Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 14:02:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kina i Rusija, ili EU,Zapad???  (Pročitano 26577 puta)
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pa sta mislite da Kinezi "uzjasu"kao sada Ameri...ne verujem da bi se iko dobro proveo na planeti.Karali bi koga bi stigli.isto kao i svi drugi kad su imali priliku,da ne nabrajam kroz blizu i dalju istoriju sto regionalno,sto globalno...Sila boga ne moli,tako da neginjanje prema Kini u inat ovim drugima,nije dobro...

Прво, то не можеш знати поуздано унапред.
Друго, можеш знати оно што је било, а то је рецимо да је Кина за 2000 година своје јединствене државе извела мање спољних агресија него Америка за 200. Рецимо, нису правили колонијалну империју иако су око 1450. имали највећу прекоморску флоту на свету, дошли до југа Африке, можда чак и Бразила.
Треће, толика снага Кине је тек можда прекосутра, а сутра је мултиполарни свет, зашто мислити сад о ономе што је прекосутра, ако оно што је данас није добро.
Четврто, о ономе прекосутра ћу мислити сутра (што би рекла Скарлет О'Хара). А данас ћу да се радујем што губе монопол силе они који су тај монопол и против мене примењивали.

pa cinjenica je da kina sada u surovom "kapitalizmu" (stavljam pod navodnike zato sto je to mix feudalizma i kapitalizma), i da se tamo svasta desava! drug mi je pricao da kada je bio u kini u fabrici patika sa kojom su sklapali posao, video da ljudi rade i preko 12 sati dnevno za platu od 2-5$.
po meni to nije privreda i takav proizvod ne treba dozvoliti da se uzvozi u nasu zemlju, kao ni ostale zemlje gde proizvaodjaci nemaju nefer prednost!

Какав је капитализам био у Британији док нису постали највећа сила света?
Да ли су они били "фер" у трговини или су правили колонијалну империју да би имали затворен систем тржишта!?

Ne znas? Lepo se nacrta zgrada na kompjuteru. Ali moras obavezno da pevas dugotrajno pesmicu `tamo su kuce od cokolade, prozori su od marmelade` i onda snovi postaju realnost.

Наравно, на компјутеру!
Тако кад је Нови Београд постао градилиште поред сваке грађевине си могао да видиш пројекцију како ће зграда изгледати кад се подигне. И гле чуда, стварно на крају зграде такве Smile Smile
А све то у "Коштунистану" Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
Nokia 
Kamaro nisam mislio na tebe, ali ovaj gore tvrdi da je i Albanija mogla da napravi onakvu zgradu  Smile , neko rece da se u Kini izrabljuju deca sto generalno nije istina...
kao sto sam rekao, svaka drzava ima u budzetu na rasplaganju par stotina miliona dolara.
ako su glupi, napravice i oni takvu zgradu.

ali, da li ta zgrada govori o tome kako je kina odlicna zemlja, mocna(ne kazem da nije), bogata???
mislim, ko deca.
kao, woooou, gle kakvu zgreadu imaju! ala su jaaaaki.
svaka im cast.
ako ti je to merodavno-velicina zgrade...ubij se.

opet vi potencirate neku velicinu...jos uvek rade komplexi vezani za tu famoznu, velicinu, mozda duzinu.... Smile
Citat
ali ovaj gore tvrdi da je i Albanija mogla da napravi onakvu zgradu
daj ljudi budite malo ozbiljni, ne mojte nasedati na te glupe argumente onog parazita!
kakva je zgrada parametar za bilo sta? pustite me gluposti! pa imamo i mi zgrada da padnes u nesvest, pa nesto ne vidim da je zbog nove zgrade nbs i delte nesto bolje ljudima u srbiji!

ovo je upravo ono sto ja govorim, samo malo lepse receno.
parazit namse vratio u pubertet.
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Na žalost.

Земунче "нажалост" се пише састављено...  Smile

Da, moja greška.
Kad smo već kod grešaka, osobi iz Zemuna se obraćaš sa "Zemunac", a ne sa "Zemunče".
Slično kao što se osobi iz Bosne obraćaš sa "Bosanac", a ne sa "Bosanče" itd. Smile
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Kina nije zlouporebila svoju velicinu i moc prema drugim zemljama do sada. To je fakat.

Inace mozda 2/3 njihovog uvoza energenata otpada na ugalj, ali ipak je opste poznata stvar da uvoze sve vise nafte(pa joj zbog toga skace cena) sto je pokazatelj rasta standarda.

I poznata je stvar da je razvoj u Kini neravnomeran, ali neki regioni moraju biti lokomotiva, ne moze bas sve da bude pod konac.
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Nije koristila svoju moc osim kada je izvrsila invaziju na Koreju i kada je Mudzahedine u Avganistanu snabdevala oruzjem u borbi protiv sovjetskih snaga.

Ekonomska razvijenost je ekstremno nejednaka. GDP u dalekoistocnom provincijama je dvostruko veci u odnosu na ostatak zemlje. . Najrazvijenija je provincija Guangdong gde se nalazi i doskorosnja britanska kolonija Hong-Kong.  Tamo je i najveca koncentracija stranog kapitala i investicija - Microsoft, Honda, General Electric itd...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

chinamap2.gif
(15.8 KB, 282x250)
« Poslednja izmena: 05. Maj 2007, 14:48:10 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Nije koristila svoju moc osim kada je izvrsila invaziju na Koreju i kada je Mudzahedine u Avganistanu snabdevala oruzjem u borbi protiv sovjetskih snaga.

Okupacija Tibeta, okupacija manjeg dela Kašmira. Zato su u sporu sa Indijom, sa kojom imaju veoma loše odnose.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
To su sitne teritorijalne carke sa susedima. Ali nikada nisu "kolonizovali" druge drzave.

I sta sad ocete da kazete da se razvoj Kine bazira na Hong Kongu?  Smile
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
H. Kong i pripadajuca provincija Guangdong su motor razvoja Kine. To je i logicno s obzirom da je H. Kong kao britanska teritorija na dalekom istoku bio centar bankarstva i visokih tehnologija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
hong kong je po mnogo cemu specifican, drugaciji sistem tamo vlada!
jeste li znali?
da u hong kongu odredjene poslovne banke stampaju novac!
centralna banka ne postoji u formi u kojoj postoji u drugim sistemima, vec ima vise nadzorni karakter kao neki monetarni fond!
interesantno, zar ne?! Smile                   (mada proverite informaciju, da biste bili sigurni)

Citat
Какав је капитализам био у Британији док нису постали највећа сила света?
Да ли су они били "фер" у трговини или су правили колонијалну империју да би имали затворен систем тржишта!?
to je tacno i niko to ne spori! medjutim, ako neko zeli da kinesku privredu predstavi kao jednu progresivnu privredu koja svoj uspeh stice na bazi komparativnih prednosti, sposobnosti i ne znam ja cim, onda gresi!
na ovo sam ja skretao paznju!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Od sest slobodnih ekonomskih zona u Kini, cetiri su u Guangdongu. Hong Kong je jedna od njih. Drzava u drzavi u koji obicni Kineski gradjani   iz kontinentalne Kine ne mogu da udju.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

350px-PR_China-SAR_&_SEZ-English.png
(80.38 KB, 350x309)
« Poslednja izmena: 05. Maj 2007, 15:32:11 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 14:02:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.112 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.