Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 23:55:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kaznjava li Bog?  (Pročitano 59427 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49629
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung Galaxy S24
шта је гордост?

Пише у поруци изнад....  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

...

Zodijak
Pol Žena
Poruke 375
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
слобода је живот и слободан у животу је онај који верује у Господа Бога и чини морална добра!
Ко има очи видеће,ко има уши чуће.

Samo tako i nikako drugacije!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Човек није горд ако износи истину.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Citat: slobadidi
Творац не кажњава,сами себи чинимо то што чинимо.
Зашто нам се неке ствари дешавају,а ми смо сада добри?то питање многи постављају себи,а нико их није упутио да су у пришлим животима створили лош запис.
Својим поступцима стварамо себи добро или лоше,вероватно више лошег,јер да смо били добри не бисмо били овде и на овом месту.
Jа сам сигуран да Божији син сигурно боље од мене зна да ли Творац кажњава, али ми је ту нешто нелогично. Smile Ако сами себе кажњавамо (а ја мислим да само индиректно сами себе кажњавамо због закона акције и реакције, јер директно нико не жели себе да казни, пошто нико не жели да се лоше осећа!), чему онда запис? Зашто га Творац записује? Чему онда поштовати Творца, јер ако сами себе кажњавамо и награђујемо директно, па онда нам и пакао ништа не може, јер онда и у паклу можемо да учинимо да се добро осећамо. Мислим да то већ намеће закључак да Творац кажњава. Али не без везе, него ради правде. То повлачи да ту нема ничег лошег. А само онај ко Бога не воли, ту правду ће доживљавати као казну! Дакле, сва одговорност је на човеку, јер не може творевина Творцу да соли памет шта је добро и лоше, шта је за казну или није,...

Верујте у Господа Бога и чините морална добра,уз покајање за све грехе из прошлих живота,стићи ће заслужена награда - Рај.
То је једини исправан начин.Други не постоје.
Како не постоје ако људи сами себе награђују? Smile Мислим да је можда једна од најкориснијих ствари објаснити шта су морална добра, јер људи углавном подразумевају да знају шта су морална добра, а често баш у томе греше.

Господ Бог Исус Христос је рекао "...само кроз мене ћете доспети у Рај...",да ли је то гордост или истина?!
Ја понављам његове речи ... само кроз истину коју вам износим,ви ћете се искупити и доспети у Рај јер ја сам онај који јесам,а слобода је живот и слободан у животу је онај који верује у Господа Бога и чини морална добра!
Ко има очи видеће,ко има уши чуће.
Управо и ја тако тумачим Исусове речи. Smile

Citat: WhiteGoa
Citat:  bjbojan
Pa je l' to bog ljubavi, kako se tvrdi?  
Да. И Бог жели човекову љубав.

Kako to znaš?   (Osim biblije koju su pisali ljudi.)

Ako ti navodno osećaš tog boga i znaš šta on želi, hipotetički, da li bi osetio kad bi on jednostavno... nestao?
Bez nekog posebnog razloga, čisto hipotetički, prosto nestane.
On je svemoguć, on je omnipotentan... i recimo jednog dana na mestu... gde god da se nalazi... odluči da ispari.
Da li bi ti to znao?
Da li bi ti to osetio u sebi?
Da li na putu do posla, recimo u autobusu, kolima šta već... voziš voziš i samo odjednom - U jbt nema više boga.  
Ili ne bi ni znao? I nastavio bi sa svojim dnevnim aktivnostima kao da se ništa nije desilo?
Да Бог жели човекову љубав не знам на основу Библије, него на основу досадашњег искуства у реалности. Библија ми је само дала идеју да размишљам у том правцу. Укратко, тек када сам заволео Бога као Оца, почео сам стварно добро да се осећам. Зато стално причам о том осећају, иако сам можда досадан. Smile
Не знам шта би било када би Бог једноставно нестао, јер још нисам био у тој ситуацији, али хипотетички мислим да бих и ја нестао (па не бих ништа осећао Smile), јер наиме сматрам да су људи обликовани делови Божије енергије, тј. да су део Бога, па би његовим нестанком и ми нестали. Значи, не би постојале ни наше дневне активности. (Слично, као када би нестало воде и светлости.) Smile

Znači moji dobri prijatelji, muž i žena... vernici nisu extremno pobožni ali jesu u većoj meri... ne mogu da imaju decu, pokušavali i pokušavali, odnosno "učestvuju u procesu davanja života" kako bi ti to rekao.   ... ali "ne rukovode samim procesom stvaranje života". šta god to značilo.   ne znam dal' si se zbunio, al' valjda si hteo da kažeš da im ne dozvoljava dete... a sa druge strane dozvoljava ateistima, lopovima, ubicama,  bludnicima itd itd...

Šta ti to govori?
Не говори ми много, јер нисам упознат са конкретним примерима. Да ли ће неко да има дете, то очигледно не зависи од тога да ли је човек убица, блудник итд., него од неких других ствари. У сваком случају, нико не ради све лоше, него и нешто добро. Тако, по мом схватању, атеиста, убица, блудник итд. може да ради оно што је добро за стварање детета па може да има дете, док неко ко је на речима верник, на делима може да ради нешто што је лоше за стварање детета па не може да има дете.

Нисам се збунио. Можда нисам био довољно јасан па да појасним. Руководити процесом стварања живота значи одређивати како ће се створити живо биће почевши од ћелија (нисам биологичар па не могу нешто детаљно Smile). Да ли човек то одређује или само убаци семе жени па шта буде биће? Е то шта буде биће опет Неко контролише, јер од човека опет настаје човек, а не неко друго живо биће. Значи, ми имамо три родитеља: ћалета, кеву и пре свега Бога (Он је Родитељ свима). Smile

Prvo. Бог је дозволио Сатанојлеу да искушава
Bog je dozvolio Satanojlu da iskušava?  
Pa to je strašno.
Kao da je policija dozvolila lopovima da kradu da bi proverila efikasnost alarma i bezbednosnih brava građana kao i njihovu snalažljivost sa lopovima.

Drugo. и не вади се на њега.
Taj bog večito traži žrtvenog jarca i izbegava odgovornost za svoj rad i nepravedno prenosi krivicu na drugoga.
Za početak, zmaja je prokleo jer je Evu naučio da otkine plod sa "magičnog drveta". A šta je loše uradio zmaj? Samo je rekao istinu odnosno da od tog ploda neće umreti i razotkrio božju laž. I zbog toga je kriv. Zbog istine?
Hmm.
Inače ceo koncept hrišćanstva se bazira na tome da je neko drugi preuzeo odgovornost za sve grehove ljudi. (čak i onih koji još nisu rođeni.   ). Sama ta ideja preuzimanja odgovornosti i žrtvenog jarca odvratno zvuči i nepravedno.
Posebno što se ništa nije izmenilo ali se zato konstantno poziva na tu žrtvu.
S druge strane, ako se manemo te biblijske priče... ljudi se vade na njega, na Satanojla.... oni isti ljudi koji su pisali bibliju.
Meni je to dovoljno.

Šta god je loše, što se određenih ljudi tiče... aaa to su đavolja posla.
Pa što bog ne reši situaciju sa đavolom? Što dopušta da povređuje one koje navodno voli?
Па откуд ти то да ђаво повређује људе? Smile Значи, да кренем редом.
Прво. Опет по мени није адекватно поређење и то у суштинској мери. Smile Значи, шта је ту страшно што ђаво искушава? Па нико не мора да га послуша! А никог не може да натера да га послуша! Дакле, то што неки оптужују ђавола за своје проблеме, то је последица неприхватања одговорности, а не и истина.

Друго. Коме Бог да одговара? Људима? Па не би био Бог када би се правдао творевинама. Коме се свиђа – свиђа. Коме се не свиђа, нек лупа главом у зид док га не заболи. Коју своју кривицу Бог преноси на другога?
Што се тиче „змаја“, Еве итд., ја ту причу схватам симболично. Шта та прича конкретно значи, ја не знам. Али да кажем своје мишљење. Није змај рекао истину, него лаж. Змај је рекао да ће људима да буде добро од „јабуке“, а то је била лаж. А Бог је људима рекао истину да не треба да једу„јабуку“, јер је Он одредио да то не буде добро за њих. Али ко воли да забада нос тамо где не треба, после има проблема са носем. Природни закон, ништа друго. Smile

Што се тиче твоје примедбе на хришћанство, и ја имам ту примедбу. Ми смо сами одговорни за своје поступке и ту одговорност нико не може да преузме уместо нас.

Е сад, не знам на основу чега мислиш да се писци Библије (додуше, не знам ни ко су Smile) ваде на Сатанојла. Ја то нисам приметио читајући је. Приметио сам само да се гаде његових идеја. Smile
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.43
Господ Бог Исус Христос је рекао "...само кроз мене ћете доспети у Рај...",да ли је то гордост или истина?!
Ја понављам његове речи ... само кроз истину коју вам износим,ви ћете се искупити и доспети у Рај јер ја сам онај који јесамслобода је живот и слободан у животу је онај који верује у Господа Бога и чини морална добра!

Objasni mi  sta znaci "ja sam onaj koji jesam".

Cesto se slican nacin govorenja ponavlja u nekim vjerskim pricama.
Ja to ne razumijem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Излазак, глава 3:
13. А Мојсије рече Богу: Ево, кад отидем к синовима Израиљевим, па им кажем: Бог отаца ваших посла ме к вама, ако ми кажу: Како Му је име? Шта ћу им казати?
14. А Господ рече Мојсију: Ја сам Онај што јесте. И рече: Тако ћеш казати синовима Израиљевим: Који јесте, Он ме посла к вама.
 Smile
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.43
"aha"      Smile 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49629
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung Galaxy S24
"aha"      Smile 

Другим ријечима Бог је једина истинита реалност. Све остало су илузорне, краткотрајне конструкције, промјенљивог карактера. Оне данас имају неку улогу, док сутра већ не постоје... Само је Бог Истина, па према томе наша истинска природа и срж нашег бића може постојати само у Богу...
« Poslednja izmena: 04. Okt 2009, 00:25:05 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

i'll make him an offer he can't refuse!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 808
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
"aha"      Smile 

Другим ријечима Бог је једина истинита реалност. Све остало су илузорне, краткотрајне конструкције, промјенљивог карактера. Оне данас имају неку улогу, док сутра већ не постоје... Само је Бог Истина, па према томе наша истинска природа и срж нашег бића може постојати само у Богу...

Apsolutno se slazem sa tobom  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
"aha"      Smile 

Pitam se sta Bog ima da kaze na sve ovo.  Mogao bi jednom da razresi sve ove nase dileme o Njegovom postojanju, barem je toliko mocan,  pa da covecanstvo koje je stvorio, mozga o nekim drugim temama..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 23:55:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.