Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Karijera + porodica = neverovatno ali moguće  (Pročitano 1895 puta)
03. Apr 2005, 03:40:43
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Karijera + porodica =
neverovatno ali moguće

Ne postoji magična formula za usklađivanje karijere i porodičnog života. Pokušaćemo samo da vam predočimo neke od strategija, koje bi život mogle da vam učine manje komplikovanim. Što je već veliki korak za sve zaposlene mame.

Organizujte se
Steknite naviku da isplanirate dnevne obaveze, a kada je to moguće za čitavu nedelju.

Naučite da delite obaveze
Verovatno ste ovu taktiku donekle već razradili. Na poslu sigurno imate saradnike i kolege koji bi mogli da vas odmene ukoliko se ne radi o izuzetno važnim stvarima.

Odredite obavezno vreme koje ćete provesti sa porodicom
U tim trenucima ne dozvolite da vas prekine bilo šta. Nedeljom ili drugim danima u toku večeri, praznicima, na godišnjim odmorima (bar dva puta godišnje). Tokom tih perioda svojim kolegama dajte precizna uputstva. U svakom slučaju, postanite svesni da će se posao odvijati i bez vas sasvim dobro.

Naučite da se psihički isključite iz posla kada ste kod kuće
Ne donosite u kuću obaveze, brige, napetosti, bes. Sigurno je da će vam biti teško da se distancirate, ali vredeće. Uživajte u svom suprugu i deci.

Na posao ne dolazite napeti i zabrinuti zbog problema koje imate u porodici
Od vaših kolega ne možete da očekujete da budu korektni i da gaje harmonične odnose, ako sami unosite razdor. Ako već ne možete da se smirite, napravite pauzu od nekoliko sati ili celog dana. To je vaše pravo, posebno ako imate malo dete. Bolje je da se smirite nego da odete na posao dekoncentrisani i nespremni.
Prevela: I. Stojanov
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 42
E drago mi je sto je neko i na ovo pomislio!Dobijam redovne kritike od svojih prijatelja koji mi konstantno govore da sam preambiciozna i da moja velika zelja za uspehom,stavlja u senku ljubavni zivot i moje prijatelje ponekad.Priznajem,nekoliko puta sam raskinula vezu jer sam smatrala da me sputava na putu ka uspehu...............Izgleda da cu ziveti srecno sa svoje dve macke
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

...jednom, davno, negde daleko...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 11837
Zastava
mob
Nokia 5110
Pa zavisi sta se radi i gde se zivi, ima mnogo faktora koji mogu da uticu na to. Ipak ako su se vec odlucili za brak trebaju se oboje truditi da usklade svoje obaveze a da to porodica(deca) sto manje osete. Ali kako rekoh ima mnogo stvari koje to regulisu.

Npr. ovde u Moskvi je veoma tesko organizovati zivot za porodicnog coveka. Grad je ogroman, guzve nenormalne, ako zivite na jednom a posao vam na drugom delu grada sigurno izgubite 2 sata dok odete i 2 kod dodjete kuci uz to na poslu ste oko 10 sati jer je to radno vreme ovde normalno za strance. Znaci 14 sati ste vak kuce(stana). Pa sad vidite koliko vam vremena ostaje za porodicu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 42
pa u pravu si,ali dosta je tesko naci nekog ko ce razumeti tvoje obaveze i posvecenost......cini mi8 se da bi lakse mogla da gajim dete sama nego s nekim.....mada znam da to nije bas ok
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

vid' noge, prava transformerska :chuckel:

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
ocigledno da si bolesno preambiciozna,ne mozes od posla ni vezu da odrzis,a mislis da bi dete lakse odgajala sama Smile
sta ti mislis da mozes da platis nekog da mu glumi mamu,a kad si raspolozena da provedes i to malo slobodnog vremena sa detetom,ono da bude mirno jer od stresa ne mozes sad da se bakces,pa ne moze covek sve da stigne...
ti lepo budi sef na poslu,uplati neki kes u dorotvorne svrhe,a porodicu prepusti onima koji znaju sta je to :x
IP sačuvana
social share
u pocetku sam krenuo slabo,a onda sam naglo popustio...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 42
ma sta kazes....kao prvo-jos sam mlada da bih imala porodicu,jer sam student,drugo-sto se dece tice ,smatram da je to velika odgovornost i obaveza,a ja sam izuzetno odgovorna,tako da svoje dete sigurno ne bi poverila nekom na cuvanje.trece-s obzirom,da za svoje godine dosta prednjacim u odnosu na vrsnjacku grupu i radim vise stvari uporedno upravo sad dok sam mlada,da bih mogla svom detetu da obezbedim super zivot.cetvrto-sto se tice veze?Vi muskarci ili se plasite uspesnih i jakih(mentalno) zena ili nesto drugo,ali znam da svaki put kad shvati nek moj decko da se razumem u mnoge stvari,da kazem muske,on se pokunji sav besan sto nije u pravu......e od tih pizda,ja poludim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
to je verovatno zbog toga sto te nazovi ,,muske,, stvari pratis upravo iz tog razloga kako bi mogla da se hvalis da se u sve raumes,a ne zato sto te stvarno interesuju.
zasto inace tvom decku nebi bilo drago da delite ista interesovanja,narocito ta koja devojke obicno mrze.
zar ne mislis da bi svki covek vise voleo da sa devojkom moze da gleda tekmu,i da pritom oboje uzivaju,nego da se svaki put raspravlja sa njom o tome kako ne voli fudbal vise od nje,i kako nije on kriv sto je tekma bas kad je rodjendan njene najbolje drugarice....
ali normalno da niko nevoli kad mu neko objasnjava zasto je ,,ovaj,, bolji od ,,onoga,, i kada mu taj neko jos govori kako se u ,,sve razume,, ili kako je ,,napredniji od svojih vrsnjaka,, pa bila mu to devojka ili bog otac!
a inace jako si odgovorna kad sve ,,radis sada,,da bi detetu obezbedila ,,super zivot,, kasnije----bas ce mu biti suuuupeer zivot bez oca.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 42
ama niko ne kaze da dete nece ziveti sa ocem....pa nisam ja kreten,dete treba da ima porodicu,o Boze e jesi neverovatan..........ne popujem ja nikom i ne drzim preavanja,daleko od toga,ali ne mogu da verujem da neko nece da prizna kad nije u pravu ili da nece da pita ako nesto nezna,nego brze bolje ospi paljbu da se lakse izvuces(u fazonu napad najbolja odbrana)Pa nije sramota pitati,sramota je neznati a imao si priliku da saznas.Sve sto ne znam,ja brate lepo pitam,pitam sve i svasta sto me zanima.I vise prestani s tim detetom!!!!!!!! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
pa lepo si rekla da bi ti bilo lakse da dete odgajas sama....dobro,u pravu si mozda ces ti izabrati ,,tezi,, nacin pa ce ono ipak imati oca.
za svaku drugu devojku bi to trebalo da bude laksi nacin,i ne samo laksi nego i jedini(osim ako muskarac nije stvarno debilcina)
i treba da shvatis da muskarcu nije bas lako da prizna pred devojkom da je ,,papan,, u nekoj od muskih oblasti,pa ce radije da se pravi da zna o cemu prica nego da prizna.
to cinimo pre svega zato sto se plasimo kako cete vi na nas da gledate,a iz tvojih komentara se vidi da imam pravo jer ocekujes da se o svemu covek savetuje sa tobom.
pa kako da odrzi onda minimum samopouzdanja??????
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 42
e stvarno ti svaka cast za ovaj komentar,ozbiljno mislim.U pravu si,i potudicu se da promenim to(jer navike se sticu,ali i gube).
Navikla sam da budem i suvise samostalana i onda nekad znam stvarno da preteram,toga sam i sama svesna....a to zna da povredi onog ko je samnom....znas ono ,moj problem je samo moj,a za tvoje probleme sam uvek tu,da ti pomognem.....e to ce biti najteze promeniti......al tebi u svakom slucaju hvala Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.