Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Karma ne vrši diskriminaciju, pogađa čak i cigane - požar u divljem naselju  (Pročitano 3617 puta)
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
mob
Nokia 33-10
zna li se koliko je katronskih kućica izgorelo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
mob
Ericsson jeste
možda
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.148
Ватра прогутала уџерице и оставила без крова четрдесеторо људи

У неусловном насељу у Улици Милорада Јовановића на Чукаричкој падини у четвртак увече ватра гутала картонске бараке – Понуду да са малишанима оду у прихватилиште ове жене су одбиле јер су се, како кажу, плашиле да ће им социјални радници одузети децу
Аутор: Ана Вуковићпетак, 21.10.2016. у 22:27

Мирис паљевине осећа се у ваздуху... гараве греде попадале по блату, а дим се ковитла понегде изнад згаришта шест барака у неусловном насељу у Улици Милорада Јовановића на Чукаричкој падини које је у четвртак увече прогутао пожар.

Чланови многобројне ромске фамилије Мимишевић док им деца спавају у преостале три уџерице, поседали по џаковима пуним картона који скупљају, гледају шта је остало од кућица у којима су становали... Без смештаја остало је четрдесетак људи, од тога двадесеторо деце.

– Сад сам и без докумената, изгорела су унутра – немоћно шири руке Славиша Ибримовић из Владичиног Хана. Становао је код сестре Биљане. Једна девојчица од око 14, 15 година, жали се да јој је пожар прогутао мотор, док млада мајка захваљује Богу што су остали живи, али се пита како ће прехранити бебу јер јој је у бараци изгорео и новац од дечјег додатака који је подигла пре неколико дана.

– Успавала сам дете и сама се спремала да легнем, пошто нисмо имали струје. На срећу, изашла сам напоље и видела да је ватра захватила кров барака. Брзо сам пробудила мужа, брата, децу... и истрчали смо напоље – прича Биљана у чијој је спаљеној уџерици живело седморо људи.

Једно по једно, будили су се и станари осталих страћара. Неколико сати стајали су на ледини гледајући ватрогасце који су се борили са пламеном који је гутао све пред собом. Насумично набацани материјал брзо је горео и убрзо су остали и без и оно мало крова над главом под којим су до сада били. Остали су на киши.

Ноћ после пожара мајке с децом провеле су у кући једне даље рођаке, која станује неколико улица одатле... Понуду да са малишанима оду у прихватилиште ове жене су одбиле. Плашиле су се, кажу, да ће им социјални радници одузети децу ако пођу са њима. Блатњави и слабо обучени јер су им ствари изгореле седе и размишљају шта им је чинити. Надају се да ће им надлежни понудити монтажне објекте у које би могли да се сместе.

Пожар је, незванично сазнајемо, највероватније настао због нелегалног и небезбедног повезивања на струјну мрежу градске расвете, али становници ових уџерица, чланови фамилије Мимишевић, демантују да су инцидент сами изазвали.

Сви из Сурдулице

– Људи који су живели у неусловном насељу нису грађани Чукарице, већ је у питању породица која је на нашу територију стигла из Сурдулице где им је и сада званично место пребивалишта.
Бригу о смештају ових људи преузеће Центар за социјални рад, а општина им је помогла тако што им је упутила помоћ у виду хране, одеће, обуће и пелена за децу – каже Срђан Коларић, председник општине Чукарица. Ово су нам потврдили и у насељу, наводећи да се документи само једне породице воде на Београд.

Politika

A kad budu dobili te montažene kuće i pomoć, i to će da rasture i rasprodaju.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 53.0.2785.143
Citat
Плашиле су се, кажу, да ће им социјални радници одузети децу ако пођу са њима.

Зашто се плаше? Колико нам је год социјални систем у курцу и колика је беда то би била премија за ту децу.
Већ сам писао...у мојој општини клици који су одузети циганима из разноразних разлога а најчешћи је занемаривање су смештени у хранитељске породице. Сви одреда чисти, нова гардероба и сви одлични у школи. Значи, никакви гени, нижа раса и сличне глупости. Смести их у нормално окружење, са нормалним људима и постаће функционални чланови друштва у будућности. Можда звучи екстремно али би ја одузимао циганима (да не буде забуне - и свима осталима) децу на најмањи знак занемаривања, насиља или било чега другог негативног. Мислим да би то на дуже стазе било исплативије него исплаћивати социјалну помоћ и дечије додатке онима који то свакако сјебу на коцку и алкохол а детету не пруже ништа.
Социјални систем из корена треба реформисати. Зна се коме треба социјална и свака друга помоћ. Самохране мајке (уз максимално малтретирање скота који неће да издржава дете од стране државе), лица са физичким и психичким недостацима (Како нам живе таква лица - то је огледало једне државе. Њима не сме фалити ништа и морају имати сву потребну помоћ и подршку. Они који могу радити држава им мора обезбедити посао. У вези ових ствари сам увек спреман пљунути државу без обзира који клошар је на власти јер ове ствари немају никакве везе са политиком и мерењем чији је дужи), пензионери, стари и немоћни (људи који су одрадили свој радни век и нису могли да зараде за мирну старост због свега што се овде дешавало заслужују поштовање бет обзира шта поједини скотови говоре. Њима треба обезбедити да им старачки дани пролазе најлакше могуће. Наравно, и  њихову децу која се праве паметна и неће да помогну родитељима држава треба максимално да сатире и малтретира).
Остали, 18+, са здравим рукама, ногама, остатком тела и функционалном лобањом - мрш. Без обзира да ли су бели, црни, љубичасти или браон, да ли се јебу са истим или различитим полом или воле да опште са животињама, биљкама или металним шупљинама.
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.143
Citat
Плашиле су се, кажу, да ће им социјални радници одузети децу ако пођу са њима.

Зашто се плаше? Колико нам је год социјални систем у курцу и колика је беда то би била премија за ту децу.
Већ сам писао...у мојој општини клици који су одузети циганима из разноразних разлога а најчешћи је занемаривање су смештени у хранитељске породице. Сви одреда чисти, нова гардероба и сви одлични у школи. Значи, никакви гени, нижа раса и сличне глупости. Смести их у нормално окружење, са нормалним људима и постаће функционални чланови друштва у будућности. Можда звучи екстремно али би ја одузимао циганима (да не буде забуне - и свима осталима) децу на најмањи знак занемаривања, насиља или било чега другог негативног. Мислим да би то на дуже стазе било исплативије него исплаћивати социјалну помоћ и дечије додатке онима који то свакако сјебу на коцку и алкохол а детету не пруже ништа.
Социјални систем из корена треба реформисати. Зна се коме треба социјална и свака друга помоћ. Самохране мајке (уз максимално малтретирање скота који неће да издржава дете од стране државе), лица са физичким и психичким недостацима (Како нам живе таква лица - то је огледало једне државе. Њима не сме фалити ништа и морају имати сву потребну помоћ и подршку. Они који могу радити држава им мора обезбедити посао. У вези ових ствари сам увек спреман пљунути државу без обзира који клошар је на власти јер ове ствари немају никакве везе са политиком и мерењем чији је дужи), пензионери, стари и немоћни (људи који су одрадили свој радни век и нису могли да зараде за мирну старост због свега што се овде дешавало заслужују поштовање бет обзира шта поједини скотови говоре. Њима треба обезбедити да им старачки дани пролазе најлакше могуће. Наравно, и  њихову децу која се праве паметна и неће да помогну родитељима држава треба максимално да сатире и малтретира).
Остали, 18+, са здравим рукама, ногама, остатком тела и функционалном лобањом - мрш. Без обзира да ли су бели, црни, љубичасти или браон, да ли се јебу са истим или различитим полом или воле да опште са животињама, биљкама или металним шупљинама.
dodaj na to progresivno oporezivanje, radnicka prava i  proveru porekla imovine i glasam za tebe na izborima
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.