Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Карла дел Понте - неће постојати РС  (Pročitano 826 puta)
02. Okt 2007, 22:23:38
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 892
Zastava Царевина Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Samsung U900
"Независне новине" објављују други дио стенограма службеног разговора главног тужиоца Хашког трибунала Карле дел Понте и Драгана Калинића, вођеног 31. маја 2004. године у Бањалуци. Драган Калинић је тада обављао функцију предсједника Народне скупштине Републике Српске и предсједника СДС-а. Састанку је присуствовала и портпарол Хашког трибунала Флоренс Артман.

Карла дел Понте тражила је од Драгана Калинића да пренесе поруку Радовану Караџићу да се организује његова добровољна предаја.

"Караџић зна да је он у опасности, јер ако они њега и нађу, он неће бити пребачен у Хаг жив. То ће изгледати као операција хапшења. Порука гласи да, ако је то могуће да се њему пренесе, да се организује такво хапшење, али не са СФОР-ом, него ово са Швајцарском или другачије, зато што ја мислим да је он сада право у опасности. Пренесите му ову поруку", рекла је Дел Понтеова. Калинић је покушавао увјерити Дел Понтеову да не може такву поруку прослиједити.

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Али, морате некога контактирати ко је још у контакту с Караџићем, да се прослиједи порука.

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Ја такве не знам. Ја ћу са Чавићем разговарати, ја заиста такве не знам. Видите, ви сте стално у то убијеђени. Ја сам непрекидно у проблемима са вама да вам докажем да то није тако, али у реду. Ја ћу са Чавићем о томе разговарати. Ја то сам више нећу да радим. Будите сигурни. Можемо му то сада рећи.

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Али, ви разговарате само са предсједником, ни са ким више? Само са Чавићем? Не разговарате са министрима, премијером?

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Мали људи.

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: А ви сте велики људи? Да ли препознајете писање Караџића?

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Шта вам је то? Ово је оно из "Аваза". То сам јутрос видео, то је било у новинама. Како је могуће да пише ово на компјутеру? Ако је то тачно, како је "Аваз" дошао до тога? Шта пише овдје, госпођо Артман?

АРТМАН: Твој је Радован.

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Задњи пут када је он нама писао, то је било '96/'97, баш на странку.

Морам да погледам то заиста. Не могу да будем сигуран у то. А знате шта се може - постоје графолози, постоје одликовања која је господин Караџић дао.

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: То није важно. Што је важно - он је у опасности.

ДРАГАН КАЛИНИЋ: То је суштина ваше поруке, да се треба размислити о томе да је предаја боља од убиства, је ли тако? То је суштина.

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Да.

ДРАГАН КАЛИНИЋ: А ја ћу вам рећи чиме смо ми сада опсједнути - ја мислим да ћемо ми лоше проћи као Република Српска због свега овога - ја вас увјеравам. Да ће то бити бачено под ноге, свих ових 12, 14 година, све ове муке. И свако ко то гледа са стране каже - то ће вам се десити. Ја сам први пут увјерен да међународна заједница то и озбиљно мисли, заиста. Само шта послије? Ево, рецимо, нас смијене - један број нас. Како ће, рецимо, примјера ради, функционисати Скупштина или Влада?

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Неће више бити парламента, неће бити владе, неће бити федерације, само ће бити Босна.

ДРАГАН КАЛИНИЋ: То је још горе.

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Неће више постојати Република Српска - крај.

ДРАГАН КАЛИНИЋ: У то не сумњам. Ако ико има мало савјести да то треба да помисли, ако ико има мало савјести. Пред зидом смо и више овога тамо неће бити ускоро.

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Шта да радите?

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Ево, чули сте данас шта људи раде. Чули сте шта покушава полиција да ради. Не знам колико сте с тим задовољни, вјероватно нисте сасвим - оно што мене, рецимо, изненађује…

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Нема резултата и нисам задовољна!

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Молим вас, зашто се више не сарађује између СФОР-а и наше полиције? Зашто има то неповјерење?

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Зато што они не вјерују, немају повјерења. И још два мјесеца прије они су били у праву. Скоро већ пет година овдје долазимо и скоро иста објашњења, нема резултата.

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Ипак се нешто промијенило. И у свијести са нешто промијенило. Рецимо, када разговарате са народом - нису сви убијеђени да би предаја била катастрофа. Знате, то је пола-пола у људима.

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Зар није СДС владајућа партија овдје?

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Јесте.

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: А, зар ви нисте предсједник СДС?

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Све је тачно. А знате шта имамо од власти? Имамо министра образовања, министра за запошљавање, министра одбране и који је још трећи - не могу ни да се сјетим.

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Да ли је Караџић још члан ваше партије

ДРАГАН КАЛИНИЋ: У статуту наше партије нема ниједног од њих у чланству партије - ниједног. Не, ни ануфишери нису више, заиста.

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Који језик говорите? Њемачки, француски, италијански?

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Не, не, ви хоћете да кажете да ја свашта знам. То баш није тачно. Не, не, потпуно погрешно вјерујете, заиста. Ја не знам шта да радим да бих вам то доказао. Али, ако ваш напор и муку то олакшава да буде све према мени окренуто, па реците. Ако данас нисте имали прилику на кога да се наљутите, наљутите се данас на мене. Из вашег угла ја сам крив за све. Када за мјесец дана одем одавде, са овог мјеста - предсједника Скупштине и то ће се десити, то је санкција. Ко је сада сљедећи? Морате онда са Чавићем да разговарате. Тада је он сљедећи. Али, ако кажете да не постоји воља…

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Ја желим да ви останете, али помозите.

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Добро.

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Ако кажете добро, ви то можете направити.

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Није добро, не може се…

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Милошевић је стално говорио: добро.

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Он је стално говорио добро; не, он је стално говорио нема проблема, а има пуно проблема.

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Покушајте прослиједити ову поруку Караџићу и реците ми, обавијестите ме да ли је обављен тај мали, мали задатак. Имате моје телефоне, дала сам - једино ви у Републици Српској имате мој број мобилног телефона.

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Јесте, зато сам га оставио као сувенир.

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Немојте га изгубити.

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Чувао сам га, јер сам рекао - сљедећи пут кад дође, питаће ме гдје је мобилни?

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Ви сте једини који има тај број у Републици Српској.

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Само да вас питам сљедеће. Молим вас, овај увид у архиве што сте хтјели од Скупштине, молим вас, реците када ћете доћи и ваши људи? Само једну ствар молим - да неко од мојих службеника буде присутан формално. Да не би било спекулација да сам нешто узео - заиста.

Онолико колико смо могли до сада да вам дамо, ставили смо на располагање - можемо и даље то да радимо.

АРТМАН: Уобичајено је код нас да има присутан неко од ваших.

ДРАГАН КАЛИНИЋ: И друго, наша ће странка у парламенту подржати овај нови закон о СИПА и овај о ОБС - подржава. Ви знате да се то без најјаче партије не може изгласати. А ви, молим вас, порадите на томе да СФОР има више повјерења у наше људе у полицији. Јер ви знате да је ово посао који ће трајати и неће се само завршити са Караџићем и Младићем, има тога још. Тако.

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Очекујем ваш позив. ОК?

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Стил лејди!

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Стил лејди, јес!

ДРАГАН КАЛИНИЋ: Видјећемо се, до виђења, све најбоље.

(Крај)

НАТО: Бизарне изјаве Карле дел Понте

С. Карић

БАЊАЛУКА - Изјава да ће НАТО или СФОР при хапшењу убити оптужене за ратне злочине је бизарна и нечувена.

Изјавио је ово јуче Дерек Чепел, портпарол НАТО-а, коментаришући транскрипт службеног разговора главне тужитељке Хашког трибунала Карле дел Понте и Драгана Калинића, бившег предсједника Народне скупштине РС и СДС-а, гдје му она, између осталог, сугерише да поручи хашком бјегунцу Радовану Караџићу да се преда или ће га убити снаге НАТО-а и СФОР-а.

Он је казао да је посао НАТО-а асистирање Међународном суду правде у Хагу и да је то оно што су радили у прошлости.

Дел Понтеова је јуче одбила да коментарише транскрипт службеног разговора ње и Калинића.

"Тужитељка Карла дел Понте нема никакав коментар", кратко су поручили из Канцеларије Хашког тужилаштва.

Портпарол ЕУФОР-а мајор Деив Филдер одбацио је тврдње Карле дел Понте да међународне снаге планирају да убију Караџића.

"Наш мандат је да ухватимо и задржимо оптужене за ратне злочине, а не да их убијамо. Ми одговарамо на захтјеве Међународног кривичног суда за бившу Југославију и Уједињених нација за хватање и хапшење оптужених", казао је Филдер. Додао је да су то изјаве Карле дел Понте, а не ЕУФОР-а због чега не жели ни да их коментарише.

На питање да ли ће ЕУФОР тражити објашњење од Карле дел Понте, Филдер је казао да "тренутно немају намјеру да је контактирају поводом тих изјава".

Матијас Хелман, представник Секретаријата Хашког трибунала у БиХ, јуче није желио да коментарише изјаве Карле дел Понте истичући да то није у његовој надлежности.

"То се директно тиче тужитељке и Хашког тужилаштва и ја не могу то коментарисати. Морате тражити коментар од ње или портпарола", истакао је Хелман.

Коментар на стенограм нису жељели давати ни у Кабинету Хавијера Солане, високог представника Европске уније за спољну политику и безбједност.

"Не можемо да коментаришемо такве ствари. То је питање за ЕУФОР, а не за нас. Све што кажу у ЕУФОР-у, Хавијер Солана то подржава", казао је званичник Прес-службе из Соланиног кабинета.
IP sačuvana
social share
Од Солуна града до Уралских гора,
Од Уралских гора до Тихога мора,
Тканина је једна светиње и славља,
Непрекидни појас светог Православља
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
mob
Qtek 小米
Ја мислим да за пар година те курветине неће бити - крај.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Super, ako Karla tako kaze. Barem necemo dozvoliti da ovo silno zakopano oruzje totalno strune.... Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Ма готова је.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Vala ni Karle više neće biti u Hagu !!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
e pa najbolje da se ona pita šta će biti a ššta neće Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Да није члан Комитета 300 ?  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Karlu u Haag!!!!   Smile
« Poslednja izmena: 02. Okt 2007, 23:41:22 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Samsung S7220
Karla nema gdje nije letjela i gdje nije ucjenjivala, a pita se sasvim malo... nego joj polozaj udario u glavu pa se umislila da je neko, a kako su je samo kulturno lagali i obecavali... Danas u Rimu, sutra u NewYorku... na kraju tapia...
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Karlu u Haag!!!!   zauvek pa da smo mirni i to po potrebi samica da se nezna za budalu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.