Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 46
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kloniranje SIM kartica  (Pročitano 132343 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.0
Imam Nokiu 6630 i `recimo da imam dva klonirana broja u jednoj kartici` gde se brojevi menjaju iz STK menija. U cemu je stvar pa da se taj meni nepojavljuje na Symbian 8, dok ga na starijim Symbian ima. Ima li caka da se taj Sim meni dobije nekim programom ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC HD2
Citat
to ti isto dodje kad bi te drzava tuzila sto si napravio duplikat svojih kljuceva za auto

Ne majstore ovde ti mešaš "babe i žabe". Dokaz da je auto tvoj dobijen od nadležnih državnih organa je "saobraćajna dozvola", zatim je potrebna i "vozačka dozvola" za upravljanje tim autom, eh, sad "kloniraj" saobraćajnu dozvolu ili vozačku i razmišljaj o tome da li je to isto što i "duplikat za lične potrebe"?!?
ili "dupliraj" Windows OS-a za PC, ličnu kartu, bankovne kartice,...?!?

Ne bih više da razglabamo i protežemo temu u nedogled, "mešamo babe i žabe", nadasve raspravljamo o zakonu u drzavi vezanog za falsifikovanje!
Samim tim je u svakom slučaju kažnjivo falsfikovanje svega i svačega pa tako i SIM kartica spada u tu kategoriju i samo je na operateru, sudovima i državi kako će tumačiti zakon jer precizne stavke o tome nema ali bogme dobrih sankcija i mera povodom toga ima! Što je još gore kloniranje sim kartice se može okarakterisati kao recimo falsifikovanje "javne isprave" recimo kao lične karte,... i samim tim...?

Jer SIM karticu izdaje operater i ona je i dalje njegovo vlasništvo("broj telefona tj. kartice" koji koristimo operater može da ukine kad god hoće usled nedoličnog ponašanja i td.) i samim tim nema ništa od onoga "ključevi za auto" ili auto već "lično identifikaciono sredstvo" bate!
Kopiranje ili ti kloniranje tudjeg vlasništva je jednom rečju falsifikovanje a to je kažnjivo zakonom!

I naravno da postoje razlike u čitačima i pisačima kartica, ali ipak je najbitniji dobro napisan softver!
I da, ja se mnogo dobro razumem u tu problematiku sa pikovima i eepromima, veruj mi na reč!
I da, uskoro će LOCK ko vrata ako nastavite raspravu u ovakvom smeru!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC HD2
Recimo Crnogorski operater mobilne telefonije nudi legalno SIM kartice sa "dva broja na jednoj" što mu jedino dodje legalno!
Dok je pitanje @serGolden-a ko stvoreno za @hipp-a da nastavi raspravu u pravom smeru!  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 52
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
kloniranjem kartice za licne potrebe dal ti ostecujes operatera? Smile
licnu kartu dobijes uz podatke ,diners karticu takodje,viza.......... Smile
jos nisam video da teta u trafici ti trazi podatke jedino ako je neka mladja Smile
ili operater da se predstavis ko si i stasi(mislim na pri pejt) Smile
koliko se razumes necu da ulazim u dijalog ali da znas u italiji mozes da operatera zatrazis da ti prikaleme broj drugog operatera(konkretno drug mi ima italijansku i 063 na jednoj kartici)jos nije moptel tuzijo italijanskog operatera
pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 52
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Imam Nokiu 6630 i `recimo da imam dva klonirana broja u jednoj kartici` gde se brojevi menjaju iz STK menija. U cemu je stvar pa da se taj meni nepojavljuje na Symbian 8, dok ga na starijim Symbian ima. Ima li caka da se taj Sim meni dobije nekim programom ?
[/qu]

brojevi se menjaju u glavnom meniju(program sim emu 6.01)
moze i putem gasenja telefonaote
pozdrav
« Poslednja izmena: 16. Feb 2006, 19:26:19 od hipp »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC HD2
Lepo je ovo čuti da ialijanski operater nudi mogućnost još nekog broja na sim kartici pored njihovog, tako nešto slično radi i crnogorski operater sa njihovim brojevima ali me baš živo interesuje ako imaš takvo saznanje od tvog prijatelja naravno,na koji načina je taj operater italijanske mob. telefonije uspeo da "prikalemi" Mobtel 063 broj na njihovoj SIM kartici?!? Tip im je dostavio njegovu SCG karticu, oni je lepo isčitali i klonirali na njihovoj kartici i svi srećni i zadovoljni ili su tražili odobrenje od Mobtela i normalno identifikacione brojeve tipa KI i IMSI?!?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 52
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Lepo je ovo čuti da ialijanski operater nudi mogućnost još nekog broja na sim kartici pored njihovog, tako nešto slično radi i crnogorski operater sa njihovim brojevima ali me baš živo interesuje ako imaš takvo saznanje od tvog prijatelja naravno,na koji načina je taj operater italijanske mob. telefonije uspeo da "prikalemi" Mobtel 063 broj na njihovoj SIM kartici?!? Tip im je dostavio njegovu SCG karticu, oni je lepo isčitali i klonirali na njihovoj kartici i svi srećni i zadovoljni ili su tražili odobrenje od Mobtela i normalno identifikacione brojeve tipa KI i IMSI?!?
normalno da su trazili dal je post pejd ili pri pejd
za informaciju pri pejd je broj
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.0
[/qu]

pozdrav

Hoce li preko  `sim emu 6.01` moci da se pojavi `meni` na simbianu 8 ?
Ili je bolje da preko PIN koda se ukljucuju brojevi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 52
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
[/qu]

pozdrav

Hoce li preko  `sim emu 6.01` moci da se pojavi `meni` na simbianu 8 ?
Ili je bolje da preko PIN koda se ukljucuju brojevi.
hoce se pojaviti u menuju
bolje receno u bilo kom telefonu
pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.0
Kolega koji mi je radio kaze da postoji SIS program za prebacivanje brojeva da ga je jedan nas covek uradio, ali neznam da li je free i gde ga ima kao i ime programa.
Ako znate nesto o tome ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 46
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.356 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.