Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 21. Sep 2020, 14:21:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Karma u numerologiji  (Pročitano 43296 puta)
07. Apr 2008, 13:08:05
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
Karmicki dug je vazna teskoca na putu u ovom zivotu, ono sto se placa za nepravilnu distribuciju energije u proslom zivotu.. Kada postoji, "karmicki dug'(broj) je veoma vazan modifikator.

U numerologiji, pored silnih brojeva, (broj duse, broj izrazavanja, broj sudbine, broj rodjenja,...), broj vidovitosti (vedska numerologija), svi elementi su reducirani na jednocifren broj ili master broj. Ako broj, pred sravnjenje u jednocifren broj, karmicki je broj, osoba tog broja je osoba sa brojem karmickog duga.

Karmicki brojevi su: 13,14, 16 i 19.

4 reduciran od 13 broj je element 4 sa 13, brojem karmickog duga;
5 reduciran od 14 broj je element 5 sa 14, brojem karmickog duga;
7 reduciran od 16 broj je element 7 sa 16, brojem karmickog duga;
1 reduciran od 19 broj je element 1 sa 19, brojem karmickog duga;

Karmicki dug se desava u rodjendanima onih rodjenih na 13., 14.,16. i 19. bilo kojeg mjeseca.

Sta su karmicki brojevi...

Sile neke osobe koje nisu koristene produktivno, pravodobno u proslom zivotu, prijasnjim akcijama, pa sad placa ista osoba ovim zivotom za sve negativnosti prouzrokovanim zivotom prije. Ali, nema ali, ako osoba ne radi na sebi, mozda vise nego nekarmickog broja osobe...

Negdje sam nasla da se Karmicki broj zove Broj Testiranja, Broj Upozorenja, Skriveni Broj, i bilo kako bilo, ovaj broj veze neku osobu svojim negativnim potencijalom. Mora da se propati kroz sopstvenu integrisanost i da plati racune i poravna saldo u karmickoj kasi. Kontinuum je sirok- od pozitivnog do negativnog. I oboje su ekstremni. Sredine nema.

Bez karmickog duga, osoba je slobodna da izabere poziciju u beskonacnom kontinuumu gdje bira da izrazava sopstvene energije, sopstvenu prirodu... Sa Karmickim Dugom, osoba pocinje iz ekstremne negativnosti. Ako zeli da razumije Dug, prihvati 'kaznu", i ulozi sile na balansiranju kase, osoba se moze prebaciti u mnogo pozitivniji tok ove rijeke otplacivanja. Tako da se ovaj broj moze smatrati plutonovskim, brojem rekonstrukcije i regeneracije.

Individualizam karmickog broja (osobe sa ovim brojem) je u osjecaju da je osoba zrtva sudbine vise nego sto je odgovorna za sva iskustva sa kojima se mora suociti. Koliko puta ove jadikovke cujem, bolje da ne pricam. Karmicki broj ima energiju koja se moze transformisati, ali trazi da se ulozi i energija i snaga za tu transformaciju.

Osobi sa karmickim dugom ne moze se predvidjeti kada ce prevazici neke teskoce (teze su nego nekima bez ovog broja) egzistencije na puti za sopstveni progres. Neki pregrme veoma rano, neki (vecina) se pate i usvojim cetrdesetim godinama, neki sa njima umru. Opet put progresa je otvoren kad se sve blokiranje pozitivne i produktivne energije uklone, a uklanja ih sama osoba sa karmickim brojem, jer drugi ne mogu.

Uopsteno 19/1

19/1 karmicki dug ima korjen u proslosti gdje je nije pravilno koristena moc, kontrola, gdje se kompletno djelovalo iz sebicnih, najsebicnijih razloga, gdje je percepcija bila u tome da se citavi kosmosi vrte oko date osobe. Slijepilo za sve oko sebe izuzev za ono sto iz sebicnih razloga ispunjavaju sopstvene zelje, bez obzira na potrebe drugih.

1 i 9 iza 1 projektuje 1 centar kosmosa (negativna 1)
cija negativnokoristena ambicija (negativna 9) je manifestirana u proslom zivotu.

Energija 19/1 izvodi egzibicije putevima (negativna 1) u dvije direkcije. (1) Osoba moze biti kompletno preokupirana svojim potrebama i imati velike teskoce u razumjevanju potreba okoline u kojoj se nalazi. I, normalno, sebe izradi, jer nema sposobnost da vidi sebe u relaciji/ma sa drugima. I konstantno je iznenadjen/a negativnim reakcijama prema njegovim/njenim akcijama.

ILI (2) Osoba pokazuje kompletnu nesposobnost da djeluje
prema sopstvenom nahodjenju, da koristi svoj mozak. Osoba je nesretna zbog svoje zavisnosti o drugima, te sopstveni mir nalazi tako sto krivi sve i svakoga za svoju nesposobnost da stoji uspravno, na sopstvene dvije noge. (citaj: lijen/a, ili sto bi jedna moja prijateljica rekla "ugursuz-covjek")

U ovom zivotu, ova osoba nastavlja da nailazi na teskoce, ali umanjeno ako (1) ako moze vidjeti da su necije potrebe veci prioritet no negove/ njene, ILI (2) osoba moze da stekne nezavisnost, bez obzira koje je sile sputavale, slabile i prisiljavale na nekakvu zavisnost o drugima.
Svijest 19/1 moze razviti cistocu percepcije o sopstvenim potrebama, potrebama drugih ljudi, i vezama medju istima. Realnost. I ako, osoba nastavi da bude (1) sebicna, dominirajuca i agresivna, ILI (2) lijena, puna stragova, negativnosti, kriveci druge za sopstvene probleme, sve teskoce ce se uvecati.

===

19/1 kao broj sudbine

Osoba vidi brojne mogucnosti, ali sudbina je zakrcena teskocama, a vecini tih teskoca kreator je sama osoba ovog broja.

Cesto se nadje slucaj gdje osoba brka nezavisnost i sebicnost/ego,
te nadje da je svaki egoistican pristup limit za sliku realnosti sopstvenog okruzenja. Akcije su, sa pozitivnom slikom ishoda, takve joj da ce biti daleko od onoga sto je zacrtala, ostavljajuci ga/je daleko iza nekadasnje startne tacke. Osoba sama sebi zamku kopa svojim energijama koje nisu usmjerene u one energije- sto nisu dominiranje, sebicnost, cega ih je sama osoba prepuna.

Nekad se nadje osoba, koja je ukotvljena u luku zavisnosti o drugima, i takav brod je pod stalnim pritiskom i teretom, od energije i vremena gubljenim u nesposobnostima da vidi realnost u kojoj zivi, i da je koristi za dobrobit i sebe i drugih.

===

19/1 broj duse

Unutrasnje zelje nikad joj ispunjene nisu, premda ima jaku motivaciju, naicice na bezbroj teskoca. Drugi ce lako procitati njegovu/njenu sebicnost ILI slabosti zavisnosti o drugima, bez obzira koliko se osoba trudi da ih sakrije. Naisla sam jos, iz iskustva, da one najdublje, najskrivenije tajne, ovakve osobe lako se otkrivaju i jos vise idu na stetu ovoj osobi.

===

19/1 kao izraz(broj)

Teskoce u izrazavanju sopstvenih talenata za sopstvenu korist. Drugi bjeze od ovakvih dominirajucih, sebicnih osoba, pa im je mogucnost izrazavanja jos vise prigusena, ILI, slab, povodljiv ili zavistan o drugima karakter tesko da ce otvoriti vrata komunikacije ili bilo kojeg izrazavanja sto bi mu donijelo pohvalu za njegove/ njene sposobnosti.

Uopsteno o 14/5

[Konstruktivna sloboda po Goodwinu]

Ovaj broj kad vidim smijem se, prva asocijacija mi je karakter Monike Levinski, koja jest 14/5 i najbolji primjer da vam pojednostavim sve u vezi 14/5. Brze i ljepse se uci kroz "zez"[ July 23, 1973, 12:21 pm PDT, San Francisco].
Dug karmicki razvijen iz zloupotrebe slobode. Osoba nalazi slobodu za sebe na stetu/trosak druge osobe ili na destruktivan nacin za sopstvene interese.
Monika ili 14/5 nalazi se u situacijama koje su vezane za fizicko zadovoljstvo sto je opet determinisano kroz cilj sopstvenog napretka. 1 i 4 iza 5 je "citav kosmos se vrti oko mene", "malo smo previse neodgovorni" ( negativna1) i nedostatak pravog oslonca (negativna 4), i sve to manifestovano u nekom proslom zivotu.

Osoba 14/5 ima karakter negativne 5, eraticne akcije, skakanje s jedne aktivnosti na drugu, "kamen sto se kotrlja, pa gdje se skotrlja i sta uz put nacini- to nije bitno". Fizicka zadovoljstva su okrenuta fizickim senzacijama, osoba moze da pretjeruje u hrani, alkoholu, drogama, cist senzualizam (detalji se mogu dobiti kad se uradele tabele inteziteta brojeva punog imena). 14/5 tezi uzbudjenjima i novotarijama sa malim osjecajem za proporcije.

U ovom zivotu osoba se srece sa uvecanim problemima, ali umanjeno ako [1] nauci da profitira iz iskustva/ naravno, ne ponavlja stare greske i [2] smanji krivine svojih ekscesivnih apetita za fizickom stimulacijom. Problemi su u formi odlaganja ili gubitaka.

Svijest o karmickom dugu dozvoljava vise konstruktivnosti u akcijama vezanim za licnu slobodu, kako Goodwin skrati- konstruktivna sloboda]/ Ako osoba nastavi sa nestrpljivoscu, zurbom, novotarijama, problemi, gore vec pomenuti, uvecace se.

===

14/5 kao broj sudbine

Osoba treba da nauci lekciju promjene/ promjena- da pocne i hrani neki cilj ili bilo kakakv odnos sa drugom osobom, da dozivi pun procvat te stvari, i da se odlijepi od istog kad je zavrseno. Ovo ima tendencije da bude vrlo teska lekcija. I umjesto da se cijene ljepote koje udju i izadju iz 14/5 zivota osoba zaranja u razocarenja i gubitke i sve je to van 14/5 kontrole ili izazvano nedostakom svijesti svijeta oko sebe.

===

14/5 kao broj/ nacin izrazavanje osobe

Ova osoba je nerealisticna ili ima zamagljene vidike upotrebe i granica sopstvenih talenata, te kao takva srece razocarenja na radnom mjestu i uvijek mora regrupisati energije ako hoce da ide naprijed. Neprakticnost, kao i sanjalacka strana, ove osobe je samo dodatak u verbalnom joj izrazu.

===

14/5 kao broj onoga za cim dusa tezi

Vazni licni odnosi obojeni su cetkama iznenadjenja i nepredvidjenih odlaganja, prekida, usporavanja (negativna 5). Dodatak ovim problemima je nestrpljivost i olako prihvatanje vecih odgovornosti.

Izvor: Astro-art.net
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
1.
Broj 1 simbolizuje vrhovnog Tvorca, božansku Prirodu, kosmičku svetlost. U gotovo svim ezoterijskim učenjima, 1 je muški božanski princip, srce mistika, Pramaterija, Pra-Duh. Na crtežima drevnih ezoterista, 1 je predstavljen u vidu zmije koja zagriza vlastiti rep, tako da stvara krug, nulu. U središtu kruga natpis na grčkom: En to Pan, sto znači: Jedan je Sve.
1 označava Jednost, Božansku svetlost, Savršenstvo, Nebo, Nebesku Harmoniju. Jer ipak to je jedini broj koji pomnožen ili podeljen sa sobom daje uvek sebe. Mnogi ezoteristi ovom broju pripisuju Božansko poreklo, poistovećuju ga sa Bogom: Jedan je Bog.

2.
Broj 2 je prvi paran broj koji predstavlja ženski princip. Simbolizuje ravnotežu između materijalnog i duhovnog sveta. 2 simbolizuje veliku Majku, zemlju, Vrhovnu Materiju. Po nekim drevnim ezoteristima, dva je simbol magije, Tajnog učenja, Okultizma. U misterijama drevnih Egipćana 2 predstvlja zemaljski život, podzemni svet, carstvo mrtvih. Inače, osobe koje nose lični broj 2 jako su podložne primanju negativne energije drugih ljudi(magijskim uticajima).

3.
Broj 3 je simbol Božanskog braka, jer sadrži u sebi prvi muški (neparni) i prvi ženski(parni) broj, odnosno 1 i 2, nebo i zemlju. 3 označava sintezu spiritizma. Simbol broja 3 je trougao, sto označava čas rođenja, rast (život) i smrt. Sveto trojstvo-Bog Otac, Bog Sin i Sveti Duh. Oslikava Oca, Majku i dete u prevodu prošlost, sadašnjost i budućnost.

4.
Simbol broja 4 je kvadrat , po hrišćanstvu Krst. Ovaj broj ima izuzetno značenje. 4 je simbol četiri elementa a to su vatra, vazduh, voda i zemlja kao i 4 strane sveta. Pojedini mistici u broju 4 vide prosvetljenog čoveka , bogočoveka , koji povezuje nebeske i zemaljske enerije. Broj četiri je temelj, ravnoteža. Karma, karnmički dugovi, karmički zapisi…itd…

5.
Broj 5 je sačinjen od prvog ženskog broja 2 i prvog muškog broja 3 (ako zanemarimo broj 1 koji pre svega simbol Božanskog nego muškog). 5 predstavlja Pentagram, u čijem je sedištu čovek raširenih ruku i nogu, što predstavlja transformaciju kosmičkih kreativnih energija. 5 je broj slobode, druženja, pronalaženja novih puteva, nestrpljenja i brzine.

6.
Broj 6 je broj savršenstva jer kad se pomnoži sa 2 i podeli sa 3 dobije se opet šest. 666 predstavlja Kabalu. Simbol broja 6 je Davidova zvezda, heksagram, odnosno obrnuto prepletena trougla, od kojih je jedan okrenut na gore a drugi na dole. Opet imamo siboliku četiri elementa: simbol vatre je trougao okrenut nagore, simbol vazduha je trougao okrenut nagore sa crtom pri vrhu, simbol vode je trougao okrenut nadole i simbol zemlja je trougao okrenut nadole sa crtom pri dnu. Sve to sklopljeno u jednu celinu predstavlja Davidovu zvezdu ili Zvezdu šestokraku.
Broj 6 govori o harmoniji u porodici, sigurnost u domu i društvu, ali nas istovremeno podseća i na opasnosti u Tajnim učenjima, na prolaznost svih stvari, na zamke koje nam se na životnom putu postavljaju.

7.
Broju 7 su oduvek pripisivana magijska značenja. Smatra se da ovaj broj označava Sintezu Magije. Po nekima, sedam je brak broja tri (Božanskog braka) i četiri (jedinstvo elemenata, jedinstvo svetova) , odnosno muškog i ženskog, nebeskog i zemaljskog.
Ovde imamo Davidovu Zvezdu koja je sačinjena od svetlog i tamnog trougla koji se uzajamno preplicu. U Davidovoj Zvezdi su ispisani brojevi od jedan do sedam, s tim što je broj sedam u sredini zvezde i dominira nad ostalim brojevima. Brojevi 1, 2 i 3 upisani su u svetlom trouglu koji je okrenut nagore (broj 1 je na vrhu). Oni simolizuju svetlost; a brojevi 4 , 5 i 6 u tamnom trouglu okrenutom nadole (broj 6 je na dnu) ; simbol tame, tako da uvek po jedan svetli i po jedan tamni broj daju zbir sedam, kad ih posmatramo po dijagonali.
Po učenju ezoterista postoji Sedam Nebeskih terasa, Sedam Nebesa, Sedam Mističnih Pećina , sedam energetskih centara u čoveku , sedam svetskih čuda, sedam planeta (naravno tada su znali samo za sedam planeta).

8.
Broj 8 je simbol dvostrukog kvadrata , odnosno četiri plus četiri. U nekim misterijama, broj osam je predstvaljen kao zmijolika neman koja se splela u osmicu , odakle proviruju dve ljudske nakaze. Pojedini okultisti smatraju da broj osam kada se okrene za 90 stepeni , simbolizuje Večnost, Beskraj, Svetlost ali i magijske moći.
Simboli osmice su: Osmogon, Točak sreće ili ti X karta Velike arcane u Tarotu, La Routa della Fortuna. Broj 8 predstavlja na prvom mestu zaštitu Anđela čuvara , sreću u materijalnom svetu, preokret, lakomislenost, sudbinu , opasnost. Nadalje, neki osmicu vide kao Mističnu spiralu, što simbolizuje spiritualnu evoluciju.

9.

Broj 9 prestavlja mentalne i spiritualne moći. To je broj tri pomnožen sa samim sobom, ili zbir brojeva četiri i pet, odnosno sinteza kvadrata i pentagrama. Na kraju 9 je poslednji jednocifreni broj , kojem je Pitagora u tetraktisu dao uzviseno mesto, ključ ezoterije i inicijacije. On simbolizuje Veliku Trijadu-Bog, Univerzum, čovek. Zbir prva tri svetla broja (1, 3 I 5), što označava Vrhunsku Tajnu Posvećenja. Devet je broj koji pomnožen sa ma kojim brojem uvek daje sebe. Smatra se da je broj 9 broj inkarnacije (osobe koje imaju lični broj 9 –zadnja inkarnacija). Devet sadrži visinu Keopsove Piramide (144 metra), razdaljinu između zemlje i sunca (144 miliona kilometara), kao i cikluse reinkarnacije (period između dva rođenja je 144 godine), mada se do dana današnjeg došlo do mnogih različitih saznanja. I na kraju brojevi 7 i 9 su najmističniji brojevi koji simbolizuje sva ezoterična učenja, magiju itd….
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
Slaganje brojeva

1.

Broj 1 sa brojem 1 - Kombinacija koja obećava. Rastaviti ih mogu okolnosti ili - što je verovatnije - obaveze, ali ako do toga i dođe sigurno ostaju u kontaktu. Sarađivati mogu, ali je poželjno da nisu iz iste delatnosti jer u saradnji moraju biti ravnopravni, odnosno svako mora biti zadužen za organizaciju sopstvenog (dela) posla.

Broj 1 sa brojem 2 - Na prvi pogled idealna veza: dvojka se odlično snalazi u ulozi pratioca odlučne i sposobne jedinice ne samo iz razloga što joj to odgovara već zato što joj to najčešće i prija. Pa ipak, ako jedinica trčeći za obavezama i pozicijom bude previše odsustvovala, dvojka će u potrazi za društvom i zajedništvom lako završiti i sa nekim ko joj mnogo manje odgovara.

Broj 1 sa brojem 3- Teško održiv spoj. Kreativnoj trojci neće se dopasti organizovanost koju će jedinica pokušati da joj nametne, što će ova pak brzo uočiti. U najvećem broju slučajeva ova kombinacija doživljava krah, a one koje opstanu traju uprkos svemu i najčešće zahvaljujući trpljenju jedne od strana. Šteta, jer ova dva broja zapravo imaju veliki broj sličnosti.

Broj 1 sa brojem 4 - Solidna kombinacija. Poslovnost nije nepoznata ni jednom ni drugom pa će se, pre ili kasnije, oprobati kao tandem upravo na tom polju. Sa promenama koje ova veza zahteva svakako će se lakše nositi jedinica. Sporovoznost četvorke bi je često mogla nervirati, ali će istovremeno temeljitost njenog rada u očima jedinice to lako kompenzovati.

Broj 1 sa brojem 5 - Spoj koji ima ozbiljne šanse da rezultira brakom. Koliko će isti potrajati i kakvog će kvaliteta biti, pored ostalih parametara, zavisi i od spremnosti jedinice da prihvati nestalnost , a ponekad i nedoslednost petice. Ni jednom od ovo dvoje promene ne predstavljaju problem, pa ni brzina kojom do njih dolazi, ali će se teško usaglasiti oko učestalosti pomenutih kao i razloga koji do njih dovode.

Broj 1 sa brojem 6 - Veza od koje ne treba previše očekivati. Sve i da na početku to ne izgleda tako jedinici vremenom može zasmetati uživljavanje, a još više potenciranje uloge žrtve porodice kojem je šestica sklona. S druge strane šestica će, makar prećutno, jedinici prebacivati narušavanje harmonije usled opterećenosti poslovnim obavezama. Kao prijatelji mogu dobro funkcionisati, u suprotnom ishod - neizvesan. Poslovna saradnja dolazi u obzir samo za određen uzak krug delatnosti.

Broj 1 sa brojem 7 - Kombinacija sa perspektivom. Ako to i nije slučaj sigurno je da im neće trebati mnogo da bi to shvatili. Naprotiv. Izvesno je takođe da je ovo profitabilan spoj te bi bila prava šteta propustiti ga kao poslovnu relaciju.

Broj 1 sa brojem 8 - Spoj težak za izbeći i, u velikom broju slučajeva, još teži za održati. Ideje koje jedinica napusti osmica može prisvojiti i na ovaj ili onaj način unovčiti, a upravo bi na osmicin odabir načina jedinica mogla imati najviše zamerki. Ako ništa slično ne bude uzrokom njihovog razmimoilaženja i osmica pripada višem tipu, jedinica će već naći sijaset drugih primedbi na račun ništa manje ambiciozne osmice.

Broj 1 sa brojem 9 - Izgledi za opstanak ove veze su mali. Iako u najvećem broju slučajeva sličnih temperamenata, ova dva broja različitog su karaktera. Iz vizure devetke jedinica može izgledati sebično i sitničavo, a sa stanovišta jedinice devetka može biti odveć neformalistom. Mogu pomoći jedno drugom oko postizanja određene pozicije, u tom slučaju verovatno jednokratno. Jedno je sigurno: devetka neće olakšati jedinici da je rastumači.

2.

Broj 2 sa brojem 2 - Iako se ove dve osobe suštinski odlično razumeju ( ili možda upravo zato ) male su šanse da će ova veza uspeti. Ako i zaživi otežanja su neminovna. Bilo da je reč o emotivnom ili poslovnom partnerstvu, ovo je izuzetak među kombinacijama dva ista broja koja je unapred predodređena na teškoće i što je još verovatnije na neuspeh.

Broj 2 sa brojem 3 - Kombinacija uglavnom rasterećena. Emotivno, ova dva broja imaju veliki broj sličnosti premda to možda na prvi pogled tako ne izgleda. Za poslovno udruživanje ovde takođe nema prepreka, s tim da je možda bolje da stvari ostave neozvaničenim.

Broj 2 sa brojem 4 - Harmonična veza sa svim predispozicijama da se okonča brakom. Poistovetiće se kroz teškoće kojima su kroz život obe sklone, a mimoići u načinu prevazilaženja ( i rešavanja ) istih. Poslovno će takođe dobro funkcionisati jer su što se raspodele posla i obaveza tiče više nego kompatibilni.

Broj 2 sa brojem 5 - Sklonost ka promenama ono je što ih je sastavilo i ono što će ih i rastaviti, najverovatnije i pre nego što oboje shvate da njihove promenljivosti nisu od iste vrste i da ne pripadaju istoj kategoriji. Sarađujući poslovno, osim izuzetaka, teško da bi uspeli eventualni ostvareni kapital i da obrnu, pa je najbolje da se od svega opredele za prijateljstvo.

Broj 2 sa brojem 6 - Spoj koji obećava. Emotivno; zato što deluju stimulativno jedno na drugo, a poslovno zato što združeni, osim uzajamnog podsticaja, umeju da budu izuzetno konstruktivni. U svakom slučaju odnos je profitabilan što svakako treba iskoristiti.

Broj 2 sa brojem 7 - Kombinacija do koje često dolazi. Dvojka može iz fundamenta biti previše materijalna za ukus i najmaterijalnije sedmice, pa su izgledi da ovo potraje utoliko veći ako je odnos poslovnog karaktera.

Broj 2 sa brojem 8 - Naizgled perspektivna veza, naročito poslovno, ali funkcionalna samo dok rade u pravcu ostvarenja istog cilja ( bio on u obostranom interesu ili ne ). Verovatno je reč o postizanju određene pozicije. Onog momenta kada se domogne potrebnog stepena samostalnosti i maksimalno iskoristi popularnost dvojke za sopstvenu afirmaciju, osmica ( koja nije timski igrač ) će se lako udaljiti, najčešće i pre nego dvojka uspe da se osvesti, naravno ako je instinkt nije unapred sačuvao ove saradnje.

Broj 2 sa brojem 9 - Tajnovitu dvojku intrigira nedokučivost i često nedostupnost devetke. Ovakvo raspoloženje može potrajati doživotno kad god su ova dva broja u interakciji. Profesionalno, spoj je takođe za preporuku i to dugoročno.


3.

Broj 3 sa brojem 3 - Spada u skladne kombinacije dva ista broja koja za ishod lako može imati brak. Da li će se isti i održati zavisi od ostalih parametara ovog zbira, ali prvenstveno od toga hoće li uspeti da se dogovore oko toga čija će biti zadnja.

Broj 3 sa brojem 4 - Teško ostvariv spoj. Čak i ako je među izuzecima koji zažive trzavice su neizbežne, a ako kraj života nekim čudom sačekaju zajedno sigurno je da u biografiji međusobnog odnosa imaju bar jedan raskid. Isplativost posla koji bi zajedno radili bila bi nestabilna i neizvesna, osim ako nije reč o nekoj specifičnoj delatnosti.

Broj 3 sa brojem 5 - Svi izgledi za uspeh na strani su ove veze. Zbližava ih ne toliko sličnost karaktera koliko temperamenata. Profitabilnost im je zagarantovana, bez obzira na to da li ih interesuje partnerstvo u poslovnom smislu ili ne, pa bi bila prava šteta to ne iskoristiti.

Broj 3 sa brojem 6 - Spoj lako ostvariv, ali samo u retkim slučajevima i održiv. Prvo što će šestica zameriti trojci verovatno je to što će se ova češće " naći " prijateljima i poznanicima, po rezonu šestice takoreći svakome, pre nego sopstvenoj porodici...a trojka zamerke ne voli.

Broj 3 sa brojem 7 - Bilo bi logično da se neko toliko puta razočaran i neko ko je rano shvatio da ljudima unapred ne treba verovati, dobro razumeju. Međutim, upravo će to biti jedan od bitnih uzroka udaljavanja ove dve osobe. Poslovno mogu sarađivati privremeno, u tom slučaju namenski i ciljano, što ne znači i na obostrano zadovoljstvo, a još manje na duge staze. Čest scenario je da je jedno od ovo dvoje nadređeno onom drugom.

Broj 3 sa brojem 8 - Veza koja opstaje do kraja života i to, u velikom broju slučajeva, bez otežanja i prekida. Osobe do čijeg će susreta lako doći jer svaka ponaosob imaju širok krug što prijatelja, što poznanika kojeg održavaju svaka iz svojih razloga. Viđeni su i za uspešnu poslovnu saradnju na duge staze.

Broj 3 sa brojem 9 - Podudarnost temperamenata bi, uz pojedine karakterne sličnosti ovih osoba, mogla doprineti problemima u ovom odnosu - ako do njih dođe. Iako to verovatno ničim neće pokazati zatvorenoj devetki često će smetati ponekad preterana potreba trojke za komunikacijom i druženjem. Isto bi - vremenom - moglo zasmetati i samoj vezi.


4.

Broj 4 sa brojem 4 - Još jedan par koji ne demantuje staru latinsku da se " sličan sličnom raduje ". Verovatno će, što je i preporučljivo, snage udružiti i na poslovnom planu ako slučaj već nije taj da ih je upravo posao i sastavio. Uz uslov da se preterano ne inate mogli bi ostvariti trajnu i isplativu saradnju.

Broj 4 sa brojem 5 - Od kontakata nabijenih hemijom spada u one do kojih će teže doći, izuzev ako pokazatelji na nekom od ostalih segmenata ne negiraju navedeno. Kada hemije nestane sudbina ove veze zavisi od ostatka uporedne analize. Poslovno udruživanje je moguće, ali je u tom slučaju verovatno da će biti sezonsko tj. jednokratno, ali ipak moguće u više navrata u zavisnosti od toga ko od ovo dvoje ima jače kodove.

Broj 4 sa brojem 6 - Dvoje radnih lako će se udružiti pod uslovom da pomire svoje obaveze i očekivanja. Verovatno je da će uzajamno doprineti statusu onog drugog, ali to opet ne mora biti dugoročno. U određenim slučajevima upravo je ovo ključna stavka ovog odnosa inače bez većih otežanja.

Broj 4 sa brojem 7 - Potreba za osamljivanjem zajednička je oboma i svakako je to jedan od razloga što će jedno drugom prijati. Izuzmemo li ovo, ove osobe se poprilično razlikuju, pa ipak su česte kombinacije ova dva broja koje odolevaju svim životnim izazovima.

Broj 4 sa brojem 8 - Ako je kontakt ostvaren sa ciljem da se druže možda je najbolje da na tome i ostane. Međusobno slaganje im načelno ne mora biti loše, ali bi kuršlus često mogle izazivati njihove sujete. Ovo naravno nije jedini razlog zbog koga ovaj odnos ne bi trebalo forsirati kada odnosno ako već dođe do problema.

Broj 4 sa brojem 9 - Da li zbog toga što se može bazirati na snažnoj fizičkoj privlačnosti ili pak uprkos tome, vreme nije saveznik ovoj vezi. Poricanje i skrivanje iste, s druge strane, bi joj produžilo vek, ali će teškoće pre ili kasnije isplivati na površinu. Ovo se ne odnosi samo na emotivni već i na poslovni aspekt jer je ovo opterećen spoj.

5.

Broj 5 sa brojem 5 - Još jedan spoj dva ista broja koji se uopšte ne mora slavno završiti. Neće proći mnogo, a već će svaka od ove dve osobe onog drugog prepoznati kao ugrožavajući faktor vlastitoj slobodi. Pre bi, na poslovnom planu, mogli uticati na zajednički status odnosno verovatno je da će jedno doprineti boljem statusu drugog.

Broj 5 sa brojem 6 - Od veza sa svim predispozicijama da potraju doživotno ovo dvoje će se možda najteže prepoznati kao takvi. U težnji za harmonijom šestica će istrpeti peticinu potrebu za promenama i avanturama, shvatujući ili ne da je u pozadini takvog njenog ponašanja zapravo neutaživa radoznalost.

Broj 5 sa brojem 7 - Budući da sedmica razmišlja o budućnosti daljoj od one o kojoj misli petica, ova veza teško da ima ozbiljniju perspektivu. Mimo navedenog ovaj odnos, bilo da je reč o emotivnoj ili poslovnoj varijanti, ne mora imati bitnijih otežanja. Zanemarimo li i to da petica može biti suviše socijalna i druželjubiva za merila sedmice, uz malo sreće ovo može biti i dobitna kombinacija.

Broj 5 sa brojem 8 - Veza pod opterećenjem. Do zahlađenja može doći ne samo zato što petica sebi može da dozvoli neke stvari koje osmica ne bi smela ( ako želi da izbegne posledice ) već i zbog neusaglašenosti temperamenata. Opredeljujući se za profesionalnu povezanost donekle će rasteretiti ovaj spoj, ali ne dovoljno da bi se njihov odnos nazvao nenapornim.

Broj 5 sa brojem 9 - Iako ima svu potrebnu intelektualnu širinu, petici ipak može nedostajati dubina tako svojstvena devetki.
I pored toga, spoj je neopterećen, neopterećujuć i povrh svega - profitabilan. Trajanje ovoj vezi, kako poslovno tako i emotivno, produžuju ne ozvaničavajući je. Dinamiku koju odnos nalaže ovo dvoje najbolje je da zadovolje putujući.


6.

Broj 6 sa brojem 6 - Veza kojoj sudbinu određuje okolina. Da li zato što je svako od ovo dvoje spremno da se žrtvuje za sopstvenu, ali i primarnu porodicu ili se bavi poslom vezanim za javnost, tek - počev od roditelja ovih osoba preko prijatelja pa do njihove vlastite dece, celokupno njihovo okruženje diktira kvalitet njihovog odnosa. Dakle: stanje ove veze zavisi od raspoloženja okoline, što ne mora imati negativan predznak.

Broj 6 sa brojem 7 - Nesolidna kombinacija. Izuzeci među ovim parovima koji opstanu, traju zahvaljujući trpljenju barem jedne od strana jer su otežanja i prepreke u ovoj vezi neminovnost.

Broj 6 sa brojem 8 - Odličan spoj, nikad monoton. Isplativost zajedničkog poslovanja im je zagarantovana. Brak je bolje ne zaključivati.

Broj 6 sa brojem 9 - Veza viđena za brak. Naći će se na istoj talasnoj dužini po mnogim pitanjima, neretko i onim vezanim za estetiku i umetnost.


7.

Broj 7 sa brojem 7 - Dežurni neshvaćeni, kakve su ove dve osobe, međusobno će se odlično razumeti i neće imati problema sa komunikacijom. Odnos se bazira na uzajamnom poverenju, pa saradnja ne zahteva zvaničnost ni formalnost. Isto važi i kad je reč o partnerstvu emotivnog karaktera. Potencijalno produktivna kombinacija.

Broj 7 sa brojem 8 - Od veza koje vode u brak do ove će najteže doći jer da bi odmakla dalje od pokušaja preduslov je da osmica nije od onih kojima cilj opravdava sredstva. Ako je to slučaj sve potrebno za nadgradnju ovog odnosa, bio on emotivne ili poslovne prirode, je ostvareno.

Broj 7 sa brojem 9 - I pored brojnih sličnosti koje imaju, ove dve osobe najbolje funkcionišu kao prijatelji. Svaka druga varijanta manje je izvesna i preporučljiva. Ipak ne treba zanemariti profesionalnu saradnju vezanu za specifične delatnosti povodom kojih se mogu " naći " lakše od ostalih jer su ponaosob naklonjene manje tipičnim zanimanjima.


8.

Broj 8 sa brojem 8 - Veza lako podložna pucanju. Saradnja će biti dovedena u pitanje jer ni jedan ne sme imati prednost u odnosu na onog drugog, kao i zbog pojedinačne potrebe da se istaknu.

Broj 8 sa brojem 9 - Moglo bi da uspe. Ukoliko ostali parametri ( učesnici zbira ) ne ukazuju na suprotno, emotivno ili profesionalno ove osobe mogu biti partneri, u oba slučaja sa pozitivnim finansijskim bilansom.

9.

Broj 9 sa brojem 9 - Premda nestabilan ovaj spoj bi, u zavisnosti od ostalih činilaca, mogao da se održi. Istina; ni u tom slučaju ne bi bio pošteđen nestabilnosti i raznih nepredviđenosti. Sigurno je samo to da su intervencije okoline, u ovoj kombinaciji, " pucnji u prazno " i - ako uopšte - rezultate mogu dati isključivo privremeno.
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
Brojevi su vidljive ovojnice bića, ideja, kvalitete. Broj je mamac za skriveno. Broj je izraz božanske proporcije. Broj je sinteza slike i zvuka, znak u znaku. Brojevi su izraz svete geometrije koja čini savršenstvo djela i svijeta. Brojevi sa svojom simbolikom nisu samo značajni za područje numerologije, Tarota i sličnih tehnika divinacije. Njjihova simbolika je uzeta u obzir i iskorištena u svim segmentima ljudskog življenja, te svim disciplinama znanosti, umjetnosti i tehnologije.

PITAGOREJSKA TABLICA
1 2 3 4 5 6 7 8 9
A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Primjeri reduciranja brojeva: Osobni broj dobijemo reduciranjem brojeva koji su zamjena za slova u imenu i prezimenu, na jednoznamenkasti broj. Životni ili sudbinski broj dobijemo reduciranjem zbroja brojeva iz datuma rođenja.

A N I K A
1 5 9 2 1 = 9

Datum rodjenja: 8.8.1980. = 8+8+1+9+8+0=34=3+4=7

Jedan

-1 je broj početka, plodnosti, individualnosti, uspravnosti, falusa, znak čovjeka, djelatnosti, može označavati neumjerenost i sukob. 1 je simbol bića i otkrivenja Boga, kozmičko i ontološko središte. U životu pojedinca 1 simbolizira vrlo aktivan život sa dosta nestabilnosti i nepredviđenih promjena.
Prije svega, pitagorejci zamjenjuju brojeve uređenim grupama točaka, i razvijaju disciplinu figurativnih brojeva. U korijenu svega leži Monada, broj Jedan. Monada nije broj već princip, on je u dosluhu sa Jednim, sa Principom totalne indukcije. Monada ne pripada ovoj dimenziji, ona određuje pojavnost nečega, oblik, jedinstvo, identičnost, jednakost, slogu. Emanirana s lica Jednog, ona se k nama spušta kao aditivni element koji učestvuje u izgradnji pojedinih individualnosti.
Osobe sa previše jedinica u imenu i prezimenu često upadaju u zamku prepotencije, netolerancije, uzdizanja iznad drugih, teško opraštaju i često su žrtve vlastitog ponosa. Njihov snažni ego, težnja za kontrolom i moći, često ih uvaljuje u nevolje, pa zbog toga mogu imati mnogo novih početaka u životu.Premalo jedinica može ukazivati na nedostatak samopouzdanja.Dakle, među jedinicama se može naći ili kompleks superiornosti il kompleks inferiornosti, dok je ravnoteža nešto rjeđa pojava među jedinicama.
Dakle, osobe Jedinice su pomalo egoistične i čitav svijet gledaju iz svog ugla. Zaokupljenost sobom, naravno, ima i pozitivne i negativne aspekte. Jedinice pokazuju iskrenost, koja često može biti i nesmotrena. Znaju šta traže od života i zbog svojih ambicija i upornosti to obično i dobijaju. Pred interesima Jedinice, svi drugi (tuđi) interesi odlaze u drugi plan. Jedinice su dobri organizatori, snažne individualnosti, ne podnose život u sjenci, imaju sve odlike dobrih lidera i velikih vođa, skloni su (a to je opasnost i za njih i za okolinu) da se uljuljkaju u slavi, postaju žrtve vlastitog kulta ličnosti, pretvarajući se u diktatore i tiranine. Osobe koje imaju Jedinicu kao "ključni broj" u svom imenu moraju biti svjesni svih mana koje prate snažne karaktere. Zbog toga snaga svoje ličnosti i ambicioznost treba da razvijaju u vrline, a ne u mane, kao sto su sebičnost, pohlepa, netolerantnost, osinost i tiranija.
Prva karta u tarotu je Mag i nosi u sebi svu simboliku broja jedan, skrivajući u sebi sklonost obmani i samoobmani.

Dva

2 simbolizira ambivalentnost, suprotnost, sukob, suparništvo, udvostručenje, dualizam (dobro i zlo, svjetlo i tamu, božanski par blizanaca). 2 je broj zemlje. Pojedincu 2 donosi raznolik, ali nestabilan život, no s vremenom ipak stižu i životni uspjesi.Dvojka zbog kolebljivosti može propustiti mnoge životne prilike. U našu dimenziju spuštamo se brojem Dva. Dva nije dvostruko više od Jedan, već dvostruko manje! Radi se o Iskonskom grijehu, o prelamanju jedne potpune vrijednosti na dva dijela; na Dobro i Zlo. Dva ili Dijada je nosilac Ideje Dvojstva, Principa suprotstavljenosti , diskriminacije, nejednakosti. Suprotstavljenost Ja i Ne-Ja označava pojavu Oblika: da bi nešto postojalo u pojavnom svijetu, mora se razlikovati od nečeg drugog.
Druga čakra je središte seksualnosti, sposobnosti povezivanja, spolnog nagona, pa je logično da je 2 broj vjenčanja, ljubavi, prijateljstva, suradnje i partnerstva svake vrste. Osobe kojima u imenu i prezimenu nedostaju dvojke često imaju problema s okolinom (svađe, konflikti i sukobi, a česti su i unutarnji konflikti u osobi samoj), ako ih imaju previše pretvaraju se u suviše pokorna, skoro ropska bića. Uravnotežena količina dvojki simbolizira suradnju, kontakte i prijateljstva.
Dvojke su vrlo elokventne i komunikativne. Na osobnoj razini dvojke mogu imati smisla za diplomaciju, jer su dobri pregovarači i mirotvorci, osjećajne su i kreativne, pomalo sanjarske naravi. Nisu bogzna kakvi vođe, ali su sjajni izvršitelji. Najveća opasnost za dvojke je da ponekad pobjegnu u pasivnost i postanu pokorni, što ničemu ne služi.Na zdravstvenom planu osjetljive zone su mu žlijezde i želudac.

Tako Dijada uzrokuje rađanje, pa će biti označena kao ženski broj. Ona to i dokazuje svojom djeljivošću na jednake polovice. Općenito, parni brojevi biti će nositelji ženskog načela.

Tri

Tri (3) je temeljni broj koji simbolizira savršenstvo, sveukupnost, potpunost. To je broj muškog principa, broj neba. U životu pojedinca označava ambicije i intelektualne djelatnosti. Trijada je prvi neparan i prvi muški broj (Jedinica je više princip nego broj), osnova trokuta i sve njegove simbolike. Obliku koji se želi afirmirati Dvojka nije dovoljna; nije dostatno samo se razlikovati od okoline, potreban je i netko, treći element, da to percipira, dakle treća osoba, ili makar sama svijest koja može dobiti autonomiju kao treći element. Tu se negdje krije i metafizičko čitanje poruke kako je "čovjek mjera svih stvari", tj. bez onoga koji vidi, nešto i ne postoji; dakle pojavnost je čista subjektivnost. Dualnost se uravnotežuje u nećem trećem - neutralnom. Ono je rezultat sjedinjenja polarnosti, a po kvaliteti nadilazi njihova pojedinačna svojstva (sinergija).

Tri je danas impregniran simbolom Svetog Trojstva; starokršćanske crkve su koristile tri oltara u liturgiji i mnoge crkve imaju trolisnu osnovu tlocrta, ili naglašene tri apside.U sakralnoj praksi trojka zauzima počasno mjesto.

Treća čakra-Solarni plexus, uključuje emotivno i verbalno, sve transpersonalne odnose, komunikacije i manipulacije, osobna moć, razvijanje samopoštovanja, intuicije, iscjeljivanje.

Trojka na osobnoj razini ilustrira naš odnos prema drugima koji se kreće u relacijama; fleksibilnost/ nefleksibilnost, prilagodljivost/neprilagodljivost, zatim; opuštenost i lakoća komunikacije/umišljenost i nemarnost. Sve ovisi o količini ili nedostatku trojki u našem imenu i prezimenu.

Trojke su društvene, velikodušne i iskrene, ali mogu biti ponekad razdražljive i rasipne. One su prije svega praktičari, sjajni organizatori, vrlo komunikativni i društveni pojedinci. One znaju šta hoće i ne boje se djelovati, ali mogu biti žrtve vlastite brzopletosti. Treća karta u tarotu je Carica koja suvereno vlada na svom teritoriju. Uz to među trojkama je i puno hipersenzibilaca, ali i kreativaca. Ne zaboravimo i bračne, ljubavne i ine trokute koji su isto u znaku broja tri, a obično donose puno boli na sva strane. No, i Carica u svom nižem obrascu (ili ako je naopako okrenuta) može biti svirepa, nepravedna i bešćutna. Dakle, ako ste trojka budite ona SAVRŠENA TROJKA.
Trojke trebaju paziti na jetru i krvotok.

Četiri

4 je broj elemenata, simbol križa, čvrstih i opipljivih stvari, ali i simbol sveobuhvatnosti.Ovaj broj u sebi sadrži organizacijski princip. 4 je osnova je četverokuta, simbola Zemlje, stabilnosti. Četiri godišnja doba, četiri jahača Apokalipse, četiri strane svijeta, četiri tipa karaktera (sangvinik, kolerik, melankolik, flegmatik), i četiri osnovna elementa (voda, vatra, zemlja, zrak).
Tetrada ili Broj Četiri sudjeluje u karakteru Dijade čiji je ona kvadrat (pa je ultra-parna, ultra-djeljiva). U teoriji figurativnih brojeva leži u bazi trokutastog svetog Tetrakisa. Četiri je sveti broj i u Vedama.

U životu pojedinca označava materijalni uspjeh i osigurava zaštitu i potporu za taj uspjeh. Ljudi kojima fali četvorki u numeričkoj šemi su prilično nestabilni, neorganizirani, nikad nemaju vremena i ništa ne stižu na vrijeme napraviti; mnogo toga započinju, a malo završavaju. Izdržljive i sistematčne osobe imaju uravnotežen broj četvorki. Oni ljudi sa previše četvorki znaju biti dosta ograničeni i često robuju navikama bez kreativnih iskoraka i skoro bez imalo mašte.

No svakako treba reći da su četvorke veliki radnici.

Pet

5 je broj sjedinjenja (2+3), broj središta, ravnoteže, integriranog savršenstva, samožrtvovanja, čovjeka simbol veze između svijeta svjetla i svijeta tame. U životu pojedinca simbolizira nezavisnost, duhovnu zaštitu, ali i unutarnje sukobe. Kod Pitagorejaca Pentada ili Broj Pet je jedan od svetih brojeva. Produkt zbroja (spoja) ženske Dijade i muške Trijade, to je za Grke broj ljubavi, Afroditin broj. Simbol mu je Pentagram, pravilna petokraka zvijezda, drevni magijski simbol i tajna lozinka i geometrijski simbol pitagorejskog bratstva. Zvijezda u sebi sadrži savršene Zlatne rezove i u centru obrnuti peterokut u koji je moguće upisati novu, ali obrnutu zvijezdu, a u ovu opet novu i tako u beskraj: beskrajno rađanje i produženje vrste. Zvali su je još i Pentalfa jer se sastoji od pet slova A. Pet je polovica svetog Deset, što ga i samog čini svetim, sažetim odrazom.
PET je dakle, okultni broj, broj pentagrama i zvijezde petokrake koja je tradicionalno vezana sa spektakularnim osobinama okultista, mistika i Čarobnjaka. Petice silno zanima tajnovito, misteriozno i neobjasnjivo na svim područjima ljudske imaginacije; religioznim, filoziofskim ili cak politickim. U umjetničkim krugovima ima mnogo petica. Naročito u avangardnim redovima jer vole nove izraze i stilove, u eksperimentalnoj glazbi i novim strujama i pravcima likovnog izraza, ali i u opskurnim kultovima, rubnim područjima znanosti, alternativnoj medicini, parapsihologiji, ufologiji, jogi, budizmu...

Petice vole sve neobično; čudna mjesta, neobične ljude i sve zagonetno. Petice su sve, samo ne obični, upravo zato su izuzetno zanimljive osobe: Po temperamentu su zivahne, ljubopitljive, inteligentne, avanturisti i uvijek spremne saslusati i druge, tuđe stavove, ma kako i koliko bili neuobičajeni ili čak šokantni.

Petice imaju i mane: sklonost ugađanju svim svojim hirovima, posebno na emocinalnom planu, te naginjanje ekscentricnostima! Ako vam u vašoj numeričkoj šemi nedostaje petica mrzit ćete promjene i uvjek nastojati sačuvati status quo, ma kako loše bilo. Ako ih imate previše naginjat ćete naglosti koja će u vaš život stalno unositi nestabilnost. Osoba koja ima uravnotežen broj petica stoički i spremno prihvaća promjene, voli putovanja i općenito kretanje dinamiku i mogu patiti od brbljavitisa.

Šalu na stranu, Peta čakra (grlena) jest; voljni profesionalni centar, moć volje, vjere, verbalizacija, komunikacija, izraz negativnih i pozitivnih emocija i petice bi kod izbora zanimanja trebale voditi računa o tome. Za njih su pogodne sve profesije vezane komunikaciju (novinarstvo, tv-voditelji, pregovarači, osobe za odnose s javnošću, pa čak i pisci itd.)

Šest

6 je proskribirani (prokazani, žigosan) broj, broj zvijeri (Đavla), grijeha, kušnje između dobra i zla, Boga i Đavla, broj mistične sudbine, uzajamnog darivanja i suparništva, ali može biti i broj posredništva. U životu pojedinca označava nestabilnost, ali i mogućnost izbora (u poslu, u ljubavi itd.), u svakom slučaju u životu ljudi šestice su praćeni velikim iskušenjima.

Šest, Heksada, je nosilac kristalografskih simetrija, i jednak je zbroju svojih djeljitelja: 6=1x2x3=1+2+3. HEKSAGRAM ili ŠESTOKRAKA ZVIJEZDA ili DAVIDOVA ZVIJEZDA
Kad je okružena kružnicom predstavlja božanski um. Koristi se i danas u okultnim ritualima. Za Židove to je Davidova zvijezda. Jednostavniji je od pentagrama pa se smatra da je napravljen prije. No, povjesni dokazi govore suprotno, pojavio se 3 000 godina kasnije od pentagrama. Bio je simbol Židovskog carstva. Nakon što je carstvo osvojeno, židovi su se raširili po svijetu, kao i heksagram. Također je poznat kao Davidova zvijezda. Smatralo se da je heksagram Solomonov znak no E. Zehren naglašava da je Solomonov znak bio pentagram. Kao i pentagram, koristi se u magičnim formulama, a nađen je i u staroj knjizi vještičarenja, Solomonov ključ.

Alkemičari su ga koristili u 2 svrhe; prva i nejčešca uporaba bila je simbol umjetnsti alkemije, a druga kao kombinacija vode (trokut prema dolje) i vatre (trokut prema gore) . predstavljali su vatrenu vodu, alkohol. Koristio se i kao znak srži, suštine, peti element.

U numerologiji za osobe kojima fali šestica kažemo da socijalno lošije funkcioniraju (loša suradnja, izbjegavanja obveza, problemi u vezama i braku, isl.). Osobe sa uravnoteženim brojem šestica grade harmonične odnose na svim planovima (ljubav, prijateljstvo, kolegijalnost, dobrosusjedski odnosi, odnosi roditelji-djeca itd.). Osobe sa preobiljem šestica nalaze zadovoljstvo u svemu i svima. One osobe kojima 6 životni broj su senzualne i senzitivne, čarobne, pomirljive, kreativne, vole obitelj. Život im daje puno ponuda (izbora) i ako su ambiciozne uspjeh je golem. Svako kolebanje donosi nevolje i ako je prisutno, potreban je trening volje. Šestice uz sve ovo lijepo prate teške obveze i iskušenja. Ljubav i brak su im najvažniji.

Šesta čakra: Čeona čakra, treće oko, intuicija, vidovitost, svijest i njezina veza s iscjeljenjem, svijest i smrt, moć uma, ideje, vizije, planovi, ostvarenja- tamnoplava. Povezana je sa žlijezdom hipofizom, sa živčanim sustavom, lijevim okom, ušima, nosom i dijelom mozga koji kontrolira više mentalne aktivnosti. Otvaranje ove čakre povećava psihomentalne sposobnosti uključujući tu i paranormalne sposobnosti; vidovitost, psihokinezu, telepatiju i sl. Osjetilo vida .

Sedam

7 je sveti broj koji označava sveukupni dinamizam. To je broj obnove, prijelaza iz poznatog u nepoznato, broj saveza, ali i tjeskobe. 7 je svakako težak broj, prati ekstreme ( ili sreća ili nesreća). U narodu se često priča o bračnoj krizi nakon 7 godina braka, no negdje u ranijim postovima sam spomenula i da je 7 broj uskrsnuća, pa ta kriza ne mora biti fatalna. Zbog toga pojedinac sedmice doseže uspjeh tek nakon dugih i upornih borbi i napora. Sedmici leže putovanja. Sedam je bio znamen Nevinosti, a krug se ne može podijeliti na sedam jednakih dijelova euklidskom konstrukcijom. Kažu i da je Sedam "praprvi" broj neosporne čistoće.Sedam je broj pobjede i savršenstva. 7 je temeljni broj, prisutan u svim religijama i svim temeljnim ostvarenjima, pa tako imamo:

- 7 glazbenih nota
- 7alkemijskih metala
- 7 oblika kristalizacije
- 7dana u tjednu
- 7duginih boja
- 7čuda svijeta
- 7čakri u tijelu

SEDAM je broj tajanstvenih moci i mistike. U prošlosti, u raznim tradicijama i svjetonazorima su mu pridavane ezoterična svojstva: Sedmi sin sedmog sina u prošlosti je smatran osebujnom ličnošću koja je ovladala mističnim silama vidovistosti, iscjeljivanja i proricanja. Najpoznatiji numerolozi i danas su uvjereni da ima istine u tim drevnim vjerovanjima. Sedmice, kazu, privlače okultno i imaju neobicno bogat unutrašnji život.To su maštovite i pronicljive osobe. Njihova sklonost ezoteriji, filozofskim i mističnim učenjimačesto postaje njihov životni izbor. One žele proniknuti u dubine vlastitog bića, u "unutrašnji prostor" duše, objasniti nebojašnjivo, pa okolini često izgledaju čudno i neprilagođeno.
To je i jedan od negativnih aspekata Sedmice. Drugi vole povučenost i šutljivost. Ovakve Sedmice imaju snažan um i sposobnost izrazite kreativnosti, koju, na žalost, teško uspjevaju definirati kako bi je i drugi mogli shvatiti. Sedmice obično koračaju - ispred vremena!

Sedam svjetskih čuda: Velika piramida u Gizi, Viseći vrtovi u Babilonu (Semiramidini viseći vrtovi), Zeusov kip u Olimpiji, Artemidin hram u Efesu, Mauzolej u Halikarnasu Kolosa s Rodosa, Svjetionik u Aleksandriji (Faros) .

Sedam planeta koje na neki način rukovode svemirom su: Mjesec, Mars, Merkur, Jupiter, Venera, Saturn; Sunce. U kršćanstvu imamo 7 sv. Sakramenata, 7 darova Duha Svetoga. Kažu da je Salomon gradio Hram 7 godina.Čovjekom vlada broj 7.Stanična tkiva se obnavljaju svakih 7 godina.Ljudski puls je sporiji sedmi dan.I u bajkama nalazimo broj 7 (Snjeguljica i 7 patuljaka), Židovi imaju sedmokraki svijećnjak, Menoru..

Broj 7 označava konačno DJELO, odgovara sedmoj čakri Sedma čakra, Krunska, duhovnost, božansko, naša duhovna spojnica, duhovno buđenje, duhovne krize, tamnanoćduše.- zlatna, srebrna, bijela. Regulira rad pinealne žlijezde, desnog oka i najviše moguće svijest čovjeka.

Osam

8 je na univerzalnoj razini broj kozmičke ravnoteže, broj pravde i promjene oblika, ali na osobnoj razini simbolizira ravnotežu koju tek treba naći. Ne nađe li osoba tu ravnotežu, slijede nered i gubici. Osam je dvostruko četiri.Osma karta tarota u većini špilova je Pravda, ali su neki autori zmijenili mjesta Pravdi i Snazi, pa i tu Snagu treba uzeti u obzir.

Premalo osmica u nečijoj numerološkoj šemi ukazuje na materijalnu nestabilnost, previše uglavnom oslikava pohlepu, a uravnotežen broj osmica priča priču o materijalnom uspjehu. Posjedovanje i novac su osmicama vrlo važni, dakle, većina osmica su ambiciozni ljudi.

OSAM: Broj materijalnih uspjeha i neuspjeha. Osmice su uvijek su zabrinute za financijsku budućnost: ne gomilaju lako materijalna dobra i bogatstvo kao neki drugi numerički znaci (Trojka ili šestica), pa i kada dođu do blagostanja, moraju se neprestano dokazivati i bore se kako bi zadržale ono sto su mukom stekle! Osmice su dobri radnici; ništa im ne dolazi lako i bez napora, a život im je neprestana borba. Zbog toga nikada nisu opuštene i bezbrižne. Uvijek su, zapravo, na oprezu, razmišljaju o slijedećem koraku i time su zaokupljene. Sredinu u kojoj djeluju to često dovodi u zabludu da su Osmice neugodne, samosvojne i nepriajteljski raspoložene. Osmice znaju da okolina na njih gleda prilično mrko i zato su ponekad pune gorčine, grubosti i sarkazma.

Ovaj broj je simbol perfektne ravnoteže (zamislimo ga u vodoravnoj poziciji -- znak beskonačnosti) i on simbolizira razvoj, ekspanziju kroz ravnotežu (simbol beskonačnosti = ravnoteža). U tarotu karta pravde je upravo na osmom mjestu. Takođe, on se u snovima pojavljuje i kao kružni sistem (osmica se sastoji od dva kruga). Osam je broj blaženstava. Broj osam predstavlja smisao za poduzetništvo, politiku i prirodne znanosti.

Devet

DEVET (9) simbolizira kraj i početak. To je broj neba, punine, analize, cjeline, rođenja, klijanja. Predstavlja svladavanje slabosti, ali može označiti i smrt označavajući kraj puta, ciklusa, jer je simbol transmutacije tj. prelaska u nešto posve novo. Devet je tri puta tri, kvadratni broj. Odnos između kvadrata (ili pravokutnika, četverokuta) i trokuta najbolje je vidljiv ako četverokut prepolovimo dijagonalom suprotnih stranica: tada dobivamo dva jednaka trokuta čiji vrhovi gledaju prema suprotnim stranama. Tu se opet vežemo na početnu priču o Monadi i Dijadi: prepolovljena cjelost raspala se na dvije, jednake ali i suprotne polovice, ovdje trijade.

Na osobnoj razini simbolizira teško ostajanje na jednom mjestu, prelaženje granica i stvarnih (inozemstvo) i imaginarnih.Ako osoba devetke nije dovoljno mudra i na oprezu, često je u situaciji da «steže petlju», a može se i osjećati kao da je u zamci (stiješnjena), pa je sklona putovanjima da bi olabavila taj stvarni ili imaginarni stisak.Uglavnom devetke traže neko idealno zanimanje, imaju različite interese, mogu naginjati avanturama, ali njihova nesebičnost sve izravna. Devetka je nadalje uglavnom odana, nesebična, emotivna i strastvena, veliki idealist, možda joj fali autodiscipline, pomn kad je lakovjerna i sklona kritici. Devetki ljubav treba stalno dokazivati i prilično je podložna utjecajima sa strane.

DEVET: Broj uspjeha u materijalnom i emocionalnom životu. Osobe Devetke obično dobijaju sve što žele u životu. Svojeglave su, sklone brzim oduševljavanjima a i zaljubljuju se i odljubljuju mnogo lakse šod drugih numeričkih tipova.Kako se naglo oduševljavaju, Devetke žele dominirati i uplitati se čak i tamo gdje im realno nema mjesta. Kada je ova osobina veoma naglašena, želja devetke da nekome pomogne izražva se na zamoran, nametljiv i često neželjen način. Ovo je i najveća negativna osobina Devetki. Ponekad mogu biti ponosne, čak prepotentne.
Devetke često smatraju nepraktičnim vizionarima, pa čak i ekscentricima. Ipak, Devetke su općenito popularne zbog osnovne odlike da su spremne svakome priskočiti u pomoć, te da zato ne traže nikakvu protuuslugu.

Nedostatak devetki u nečijoj numeričkoj šemi može ukazivati na sebičnost.
Uravnotežen broj devetki ilustrira osobe kojima su odanost i nesebčnost drugo ime.
Previše devetki govori o priličnoj nemarnosti prema sebi samima.

Jedanaest i dvadesetdva

Ovo su jedini dvocifreni brojevi koje numerolozi smatraju izuzetno važnim za temeljitu analizu vlastitih imena.Prvo o broju Jedanaest. Ovo je broj otkrića i inspiracije. Osobe Jedanaestice imaju sve karakteristike vizionarske Devetke, ali na višem stupnju. 11-ca je nadarena svim "ženskim" vrlinama Dvojke, ali bez ijedne mane - Jedanaestice sviraju "drugu violinu" samo onima koje iskreno smatraju superiornijim od sebe! Međutim, ni one nisu bez mana, a to su neuspješni idealisti, osobe koje duboko vjeruju u istinu i vrijednost principa. Drugim riječima, one mogu biti toliko zaljubljene u svoje ideale da zaboravljaju na praktične potrebe i želje drugih.Sve skupa, Jedanaest je poželjan i sretan broj i osobe u tom broju ostavit će pozitivan trag u životu, što će im donijeti poštovanje i divljenje (iako ne uvijek i u ljubavi!) onih koje susreću na svom životnom putu.

Za razliku od Jedanaestice;
DVADESET DVA je možda najpoželjniji broj, broj istinski velikog čovjeka, i u sebi sadrži najpovoljnije osobine drugih brojeva. Ovaj broj, tvrde mnogi, ima energiju Jedinice, harmoniju Dvojke, briljantnost Trojke, marljivost Četvorke, temperament Petice, pouzdanost Šestice, maštovitost Sedmice, darovitost Osmice, idealizam Devetke i vizionarstvo Jedanaestice!

Pa ipak, Dvadeset dva nije samo broj mudrosti i vizionarstva, može biti i "gospodar crne magije", dakle osoba koja kreće putevima nastranosti i perverzije! Zato je 22 ponekad i broj Odmazde tj. vrlo ružnih, svirepih i slijepih osvećivanja.

Dvadeset dva

22 je broj velikih arkana u tarotu, on predstavlja očitovanje bića u svoj raznolikosti u tijeku njegovog života. Ovaj broj je simbol svih prirodnih oblika i svega stvorenog života.

Na osobnoj razini ovaj broj može ukazivati na nestabilan život, krivi put, neuravnoteženost, na potrebu za okretanjem nove stranice i za konstruktivnijim životom.


IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
"Iako se u numerologij uglavnom koriste prvih devet brojeva koje smo obradili, s iznimkama broj 11 i broja 22 (svi ostali brojevi se uvjek reduciraju na jednoznamenkasti broj), mi idemo dalje zbog toga jer u Tarotu Velika Arkana ima 22 karte, što nije nimalo slučajno i u izračunu karmičkih karata koristimo jedno/dvo/i troznamenkaste brojeve "

Deset

DESET je broj objave-dekaloga (deset zapovijedi, deset sefirota), sadrži u sebi smrt i život, označava dovršenost i povratak jedinstvu. Na osobnoj razini 10 označava razvoj uz uspone i padove, ali i sreću. Također je povoljan za putovanja. Deseta karta tarota je Fortuna. Ako destku reduciramo dobijamo jedinicu. Maga i tak stižemo do toga da je „ svatko kovač svoje sreće“, jer Mag ima i snage i sposobnosti okrenuti kolo sreće.

Slijedeći tekst je preuzet sa http://likovna-kultura.uazg.hr/Pitagorejci.htm

Deset je savršen, sveti broj. U ovoj dimenziji, još od stare Grčke (no to seže još dalje kroz vrijeme) Dekadi su se klanjali kao sveobuhvatnom mjerilu. To je trokutasti figurativni broj što vidimo ovako: ako u bazu stavimo četiri točke, pa iznad njih tri, pa dvije, pa na vrh jednu, dobili smo piramidu, jednakostraničan trokut sa stranicama 4-4-4, zbog čega se nazivao i Tetraktis. Vidimo: 4+3+2+1=10; u stvaranju Dekade sudjeluju svi relevantni brojevi do Pet, koji je već sam napola Dekada. Kažu da se "Bog, koji uređuje vještinom, rukovođen svojim Umom, poslužio Dekadom kao zakonom za sve... i zato su cjeline i dijelovi svih stvari neba i Zemlje odnosi sklada, na njoj zasnovani, i po njoj uređeni."

Šesnaest

16 simbolizira neredovitu sudbinu i ponovne početke nakon padova i iskušenja.Šesnaesta karta tarota je Kula koja se ruši.......

Kada se naši životi previše vežu uz pogrešan osjećaj sigurnosti, univerzum se pobrine da nam izmakne tepih pod nogama.

Ako reduciramo 16 dobijamo sedmicu (7 . karta Snage) koja predstavlja Duhovnu silu koja prevladava materijalnu. Kozmički elektricitet koji predstavlja inteligenciju tajnih, tj. sudbinskih djelovanja.

Kažu da 16 pripada području Ljubavi i sreće, a na tim područjima je sudbina i najhirovitija.........

Sedamnaest

17 je magijski broj i predstavlja kobnost (neizbježnost), ali više kao rezultat naše nepažnje, nego stvarne kobi. Može značiti uspješan život i sreću, ali uvjek uz pomoć sa strane.

17-ta karta u tarotu je je Zvijezda kao simbolička pomoć iz viših sfera, no ako 17 reduciramo dobijamo osmicu i poziv na ravnotežu.....ili će ravnotežu uspostaviti neka kozmička pravda..........

17-ta godina ljudskog života je jedna od najljepših, ali jedna od najtežih. Više nismo djeca i užasno nas nervira što nas još ne smatraju odraslima. Opiremo se svakom nametanju i kontroli, žuri nam se biti „odraslima“. Ponekad nas mladenačka iskušenja i izazovi odvuku u nevolje koje nam obilježe cijeli život.......

Osamnaest


18 simbolizira snažnu i razigranu maštu, greške zbog nerealnosti (18 karta tarota je Mjesec, kralj iluzija) i takve osobe lako postaju žrtve prevare.

18 često simbolizira i sebičnost i grubost. Reduciramo li 18, dobijamo 9, u tarotu karta Pustinjaka, no obično bivamo prepušteni sami sebi zbog vlastitog egoizma..

Devetnaest

19 donosi opći uspjeh i sklad, a naročito u ljubavi, ali je često vezan i za nepromišljenosti.

S 19 nas već smatraju odraslima i sankcioniraju svaku našu pogrešku. U tarotu je 19-ta karta Sunce, karta ambicija i želja da sve imamo odmah i odjedanput, odatle česte nepromišljenosti (godina imamo, ali nam fali iskustva). Ako reduciramo 19, dobijamo jedinicu (19=1+9=10=1+0=1), a to je broj novih početaka nakon naših nepromišljenosti......no, to je u tarotu karta Maga, umjeća i sposobnosti da počnemo ispočetka..........

Ja bih rekla da s 19 još imamo pravo na pogreške, jer imamo i izgovor (nedostatak iskustva) i vremena početi iz početka.

Dvadeset


20 je broj iznenađenja, brzih i neočekivanih događaja i uvjek donosi naknade i dobre rezultate za uložene napore.

U dvadesetoj godini ljudska jedinka već ubire prve plodove znanja stečenih redovnim školovanjem, već se dokazala u procesu učenja i polako biva prihvaćena i cijenjena u krugu odraslih kao njima ravna.

Dvadeseta karta tarota je SUD, već znamo da smo odgovorni za svoje postupke....., ako 20 reduciram dobijamo dvojku, u tarotu Velika svećenecia koja nakon bujanja tijela i hormonskih oluja govori o smirenju i duhovnom sazrijevanju...., zato je broj 20 i broj mudrosti i asketizma.........., već smo se naučili i odricati od nekih stvari u interesu nekih viših ciljeva.......

Dvadeset jedan

21 je simbol zrelosti, simbol savršenosti (3x7), po Bibliji: mudrost ima 21 atribut. To je broj osoba usredotočenih na objekt (a ne više na same sebe – prava socijalizacija), označava slobodnu jedinku razapetu između duha i materije, između dobra i zla, to je broj stvorenja, ali i broj odgovornosti, zato su mnogi narodi izabrali da baš 21g. bude godina punoljetnosti.

U osobni život pojedinca ovaj broj unosi nadahnuće i zaštitu, a u svim naporima donosi uspjeh i sretan ishod. Svijet pripada hrabrima i mudrima.

21 predstavlja i Okultnu mudrost . 21-va karta tarota je Svijet (Univerzum), reduciramo li 21, dobijamo br.3 (Carica).....da bi stekli mudrost i iskustvo, moramo otići u svijet, odgovorno se uhvatiti ukoštac sa životom, svladati probleme i prepreke i carski ovladati svojom sudbinom.

36 je broj kozmičke uzajamnosti, broj neba i broj tajnih udruženja. Dvostruki 36 je 72 i broj zemlje (postoji narodna pjesma 72 dana na mom srcu leži rana....).36 kojem dodamo 0 je 360, a to je po vjerovanju starih Kineza broj kostiju u ljudskom tijelu. Trostruki 36 daje 108 a to je simboličan broj u Budizmu, Tantrizmu i svim tajnim udruženjima itd.....

40 označava slutnje, pripreme, kušnje i kazne. To je simbol završetka jednog ciklusa.Važan broj u pogrebnim obredima mnogih naroda, jer se vjeruje da svi tragovi života (i oni najsuptilniji) na pokojnikovu tijelu nestaju tek nakon 40 dana (četrdesetnica – obred konačnog pročišćenja i i ukidanja zabrana vezanih za žalovanje).

49 je kvadrat broja 7 koji je broj ciklusa. Ima isto značenje za lamaiste, kao br. 40 za Židove, kršćane i muslimane.

100 je simbol individuacije (psihičkog rasta).

1000 ima rajsko značenje. Simbolizira savršenstvo života i sreće, te besmrtnost.

10 000 je simbol punine, rodnosti, obilja i obnove.

IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2020, 14:21:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Advokat Draganić :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.