Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 20:20:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kina i Rusija, ili EU,Zapad???  (Pročitano 26188 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
Citat
Ko ne zna o cemu je rec,neka ne pisti o EU i proba da se bar malo informise kakve sporazume i povlastice ima (jedino) Srbija u Ruskoj Federaciji.
posto si i ti strucnjak za odnose sa rusijom, reci nam kakve to mi imamo sporazume i kakav je dosadasnji efekat tih sporazuma!ubaci i neke cifre da to malo izgleda verodostojnije!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
 И тхинк тхат ве схоулд цооперате витх ЕУ i da sarađaja sa ruskaja zemljaja Smile
IP sačuvana
social share

There's danger on the edge of town
Ride the kings highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1026
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Citat
Ko ne zna o cemu je rec,neka ne pisti o EU i proba da se bar malo informise kakve sporazume i povlastice ima (jedino) Srbija u Ruskoj Federaciji.
posto si i ti strucnjak za odnose sa rusijom, reci nam kakve to mi imamo sporazume i kakav je dosadasnji efekat tih sporazuma!ubaci i neke cifre da to malo izgleda verodostojnije!
Evo dacu ti mali primer kao uzorak i presek stanja u srpskoj privredi.
Recimo,jedna firma iz Novog Sada(koja je bila najveci izvoznik u ovom regionu prosle i pretprosle god.,a mislim i ove) posluje u preko 90% slucajeva sa pravnim i fizickim licima iz Ruske Federacije po sporazumu o slobodnoj trgovini koji ne postoji sa EU.Da taj sporazum nije na snazi,velik deo srpske privrede(o firmama koja se bave proizvodnjom i trgovinom energenata da ne govorimo) bi se polako gasio.
IP sačuvana
social share
Usliši molitve,anđele,dabogda pocrkali dusmani,pa budi andjeo osvete,neka na svojoj koži osete šta znači beda,strah i bol.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
Citat
Recimo,jedna firma iz Novog Sada(koja je bila najveci izvoznik u ovom regionu prosle i pretprosle god.,a mislim i ove) posluje u preko 90% slucajeva sa pravnim i fizickim licima iz Ruske Federacije po sporazumu o slobodnoj trgovini koji ne postoji sa EU.Da taj sporazum nije na snazi,velik deo srpske privrede(o firmama koja se bave proizvodnjom i trgovinom energenata da ne govorimo) bi se polako gasio.
u prvi mah sam se obradovao posto procitah-presek stanja srpske privrede. posto sam video da ga nema, malo si me oneraspolozio. ali ipak, i dalje ga ocekujem.
ugovor koji imamo sa rusima je dobra stvar, i to bez pogovora. na zalost, nista slicno nemamo sa eu!
sto se tice firme iz novog sada, ja cu ti dati jos bolji primer firme iz valjeva, koja 100% proizvodnje plasira na rusko trziste i takodje koristi blagodeti pomenutog ugovora.
na zalost po tebe i mene, kao i ostalih gradjana srbije, moramo da priznamo da se taj ugovor nije uopste iskoristio onako kako je mogao! zasto? lepo pitanje, ali odgovor iziskuje i kritiku sadasnje vlasti! (ali o ovome neki drugi put. jer planiram da pribavim i neke podatke, pa ako uspem, bice polemike)
iskreno, nisam znao da vojvodina ima takvu razmenu sa rusijom. pohvalno!
e nisi mi jasan oko ovih firmi koje se bave energetikom! jel nije problem da se to pojasni?
« Poslednja izmena: 21. Apr 2007, 03:30:23 od Kamaro24 »
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1026
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Citat
u prvi mah sam se obradovao posto procitah-presek stanja srpske privrede. posto sam video da ga nema, malo si me oneraspolozio. ali ipak, i dalje ga ocekujem.
ugovor koji imamo sa rusima je dobra stvar, i to bez pogovora. na zalost, nista slicno nemamo sa eu!
sto se tice firme iz novog sada, ja cu ti dati jos bolji primer firme iz valjeva, koja 100% proizvodnje plasira na rusko trziste i takodje koristi blagodeti pomenutog ugovora.
na zalost po tebe i mene, kao i ostalih gradjana srbije, moramo da priznamo da se taj ugovor nije uopste iskoristio onako kako je mogao! zasto? lepo pitanje, ali odgovor iziskuje i kritiku sadasnje vlasti! (ali o ovome neki drugi put. jer planiram da pribavim i neke podatke, pa ako uspem, bice polemike)
iskreno, nisam znao da vojvodina ima takvu razmenu sa rusijom. pohvalno!
e nisi mi jasan oko ovih firmi koje se bave energetikom! jel nije problem da se to pojasni?
Evo da ti dam,opet,primer.
Boravih u Rusiji i tamo sam sretao predstavnike na (bukvalno) stotine nasih preduzeca koje iskljucivo posluju u Rusiji(a,zanimljivo nemaju dozvole da isto cine u EU,iako su im standardi na veoma visokom nivou),i time donose novac direktno u Srbiju.
Sto se tice energetike,primer-"Jugopetrol".Ima jos dosta firmi koje su veoma vezane za saradnju sa Rusijom na polju energetike,ali ovaj mi je (za sad) najpoznatiji.Oni preko svog poslovanja u Rusiji,vuku za sobom na desetine manjih preduzeca koja ostvaruju poslovne kontakte u Rusiji.Jer tamo je poslovna klima drugacija kad je rec o nasim firmama u odnosu na EU.Tamo se nase firme jako cene i one koje steknu dobar glas dolaze u stanje da vrse preporuke i posredovanje za druge nase kompanije i to iz sasvim razlicitih privrednih grana.Ja sam vise puta licno prisustvovao takvim desavanjima,i mogu ti reci da takav tretman u EU mi nikada necemo imati.A,sve ovo je posledica(ne znam kako drugacije da ih nazovem) bratskih odnosa sa ruskim narodom,pre svega.

Znaci,hocu da kazem da buducnost(i sadasnjost :[115]Smiley kompletne nase ekonomije je u saradnji sa Rusijom.Samo je pitanje da li cemo mi to shvatiti na vreme ili ne.Ako ne,onda nam ne gine gutanje od strane multinacionalnih kompanija sa zapada.Pa,eto,uzmi primer bankarskog sektora u Srbiji.Komplet strano,sve nase banke pogasene.
IP sačuvana
social share
Usliši molitve,anđele,dabogda pocrkali dusmani,pa budi andjeo osvete,neka na svojoj koži osete šta znači beda,strah i bol.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Уосталом, и Руси желе да улажу у Србију, па им се не да.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
4 zamerke od pozadi!
1. nisu sve nase banke pogasene i daleko od toga (ali slazem se da je tu stanje ocajno)
2. buducnost kompletne nase ekonomije nije i ne moze biti vezana samo za rusiju. to je opasan i utopisticki stav.
3. tretman zavisi od ponude ili interesa. ako ameru ili bilo kome ponudis nesto sto mu je potrebno, najmanje sto mozes da dobijes jeste gostoprimstvo (mada se ono razlikuje po mentalitetima)
4. Jugopetrol i slicne firme bi radile i bez tog ugovora. ugovor im olaksava poslovanje, ali u toj poslovnoj delatnosti ne igra veliku ulogu

u rusiji, istina, postoji dosta nasih firmi,pogotovu gradjevinskih! znam da dosta tih firmi zaista ne kaska u kvalitativnom smislu ni sa jednom slicnom firmom u eu!
imaj u vidu da ce se odnosti eu i rusije sve vise razvijati i to do mere da ce se u buducnosti formirati i neki savezi!
srbija mora biti na obe strane, a i u aziji!
sve ostalo ne moze voditi ka razvoju ekonomije i privrede, jer to prosto nisu zdravi ekonomski odnosi!
vec smo imali nezdrave ekon. odnose, u komunisticko doba. nije uspelo a govorili su nam da ce tako biti!

oko ulaganja u srbiju mogu da se slozim. verovatno se tu nesto lose desava, ali stvarno ne znam nista konkretno, predpostavljam da su u pitanju interesi tajkuna!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1026
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
4 zamerke od pozadi!
1. nisu sve nase banke pogasene i daleko od toga (ali slazem se da je tu stanje ocajno)
2. buducnost kompletne nase ekonomije nije i ne moze biti vezana samo za rusiju. to je opasan i utopisticki stav.
3. tretman zavisi od ponude ili interesa. ako ameru ili bilo kome ponudis nesto sto mu je potrebno, najmanje sto mozes da dobijes jeste gostoprimstvo (mada se ono razlikuje po mentalitetima)
4. Jugopetrol i slicne firme bi radile i bez tog ugovora. ugovor im olaksava poslovanje, ali u toj poslovnoj delatnosti ne igra veliku ulogu

u rusiji, istina, postoji dosta nasih firmi,pogotovu gradjevinskih! znam da dosta tih firmi zaista ne kaska u kvalitativnom smislu ni sa jednom slicnom firmom u eu!
imaj u vidu da ce se odnosti eu i rusije sve vise razvijati i to do mere da ce se u buducnosti formirati i neki savezi!
srbija mora biti na obe strane, a i u aziji!
sve ostalo ne moze voditi ka razvoju ekonomije i privrede, jer to prosto nisu zdravi ekonomski odnosi!
vec smo imali nezdrave ekon. odnose, u komunisticko doba. nije uspelo a govorili su nam da ce tako biti!

oko ulaganja u srbiju mogu da se slozim. verovatno se tu nesto lose desava, ali stvarno ne znam nista konkretno, predpostavljam da su u pitanju interesi tajkuna!

Igra jako veliku ulogu.Vec sam rekao da mnoge nase firme "vuku" sa sobom i druge.Posto imamo sporazum o slobodnoj trgovini,nase firme sklapaju ugovore sa stranim firmama koje preko nasih direktno posluju na ruskom trzistu po povoljnostima koje donosi pomenuti sporazum.A,da nema tog sporazuma,malo verovatno da bi nase firme imale kvalitetnije ugovore sa drugim kompanijama.Znaci,on donosi nove mogucnosti za poslovanje i sa stranim kompanijama po mnogo boljim uslovima nego sto bi to bilo da sporazum ne postoji.To je jako velika prednost Srbije u odnosu na druge zemlje Evrope.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
 Slažem se! Zašto je uopšte otvorena ovakva ili/ili tema?  To opet sve zbog ove naše buđave političke otrovanosti... POlitičari jedne strane imaju prijatelje u Rusiji(još više Belorusiji Smile) i ne smeju ni da kroče u zemlje EU kao ni u USA, i sad zbog Tome Nikolića i par ljudi iz SRS-a (Šešelj više nije aktuelan po tom pitanju) Srbija treba da bira jednu od tih opcija? Ma za//bi takav patriotizam, za((bava ceo narod i sad je on još jedini preživeli patriota? Ekonomska saradnja sa svima- i EU i USA i Rusija i Kina i sve drugo što ima smisla..To je valjda logično?! I dobro za Srbiju!? Aj sad nek me opet neko prozove da sam izdajnik ili bolestan , pa jedino da se upucam!
IP sačuvana
social share

There's danger on the edge of town
Ride the kings highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Citat
Ekonomska saradnja sa svima- i EU i USA i Rusija i Kina i sve drugo što ima smisla..To je valjda logično?! I dobro za Srbiju!?
Тачно тако, треба сарађивати са свима.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 20:20:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.