Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Otkrivena Da Vinčijeva slika, vlasnik bogatiji za 150 miliona $  (Pročitano 3831 puta)
15. Okt 2009, 09:29:04
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Otkrivena Da Vinčijeva slika, vlasnik bogatiji za 150 miliona $

„Portret lepe princeze“ smatran za delo anonimnog nemačkog slikara...

Piter Silvermen, kanadski kolekcionar, kupio je 2007. sliku „Profil lepe princeze“, za koju se verovalo da ju je naslikao anonimni nemački slikar, za 19.000 dolara od kolekcionara iz Švajcarske. Pošto je u utorak dokazano da otisak prsta koji se nalazi na platnu pripada Leonardu da Vinčiju, Kanađanin bi mogao da proda ovo delo, procene su, za 150 miliona dolara.

OTISAK - Ova slika je prvo novootkriveno delo renesansnog majstora koje je otkriveno u poslednjih 100 godina.
Petar Pol Biro, forenzičar iz Montreala specijalizovan za umetnička dela, potvrdio je da otisak koji se nalazi na ovoj slici pripada Leonardu da Vinčiju. Prema njegovim rečima, taj otisak u potpunosti odgovara otisku srednjeg prsta koji je renesansni majstor ostavio na jednom svom delu u Vatikanu. Biro je koristio specijalne digitalne skenere da bi došao do ovog otkrića.
- Leonardo je koristio često prste ruke u svojoj tehnici slikanja. Otisci njegovih prstiju mogu se naći na mnogim njegovim delima. Tehnika, stil i kompozicija takođe upućuju da se radi o Leonardovom delu. Postoji konsenzus među stručnjacima da je ovo Da Vinči - kaže Biro.
Piter Silvermen, vlasnik ovog blaga, kaže da je od početka verovao da se radi o Da Vinčijevom delu.
- Kada sam je prvi put video, srce mi je kucalo milion na sat. Pomislio sam odmah na Leonarda, ali se nisam usudio da izgovorim to ime - rekao je juče Silvermen.
Prema njegovim rečima, i švajcarski kolekcionar, sa kojim je inače prijatelj, rekao mu je kako mu ova slika ne izgleda kao da je naslikana u 19. veku.
- Požurio sam da je kupim čim sam je video i odmah sam počeo da istražujem. Nosio sam je mnogim kustosima i velik broj njih je odmah rekao: „To je Leonardo”. Ali trebao mi je čvrst dokaz. Naravno, često sam pomišljao: „Ma, daj, to je smešno. Nema takvih stvari kao što su Da Vinčijeve slike na svakom koraku” - kaže on.
Silvermen opisuje svog prijatelja, švajcarskog kolekcionara, kao veoma bogatog čoveka, koji je „obećao kavijar za ručak i večeru do kraja života ako prodam sliku za te pare”.

Izvor: 24sata
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Hold your colour

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1705
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
LG GT350
jbt mogu zamislit kako se covjek osjeca!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 934
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
Ma dajte,ljudi... Jako je glupo da jedno platno toliko kosta,to je samo pozerstvo,ljudi kojima se neka slika svidja,mogu lako i jeftino da nabave neku reprodukciju...
IP sačuvana
social share
Go zombie,go!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 7
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.33
mob
SonyEricsson 
Pa i rekla bih da je ovo njegov stil. Nekako opušteno. . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG 4X HD
Meni to nikada nije bilo jasno kod slikarstva, vrednost jednog umetnichkog dela je u samom delu (ili bi bar trebala biti )  a ne u tome ko ga je stvorio, zashto bi ista slika vredela 19.000 ako je naslikao neko anoniman i 150 miliona ako je Leonardova, to je josh uvek ista slika.
« Poslednja izmena: 27. Nov 2009, 00:59:18 od arlekin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

May God have mercy upon my enemies 'cause I won't

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 9393
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Apple iPhone 7
Kako je Pikaso jednom odgovorio kad su ga pitali zašto nema svoja dela u kući: Ne mogu da ih priuštim
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

tko zna kako daleko odlazim...

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18119
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Kako je Pikaso jednom odgovorio kad su ga pitali zašto nema svoja dela u kući: Ne mogu da ih priuštim

Eee, Pikaso je na jedinstven način i prijemni polagao  Smile

IP sačuvana
social share
шš
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.