pored kompa u odredjenim periodima dana, nemam drugih zescih svadja...desi se ponekad da mi ispadne osigurac ali retko
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S
Citat
Ja se ne spustam na taj nivo, posto sam stalno tu   Smile

Volim kad smo istomišljenici.  Smile

Smile Smile

Žalila se jedna bivša da se nije mogla pošteno ni popičakati sa mnom.  Smile

Nego,
kad se svadjam, onda se svadjam, ne mogu da previse kontrolisem deranje recimo. i mozda neke pogrdne rijeci. i mozda poneki udarac. sa palicom. ali to samo ponekad  Smile

Miran sam dok ne krene fizički.  Smile

Ali sam jedno pravilo ustanovio i često kažem muškarcima:
Ma koliko se ponašala ko guska, ma koliko te povredila i ma koliko te iritirala... ko što ume po predispoziciji, mislim žensko je jebi ga... ma koliko ti skakala po penisu (ne na onaj dobar način Smile )... nikad ne udaraj jebeno žensko!

To ne volim  Smile

« Poslednja izmena: 29. Maj 2009, 16:48:17 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 07:30:53
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: pru

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.