Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kinologija - psi, odgoj, dresura, izložbe, zdravlje, iskustva...  (Pročitano 83404 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

Tacnije retko sam ga uhvatio bas pri samom cinu vrsenja nuzde, ali kad vidim da se namesta, obavezno mu skrenem paznju jakim zvizdukom ili pljeskom i momentalno ga hvatam i vodim napolje.

bravo Milane!...u boldiranom je poenta!...namjestanje psa za vrsenje nuzde je signal da mora napolje!...to je lako prepoznati, ali kod psa od 7 nedelja se mora dogadjati "nesreca"!

imamo razliku u misljenju za prekidanje vrsenja nuzde...na pocetku teme sam naglasila da postoje razliciti pristupi u odgajanju psa...zato i razmjenjujemo misljenja i iskustva! Smile

pozz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Nokia N70
Jasno - 7 nedelja je jako mlado stene.

Kao sto sam vec rekao: ovaj problem je cena drzanja psa u stanu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2567
Zastava Srbija(VS)
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Samsung U700
Ajde da se i ja malo ukljucim ovde.... Smile   Prilicno sam nov na ovom delu foruma i pregledao sam celu temu (manje vise)  i stvarno sam procitao dosta stvari koje su od pomoci... 
Elem, imam nemackog boksera starog tacno 2 meseca ..... i resio sam da mu ne kupiram usi jer smatram da za tim nema potrebe  a i vise mi se svidja onako klempav...nekako pitomije izgleda... Smile  Ali sam u velikoj dilemi sta da radim sa repom....da li da ga skratim ili ne...  iskreno vise mi se svidja kako izgledaju bokseri sa skracenim repom nego kada im se ostavi...  Ali mi je malo zao da mu to uradim...  Pa sam hteo da pitam jel postoje neki odredjeni razlozi da mu skratim ili da mu ostavim rep  ili se tu radi o cistoj estetici...?  I sta mi vi preporucujete?  Bio bih vrlo zahvalan na bilo kakvoj vrsti informacija... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Nokia N70
Kupiranje danas, pogotovo kod pasa - kućnih ljubimaca (onih koji nisu službeni ili lovački) nema gotovo nikakvu funkciju.

U samim počecima, kupiranje se radilo iz praktičnih razloga. Na primjer, velikim konjima koji su se koristili za vuču velikih tereta se kupirao rep kako bi se spriječilo upetljavanje konjske dlake na repu sa amovima. Bilo bi opasno za konja i nezgodno za gazdu konja da veže rep prije svakog korišćenja konja u radu.

Tradicija kupiranja kod pasa potiče iz doba rimskog carstva, kada se verovalo da crvi koji se nalaze u repu psa izazivaju besnilo. Smile Ovo je verovanje dovelo do toga da se rep kupirao iz preventivnih razloga.

Kod lovačkih pasa, se rep kupirao kako bi se spriječilo zapetljavanje dlake, kao i zbog činjenice da su često u borbi sa drugim životinjama (manje su ranjivi ako uši i rep nisu previše izraženi na telu). Ovo isto važi i za uši.

Kod pasa koji su namenjeni za čuvanje imovine, kao što su dobermani ili bokseri, uši su kupirane kako bi izgledali strašnije.

Odgajivači, takođe, smatrajući da repovi njihovih pasa nisu lijepi ili nisu zdravi (mnoga štenad slome rep prilikom poroda i on ostaje nespretno da visi na psu; rep može da otpadne ili zakržlja zahvaljujući niskim temparaturama kojima su štenad izložena), nastavljaju i dalje da ih kupiraju.

To su neki "argumenti" koji idu u prilog kupiranju, ali posto je tebi pas isključivo ljubimac i prijatelj oni za tebe nemaju gotovo nikakav značaj.

E sad što se tiče argumenata protiv kupiranja - oni su svakako brojniji i imaju više smisla. Naravno, i humanije je.
Kako rep kod pasa služi za komunikaciju sa drugim psima, kao i sa ljudima, pas sa kupiranim repom nije u mogućnosti da pokaže strah, agresivnost, pažnju, želju za igrom i tako dalje. Takođe, nekim psima, rep služi kao kormilo dok plivaju, kao i za održavanje ravnoteže dok trče, pa aktivni psi koji uskraćeni za svoj rep, uskraćeni su i za ove funkcije koje im rep pruža.

Ja imam rotvajlera kome nije kupiran rep. To je sada uvedeno u standard rase, pa nije obavezno - čak je i zabranjeno. Rotvajleri bez repa nisu više u konkurenciji na izložbama. Proveri kako stoje stvari u vezi boksera, ako planiraš da ga vodiš na izložbe.

P.S. Moram da napomenem da sam delove ovog posta preuzeo sa Wikipedia-e.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2567
Zastava Srbija(VS)
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Samsung U700
Za boksere vazi isto kao i za rotvajlere....ali ne planiram da ga vodim na izlozbe tako da mi i nisu bitni propisi....pitam cisto zbog estetike ali zbog sebe...  Mislim da cu mu rep ipak kupirati ali jos cu da razmislim malo...  U svakom slucaju hvala na informacijama... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 70
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Motorola 
to se radi samo iz estetskih razloga,i ako ne moras nemoj da seces,a ima i fora sa onim gumicama kad mu deo repa otpadne sam i mislim da to manje boli,mada je i kad se sece trenutni bol ali je najbolje da se to radi kad su bas mali do deset dana
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Za boksere vazi isto kao i za rotvajlere....

moj rot ima rep i ne mogu ga zamisliti drugacije...ali moram priznati da se 'rastopim' kad vidim mocnog rota bez repa, isto tako i boksera...jedino se ne mogu navici na izgled dobermana bez kupiranih usiju...onako lijep i elegantan pas, a usi mu visei...nesto mi to ne ide!

s druge strane, gledala sam dokumetarac o kupiranju usiju i repa, kako to podnose stenci...lijepo mi je muka dosla kad sam vidjela makaze, krv i nemocnog psica!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
ima li neka devojka za seksic sa mojim kerom,nek se javi Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Nokia N70
ima li neka devojka za seksic sa mojim kerom,nek se javi Smile

Probaj u oglasima..    Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Nokia N70
stigla je zima i hladno vreme...
mislim da je pravo vreme da malo popricamo o tome kako psi koji su napolju prezivljavaju zimu, koliko su osetljivi i kako ih zastititi od hladnoce..
Kako treba da izgleda kucica?

Moj vucjak zimu provodi maltene isto kao i leto, lezi gde stigne, nebitno da li je mokro, sneg, vetar, kisa...

Mene konkretno zanima rotvajler. Citao sam negde da su oni osetljiviji na hladnocu od vucjaka iako su isto krupni, jaki i imaju krzno otprilike iste debljine.

Amelas kako tvoj rot prezivljava zimu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.