Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 00:05:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kina i Rusija, ili EU,Zapad???  (Pročitano 26554 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
Citat
kad bi nam pojasnio kako smo to mi slepi i ne vidimo njihovih 12 poena, bilo bi fenomenalno! gde su?
tako ce uloziti i veto, samo sto ceo svet nece videti!

Ае не ложи се! Објаснио сам онима са мозгом два пута. Од несовјетских република ми смо добили највише бодова! Значи да Руси изузимајући дијаспору Белорусије, Грузије, Украјне... највише воле Србију!!!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80
Izvoz govori o tome od cega nas narod i nase fabrike zive. Ne zive od Rusije vec od EU i drzava Balkana. Ti ako imas neke druge podatke izvoli pa iznesi.

Verujem da i Djelic tako razmislja.
Mrzi me da trazim jer sam shvatio da slepim pored ociju ne vredi objasnjavati.
Samo kratko postoji neki izrazi kao sufict,deficit ,spoljani dug i sl..

Pored "ovolikog" izvoza i uvoza koji je  3 x veci ispada da nas pljackaju usput unistavajuci domacu privredu i poljoprivredu..

Gluvima pored usiju ne vredi objasnjavati,jer oni cuju samo ono sto im odgovara..
Radikalsko oslanjanje na Rusiju zasniva se na stavu da smo mi toliko mala zemlja a Rusija velika i nigde se ne kaze da mi zivimo od izvoza u RF.Iz toga sledi da sve sto mi napravimo mozemo izvesti u Rusiju(a imamo status povlascene zemlje,carinske olaksice i sl).Dolar je dolar ma odakle dosao.
Isto tako,sve sto nam treba mozemo kupiti u Rusiji,opet po povlascenom statusu.(Da li znate cenu gasa npr u Belorusiji,Ukrajini)
Zato sam pitao u predhodnim postovima ko je bio na duze u Rusiji.Sve svetske mega firme su prisutne u Rusiji i svi se grabe za Rusko trziste.Samo nasi "demonkratski" pametnjakovici beze od toga.
Uostalom da je zapad dobar ne bi Sunce tamo zalazilo i ako poznajete narodne obicaje mrtvacu se glava okrece Istoku a noge zapadu.

Onako usput kad pomenes BiH citaj Republika Srpska jedino tu imamo suficit.

Top 3 drzave u koje srpska privreda izvozi - 2006 godina (podaci srpskog ministarstva finansija)

Italija: 926.0 miliona USD
Bosna i Hercegovina: 749.0 miliona USD
Nemačka: 637.0 miliona USD

U 2005. godini Srbija je izvezla u zemlje Jugoistocne Evrope robe u vrednosti od 1.918,7 milijarde USD.

Ova statistika najbolje govori koliko su radikalske price o tome da Srbija zivi od izvoza u Rusiju demagogija. Nama su glavni spoljnotrgovinski partner EU i zemlje Balkana koje ce takodje biti deo EU.

Zemlje Balkana,mislis li i na HR i SLO.Ako budemo ziveli od izvoza u te zemlje jao si ga nama

Zemlje Balkana,mislis li i na HR i SLO.Ako budemo ziveli od izvoza u te zemlje jao si ga nama
« Poslednja izmena: 14. Maj 2007, 01:21:26 od ljubac »
IP sačuvana
social share
Кроз ватру и воду дигнуте главе, стазама Победе, Части и Славе!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
Citat
Ajde skole ti daj i podatke u obrnutom smeru. Koliko i sta uvozimo iz EU i oklen pare..Prouci malo i ne vataj se statistike
pa rusija se nalazi u vrhu zemalja iz koje navise uvozimo!
naravno, tu su nemacka, italija,.... ali od tog trzista u velikoj meri zavisimo kada je u pitanju tehnologija i td.!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
bas smo sinoc prokomentarisali... ne moze i veto i 12 poena. mi bi i jare i pare. jbga...

inace da se zna i ja sam rusofil, sinoc sam glasao za Rusiju, tj. ruskinje Smile mada je i Ukrajna bila zakon! Smiley

Прво су подмирили комшијске републике, па затим нас.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Само кретени су могли да гласају за Украјну.

Јес вала, ја би оно лансирао у орбиту. И нема везе са политиком за Руслану бих гласао опет да се појави, ма зезам се на гласам ја тамо ни за кога... бацање пара.

Izvoz govori o tome od cega nas narod i nase fabrike zive. Ne zive od Rusije vec od EU i drzava Balkana. Ti ako imas neke druge podatke izvoli pa iznesi.

То је само један камен у слагалици.
Сад ако је то аргумент за логику типа - они кад признају Косово, а најаве рецимо и покретање Рашке, ни случајно им не рећи ништа, јербо наша привреда живи... Smile
Не, у неким ситуацијама се мора и нешто жртвовати.
Рецимо да унилатерално прознају Косово и рецимо да због тога одустанемо од интеграције у НАТО (за шта сам ја иначе), ја бих то урадио и по цену мањег извоза у Италију. А не верујем да би до тога дошло.
Неке ствари немају цену. Макар у Америци осигуравајућа друштва процене чак и живот детета (рецимо у смислу неког ризика), да ли би неко жртвовао своје дете за назначену суму?!? Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3

Pored "ovolikog" izvoza i uvoza koji je  3 x veci ispada da nas pljackaju usput unistavajuci domacu privredu i poljoprivredu..

Gluvima pored usiju ne vredi objasnjavati,jer oni cuju samo ono sto im odgovara..
Radikalsko oslanjanje na Rusiju zasniva se na stavu da smo mi toliko mala zemlja a Rusija velika i nigde se ne kaze da mi zivimo od izvoza u RF.Iz toga sledi da sve sto mi napravimo mozemo izvesti u Rusiju(a imamo status povlascene zemlje,carinske olaksice i sl).Dolar je dolar ma odakle dosao.
Isto tako,sve sto nam treba mozemo kupiti u Rusiji,opet po povlascenom statusu.(Da li znate cenu gasa npr u Belorusiji,Ukrajini)
Zato sam pitao u predhodnim postovima ko je bio na duze u Rusiji.Sve svetske mega firme su prisutne u Rusiji i svi se grabe za Rusko trziste.Samo nasi "demonkratski" pametnjakovici beze od toga.
Uostalom da je zapad dobar ne bi Sunce tamo zalazilo i ako poznajete narodne obicaje mrtvacu se glava okrece Istoku a noge zapadu.

Top 3 drzave u koje srpska privreda izvozi - 2006 godina (podaci srpskog ministarstva finansija)

U 2005. godini Srbija je izvezla u zemlje Jugoistocne Evrope robe u vrednosti od 1.918,7 milijarde USD.

Ova statistika najbolje govori koliko su radikalske price o tome da Srbija zivi od izvoza u Rusiju demagogija. Nama su glavni spoljnotrgovinski partner EU i zemlje Balkana koje ce takodje biti deo EU.

Napisa ti sve i svasta. Suficit, deficit, spoljni dug...Za svaku zemlju na svetu je najbitniji izvoz jer jedino od toga domaca privreda zivi i zaradjuje. Jasno sam naveo statisticke podatke u koje zemlje i na koja trzista nasa preduzeca najvise izvoze

Radikalski stav se zasniva na cistoj demagogiji jer ne odredjuje vlast gde ce neko preduzece da izvozi svoje proizvode. Ne moze Toma politickim dekretom da odredi preduzecima gde ce da izvoze Smoki, gde ce Next da izvozi svoje sokove i gde ce da se prodaje celik iz Smedereva. Tako ekonomija ne funkcionise nigde na svetu. Mi nase proizvode plasiramo tamo gde su trazeni i gde ih ljudi kupuju: Italija, Nemacka i Balkan.

Da li se to tebi licno svidja ili ne to je druga tema. Nemam nista protiv toga da izvozimo u Rusiji, ali jednostavno ta zemlja nije nase primarno trziste. Smoki vole Bosanci, Hrvati i Slovenci , strudlice vole da grickaju Makedonci. Roba se prodaje tamo gde je trazena a ne tamo gde politicar misli da bi bilo zgodno da se pojavi.
« Poslednja izmena: 14. Maj 2007, 17:03:41 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 
Citat
u pravu si !!!!
sad si me ubedio!
 Smile Smile Smile
ovo je pravi razlog da se okrenemo rusiji, kini i indiji! Smile Smile Smile
bas smo sinoc prokomentarisali... ne moze i veto i 12 poena. mi bi i jare i pare. jbga...

inace da se zna i ja sam rusofil, sinoc sam glasao za Rusiju, tj. ruskinje Smile mada je i Ukrajna bila zakon! Smiley

Прво су подмирили комшијске републике, па затим нас.
kao i svi pametni narodi...
najbitnije je da si dobar sa susedima!
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia E50
Aj malo zajebite Evroviziju... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
Citat
Сад ако је то аргумент за логику типа - они кад признају Косово, а најаве рецимо и покретање Рашке, ни случајно им не рећи ништа, јербо наша привреда живи...
Не, у неким ситуацијама се мора и нешто жртвовати.
Рецимо да унилатерално прознају Косово и рецимо да због тога одустанемо од интеграције у НАТО (за шта сам ја иначе), ја бих то урадио и по цену мањег извоза у Италију. А не верујем да би до тога дошло.
Неке ствари немају цену. Макар у Америци осигуравајућа друштва процене чак и живот детета (рецимо у смислу неког ризика), да ли би неко жртвовао своје дете за назначену суму?!?
neka pokrenu rasku oblast, tu je situacija vise nego jasna, imace nesto vise od sto hiljada ljudi koji su nesposobni da opstanu sami. prosto, to svako zna ko je bio dole! daleko su oni od albanaca!
drugo, privpreda sandzaka je 100% zavisna od srpske. oni od toga nece dobiti nista i oni to znaju!
pa ja verujem da tebe ne interesuje izboz, da te interesuje drugacije bi pricao!
briga tebe sve dok ti to ne bi ukinulo platu. posle bi bila druga pesma!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Pored "ovolikog" izvoza i uvoza koji je 3 x veci ispada da nas pljackaju usput unistavajuci domacu privredu i poljoprivredu..

Napisa ti sve i svasta. Suficit, deficit, spoljni dug...Za svaku zemlju na svetu je najbitniji izvoz jer jedino od toga domaca privreda zivi i zaradjuje. Jasno sam naveo statisticke podatke u koje zemlje i na koja trzista nasa preduzeca najvise izvoze

Radikalski stav se zasniva na cistoj demagogiji jer ne odredjuje vlast gde ce neko preduzece da izvozi svoje proizvode. Ne moze Toma politickim dekretom da odredi preduzecima gde ce da izvoze Smoki, gde ce Next da izvozi svoje sokove i gde ce da se prodaje celik iz Smedereva. Tako ekonomija ne funkcionise nigde na svetu. Mi nase proizvode plasiramo tamo gde su trazeni i gde ih ljudi kupuju: Italija, Nemacka i Balkan.

Da li se to tebi licno svidja ili ne to je druga tema. Nemam nista protiv toga da izvozimo u Rusiji, ali jednostavno ta zemlja nije nase primarno trziste. Smoki vole Bosanci, Hrvati i Slovenci , strudlice vole da grickaju Makedonci. Roba se prodaje tamo gde je trazena a ne tamo gde politicar misli da bi bilo zgodno da se pojavi.

Danilo, nemoj da se trudiš da neobaveštenim ljudima objašnjavaš neke stvari. Oni misle da Rusi i dalje stoje u redovima za 500 gr. smrdljive salame mesečno. Nisu svesni da je rusko tržište danas zahtevno skoro kao i tržište EU ili SAD. Nekima ovde nije jasno da Srbija
nema dovoljno kvalitetne proizvode koji bi se izborili sa zapadnom konkurencijom na ruskom tržištu. Iz tog razloga Srbija ne koristi status najpovlašćenije nacije u trgovini sa Rusijom, prosto ne zadovoljavamo standarde na koje su zapadnjaci navikli Ruse u poslednjih deceniju i po.
Slično je sa Kinom. Sećaš se Miloševićevog dila sa Kinezima. Oni nama naftu, mi njima robu. Između ostalog, zemunski "Zmaj" je trebao da isporuči kombajne u Kinu. Od probnih 20 modela koji su otpremljeni u Kinu, vraćeno je 17 kombajna zato što kinezi nisu bili zadovoljni kvalitetom.

Molim Duha Sekire da ovde postavlja slike iz Moskve, Petera i ostalih ruskih gradova, mnogi "patrioti" nisu ni svesni kako danas izgleda Moskva i kako žive Rusi.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 00:05:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.