Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Katolicki svestenik pokatolicuje Srbe u Prizrenu!  (Pročitano 18137 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
Bibliju sam čitao, a filmovi baš i ne prikazuju najbolje ono što je Isus Krist bio i što je učinio, pa mogu zaključiti da su apostoli nastavili raditi upravo ono što je Isus htio i počeo, samo iz svojih ljudskih mogućnosti, radeći upravo najbolje što su znali, naravno uz pomoć "obećanog" Duha koji "vodi, upravlja i posvećuje" Crkvu.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Krscanin, koliko ja znam, je sledbenik Isusa Krista, a ne sljedbenik pape i papinih inovacija i izmjena "vremena i zakona" (Knjiga proroka Danijela 7:25). Isto tako, svi koji nemaju Kristov Duh, nisu Njegovi (Rimljanima 8:9). To pise u Bibliji koju smo svi citali.
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 575
SsF je rekao
Citat

Nadas se da je citao bibliju i sve to, a covek je teolog:)

Mislim da nije, Sasha1 je veci teolog od konia Smile , KONI svi ti apostoli su bili nepismeni ljudi, koji nisu znali da pisu. Oni su ispovedali sve sto ih je Isus naucio, ali su dugi videli u tome veliki posao, i napravili od crkve jednu veliku firmu koja dan danas zaradjuje miliarde USD, njihovi sluzbenici zive u vilama, voze se u najboljim automobilima i jedu najbolju hranu. To ti je katolicka crkva jedna velika ekonomska imperija.
Jeste da na filmovima neizlazi pravi Isusov zivot posto je ista ta katolicka crkva zabranila i sakrila puno istina, uvek je na filmovima Isus izlazio sa par ogrebotina, nikad ga nisu pokazali u stvarnosti kakav je bio, sa velikim modricama i ranama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Nije stvar u tome sto mislis i ne mislis, covek je zavrsio teologiju. AFAIK.
A sasa je hriscanin neupakovan ni u jedan od klasicnih celofana.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
@counter
Da, nije tu bilo nekoliko ogrebotina na Isusu, nego pravo mucenje, sto se relativno dobro moze videti u ovom najnovijem filmu (koji ima nekoliko krupnih nedostataka, dakako, ali je mucenje odlicno prikazano, jer Hrist je bas tako nastradao).

Sto se tice rane apostolske crkve, evo opisa kako je ona zivela u Jerusalimu (koji ce Bog opet odabrati, pise u prorocima):

42 Bili su istrajni u apostolskoj nauci i zajednici, u lomljenju hleba i u molitvama. 43 A strah uđe u svaku dušu, jer su apostoli činili mnoga čudesa i znake. 44 A svi koji su poverovali behu zajedno i imali su sve zajedničko; 45 prodavali su što su stekli i imali, pa su to delili svima - kako je kome bilo potrebno. 46 Svakodnevno su bili stalno i jednodušno u hramu, lomili su hleb po kućama, primali su hranu s radošću i prosta srca, 47 hvaleći Boga i uživajući ljubav svega naroda. A Gospod je svaki dan dodavao one koji se spasavaju.

Ziveli su PROSTOG SRCA (nije bilo mercedesa i vila) i delili su sve sto su stekli... Zamislite da je nasa Burek zajednica na takvim principima, pa gde bi nam kraj bio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
@sasha1
Samo jedno pitanje. Kako postaješ nečiji sljedbenik? Time da ga upoznaš i čuješ i u srcu prihvatiš njegovu nauku i u život ju provedeš. Kako ti, a i svi mi, možeš biti sljedbenik Isusa Krista kada ga nisi ni upoznao, ni čuo, ni prihvatio njegovu nauku, a pogotovo ju u život prenio. Ti, a i svi mi, priznali to ili ne, nemamo vjeru u Isusa Krista, nego imamo vjeru u apostolskog Isusa Krista, tj. u onakvoga kakvog su nam oni/apostoli prikazali. I upravo tu sliku, koju su primili prvi učenici, Crkva je pročistila i pojasnila, po nadahnuću Duha, i prenijela nama. Koliko se got mi hrvali i borili protiv Crkve, pape i svećenika, u istom smo sosu. U kojem? U tome da vjerujemo nekome tko je sreo i živio s Isusom Kristom i koji svjedoči da je On Bog. Mi vjerujemo očevicima i suvremenicima Isusu Kristu, jer su samo oni donijeli svjedočanstvo o Isusu Kristu. Svaki koji kaže da slijedi nauk Isusa Krista, a ne nauk učenika i svjedoka, laže, jer Isus Krist jinije ništa napisao što bi se moglo nasljedovati. Shvatite da izvan Crkve i njezinih spisa, a Biblija je njezin spis, nema nikakvih svjedočanstava o Kristovu nauku. Jedini put za upoznavanje Isusa Krista i njegova djela je unutar Crkve, tj. po spisima koje su pisali ljudi koji pripadaju Crkvi.

Lijepo što si pronašao prikaz kako su prvi kršćani živjeli i to nam treba biti ideal, no treba čitati i dalje i shvatiti da su ti učenici čekali skori - drugi dolazak Isusa Krista, no on se nije dogodio. Kako je vrijeme prolazilo malo po malo se čistilo njihovo shvaćanje i vidjeli su da trebaju živjeti a ne samo očekivati ponovni dolazak. I Crkva to isto čini. Čeka slavni Isusov dolazak, a to i spominje u tajni vjere: "Tvoju smrt Gospodine, navještamo. Tvoje uskrsnuće slavimo. Tvoj slavni dolazak išćekujemo." Ne možeš reći da Crkva ne čini ono što su činili prvi učenici, koji su očito ideal, ali možeš raći, i tu se potpuno slažema, da taj slavni dolazak manjkavo čekamo.

@counter
Imaš vrlo negativni stav prema Crkvi i znam da ti ga ja neću i ne želim promijeniti, kao što i shvaćam da, nakon dugotrajnog, možda nazvano oštrog, "ispiranja mozga" i ne vidiš pozitivnu stranu, no, vjeruj mi, ona postoji. Koliko god bio uzak u svom gledanju moraš, zapravo ne moraš, priznati da Crkva uvijek i svugdje dijeli sudbinu svoga naroda. Istina je da se voze i skupi auti i živi u velikim i raskošnim kućama i jede dobra hrana, ali u društvu i okolini gdje većina živi u raskošnim kućama i vozi se u skupim automobilima i jede "najbolju" hranu. No u društvima gdje narod gladuje i svećenik gladuje. U društvu u kojem je narod proganjan i svećenik je proganjan. U društvu u kojem se teško živi i svećenik teško živi. Svećenici, neću reći Crkva, jer smo to svi, živi onako kako žive i njezini vjernici, jer "nevolje i tjeskobe suvremenog svijeta, nevolje su i tjeskobe čitave Crkve."
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Pocetak svega kaze da u pocetku bese REC i da je REC bila u Boga i da nista nije sazdano do kroz Njega... Ako je On Rec, a jeste, onda Biblija nije nikakva crkvena knjiga (posebno ne sa izmenjenih 10 zapovesti koje je Katolicka crkva nametnula svojim vernicima), nego ta ista Rec. On je nekada bio ziva Rec medju ljudima, sada je to ta ista Rec, samo je pisana. I ona svedoci o tome ko je On i sta je On i sta ce jos uraditi, pa i to da ce doci (a dok ga docekamo jos cemo svasta da dozivimo i prezivimo).

Apostoli jesu ocekivali dolazak Isusa Hrista u svom vremenu, ali kako je vreme odmicalo nisu mogli da shvate ono sto ti pises da su shvatali, jer su zavrsili kao mucenici od strane Jevreja, paganskih Indusa i Rimljana, te nisu imali ni vremena da zive raskosno, a i onaj koji je jedini ostao (Jovan ili Ivan) predano je sluzio Crkvi do poslednjeg daha. Kasnije, sledbenike Reci ili Puta (kao sto pise u Delima apostolskim) gonili su lazni hriscani koji su organizovali Inkviziciju da bi iskorenili "jeres".

Kako god okrenes, istina je da manjkavo cekamo Isusa Hrista jer nam manjka svega danas. Rec Bozja ne manjka, ona je pisana Rec, Isus Hrist. Nama manjka vere, nade, istrajnosti, nasim narodima manjka moral i principi i Deset zapovesti... manjkavo cekamo Isusa Hrista, istina, ali ga docekati moramo. Jedino sto on ne prihvaca one koji ne drze Njegovu Rec i nece prihvatiti sve te korumpirane hijerarhije o kojima je ovde bilo reci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
Citat: Sasha1
. Ako je On Rec, a jeste, onda Biblija nije nikakva crkvena knjiga (posebno ne sa izmenjenih 10 zapovesti koje je Katolicka crkva nametnula svojim vernicima), nego ta ista Rec. On je nekada bio ziva Rec medju ljudima, sada je to ta ista Rec, samo je pisana.

OK. Ali postoji li ijedan Božji autograf Biblije? Je li tvoj primjerak Biblije izdanje iz prvog stoljeća ili je mlađi od tebe?

Kako reče Koni vjerujemo u Boga, ali vjerujemo apostolima, tj. njihovim nasljednicima. Npr. Marku ili Luki koji su bili učenici različitih apostola.

Lijepo je držati Bibliju u ruci i pozivati se na nju (Toma Akvinski bi to rekao homo unius libri), ali nju je sačuvala crkva. Prvo jednistvena apostolska, potom dvije sestrinske (iako nažalost neprijateljske) katolička i pravoslavna. I što se dogodilo? Luther je uzeo samom sebi za pravo da tumači Bibliju kako hoće? 10 000 protestantskih sljedbi je postojalo 70-ih godina prošlog stoljeća. Koliko ih je danas Bog dragi zna.

Slažem se da svatko od nas treba posjedovati osobni odnos s Bogom, ali je li Isus htio da svatko ima drugačije mišljenje?

"Idite po svem svijetu i učinite sve ljude mojim učenicima."

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
@Sasha1
Istina je da "u početku bijaše Riječ" i da "Riječ bijaše kod Boga" i da "Riječ bijaše Bog", no tko nam je to napisao? To nam je napisao "učenik kojega je Isus ljubio" Ivan Apostol, sin Zebedejev, Židov koji je upoznao Isusa Krista i koji ga je slijedio. Da ga on nije upoznao i slijedio i odlučio da napiše Evanđelje i Djela i tri poslanice, mi ne bi poznavali Isusa tako kako ga je on poznavao. Mi znamo da je On Utjelovljena Riječ zato jer nam je to Ivan, a i ostali apostoli i evanđelisti, prenio. Prenio nam je ono što je on doživio, i ako vjerujemo u Bibliju, prvenstveno vjerujemo tom čovjeku koji je prepoznao Njegovu bit, naravno, po nadahnuću Duha. Isti pisac u svojoj prvoj poslanici piše (1 Iv 1, 1-4):"...o Riječi, Životu - da Život se očitova, i vidjeli smo i svjedočimo i navješćujemo vam Život vječni,koji bijaše kod Oca i očitova se nama - što smo vidjeli i čuli, navješćujemo i vama da i vi imate zajedništvo s nama. A naše je zajedništvo s Ocem i sa Sinom Njegovim Isusom Kristom...."

Zar ti misliš da je s apostolima prestalo svjedočanstvo o Isusu? I da svi koji nisu u Crkvi kao instituciji jedino ispravno štuju Krista? Pa danas imaš ljudi koji pripadaju Katoličkoj Crkvi i koji su ubijani zbog vjere u Isusa Krista! Danas imaš mučenike koji umiru isto kao i apostoli u ono vrijeme! Danas imaš ljude koji su progonjeni kao i apostoli! I zar oni ispravno ne slijede nauk Isusa Krista i apostola? A u isto vrijeme su pripadnici Institucije. Kako to komentiraš? A, što je najbolje, cijela Crkva na isti način želi svjedočiti svoju vjeru u Isusa Krista. Barem se nadamo da pod prijetnjama i naletima nećemo Ga se odreći. Kako je to moguće? Kako je moguće da to ista, ekonomski pokvarena Crkva, najviše cijeni ljude koji umiru zbog onoga što vjeruju i koja cijela prihvaća mogućnost da bude mučena? A zbog čega? Zbog novaca? Ne bih rekao. Siguran sam da nema tih novaca zbog kojih je netko od kršćana i katolika spreman ići u smrt, no siguran sam da bi svi išli u smrt zbog Isusa Krista, zbog vjere u Njega. Onakvoga kakvog nam je prenijela i prikazala Crkva.
IP sačuvana
social share
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 575
koni je rekao:
Citat

Koliko god bio uzak u svom gledanju

Nemislim ja usko, fazon je u tome sto sam video i cuo dosta stvari, naprimer, mladi svestenici kad trebaju da pocnu da rade u crkvi, biju se za sektor u kome ce da rade, to jest svi idu na to da budu na mestu gde ima veliki ulaz love, veoma malo njih radi zato sto ih je Bog pozvao,  imas pravo da na mestima gde je sirotinja i svestenik je siromasan, ali zasto onda tamo gde je bogata crkva nepomaze siromasnoj???, zasto letos kad sam radio kao konobar, imao sam jedan koktel kod jednog obispa, matori pozvao samo haj klasu na koktel, zasto nije pozvao bar jednu porodicu koja je siromasna, nego se drcio sa generalima, politicarima i bogatasima iz zone, covek zna 5 jezika, kad bi video kako crta pao bi u nesvest ali staces kad je skrzav i gleda samo kako da se obogati.
Sto se tice Biblije, covek je napisao nju,  dobro je napravljena posto svi pricaju isto, nema mane, ali sta je sa ostalim evangelima koje je sakrila katolicka crkva i koju ako stave "on line" moze da dodje do prave katastrofe, jer se prica da u tim spiscima se govori kako Bog nepostoji, sta to znaci, da ce narod prestati da veruje, a ako narod prestane da veruje crkva ce ostati bez para.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.