Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 23:43:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kaznjava li Bog?  (Pročitano 59214 puta)
Hronicar svakodnevice

i'll make him an offer he can't refuse!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 808
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Tvorac je postavio četiri principa,akciju,reakciju,pozitivno i negativno,na osnovu ta četiri principa sve funkcioniše.
Svojom akcijom stvaramo aktuelnu silu reakciju,ako je pozitivna,pozitivno se vraća,ako je negativna negativno se vraća.Vrlo jednostavno i vrlo prosto,sami sebe kažnjavamo i nagrađujemo.
Kazna na kraju biološkog života,koga neki zovu i smrt,je ponovno rađanje u biološkom životu,nagrada je Vaznesenje i odlazak u Raj.
Znači sami sebi sve činimo.
Tvorac je postavio samo jedan nerazdvojiv princip, uzrok-posledica, Tvorac je uzrok i sve ostalo je posledica.
akcija-reakcija, pozitivno-negativno su samo subjektivni osecaji kod coveka.
Zasto se kada razmisljas o svemu sto postoji fokusiras samo na ono sto covek radi ?
Da li ti vidis desavanja oko sebe sa kojim covek nema nikakvu konekciju ?
Jel' covek stvarao zemlju, vode, biljke, zivotinje, klimatske uslove.......
Da li ti imas dokaz za postojanje zivota koji nije bioloski ?
Recimo dete umre zbog neke urodjene/genetske bolesti, jel' ono samo sebe kaznilo, ili jesu li roditelji tog
deteta sami sebe kaznili njegovom zmrcu ?
Da li ti imas dokaz o "vaznesenju" ili "odlsaku u raj" ??

Iznosis apsolutne fantazije i na kraju 'ladno kazes "znaci sami sebi sve cinimo", iznosis nesto sto se nikada nije desilo i zelis da zvucis kao da govoris o stvarima koje su se desile u svacijem zivotu.

Kakvo "ponovno radjanje" u bioloskom zivotu ?!?
Jel' to zato sto ti osecas da ti nisi "slobadidi" nego neko ko se "ponovo rodio" u telu koje samo privremeno
naziva "slobadidi" ?
Da li to znaci da "originalni"  "Toma bizanac" nije bio On nego neko ko se "ponovo rodio" kao "Toma blizanac" ?

Nikako mi nije jasna ta "logika" reinkarnacije, sta je original kada su svi rodjeni kao neko drugi ?

Jedno pitanje koliko Fax-ova ste zavrsili i koliko ste knjiga procitali u vezi sa religijom i uopste ljudskim zivotom, koliko zivotno iskustvo imate pa to sve znate i tvrdite da ste u pravu... Moze li se znati ako nije tajna  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 119
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
Tvorac je postavio četiri principa,akciju,reakciju,pozitivno i negativno,na osnovu ta četiri principa sve funkcioniše.
Svojom akcijom stvaramo aktuelnu silu reakciju,ako je pozitivna,pozitivno se vraća,ako je negativna negativno se vraća.Vrlo jednostavno i vrlo prosto,sami sebe kažnjavamo i nagrađujemo.
Kazna na kraju biološkog života,koga neki zovu i smrt,je ponovno rađanje u biološkom životu,nagrada je Vaznesenje i odlazak u Raj.
Znači sami sebi sve činimo.
Tvorac je postavio samo jedan nerazdvojiv princip, uzrok-posledica, Tvorac je uzrok i sve ostalo je posledica.
akcija-reakcija, pozitivno-negativno su samo subjektivni osecaji kod coveka.
Zasto se kada razmisljas o svemu sto postoji fokusiras samo na ono sto covek radi ?
Da li ti vidis desavanja oko sebe sa kojim covek nema nikakvu konekciju ?
Jel' covek stvarao zemlju, vode, biljke, zivotinje, klimatske uslove.......
Da li ti imas dokaz za postojanje zivota koji nije bioloski ?
Recimo dete umre zbog neke urodjene/genetske bolesti, jel' ono samo sebe kaznilo, ili jesu li roditelji tog
deteta sami sebe kaznili njegovom zmrcu ?
Da li ti imas dokaz o "vaznesenju" ili "odlsaku u raj" ??

Iznosis apsolutne fantazije i na kraju 'ladno kazes "znaci sami sebi sve cinimo", iznosis nesto sto se nikada nije desilo i zelis da zvucis kao da govoris o stvarima koje su se desile u svacijem zivotu.

Kakvo "ponovno radjanje" u bioloskom zivotu ?!?
Jel' to zato sto ti osecas da ti nisi "slobadidi" nego neko ko se "ponovo rodio" u telu koje samo privremeno
naziva "slobadidi" ?
Da li to znaci da "originalni"  "Toma bizanac" nije bio On nego neko ko se "ponovo rodio" kao "Toma blizanac" ?

Nikako mi nije jasna ta "logika" reinkarnacije, sta je original kada su svi rodjeni kao neko drugi ?

Izvinjavam se što se mešam u diskusiju pre nego što je prozvani odgovorio. Koliko vidim radi se o sukobu dva dijametralno suprotna stanovišta: Determinističkog koji zastupa EyePheelYU, tj. da je sve predodređeno samim trenutkom stvaranja i Slobadidijevog indeterminističkog, tj. da postoje određeni stepeni slobode. Ni jedno ni drugo stanovište nije moguće dokazati (princip neodređenosti u savremenoj fizici ne tvrdi da je ponašanje čestica neodređeno, nego da ga je nemoguće utvrditi). Prema tome diskusija se svodi na termin "ja verujem da je tako" a ne na "ja znam da je tako" i ukoliko se ne upotrebi Argumentum ad baculum, sumnjam da će dovesti do nekog obostrano prihvatljivog rešenja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: K06@3

Jedno pitanje koliko Fax-ova ste zavrsili i koliko ste knjiga procitali u vezi sa religijom i uopste ljudskim zivotom, koliko zivotno iskustvo imate pa to sve znate i tvrdite da ste u pravu... Moze li se znati ako nije tajna  Smile
Fax ? Pa ja samo govorim istinu, ono sto vazi za sve ljude, jel se to predaje na nekom fakultetu ?
Jedina knjiga koja govori istinu je Biblija (bez "apostolskih poslanica"), i nju citam nekih cetvrt veka, imam
vise nego dovoljno iskustvo steceno zivotom na dva kontinenta.
Nigde nisam tvrdio da sam ja u pravu.
Citat: ddejanbg
Izvinjavam se što se mešam u diskusiju pre nego što je prozvani odgovorio. Koliko vidim radi se o sukobu dva dijametralno suprotna stanovišta: Determinističkog koji zastupa EyePheelYU, tj. da je sve predodređeno samim trenutkom stvaranja i Slobadidijevog indeterminističkog, tj. da postoje određeni stepeni slobode. Ni jedno ni drugo stanovište nije moguće dokazati (princip neodređenosti u savremenoj fizici ne tvrdi da je ponašanje čestica neodređeno, nego da ga je nemoguće utvrditi). Prema tome diskusija se svodi na termin "ja verujem da je tako" a ne na "ja znam da je tako" i ukoliko se ne upotrebi Argumentum ad baculum, sumnjam da će dovesti do nekog obostrano prihvatljivog rešenja.
"Prozvani" ? Kao prvo, ja nemam stanoviste, ono sto ja govorim nije moje autorsko pravo niti je ono sto ja govorim stanoviste bilo kojeg coveka koji je kreirao neko stanoviste. Svako stanoviste koje je covek kreirao ne odgovara realnosti/istini.
Covek nije izmislio uzrocno-posledicni sistem nego ga je shvatio na osnovu onoga sto se desava.
Jel' neko uspeo da dokaze da ono sto se desava nije uzrokovano prethodnim desavanjem ?
Kada smrt ne bi bila kazna, zivot ne bi imao nikakav smisao, posto je jedini smisao zivota - sam zivot (postojanje).
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 119
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
@eyepheelYU
Interesantno. Ti si čovek bez stanovišta ali znaš da postoji samo jedan princip a to je da je tvorac uzrok a sve ostalo posledica. Takođe znaš da je jedina knjiga koja govori istinu Biblija, da je smrt - kazna i da tvorac voli samo one koje nece ubiti, a da su slobodna volja, vaznesenje itd. neopevane laži. I sve to nisu stanovišta. To je istina, kažeš ti u svojim postovima.
Što je najlepše, ti nemaš autorsko pravo na tu istinu, znači ti samo prenosiš Tvorčeve reči.
Ovo je opasno blizu onoga "Tvorac je jedan a ............. je njegov glas na zemlji"

P.S. Pod prozvanim sam mislio na Slobadidija, pošto si njega prozvao da priloži dokaze o vaznesenju, reinkarnaciji i sl.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Za grešnike smrt je kazna,a za one koji su moralno čiste duše je nagrada.
Dokaze ću priložiti vrlo,vrlo brzo.... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49611
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Samsung Galaxy S24
Za grešnike smrt je kazna,a za one koji su moralno čiste duše je nagrada.
Dokaze ću priložiti vrlo,vrlo brzo.... Smile Smile

Онда је смрт неутрална, док је само гријех казна.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Greh je uvek kazna.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
@eyepheelYU
Interesantno. Ti si čovek bez stanovišta ali znaš da postoji samo jedan princip a to je da je tvorac uzrok a sve ostalo posledica. Takođe znaš da je jedina knjiga koja govori istinu Biblija, da je smrt - kazna i da tvorac voli samo one koje nece ubiti, a da su slobodna volja, vaznesenje itd. neopevane laži. I sve to nisu stanovišta. To je istina, kažeš ti u svojim postovima.
Što je najlepše, ti nemaš autorsko pravo na tu istinu, znači ti samo prenosiš Tvorčeve reči.
Ovo je opasno blizu onoga "Tvorac je jedan a ............. je njegov glas na zemlji"

P.S. Pod prozvanim sam mislio na Slobadidija, pošto si njega prozvao da priloži dokaze o vaznesenju, reinkarnaciji i sl.

Interesantno je da ti ne razumes sta sam rekao, a rekao sam to jezikom koji ti razumes.
Svako ko zna sta je uzrocno posledicni odnos i logika zna da je sve moralo poceti jednim uzrokom. I biblija je knjiga koja to govori, ja za drugu ne znam, tako da ja znam da je biblija jedina
pisana rec te vrste.
Zar ti zelis da kazes da je akt ubijanja jedne osobe akt ljubavi ?
Kada bi ti znao sta je sloboda i kada bi znao da nisi prisustvovao nikakvom samolansiranju coveka od krvi i mesa u atmosferu i da ne postoje svedoci koji tvrde da su takvom naucnofantasticnom cinu
prisustvovali, onda bi (logicno je zakljuciti) i ti znao da su to neopevane lazi.
Da li si u nekom mom postu procitao laz ?
To sto je za tebe "opasno blizu" nije ni blizu istini, posto ja nikada takve "slobadidijevske" izjave nisam davao,
samim tim ne uzimam nikakvu zaslugu za to sto sam rekao.
Ja sam slobadidija pozvao da prilozi dokaze za ono sto tvrdi a ne prozvao. Prozivanje je nesto sasvim drugo, to bi bilo diskreditovanje njegove licnosti, ja to ne radim, i smatram da u tome nema boljeg od slobadidija.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 119
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
@eyepheelYU
Čini mi se da se nas dvojica nećemo nikada razumeti, jer za razliku od tebe koji znaš, ja ne znam i smatram da je nemoguće znati odgovor na esencijalna pitanja, i ne tvrdim šta je istina ili laž, jedino pokušavam da vidim da li se može imati poverenja u nečije izjave ili u njima postoje nepomirljive kontradikcije.
Uzmimo za primer tvoje dve omiljene tvrdnje: 1. sve što stoji u starom zavetu je istina; 2. akt ubijanja jedne osobe predstavlja isključivanje ljubavi.

Ajde da vidimo šta piše u Starom zavetu
Љубим вас, вели Господ; а ви говорите: У чему нас љубиш? Не беше ли Исав брат Јакову? Говори Господ; али Јакова љубих. (Malahija 1.2)
А кад изговори Јаков заповести синовима својим, диже ноге своје на постељу, и умре, и прибран би к роду свом. (postanak 49.33)

Iz tvojih tvrdnji i ovih citata može se zaključiti sledeće:
1. Ili nije tačno da bog voli samo one koje nije ubio ili nije tačno da je sve što piše u starom zavetu istina (disjunktivno ili)
2. Tvoji stavovi su kontradiktorni

Pazi, ja ne tvrdim da znam da je ovo istina, već samo da su na osnovu pravila logičkog zaključivanja tvoji stavovi kontradiktorni.

« Poslednja izmena: 31. Okt 2009, 02:50:21 od ddejanbg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
@eyepheelYU
Čini mi se da se nas dvojica nećemo nikada razumeti, jer za razliku od tebe koji znaš, ja ne znam i smatram da je nemoguće znati odgovor na esencijalna pitanja, i ne tvrdim šta je istina ili laž, jedino pokušavam da vidim da li se može imati poverenja u nečije izjave ili u njima postoje nepomirljive kontradikcije.
Uzmimo za primer tvoje dve omiljene tvrdnje: 1. sve što stoji u starom zavetu je istina; 2. akt ubijanja jedne osobe predstavlja isključivanje ljubavi.

Ajde da vidimo šta piše u Starom zavetu
Љубим вас, вели Господ; а ви говорите: У чему нас љубиш? Не беше ли Исав брат Јакову? Говори Господ; али Јакова љубих. (Malahija 1.2)
А кад изговори Јаков заповести синовима својим, диже ноге своје на постељу, и умре, и прибран би к роду свом. (postanak 49.33)

Iz tvojih tvrdnji i ovih citata može se zaključiti sledeće:
1. Ili nije tačno da bog voli samo one koje nije ubio ili nije tačno da je sve što piše u starom zavetu istina (disjunktivno ili)
2. Tvoji stavovi su kontradiktorni

Pazi, ja ne tvrdim da znam da je ovo istina, već samo da su na osnovu pravila logičkog zaključivanja tvoji stavovi kontradiktorni.
Akt ubijanja jedne osobe se odnosi na momenat kada ta osoba gubi zivot/dusu. Bog je "Bog zivih", svi zivi osecaju ljubav Boga kroz osecaj svog zivota.
Izvrtanjem onoga sto sam ja rekao i pogresno shvatanje onoga sto sam rekao, ne govori nista o onome sto sam rekao nego govori o tebi koji si nesposoban da to razumes.

Ljubav je energija koja stvara sve sto je stvoreno, smrt manifestuje nedostatak energije stvaranja.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 23:43:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.