Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 22:23:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ko je Novi Antihrist?  (Pročitano 32539 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11212
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma oklen ja da se definisem ... pa ljudi moji zar me vi pa ne prepoznaete .... ccc
IP sačuvana
social share
Idemo dalje ...   + cabarnet
                         -  internet
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1279
Zastava NS
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Frikazoid previse si mlad da bi sve ovo shvatio,ali kad porastes sve ce ti biti mnogo jasnije.Dacu ti primer samo sa vestacki izazvanim virusima  i bakterijama koji se pustaju da uniste ljude posebno sars, eids,misija groynica. modifikovani hepatitis od koga se umire, sta mislis ko to sve radi,i zasto,ko hoce da sidom istebi africku populaciju i zbog cega,pogledaj film dan posle i bice ti sve jasno, mora se imati prostor gde ce samo odabrani mocnici moci da se nastane, kako bi preziveli predstojece kataklizme. i td. ima jos mnogo toga,ek jos neko osim mene pise o ovome.
Po nekim teorijama kazu da mladi lakse razumeju neke stvari od odraslih. Sto se tice tih virusa to jeste tacno, ali ja upravo o tome i pricam. Ne treba covecanstvu pojedinac (antihrist) koji ce da nas unisti, mi ka tom cilju sami tezimo svojim delima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Sudbina meša karte, a mi igramo.

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 59
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Nokia 
Po nekim teorijama kazu da mladi lakse razumeju neke stvari od odraslih. Sto se tice tih virusa to jeste tacno, ali ja upravo o tome i pricam. Ne treba covecanstvu pojedinac (antihrist) koji ce da nas unisti, mi ka tom cilju sami tezimo svojim delima.

Slažem se u potpunosti...   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ako je zivot poklon onda ga cuvaj samo za sebe

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 2192
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung D900
Ama ljudi antihhrist nije covek koji je drzavnik ili vladar, to su ljudi koji zajdeno projektuju buducnost covecanstva.A mnogi lakoverni detlici podpadaju pod njihov perfidni plana misleci da ce ih kasnije prihvatiti i dobro nagraditi kao posliusne sluge.Nije sve onako kako izgleda. Samo sve stvari i dogadjaje izvrnite naopako i bice vam sve jasno. lklonite se laskavaca i velikih dobrotvora jer od njih necete doboti nista .
IP sačuvana
social share
A tako sam ga volela

Edit by SerbianFighter: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1279
Zastava NS
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Ama ljudi antihhrist nije covek koji je drzavnik ili vladar, to su ljudi koji zajdeno projektuju buducnost covecanstva.A mnogi lakoverni detlici podpadaju pod njihov perfidni plana misleci da ce ih kasnije prihvatiti i dobro nagraditi kao posliusne sluge.Nije sve onako kako izgleda. Samo sve stvari i dogadjaje izvrnite naopako i bice vam sve jasno. lklonite se laskavaca i velikih dobrotvora jer od njih necete doboti nista .
To je donekle ono sto ja pricam.... Ne znam ni za kakve organizacije i grupe ljudi koji pokrecu buducnost, ali da nam sledi propast je definitivno i to od ciste ljudske ruke. I naravno kao i svaki covek se nadam da nekako ima spasa ( negde u nama samima )! "klonite se laskavaca i velikih dobrotvora jer od njih necete doboti nista ." sto se ovoga tice to je opste poznata stvar, tako ljudi upadaju u sekte i slice grupice ljudi.

Ja sam se samo usprotivio temi koja govori da ce antihrist doci kao pojedinac

Svi mi predpostavljamo da je Treći Antihrist rođen i da već deluje. . . Ali ko bi to mogao biti?

Da čujem vaše mišljenje.

necmo mi saznati njegovo ime
ali cemo osetiti delanja

cudni su putevi gospodnji

Velike kalkulacije postoje oko antihrista.Ko bude ziveo u Hristu prepoznace ga.Ko ne, pricice mu.Iako se govori da ce ga se i neki Jevreji odreci kada vide zlo koje ce nositi u sebi.Inace Dostojevski je najbolje opisao situaciju pred antihristov dolazak.Takva vremena ljudi jos nisu doziveli.
« Poslednja izmena: 27. Jun 2006, 22:49:20 od frikazoid »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
mob
Ericsson T65

Немојте имати своје мишљење по том питању него читајте свете оце. А свети оци кажу да је Антихрист човек. Једно је антихристов дух који сеје сатана још од адамовог пада, а друго је Антхрист који ће бити човек. Но најбоље је да прочитамо свете оце.

Свети Јован Шангајски

Бесједа о страшном суду

Када ће доћи дан Страшног Суда зна само Бог Отац, али знаци приближавања његовог су дати и у Јеванђељу и у Откривењу светог апостола Јована Богослова. Откривење говори о догађајима краја свијета и о Страшном Суду понајвише у сликама и тајанствено, али свети Оци су га објашњавали и постоји право црквено предање које нам говори и о знацима приближавања краја свијета и о Страшном Суду.

Прије краја постојања Земље на њој ће настати пометња, ратови, сукоби, глад, земљотреси. Људи ће патити од страха, умираће од ишчекивања несрећа. Неће бити живота, ни радости животне, него болно стање отпадништва од живота. Наступиће отпадништво не само од живота, него и од вјере, и Син Човјечји када дође хоће ли на Земљи вјеру пронаћи? Људи ће постати горди, незахвални, порицаће Закон Божански: истовремено са отпадништвом од живота наступиће и осиромашење моралног живота. Настаће слабљење добра и повећање зла. О томе времену и говори свети апостол Јован Богослов у свом богонадахнутом дјелу, које се назива Откривење. Он сам казује да "бејаше у Духу, што значи да је Сам Дух Свети био у њему када су му се у различитим сликама показале судбине Цркве и свијета и зато то јесте Откривење Божије.

Судбину Цркве он приказује у лику жене која се у томе времену скрива у пустињи: она се не појављује у животу, као ни данас (бесједа из 1960год.) у Русији. У животу ће одлучујући значај имати оне снаге које припремају појаву Антихриста. Антихрист ће бити човјек, а не оваплоћени ђаво. "Анти" је ријеч која значи стари, или пак, она значи "умјесто" али и "против". Тај човјек жели да буде умјесто Христа, да заузме Његово мјесто и да има оно што би морао да има Христос. Он жели да има исту привлачност и власт над читавим свијетом. И добиће ту власт прије пропасти своје и пропасти читавог свијета. Имаће помоћника, Мага, који ће силом лажних чуда извршавати његову вољу и убијати оне што не признају Антихристову власт. Прије пропасти Антихристове појавиће се два праведника, који ће га разобличити. Маг ће их убити и три дана ће тијела њихова бити несахрањена и ликоваће много Антихрист и слуге његове, и одједном ће ти праведници васкрснути и читава војста Антихристова ће бити збуњена, ужаснута, а сам Антихрист ће изненада пасти мртав, убијен силом Духа.

Али шта ми знамо о човјеку-Антихристу? Његово тачно поријекло је непознато. Отац му је потпуно непознат, а мајка је нечиста лажна дјевица. Он ће бити Јеврејин од племена Дановог. На ово нас наводи то што је Јаков, умирући, рекао да је он (Дан), кроз своје потомство, "змија поред пута и гуја на стази, која уједа коња за кичицу, те пада коњаник наузнак". То је алегоријска назнака да ће он дјеловати лукавством и злом. Јован Богослов у Откривењу говорећи о спасењу синова Израиљевих каже да ће се пред крај свијета мноштво Јевреја обратити Христу, али у списку кољена која ће се спасти нема Дановог кољена. Антихрист ће бити врло паметан и обдарен вјештином општења са људима. Он ће бити опчињаваујући и љубазан.

Филозоф Владимир Соловјев је много радио на томе да прикаже долазак и личност Антихриста. Он је брижљиво користио све материјале о овом питању, не само светоотачке, него и муслиманске, и створио је ову упечатљиву слику. Прије доласка Антихриста у свијету се већ припрема његово појављивање. "Тајна зла већ дејствује" и силе које припремају његово појављивае прије свега се боре против законите царске власти. Свети апостол Јован каже да се "не може појавити Антихрист, све док не буде уклоњен Онај који одржава". Свети Јован Златоусти објашњава да је "Онај који одржава" - законита побожна власт, таква власт која се бори против зла. "Тајна" која дјелује у свијету не жели то, не жели борбу против зла силом власти; насупрот томе, она жели власт безакоња и када то постигне онда више ништа неће спречавати појаву Антихриста. Он ће бити не само паметан и опчињаваујући: већ и наизглед сажаљив, чиниће добро и биће милосрдан ради јачања своје власти. И када је толико учврсти да га читав свијет призна, тада ће показати своје право лице. За престоницу ће изабрати Јерусалим зато што је баш овдје Спаситељ открио своје Божанско учење и Своју Личност и ту позвао читав свијет на блаженство добра и спасења. Али свијет није прихватио Христа и распео Га је у Јерусалиму, а у доба антихриста Јерусалим ће постати престоница свијета, који је признао власт Антихриста.

Постигавши највишу власт, Антихрист захтијева од људи признање да је остварио оно што ниједна земаљска власт нити било ко није могао да оствари и захтијева клањање себи као највишем бићу, као богу.

Соловјев добро описује карактер његовог дјеловања као Врховног Владара. Он ће свима чинити по вољи, уз услов прихватања његове Врховне власти. Он ће оставити могућност живота цркви, дозвољаваће јој богослужења, обећаваће изградњу дивних храмова уз услов признавања њега за "Врховно Биће" и поклоњења њему. Код њега ће постојати лична мржња према Христу. Он ће живјети од те мржње и радоваће се отпадништву људи од Христа и Цркве. Настаће масовно отпадништво од вјере, при чему ће вјеру изневјерити многи епископи И као оправдање ће наводити изврстан положај цркве. Тражење компромиса ће бити карактеристично људско расположење. Искреност исповијести ће нестати. Људи ће довитљиво оправдавати свој пад и лицемјерно зло ће подржавати такво опште расоположење, и код људи ће постати обичај отпадништво од истине и сласт према компромису и гријеху. Антихрист ће све дозвољавати људима, чим му се "поклоне пошто су пали". То није нови однос према људима: римски императори су исто тако били спремни да дају слободу хришћанима, чим би они признали њихову божанственост и божанску врховну власт и мучили су хришћане само зато што су исповиједали "Богу се Једином клањај и само њему служи". Антихристу ће се покорити читав свијет и тек тада ће он показати лице своје мржње према Христу и хришћанству. Свети Јован Богослов каже да ће сви који му се поклоне имати знак на челу и на десници. Нејасно је да ли ће то заиста бити белег на тијелу или је то сликовит израз тога да ће људи и умом признавати нужност поклоњења Антихристу и воља ће њихова у потпуности бити њему потчињена. У вријеме те потпуне - вољом и свијешћу - потчињености читавог свијета, појавиће се и поменута два праведника, неустрашиво ће проповиједати вјеру и разобличити Антихриста. Свето Писмо каже да ће се прије доласка Спаситеља појавити два "видјела (светилника)", двије "маслине пламене", "два праведника". Њих ће убити антихрист Маговим силама. Ко су ти праведници?

По црквеном предању, то су два праведника који нијесу искусила смрт: пророк Илија и пророк Енох. Постоји пророчанство да ће ти праведници који не искусише смрт да је искусе на три дана, а кроз три дана ће васкрснути. Њихова смрт ће бити радост велика за Антихриста и слуге његове. Њихово оживљавање кроз три дана ће довести до неописивог ужаса, страха и пометње Антихристове силе. Управо тада ће наступити крај свијета. Апостол Петар каже да је први свијет био створен од воде и да га је вода уништила. "Од воде" је такође слика хаоса физичке масе, а пропао је од воде потопа. "А садашњи свијет и небеса остављени су његовом Ријечи за огањ". "Земља и дјела што су на њој изгореће". Сви елементи ће бити сажежени. Овај данашњи свијет пропашће у једном трену. У трену ће се све промијенити. И појавиће се знамење Сина Божијег - то јест знамење крста. Читав свијет, који се својом вољом потчинио Антихристу, "заплакаће". Све је завршено. Антихрист је убијен. Крај његовог царства, борбе против Христа. Крај и одговорност за читав живот, одговор Богу Истинитоме. Тада ће се из палестинских планина појавити Ковчег Завјета - пророк Јеремија је сакрио Ковчег и Свети Огањ у дубоки бунар. Када су из тога бунара узели воде, она се запалила. Али сам Ковчег нијесу пронашли. Када сада погледамо живот, онда они који могу да виде - виде да се све што је предсказано о крају свијета извршава.

Па ко је тај човјек-Антихрист! Свети Јован Богослов алегоријски даје његово име 666, али сви покушаји да се разумије ово значење су били безуспјешни.

Ми сада већ имамо прилично јасну слику о могућности да читав свијет изгори, када "сви елементи буду сажежени". Ту слику нам даје цијепање атома (нуклеарна енергија).

Крај свијета не означава његово уништење, већ промјену. Све ће се промијенити, одједном, за трен ока. Мртви ће васкрснути у новим тијелима, својим, али обновљеним, као што је Спаситељ васкрсао у Своме Тијелу на коме су били трагови рана од ексера и копља, али је оно задобило нове особине и у том смислу је било ново тијело. И појавиће се Господ у слави на облаку. Како ћемо видјети? Духовним сагледаваем. И данас на самрти праведни људи виде оно што не виде остали људи око њих., Затрубиће трубе одлучно и снажно. Оне ће затрубити у душама и савјести. Све ће постати јасно у људској савјести.

Пророк Данило, говорећи о Страшном Суду, приповиједа да је Старац судија на престолу, а пред њим је ријека огњена. Огањ - то је прочишћавајући елемент. Огањ спаљује гријех, сажиже га и ако се, на несрећу, гријех сјединио са самим човјеком, огањ онда спаљује и самог човјека.

Овај огањ ће се распалити у самом човјеку: видјевши Крст једни ће се порадовати, а други ће доспјети у очајање, смутњу, ужас. Тако ће се људи одмах подијелити; по Јеванђељском приповиједању, једни ће се пред Судијом поставити десно, а други лијево - подијелила их је сопствена савјест. Само душевно стање баца човјека на ову или ону страну, удесно или улијево. Што је свјесније и упорније у животу своме човјек тежио Богу, то ће већа бити његова радост када зачује ријечи "дођите к мени благословени", и насупрот томе, исте ријечи ће изазвати огањ патње и ужаса код оних који Га нијесу жељели, који су Га избјегавали или му се супротстављали и хулили на Њега за живота.

Страшни Суд не зна за свједоке или званични записник. Све је записано у душама људским И ти записи, те "књиге" се показују. Све постаје очигледно свима и самом себи и стање људске душе свакога усмјерава лијево или десно. Једни иду у радост, а други у патњу. Када се "књиге" отворе, свима ће постати јасно да су коријени свих порока у души људској. Ево пијаница, блудник - кад тијело умре, неко ће помислити да је умро и гријех. Не, у души је постојала склоност и гријех је души био сладак. И ако се она због тог гријеха није покајала, ако га се није ослободила, она ће на Страшни Суд доћи са том истом жељом за слашћу гријеха и никаданеће задовољити своју жељу. У њој ће настати патња због мржње и злобе. То је паклено стање. "Пакао огњени" - то је унутрашњи огањ, то је пламен порока, пламен слабости и злобе, и ту "ће бити плач и шкргут зуба" немоћног зла.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
 Smile ...толико.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

act positive, think positive

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 477
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Netscape 8.1
mob
Nokia 6288
@costa

potpuno se slazem sa tobom ali bih samo malo ispravio ono sa pocetka: "nemojte imati svoje misljenje..." nekome neupucenom bi mogao zazvucati kao kakav sektas pa bi sve ovo bilo kontraproduktivno-govorim iz sopstvenog iskustva...mislim da je bolje reci samo: "citajte svete oce" ... pa ko ima usi nek cuje
zao mi je sto je takvih koji cuju ili bar zele da cuju sve manje i manje - narod se pogordio i misli da moze bez Boga ili jos gore protiv Boga ali neka to bude njihov izbor dok ne shvate (kao i ja pre 2 godine)
nego da se vratim ja na temu-sto se tice antihrista po svemu ovome sto se desava u svetu trenutno mislim da je relativno blizu dan njegovog dolaska
a ko bi to mogao biti ne bih mnogo da nagadjam, samo verujem u njegovu pojavu kroz lik prvog predsednika UN jer su o tome pisali mnogi ruski sveti ljudi kao i nas starac Tadej (ako se ne varam)...
definitivno mislim da su nastupila poslednja vremena i da bi trebali malo vise da radimo na spasenju nego da pricamo o tome - tako nam Bog pomogao svima
IP sačuvana
social share
act positive, think positive
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
U svakom sluchaju mislim da Antihrist (ko god da je) nece bash imati mnogo posla na ovoj planeti,ako uskoro ne prestanemo da se ubijamo medjusobno i da unishtavamo sve predivno shto nam je majka Priroda podarila . Najveci Antihrist smo mi sami.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mislis glupi smo, antihrist je suvise lepa rec za nas  ...
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 22:23:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.