Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kažnjavanje dece utiče na inteligenciju  (Pročitano 29241 puta)
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
SonyEricsson k810i
A nedavno si na jednoj temi propagirao stav da su svi ljudi u biti stoka, kojima vladaju iracionalni, animalni impulsi.  Smile

I sad kažeš da decu nikako ne treba tući, a vamo će ta ista deca jednog dana da izrastu u ove gorepomenute stoke od ljudi.

Dogovori se, čoveče.  Smile

Da, ali ne kazem da treba da se izivljavamo na deci. To od mene ne bi bilo kao da podrzavam tu moju teoriju, vec kao da sam tesko bolestan... I ja sam jedna od tih stoka, jer treba da se ubijem? Tvrdim da imamo vise zivotinjske prirode nego sto sto pokazujemo, i onda se to manifestuje na mnogo pogresnih nacina, ali deca, kao jedina nevina stvorenja na svetu, sigurno nemaju nikakve veze sa ovim. Da ih koknemo pre nego sto postanu ovi ljudi?   Smile

Tj, slazem se sa:

decu ne treba tuci ,vec disciplinovati .isto kao shto je loshe pustiti dete da radi shta hoce , loshe je i vaspitavanje svesti na par cushki kad god dete neshto zgreshi .
« Poslednja izmena: 03. Okt 2009, 08:56:16 od Jarooko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Zasto se kaznjavanje uvek poistovecuje sa premlacivanje.

Da nemate neke traume iz detinjstva?

Suzi je u pravu... ako nekoga tri puta lupis po dupetu, za dva dana se nece secati toga...
Ali, ako nekome nesto oduzimas, teras u cosak, zatvaras u sobu, verbalno ga maltretiras... to ce pamtiti do kraja zivota...

Mene su moji znali da puknu sibom po nogama kada bih nesto uradila... ali nikad mi nisu rekli da sam budala, idiot, da nista ne vredim, sto je izgleda postalo popularno medju prosvecenim roditeljima...

Zabrane dovode do bunta, ne batine...
« Poslednja izmena: 03. Okt 2009, 10:56:57 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
SonyEricsson k810i
   Kakve zabrane i bunt? Meni moji nikada nista nisu "branili", samo su mi rekli da ili ne, i ako je u pitanju ne, mislis da sam smeo da se bunim, ili prigovaram. I nikada sigurno nisam bio u buntu protiv sopstvenih roditelja.

I bas to. Batine nece ni pamtiti, brzo ce oguglati i misliti kako je to ok, ali, par puta kada sam bio madji napravio sam bas pravi problem, taj pogled razocarenja... Kada znas da si razocarao dvoje ljudi koji ce uvek biti tu za tebe, i koji te bezuslovno vole, to ostaje za ceo zivot. Nikada sebi vise necu dozvoliti da uradim nesto toliko glupo da njih tako razocaram. Bez ikakve zabrane, bez teranja u cosak, sobu, bez oduzimanja icega.

A i manji problemi. Svaki put kada mi tata kaze "Prestani." ili "Nemoj vise nikad to i to.", znam da ne treba vise, jer mi je on rekao.

To pali, cista psihologija i autoritet, a ne batine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
A sta je kazna ako ne prestanes? Smiley

Inace, batine ce biti zaboravljene, lekcija naucena... mentalno izivljavanje i ucena, pak.. nece...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
koliko ja vidim ti jedina ovde zagovaras da su batine dobre  Smile

suzi je sve lepo objasnila Wink
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Tebi, nemam nameru bilo sta da objasnjavam. Smiley

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
jesam ti ja trazio da mi nesto objasnjavas pametnice moja Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
SonyEricsson k810i
A sta je kazna ako ne prestanes? Smiley

Inace, batine ce biti zaboravljene, lekcija naucena... mentalno izivljavanje i ucena, pak.. nece...

Ok, jeste, u pravu si da je mentalno izivljavanje i ucena gore od batina, to stvarno ostavlja posledice, i nikako se ne zalazem za to. Ali se ne zalazem i za batine. Ako je vaspitavanje lepo od ranog detinjstva, sve se u kasnijem moze resiti recima.

Ali, da napomenem, mlad sam, pa mozda i ne znam jos kako stvarno treba. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
...moze resiti recima.

Da ponovim, u vaspitanju mora da postoji sredstvo kazne. To je ono... postavish neku granicu... i stavish detetu do znanja da je opasno preci je.
Ako razgovor moze da bude sredstvo kazne, a bez onog silnog omalovazavanja licnosti deteta, sto je Anea napisala - odlicno! Problem je sto je broj roditelja koji to umeju da postignu sa svojom decom gotovo nevidljiv.
IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 105
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Moje mišljenje je da ipak ne treba tući decu. Batine momentalno zaustavljaju neželjeno ponašanje ali vremenom postaju neefikasne pa je potrebno konstantno povecavati intenzitet.
:-kSa druge strane, na razvoj deteta se može najviše uticati u njegovom najranijem periodu a to je do njegove pete godine života. Priznaćete da je dete u tom periodu najviće upućeno na vas i na porodicu u kojoj živi. Mislim da tu stiče prva iskustva koja će kasnije primenjivati u životu. Trudim se da svom sinu omogućim da iskaže svoja osećanja i želje i ispoštujem ih, neverovatno je koliko je to dete sposobno da mi uzvrati istom merom.
Mislim da ukoliko puno radite sa svojim detetom i skrenete  mu pažnju sa nestašluka na druge lepe stvari koje ono voli, ukoliko mu date odredjeni stepen odgovornosti (shodno njegovim godinama), nećete imati problema.
Trudim se da se pridržavam one Ršumove:
"Dete moraš da posmatraš, al mu ne smeš na put stati.
Što ga pre čovekom smatraš, pre će čovek i postati."
Za sada radim tako, a nadam se da me život neće demantovati. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.21 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.