Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Jul 2025, 22:10:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kaznjava li Bog?  (Pročitano 59022 puta)
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
pa trudim se jbg...
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
Nije tačno,treba razumeti Bibliju,a ne samo da se citira bez razumevanja.
Svako svoju sudbu nosi,a ne tuđu.
Koliko imate hendikepiranih osoba koja imaju normalnu decu...znači svako nosi svoj krst.
A simbol krsta je simbol dva principa.
da li mislis da neko ko ima daunov sindrom moze da bude svestan sta mu se desava ? da li znas koliko su ta deca opasna po svoje roditelje kada udju u pubertet ?
i dalje mislim,  da su tu roditelji kaznjeni.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Ili sami sebe kaznjavamo na osnovu onoga sto radimo ili po nacinu razmisljanja? U Bibliji mi je jedna rec zapela - Bog je ozestocio faraonovo srce i on nije popustio Mojseju da oslobodi njegov narod i tako primio kaznu za sebe i svoj narod. Mogao li je da odoli, ili je nesvesno na neki nacin hteo da bude kaznjen zbog svega sto je radio Jevrejima?
Kako bi objasnili kad se jednom dobrom coveku sa iskljucivo dobrim namerama desavaju lose stvari kao da je izlozen crnoj magiji?
Prica o Jobu mozda...

Pozdrav Luka! Smile

Vidim da poznaješ Bibliju tako da najbolji i najtačniji odgovor možeš da pronađeš u svojoj Bibliji, naime zapazi šta nam Biblija kaže o Jehovi u Ponovljenim Zakonima 32:4 "Delo je te Stene savršeno, jer su svi putevi Njegovi pravda; Bog je veran, bez nepravde; pravedan je i istinit."

Zatim Psalam 92:15 "Javljajući da je pravedan Gospod, branič moj, i da nema u Njemu nepravde."

Jakov 1:13 ovako kaže za Jehovu:"Nijedan kad se kuša da ne govori: Bog me kuša; jer se Bog ne može zlom iskušati, i On ne kuša nikoga"

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Ceo naš život je komunikacija.To jeste odašiljanje i primanje.Ono što čovek odašilje to i prima pre ili kasnije.
U Bibliji je to naglašeno kao "ono što poseješ,to ćeš i da požanješ".
Tako čovek vaga između dobra i zla.Ako se trudimo živeti pozitivno,nas može zadesiti samo malo nevolja.
Ako smo negativni u životu,tu nas sapliće nevolja na svakom koraku,sve nam smeta oko nas,u svetu,nervozni smo,negativni smo okolini,uvek smo u nekim problemima i slično.Mi živimo u paklu,ali ne zato što nas Bog kažnjava na taj način,već zato što smo mi stvorili taj svet pakla koje mnogi gledaju kao kaznu Božju,jer u tom svetu pakla gde odašiljemo negativno,tako i primamo samo negativno.Tako smo mi izloženi nemilosti suprotnim snagama i protivniku Božjem.A to je naša sopstvena kazna za naše opredeljenje,nikako Božja.

IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Ceo naš život je komunikacija.To jeste odašiljanje i primanje.Ono što čovek odašilje to i prima pre ili kasnije.
U Bibliji je to naglašeno kao "ono što poseješ,to ćeš i da požanješ".
Tako čovek vaga između dobra i zla.Ako se trudimo živeti pozitivno,nas može zadesiti samo malo nevolja.
Ako smo negativni u životu,tu nas sapliće nevolja na svakom koraku,sve nam smeta oko nas,u svetu,nervozni smo,negativni smo okolini,uvek smo u nekim problemima i slično.Mi živimo u paklu,ali ne zato što nas Bog kažnjava na taj način,već zato što smo mi stvorili taj svet pakla koje mnogi gledaju kao kaznu Božju,jer u tom svetu pakla gde odašiljemo negativno,tako i primamo samo negativno.Tako smo mi izloženi nemilosti suprotnim snagama i protivniku Božjem.A to je naša sopstvena kazna za naše opredeljenje,nikako Božja.

Pozdrav Pirox!  Smile

U skladu s tvojim tekstom evo kako nas naš Stvoritelj savetuje i poučava:"Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi 17 Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen.(2.Timoteju 3:16,17)

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
pa isti kao i života, nema ga. zašto bi sve moralo da ima molekularni sastav...
Svaki zivot ima molekularni sastav bica u kojem se nalazi, univerzum je neogranicen, a "prostor" je rec koja
govori o nekom ogranicenju. Isto kao recimo rec "sloboda" koja takodje ne postoji u realnosti, posto ne postoji
zivot koji nema ogranicenja u sebi.
Citat: Cekic I

Vidim da poznaješ Bibliju tako da najbolji i najtačniji odgovor možeš da pronađeš u svojoj Bibliji, naime zapazi šta nam Biblija kaže o Jehovi u Ponovljenim Zakonima 32:4 "Delo je te Stene savršeno, jer su svi putevi Njegovi pravda; Bog je veran, bez nepravde; pravedan je i istinit."

Zatim Psalam 92:15 "Javljajući da je pravedan Gospod, branič moj, i da nema u Njemu nepravde."

Jakov 1:13 ovako kaže za Jehovu:"Nijedan kad se kuša da ne govori: Bog me kuša; jer se Bog ne može zlom iskušati, i On ne kuša nikoga"
Covek je lepo naveo Jova, ali ti samo teras po svome, kako tebe neko moze da smatra za fer sagovornika kada ti samo pricas ljudima, ti ne pricas sa ljudima ?  Smile
Bog je stvorio sve Isaija 45:5-7, Jovan 1:1-4 koji deo reci sve tebi nije jasan ?
Sve ukljucuje smrt i zlo koji su bili neophodni zbog prokreacije kada je Eva postala "majka svih zivih", bez smrti
i zla covek ne moze da se radja, vecnost sa Gospodom Bogom ( cije ime nije jehova ) na Zemlji, je vecnost u telu koje ne stari/umire i samim tim se ne prokreira/dalje radja.
Knjiga o Jovu (koja je po mnogima prva knjiga od 66 koja je napisana) nam govori o poslu koji Djavo/laz/zlo
radi za Gospoda Boga.
Jezekilj 28 objasnjava stvaranje zla/smrti uporedjujuci ga sa Tirskim carem.
Opet ponavljam, nisi ovde dosao da komuniciras, nego da besomucno reklamiras svoju religiju, posto smatras da postoji mogucnost da nekoga ovde za nju zainteresujes.
Nadam se da o ovim mojim recima neces videti nista lose, posto ja nemam nista protiv nevinih ljudi koji sebe
nazivaju "jehovini svedoci" ( moja zena u SAD je jehovin svedok ) nego jednostavno zelim da objasnim kakvu
neistinu ta religija, bas kao i sve ostale predstavlja.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
tako je Jupitere, kaži mu.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
tako je Jupitere, kaži mu.  Smile
Ovo je nista druze, treba ti da vidis "masakr" uzivo kada nemaju gde da mi pobegnu kao sto mogu na forumima.
Oni su "sibadzije" samo kada ispred sebe imaju ljude koji nikada nisu citali bibliju ili "hriscane" koji ne shvataju bibliju.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
u jbt, to bi voleo da vidim... nego, čime se ti inače baviš, jel nešto povezano sa religijom, naukom... ?
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
u jbt, to bi voleo da vidim... nego, čime se ti inače baviš, jel nešto povezano sa religijom, naukom... ?
Ne, radim kao fizicko obezbedjenje u osnovnoj skoli, to je jedini posao koji mi je ponudjen od kad sam se vratio iz SAD.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Jul 2025, 22:10:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.