Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 17:29:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kaznjava li Bog?  (Pročitano 59487 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49630
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
Citat: Magic Master

"Ако синови његови оставе закон мој, и не узиду у заповијестима мојим; Ако погазе уредбе моје, и заповијести мојих не сачувају, Онда ћу их покарати прутом за непокорност, и ранама за безакоње њихово; Али милости своје нећу узети од њега, нити ћу преврнути истином својом; Нећу погазити завјета својега, и што је изашло из уста мојих нећу порећи."

(Псалам 89, 30-34)

Naravno Magic, kazna za greh je smrt i kazna za greh oca se prenosi do treceg-cetvrtog kolena, Gospod svakodnevno ubija bebe zbog greha njihovih otaca, dedova, pradedova... ali to ocigledno (bar ne na ovom forumu) nema ko da vidi " Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grehe otačke na sinovima do trećeg i do četvrtog koljena, onih koji mrze na mene; "
"hriscani" se klanjaju i "Peri i Paji i Joci, i Tomu i Diku i Heriju " bas zato sto im to nije jasno.

Ja to vidim, to se zove porodicna karma. Ali pored te postoji i licna koju ti ne vidis.  Smile
« Poslednja izmena: 10. Avg 2009, 17:00:19 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Господ Бог не убија и не кажњава,свака душа носи запис из предходног живота.
У тренутном животу само треба да се определимо између милион лажи и једне једине истине и да се спасемо.
Принципи постоје,јер да њих није поставио Творац, читава Галаксија би била у хаосу.
То што многи мисле да је казна ако се реинкарнирамо и поново живимо у биолошком животу,то човек сам себи ради.Код Господа Бога нема привилегованих,човек сам својим делима уради све за себе : Вазнесење или Реинкарнацију.
За шта ћете се одлучити сами сносите одговорност.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49630
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
Господ Бог не убија и не кажњава,свака душа носи запис из предходног живота.
У тренутном животу само треба да се определимо између милион лажи и једне једине истине и да се спасемо.
Принципи постоје,јер да њих није поставио Творац, читава Галаксија би била у хаосу.
То што многи мисле да је казна ако се реинкарнирамо и поново живимо у биолошком животу,то човек сам себи ради.Код Господа Бога нема привилегованих,човек сам својим делима уради све за себе : Вазнесење или Реинкарнацију.

Nema vaznesenja prije apokalipse...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
zakoni su zakoni i sigurno ih je bog postavio samo sam hteo reci da ne treba da verujemo da je bog non stop nad nama   to nam moze prouzrokovati shizofrenican um pogotovo kad nam se desavaju lose stvari pa cemo njega blatiti
moramo pomoci sebi potruditi se maksimalno da bi nam on pomogao inace nista od naseg razvoja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Постоји крилатица "Помози себи да бих ти ја помогао",ако ти не можеш да помогнеш себи,не може нико да ти помогне.
IP sačuvana
social share
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
свака душа носи запис из предходног живота.
Управо тако. Али како препознати истину?

То што многи мисле да је казна ако се реинкарнирамо и поново живимо у биолошком животу,то човек сам себи ради.
Ја не знам како да сам себе реинкарнирам. Нисам упућен у тај процес. Верујем само да ће ме Бог опет реинкарнирати ако овај живот потрошим на оно што Он сматра лошим па не заслужим вазнесење.

Код Господа Бога нема привилегованих,човек сам својим делима уради све за себе : Вазнесење или Реинкарнацију.
Човек сам својим делима заслужи вазнесење или реинкарнацију, али га онда Бог вазнесе или реинкарнира спроводећи она четири принципа. Јел' тако?

Нема сумње да је човек сам одговоран за оно што му се дешава. Овде је друго питање: да ли ће се човек сам казнити ако нешто лоше ради (што је мени нелогично, јер нико не жели да се лоше осећа) или ће га казнити Онај који спроводи природне законе?

zakoni su zakoni i sigurno ih je bog postavio samo sam hteo reci da ne treba da verujemo da je bog non stop nad nama
Али ти закони се нон стоп дешавају над нама, у нама, испод нас... Ако их Бог спроводи, онда је Бог нон стоп над нама. А ако их не спроводи Бог, ко их онда спроводи?

to nam moze prouzrokovati shizofrenican um pogotovo kad nam se desavaju lose stvari pa cemo njega blatiti
Све што се погрешно схвати може проузроковати шизофреничан ум па тако и ово. Зато само треба тражити истину, а ми смо овде ваљда ради тога. А нема разлога блатити Бога ако кажњава. Није нам Он крив. Он само заводи ред да не би настао хаос.

moramo pomoci sebi potruditi se maksimalno da bi nam on pomogao inace nista od naseg razvoja
Наравно.

Многи бркају појмове,не разлучују шта је Творац а шта Господ Бог.
Творац је један једини,а у зависности од периода у којима живимо има и различитих Богова.
За мене су Творац и Бог исто. Можда у томе грешим. Али како то да проверим? Јел' онда Творац кажњава?
............................................................

Како год да се окрене, мислим да човек само треба да прати свој осећај да би дошао до истине, јер су за мене осећаји поруке од Бога (човек нема моћ да себи одреди како ће да се осећа, иначе не би било људи који се лоше осећају, а много их има). Ко ради лоше, лоше се осећа. Ко ради добро, добро се осећа. Али човек не зна да ли је то што хоће да уради добро или лоше док не крене да га ради па види како се осећа (што му је порука од Бога).
..............................................................

Бог, господар, је саткан од љубави, али такође и страховит у свом гневу, када се његови закони не поштују. (из Јудиног Јеванђеља)

Јеванђеље по Матеју, глава 22
1. И одговарајући Исус опет рече им у причама говорећи:
2. Царство је небеско као човек цар који начини свадбу сину свом.
3. И посла слуге своје да зову званице на свадбу; и не хтеше доћи.
4. Опет посла друге слуге говорећи: Кажите званицама: Ево сам обед свој уготовио, и јунци моји и храњеници поклани су, и све је готово; дођите на свадбу.
5. А они не маривши отидоше овај у поље своје, а овај к трговини својој.
6. А остали ухватише слуге његове, изружише их, и побише их.
7. А кад то чу цар онај, разгневи се и пославши војску своју погуби крвнике оне, и град њихов запали.
8. Тада рече слугама својим: Свадба је дакле готова, а званице не бише достојне.
9. Идите дакле на раскршће и кога год нађете, дозовите на свадбу.
10. И изишавши слуге оне на раскршћа сабраше све које нађоше, зле и добре; и столови напунише се гостију.
11. Изашавши пак цар да види госте угледа онде човека необученог у свадбено рухо.
12. И рече му: Пријатељу! Како си дошао амо без свадбеног руха? А он оћуте.
13. Тада рече цар слугама: Свежите му руке и ноге, па га узмите те баците у таму најкрајњу; онде ће бити плач и шкргут зуба.
14. Јер су многи звани, али је мало избраних.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Све је ствар личне перцепције и личног искуства.
Како ко доживљава то је индивидуално.
Човек сам себе и кажњава и награђује,то јест својим делима се кажњава или награђује.
Све се то стави на кантар и измери,а онда по заслузи.
« Poslednja izmena: 22. Avg 2009, 18:34:26 od slobadidi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Ко ставља на кантар и измери? И Ко одређује шта ће на кантару да буде за казну, а шта за награду?
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
ne kaznjava jer i ne postoji
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Ant.com
pa cim si homosexualac znaci da si kaznjen  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 17:29:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.