Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 46
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kloniranje SIM kartica  (Pročitano 132693 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
@srdjandk, ako ne znaš kako se isčitava SIM kartica uspešno, evo ti način objašnjen do u detalja koristeći možda jedan od najboljih programa te namene pisan od Kaljevića - SimScan:

Uputstvo za "Sim Scan" verziju 2.00
"Sim Scan" mora da se nalazi na C:\sim_scan. Startujte "sim_scan.exe", otvoriće se prozor kao na sledećoj slici:

Sada u opciji "Com Port" izaberite serijski port na koji ste priključili programator, a u opciji "COM Port Speed" izaberite brzinu komunikacije u zavisnosti od kristala koji koristite (u standardnoj verziji nekih programatora to je Phoenix mod 3.57 MHz - napon na ispravljaču na 6 V). Štiklirajte opciju "A38 Limit", a u polje ispod unesite broj veći od 60000 (možete i ovaj broj sa slike); opciju "Strong Ki" za sada nemojte da štiklirate.
Ako želite da testirate da li je programator pravilno podešen i da li ima komunikacije kliknite na dugme "Test", pojaviće se prozor sa informacijom da li je komunikacija uspela ili ne.
Isčitavanje GSM kartice počinjete klikom na dugme "Find Ki"; kada to učinite otvoriće se novi prozor u kome se vidi tok isčitavanja:

Ako se podaci uspešno isčitaju pojaviće se novi prozor u kome su ispisani "Ki" i "IMSI", a ti isti podaci će biti upisani u fajl "imsi_ki.dat".Ako se za 60000 kombinacija ne pronadje prvi par "Ki"-a, prekinite dalje isčitavanje, štiklirajte opciju "Strong Ki" i počnite ponovo isčitavanje. Ako ni tada ne uspete da isčitate GSM karticu znači da ona nije radjena po COMP128v1.

Program ćeš moći skinuti svuda sa neta, podesi programator po uputstvu i piči skeniranje kartice. Dobijene KI i IMSI brojeve zapiši negde(program sam stvara fajl u svom folderu posle uspešnog isčitavanja "imsi_ki.dat" sa brojevima KI i IMSI). Onda lepo pokreneš prog. "Master burner" isprogramiraš greenwafer ili Silver.. karticu koju već imaš hex fajlovima SimEmu i .....ubaciš ustu u telefon, otvoriš meni u kome podešavaš sam svoj PIN i PUK kod za dati broj(onaj koji si isčitao), ubaciš tamo gde treba KI i IMSI brojeve koje si dobio isčitavanjem i eto tebi klon kartice. Posle toga više nije potrebno programirati "Master Burnerom" ili šta već neku drugi Green ili SilverWafer karticu već samo isčitavanje neke nove SIM kartice programom SimScan i dobijene kodove samo ubaciti u već postojeću karticu u telefonu, samo normalno pod drugim PIN i PUK kodovima. Takodje se vrlo lako i menja broj telefona, ide se na reset i onda se samo ubaci željeni PIN kod za željeni broj!

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

SimEmu 4.10.gif
(71.4 KB, 707x208)
« Poslednja izmena: 05. Apr 2006, 21:48:12 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava danska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung galaxy s6 edge
"CIGLA ZA PREDSEDNIKA" hvala na pomoci ,uspesno sam iscitao ki ali problem se javlja oko pravljenja hexova.Preko sim emu nisam uspeo ,dok sam preko ki ssmi uspeo da napravim iste i uspesno isprogramiram silver karticu ,ubacim u tel .Kad pokrenem tel startuje se u off line modu kad ga prebacujem na online kaze ubaci sim card.Znaci negde je greska u pravljenju hex.Ajde mala pomoc oko simemu tj pravljenja hex preko istog.Za sada pokusavam da ubacim samo jedan tel broj  i kada uspem samo jedan lako cu da nabacim i vise.E da dodam sim meu mi uvek javlja this is not sim emu card.Znaci neznam sam postupak dali dok pravim hex treba biti originalna sim kartica ili treba biti silver.Znaci ako vam nije problem da mi pojasnite malo detaljnije samo pravljenje hexova preko sim emu posto vidim da odlicno vladate sa tim programom.Hvala na pomoci
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava danska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung galaxy s6 edge
E da i kad sve lepo isprogramiram dali se simemu sam javlja u meniju tel ili treba neki softwercic da ubacim .Koristim n70.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
Kad si uspešno isčitao KI i IMSI broj kao što tvrdiš sledeća stavka je da programiraš tvoju praznu Silver karticu.
E, za tu svrhu koristiš program "Master Burner"(mani se tih sim emu-ova i raznih dzidza bidza) i ove SimEmu Hex fajlove koje sam ti postavio dole.
Znači, otvoriš program Master Burner i u njemu podesiš odgovarajući COM port i odabere se programator - recimo(MasterCRD1). Iz prozora za izbor kartice izaberi "PIC-Card2 [PIC16F876 + 24C64N]".
Sada treba da izabereš fajl kojim ćeš isprogramirati kontroler. Fajlovi potrebni za emulaciju nalaze se dole u atačmentu(ja postavio).
Klikni na sliku žute fascikle pored koje je broj 1; otvoriće ti se standardni prozor za izbor fajla. Odaberi fajl "SIM_EMU_FL_4.10_ENG.hex", zatim je ostalo još da učitaš fajl za eksterni EEPROM. Uradi to tako što klikneš na sliku žute fascikle pored koje je broj 3 i odaberi "SIM_EMU_EP_4.10.hex".
Sada je sve spremno za početak programiranja.
Klikni na ikonu za programiranje (ruka koja piše po papiru) i sledi uputstva koja se uglavnom odnose na promenu moda kod programatora. Nije loše da ti napomenem da se Silver kartica programira u tkz. PIC modu 6Mhz i 12 volti napajanje(podesi na početku programiranja programator na taj mod). Ako program Master Burner kaže da prebaciš u mode->2 to ti je Pic mod kao što i rekoh gore, ako i kad kaže u mode->0 to ti je Phoenix mod kao i kad si isčitao sim karticu(potreban za programiranje EEPROM-a).
Na kraju kad ti bude pisala poruka "Card ready ...". Izvadi karticu iz programatora i seckaj pa guraj u telefon.

Kad budeš ubacio klon karticu u telefon i ako telefon traži PIN - znači da si uspešno programirao Silver karticu. Ubaci pin 1111 kao najlakši za pamćenje,.....
O tome kako ubaciti u meniju "Sim-Emu 4" pravilno KI i IMSI broj ako ne znaš otom-potom, kad javiš kako je prošlo programiranje!

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
HTC HD2
E da i kad sve lepo isprogramiram dali se simemu sam javlja u meniju tel ili treba neki softwercic da ubacim .Koristim n70.
Pa normalno da se javlja. Zato sam ti postavio i ona četiri screen shota mog telefona. Jer vidiš tamo ikonicu Sim-Emu...pa sam izgled menija Sim-Emu... u naredna tri "kadra"?!? Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava danska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung galaxy s6 edge
Znaci na praznu siver karticu koju sam upravo upropastio fizicki prilikom secenja,uprogramiram samo ovo sto si mi poslao,a onda iz menija telefona manuelno ubacujem ki? Posto sam naveo da sam upropastio silver a imam kod sebe fun karticu dali postoje ovi hex fajlovi za nju posto ove koje si mi poslao sam uspesno isprogramirao na fun k. ali nerade.Ako postoji mogucnost samo za gold i green i fun aj molimte uploaduj  posto ako vec moram u shoping uzecu i sve sto mi padne pod ruku.Sto se tice samog programiranja kartica to mi nije problem koristim card writer koji mi nekako najlaksi za koriscenje mada sam probao i master burner koji nije los ali navikao sam na ovaj stari Smiley nemoras mi objasnjavati kako da uprogrammiram hexove posto to nije problem ,samo mi je bio problem kako da napravim validne hexove za moj ki .I ako kao sto rekoh postoji mogucnost da se programira fun kartica to bi bilo supre posto imam par komada .E da i ajde neku adresu u bgd gde da nadjem kartice .Hvala i izvini na smaranju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava danska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung galaxy s6 edge
E uspesno sam isprogramirao gold ali sa hex fajlovima koje generisem sa kissmi ito radi super,sa silver imam problema jer preko istog programa (kissmi) nece da radi.Sad fajlove koje si mi poslao uspesno sam isprogramirao i kad upalim tlf pojavi mi ikonu simemu ali dalje j eproblem gde da ubacim ki i kako!Simemu mi vidi i karticu i simemu karticu ali prilikom write kaze mi kao da ubacim simemu 6.xx e to me buni.Thx
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava danska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung galaxy s6 edge
Bas taj simemu me zeza kad sve parametre ubacim kako mi je cigla detaljno objasnio na samom tlf mi pojavi ikonu siemu.Ali neznam kako da ubacim ki tj kada upalim simemu na compu on mi tu programiranu silver nadje kao simemu karticu i ja kad dodam sve ostale parametre kaze fali siemu 6.xx sad sta je *ebemliga.A sto se tice programiranja fun kartice nasao sam nesto ostavio sam da vi pregledate,treba editovati tj ubaciti ki e sad kako neznam,pa ako nadjete resenje pisite hvala

[Edit by Crowz: Fixed.]
« Poslednja izmena: 13. Maj 2007, 07:17:22 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava danska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung galaxy s6 edge
Izvinite ovaj gore fajl nevalja molim moderatore da ga izbrisu ovaj valja Smiley

*
FunSim_bin.rar (9.51 KB)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava danska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung galaxy s6 edge
E momci sve sam uspesno odradio nalazi mreze menja kartice preko reset sve fercera ali ,uvek ima ali sto nesto zeza,zasto nemogu da biram i da primam pozive.Znaci  nadje mrezu za dansku karticu nadje tdc mobil za srpsku isto samo sonofon i sve izgleda ok.Kad saljem pozive samo ono triruli kako li vec da demonstriram.Kad posaljem sa drugog aparata sms na taj narezani broj on primi poruku posle 10 minuta.Znaci simemu radi imam u meniju mogu da menjam brojeve.Dali postoji neka naknadna konfiguracija iz samog telefona.Koristim n70.Hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 46
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.128 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.