Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 68
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ko je Srbin? (ili stepen povezanosti pravoslavlja i srpskog identita)  (Pročitano 104337 puta)
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Dobro jutro i tebi,
Dakle ne razumes sta sam napisao,htedoh malo da prosirim temu.
Svi u Srbiji rodjeni su Srbi i svi kojima je jedan od roditelja srbin mogu sebe nazvati Srbima bez obzira na veru.
Pocevsi od mojih cerki kojoj je majka engleskinja pa do tvoje cerke kojoj je majka Afro-Amerikanka
Razumem ja sta ti pricas to je ocigledno ali ne razumem sta ti zelis sa tim da kazes ?
Sta ti je poenta ? Vera ne odlucuje Narodnost,stepen povezanosti pravoslavja i srpskog indetiteta je sve manji.
Pravoslavne tradicije se cuvaju tesko da ce izumreti ali ljudi ne treba da gube glavu oko toga
Ti ne mozes da dokazes da si Srbin ni po Crkvenim Knjigama ni po DNA u Krvi ti znas to samo zato sto su ti to rekli,ali te absolutno nikakva karakteristika odvaja od drugih naroda ,kao sto je na primer metaforicno panciceva omorika posebna vrsta.
Nisam siguran o kakvom drugom stepenu povezanosti pravoslavlja i i srpskog indetiteta ti pricas?
Jer mislis u vezi 1.2 milona ljudi sto zivi u inostranstvu? A toga je definitivno manje ovih dana i u Srbiji takodje.
Svi znaju kad su Srbi prekrsteni u pravoslavlje svi znaju istoriju Vizantije i ulogu Srbije pre i posle njenog pada.
Svi znaju da su Srbi mongroli i mesanci zadnji put sa Slavenima izmedju 7 do 8 veka.

Kao sto ti rekoh genetski Srpski DNA nista nije specijalan mix,stvarno bih voleo bih da jeste da smo specijalni ali nismo i cinjenica je da to sto znas tvoju narodnost i to sto ti znas da si srbin zadnjih 5 vekova proveravajuci crkvene knjige (to je samo ogranicena konformacija za tebe i to znaci nesto samo tebi) ali stvarno nemanikakvog znacaja jer nisi cisti srbin, niko nije cisti srbin  jer smo se mi Srbi kao narod mesali sa drugim narodima u nekoliko navrata  sto je dokazano genetskim putem i tacno se po starosti gena zna kad se to mesanje i u kom veku dogodilo .Sva informacija ti je na internetu.

A sto se tice porekla nas Srba uradi bre malo neki projekat sam istrazuj malo mislim ovo je samo zabava ali niko nece da radi posao za drugog zajebite svi vise to.Imas informaciju proveri kako tek tako bez ikakvog rada i truda svi ocekuju nesto za nista ,ne pricam o zapadnjackoj verziji vec o Indiskoj teoriji nastaloj lingvistickim putem i Iranskoj verziji jer smo u njihovim Persijskim spisama pomenuti kao narod par puta na zalost sa razlicitim spelovanjem,  Rimljani su nas takodje pomenuli par puta takodje sa razlicitim spelovanjem,
Izmedju Afganistana postoji narod sa legendom o dva brata Srbu i Kari  i njihovim plemenima 
Sve ti je napisano i imas na Google sve mozes da proveris .
Ja sam vec jednom postavio sve te teorije i legende gde se pominje rec Srb,Serbe,Serb ,Srbinda nemam nameru da ponavljam niko nam nije kriv sto nismo belezili svoju istoriju,nije misterija vec nemarnost.
Najludja teorija je bila za Srbe kao Jednom od 12 izgubljenih plemena Izraela .

A Najlakse od svega je da odes do sajta Nacionalne Geografije i kontaktiras odeljenje koje se bavi proverom DNA i tvojih X i Y hromozoma i to za vrlo male pare ,I oni ce ti dati detaljnu mapu migracije tvojih predaka zadnjih120 hiljada godina .

Do you feel me
« Poslednja izmena: 19. Sep 2010, 21:32:37 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.62
mob
Nokia 
Citat
Ti ne mozes da dokazes da si Srbin ni po Crkvenim Knjigama ni po DNA u Krvi ti znas to samo zato sto su ti to rekli,ali te absolutno nikakva karakteristika odvaja od drugih naroda
Како ти доказујеш своје Србско порекло?  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Citat
Ti ne mozes da dokazes da si Srbin ni po Crkvenim Knjigama ni po DNA u Krvi ti znas to samo zato sto su ti to rekli,ali te absolutno nikakva karakteristika odvaja od drugih naroda
Како ти доказујеш своје Србско порекло? Smile Smile

Pa mogu samo to u bliskoj istoriji po fotografijama pa po dokumentima i papirima a posle toga crkvenim knjigama,
jer su se jedino oni bavili tim popisima ,pa onda po slavi onako optimisticno gledano verovatno do desetog veka ,
Na primer Ja slavim Svetog Nikolu koji je 19 decemba ili 6 po starom ciji to nije rodjendan vec je tog dana paganski praznik Dionisu koji je on takticki usvojio kao svoj rodjendan samo da bi zasenio drugi praznik,
A da ,bio je takodje odgovoran licno za spaljivanje nekoliko Dionisovih Hramova u koga smo inace i mi verovali pre hriscanstva .Kada ce ljudi da shvate ,nije bilo dobre volje prema pravoslavlju ,trebalo im je dve stotine godina kostantne propagande da nas pokrste da li bilo ko tamo shvata koliko je to bila duga kampanja i kroz koliko se generacija ta promena dogodila,nista nije bilo dobrovoljno.

U svakom slucaju sada postoji test sa kojim moze svako da ustanovi tacnu migraciju tvojih predaka ,
Evropljani 95% dele po majci jednu od 9 genetskih grupa i tacno moze da se vidi kad su promene nastale
pa cu ti javiti ako nesto budem saznao vise.
To sto mi je u prvom ratu pradeda mi je bio na Solunskom frontu a u drugom dedovi u srpskoj vojsci i kraljevoj gardi,to je sve bliska istorija.Osim crno belih fotografija iz tih dana i nekih prezivelih dokumenata sve ostalo se prenosi nazalost samo usmenim znanjem ,najstarije crkvene knjige iz proslih vekova su samo delimicno prezivele ,
Crkva koristi pravoslavlje da indetifikuje narodnost po slavi na primer ,niko ne moze da joj protivreci jer nista ne postoji pre toga sto bi dokazalo srbe kao narod osim bledih senki paganskih obicaja.
Cuo sam da je postojala zbirka arheoloskih pronalaska koji bi dali Srbima pravi kulturni indetitet ,i koji bi bili karika u daljem istrazivanju srpskog porekla . Na zalost stvari su rasturene i kasnije prodate .
Ja sam cuo verziju da je posle slucajnog Arheoloskog pronalaska u 50-tim za vreme obnova i izgradnja Tito bio obavesten o tome i da je u cilju sprecavanja sirenja nacionalizma ,naredio da se kolekcija srpskog srebra i nakita iz treceg i cetvrtog veka sa jos nekim nalazima zakopa ponovo ali ovaj put sa tajnom lokacijom u Hrvatskoj gde je lezala skoro 30 godina .A onda tri meseca posle njegove smrti 1980 kolekcija je odkopana i prodata privatnom kolekcionaru u Engleskoj, nije bilo javnih izlozbi ali su neke fotografije cirkulisale u to vreme kad je prodaja vrsena.
Neverovatno je da nista srpsko nije prezivelo od tog dolaska ili je katalogirano u muzejima pod drugim imenom.
U Srbiji moja porodica i svi sa mojim prezimenom dolaze iz jednog specificnog kraja u centralnoj Srbiji ,sto se svih njih tice oni su tu bili vekovima  i to se usmeno prenosilo generacijama.
Ali svi mi znamo da je ta zemlja gde je Srbija danas data nama od grckog kralja Heraklusa u 610 godini nove ere ,Pre hriscanstva u petom veku Slavili smo Dionisa dok smo ziveli na obali crnog mora ovo je pre susreta sa slavenima.Kult o Dionisu  je dosao u Grcku sa istoka ali njegovo poreklo je takodje pod velom misterije nikada nije kompletno prihvacen od njih ,slavio je plodnost,vino,vegetaciju i ekstazu.

Милош Ђурић, српски хеленолог, порекло Дионисовог култа налази у осећању пролазности људске индивидуалне егзистенције. “Људски нараштаји пролазе незаустављиво и неповратно, а појединачно ломно људско биће, које се не задовољава тиме да буде само мехур на реци пролазности, налази непролазан живот у мистичко-екстатичком култу Диониса, бога природе која се непрестано подмлађује.”
« Poslednja izmena: 19. Sep 2010, 21:38:32 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Nokia 
Аха слављење славе (Крсног Имена) и албум са старим фотографијама,и то ти је довољно? Smile Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Аха слављење славе (Крсног Имена) и албум са старим фотографијама,и то ти је довољно? Smile Smile

Pa rekoh ti lepo da nije,
To je sve lepo ali to je sve bliska istorija koju cu ti objasniti za trenutak,
Lepo je i ubaciti par gresaka da se vidi koliko ti je sagovornik nacitan
Dragi covece ,predpostavljam obrazovan si ,ucio si istoriju svog naroda,
ne mozes da izmisljas nesto sto se nije desilo i pricas nesto za sta nemas nikakvih dokaza,
Ja znam kako se ti osecas i kakve strasti gajis ,vidi se po slikama tvog profila
 Shvatam i Ja dolazim iz cetnickog kraja gde neke tradicije imaju korene ,
Ali razmisli sam
Poistovecivanje jedne narodnosti sa iskljucivo jednom religijom ,
zapostavljajuci sve druge srbe koji nisu pravoslavci i sve pravoslavce u Srbiji koji nisu srpskog porekla
ti samo budis nacionalizam koji u stvarnosti nema osnove ,genetski,istorijski ,geografski ili religijski,
I samo vodi slabljenju drzave u kojoj danas zivis.
Pravoslavlje ne odredjuje tvoju narodnost ,
zemlja na kojoj zivis nije originalno srpska ziveli su na njoj ljudi jos u neolitskim vremenima
ni religija koju praktijujes nije srpska vec su u nju tvoji preci dovedeni Silom,
Vizantija je pokrstavala Srbe a Rim Hrvate i to je bio vrlo dugotrajan proces.
I na kraju jos jednom da ponovim nas Srpski narod se prema prucavanju DNK
mesao sa drugim narodima u najmanje nekoliko navrata.

Sto se tice blize istorije za vreme Turske okupacije od zadnje Seobe Srba koja se desila
samo pre par stotina godina kada je 300 hiljada ljudi napustilo podrucije Srbije i otislo u Ukrajnu
i Rusiju,Nije ostalo nista ,nikakav srpski identitet nije ostao uprkos pravoslavju ,
oni su se kompletno asimulirali i pretopili sa narodom koji je ziveo na tom podruciju.

U zadnjih 10 godina naprimer oko 500 hiljada mladih ljudi je napustilo zemlju,
ali sad su moderna vremena i oni mogu doci kuci u Srbiju kad god pozele,
I u Australiji i u USA i u Evropi svuda postoje pravoslavne crkve za Srbe
stvorene od nasih ljudi da bi ocuvali te tradicije jer drugih vise nemamo,
Svaka od tih ogranaka zeli sada nezavisnost od SPC koji nije u koraku sa vremenom
a vremena se menjaju.

Sto se tice Belih Srba koji su ostali da zive na teritoriji Severne Nemacke posle podele srpskog naroda,
u 7 veku Uzmite pa citajte sami i sve ce vam biti jasno.

Da pogldamo blizu istoriju kako je nastala nasa Srbija danas.

Sta je bila motivacija Srba u 7 veku da prihvate Hriscanstvo i izdaju veru svojih predaka?

Heraculis je bio na pocetku svoje vladavine,Granice njegovog carstva su stalno bile krsene od Avara,
Morao je da nadje resenje i gledao je u narode koji su ih takodje mrzeli i koji su ziveli iza njih,
Stari srpski kralj nije imao problema sa njima jer su postovali njegove granice,
Imperator je slao svoje uhode i spijune koji su brzo indetifikovali mladog princa bez perspektiva
On im je bio Potreban i neophodan  i neophodan saveznik jer je bio popularan i imao je ljhude oko sebe.
Napustvisvi Belu Srbiju gde je bio drugi u cekanju za tron i zalevsi da se dokaze i ima svoje sopstveno kraljevstvo
mladi knez je poveo svoje sledbenike i istomisljenike oni su na svom putu kompletno izbrisali avare sa lica zemlje.
Zemlja mu je datana ograncima Rimske Tesalonike ali posle izvesnog vremena nezadovoljan sa dogovorom on je poveo narod na sever do dunava.Cuvsi to Vizantijski imperator Heraclus koji je jos uvek bio pod upravom iz Rima brzo je poslao svoje pregovarace Srpskom knezu garantujuci i davajuci mu vise zemlje ako ostane ali samo pod uslovom da se zakune na odanost i da prihvati hriscansku religiju ,jer se drukcije on ne bi osecao sigurnim.
Srpski entoraze i plemici su to prihvatili kao deo politickog dogovora ,jer da se vrate u svoju zamlju bio bi poraz i sramota.Zamislite da vam danas dodje dete i da kaze promenio sam religiju ca tu nema vece sramote i to je neznani knez upravo uradio svom ocu i svom bratu i  svojoj zemlji to je bilo ravno izdajstvu.
Kao otpadniku svoje nacije nije mu bilo mesto nazad nitii se mogao vratiti kuci .
Imperator je kontaktirao Rim i iz Rima a ne iz Vizantije su poslate horde starihskusnih svestenika da pokrste Srbe
i da ih nauceHriscanskim  ritualima,ali Mi Srbi smo bili tvrdoglav narod i taj proces pokrstavanja je trajao preko 150 godina yo je bio agresivan politicki motivisan cin i nije bio prihvacen oberucke sa miloscu i drugim glupostima koje crkva uci decu i narod danas.

Dakle sta su bile motivacije mladog Kneza da prihvati hriscanstvo

Zelja za Moc i zelja za zemljom,obadve vrlo materjalne stvari ostvarene preko tadasnje politicke situacije Vizantijskog carstva i mnogo godina Hriscanske propagande kojom je narod sa namerom namerno bio izlozen .

Postujem ti ispod text iz nasih knjiga o dokumentovanom  poreklu Srba od 7 veka.

Непознати кнез, Nepoznati knez) je uobicajeno ime dato od istoricara Srpskom vodji koji je poveo Bele Srbe iz njihove tadasnje domovine da se nastane na Balkanu poslw 610 godine za vreme vladavine Vizantijskog Imperatora Heracliusa koji je vladao (610 -641).

Zabeleska o ovoj osobi je u knjizi De Administrando Imperio,koja je pisana 950 god. Od Constantine VII Porphyrogenitos.On je opisao to ovako, stojeci kao naslednik prestola Srpskog kralja pored neimevanog brata on je poveo grupu Srba iz Bele Srbije tokom vladavine Imperatora Heracliusa.    Na njegovom putu oni su kompletno istrebili Avare i eventualno su se smestili po uputama imperatora u Serviji –mestu koje i danas nosi to ime i nalazi se na padinama Tesalonike ,provincije koju je Heraclius njima garantovao za zadatkom da zastite Vizantiju od buducih pretnji i upada kao sto su Avari.

Srbi su napustili tu provinciju i kretali su se severno dok nisu dosli do Beograda gde su dobili ili bilo im je dano jos nekoliko oblasti  Rascia sa regionima Bosnia, Trebounia, Zachlumi, Pagania, Neretvia i konacno Duklja (Byzantine Sclaviniae) ali tek posto su se zakunuli na saveznistvo i lojalnost Imperatoru i tek posle posto su promenili veru.Tada je Vizantija bila jos u dobrim odnosima sa Rimom tako da je imperator doveo hordu najstarijih svestenika iz Rima da izvedu pokrstavanja i da ih nauce ritualima hriscanstva.

To je znano i dokumentovano poreklo Srba u Srbiji danas. Postoji starijih zabeleski od strane rimljana ali nisu tako potpune ,a postoji i par zabeleski od Persijskih istoricara koji objasnjavaju i pominju Srbe pre dolaska na Balkan .

Datum  smrti Nepoznatog Kneza  nije poznat ,ali se desio pre dolaska Bugara na Balkan u 680 godini.Prva Srpska vladajuca dinastija Kuca Vlastimirovica je imenovana po knezu Vlastimiru koji je navodno bio veliki –paraunuk neznanom knezu.

Ispod je originalan tekst od Constantina iz 950 godine.

From De Administrando Imperio, 31

But when two brothers succeeded their father in the rule of Serbia, one of them, taking a moiety of the folk, claimed the protection of Heraclius, the emperor of the Romans, and the same emperor Heraclius received him and gave him a place in the province of Thessalonica to settle in, namely Serbia, which from that time has acquired this denomination.

Now, after some time these same Serbs decided to depart to their own homes, and the emperor sent them off. But when they had crossed the river Danube, they changed their minds and sent a request to the emperor Heraclius, through the military governor then governing Belgrade, that he would grant them other land to settle in.

And since what is now Rascia (Serbia) and Pagania and the so-called country of the Zachlumi and Trebounia and the country of the Kanalites were under the dominion of the emperor of the Romans, and since these countries had been made desolate by the Avars (for they had expelled from those parts the Romans who now live in Dalmatia and Dyrrachium), therefore the emperor settled these same Serbs in these countries, and they were subject to the emperor of the Romans; and the emperor brought elders from Rome and baptized them and taught them fairly to perform the works of piety and expounded to them the faith of the Christians.

And since Bulgaria was beneath the dominion of the Romans * * * when, therefore, that same Serbian prince died who had claimed the emperor's protection, his son ruled in succession, and thereafter his grandson, and in like manner the succeeding princes from his family.

Pozdrav

« Poslednja izmena: 20. Sep 2010, 21:50:26 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
« Poslednja izmena: 20. Sep 2010, 20:40:13 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 

Jeste vrlo je zanimljivo ja obozavam ta stara imena,

Hvala ti puno ,
Ja sam vise zeleo da pricam o toj motivaciji za prelazak Srba u hriscanstvo koje je tada bilo objedinjeno
dakle pre pravoslavlja i katolicizma i pre konacnog raspada to jest podele Rimskog Carstva.

Mislim Ja volim svoj narod ,al cim su nas asimulirali carstvo im propade.
Da li bi bilo previse snazno da kazemo da smo direktno odgovorni za podelu rimskog carstva.
Plemici jesu bili pokrsteni odmah kao deo dogovora ali narod je odugovlacio i vrdao jos 150 do 200 godina.

« Poslednja izmena: 20. Sep 2010, 21:53:08 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Pa uslov preseljenja u teritorije Vizantije je bilo hrišćanstvo, oni koji ga nisu hteli nisu se ni selili. Ostali u poljskoj, Lužicama i Češkoj. Selili su se samo onikoji su bili voljni da prime hrišćanstvo i čim su se doselili odmah su masovno konvertovani. Zato imamo dve najveće krsne slave Sv. Jovana kojeg su prihvatili Svevladovići i Sv. Nikolu kojeg su prihvatili  Drvanovići.

Naravno kasnije su se ipak javile reakcije kroz oživljavanja paganizma i inerciju pa je došlo do mešanja hrišćanstva sa nekim paganskim običajima.
« Poslednja izmena: 20. Sep 2010, 22:26:13 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.62
netačno. hrišćanstvo je mačem nametnuto svim slovenima a ne samo srbima. to što ti (i neki istoričari) radiš zove se "ulepšavanje istorije"
ako postoji bilo kakva zabranjena istorija onda je to istorija nasilnog pkrštavanja slovena a onda i deoba na pravoslavne i katoličke hrišćane po principu "zavadi pa vladaj". i uspelo im je. najbrojnija grupa ljudi u evropi podčinjena je i hrišćanstvo tu igra veoma važnu ulogu. to gotovo ne bi ni bilo moguće bez nametanja jevrejskog boga slovenima.

pomiri se sa činjenicom da je hrišćanstvo srbima nametnuto na isti način na koji se nameću globalizacija, članstvo u nato itd. velike sile su nam tada govorile u kog boga da verujemo baš kao što nam danas govore koje vrednosti da poštujemo. drugo vreme, druge velesile, iste metode i isti robovi.

Poistovecivanje jedne narodnosti sa iskljucivo jednom religijom ,
zapostavljajuci sve druge srbe koji nisu pravoslavci i sve pravoslavce u Srbiji koji nisu srpskog porekla
ti samo budis nacionalizam koji u stvarnosti nema osnove ,genetski,istorijski ,geografski ili religijski,
I samo vodi slabljenju drzave u kojoj danas zivis.

tačno.
« Poslednja izmena: 21. Sep 2010, 00:19:57 od framling »
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Nametanje hrišćanstva drugim Slovenima nije tema kao što Bog nije jevrejska prćija kolko god to neki želeli.

Ne znam šta sam ulepšavala

Alex ono što fali u celoj priči je razumevanje da smo se mi na teritoriji Srbije mešali sa više civilizacija koje su bile veoma razvijene. Ovde je kolevka evropske civilizacije Lepenski vir, Starčevačka kultura Vinčanska kultura. Tu je Avalonija, Hiperboreja, Stiks, Sirmium, Viminacium,... Sloveni su došli na teritorije koje su bile etnički ispražnjene zbog ratova i kuge, ali su kulturno daleko iznad i zahvaljujući tome mi smo primili kulture drevnih naroda a dali genetski potencijal i jezik. U istraživanjima genetike jasno se vidi ta naša veza sa severom Evrope. Ali kulturološki gledano mi smo se bitno izmenili u odnosu na te severne Slovene.

A mogu se primetiti i genetski rezervati Kelta recimo i Skordiska
« Poslednja izmena: 21. Sep 2010, 00:44:52 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 68
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.