A zašto Srbija i SPC ne bi priznali Makedonsku pravoslavnu crkvu? Većinu pravoslavnih objekata u Makedoniji nisu gradili srpski kraljevi već Bugari i Vizantijci. Ohridska arhiepiskopija ima svoju istoriju i tradiciju.
« Poslednja izmena: 02. Feb 2008, 13:49:24 od danilobg »
Срамота, иначе ти ''Македонци'' су не само Срби, већ и Србијанци, али шта ћемо када смо одувек били расадници нових нација, таква нам је судбина.
Опет надам се када прође ово глобалистичко лудило, да ће се све вратити на своје место. У Србији има 250.000 'Македонаца' и ко зна колико Срба који су пореклом из Македоније, свега 25.000 њих се изјаснило да припадају тој новој.
До следећег пописа, када открију планове секте МПЦ, тај број ће се преполовити.
Citat
A zašto Srbija i SPC ne bi priznali Makedonsku pravoslavnu crkvu?
Ако их ја не признајем који сам пореклом из тих србијанских крајева (садашња БЈРМ), зашто да их призна СПЦ, чији су и они били чланови, то је апсурдно. Ипак за разлику од БЈРМ, овде нико није имао времена ни да размишља о њима, за то време су они лукаво спроводили анти-српску политику.
a taj podatak si nasao gdje i slazem se da nismo gradili sve manastire mi gradili su i Bugari i Grci to ti samo govori koliko je zaista postojala ta Makedonija tek nakon 1945 odlukom komisije za granice a crtao ih je prvi Titov disident znate vec ko
Makedonsku nepriznatu crkvu podrzava jedino Vatikan Razlog zato sto oni priznaju Papu kao vrhovnog poglavara tako da se radi o unijatima kao sto su npr. Ukrajinci
A, odakle ti ovaj smešan podatak. Neki ljudi su stvarno smešni u svojoj mržnji i zaslepljenosti.
Da li ti znaš da SPC nikada nije raščinila ni jednog dostojanstvenika MPC? Da li znaš da je ovaj tzv. Arhiepiskop Ohridski Jovan (Vraniškovski) više od 30 godina bio u MPC, a SPC mu je priznala sve titularije koje je stekao službom u MPC.
Da su oni dole unijati, SPC bi ih sve redom rasčinila i proglasila nevažećim sve njihove verske obrede (krštenja, venčanja itd.)
Inače, Danilo je potpuno u pravu, srpska država Nemanjića nema nikakve veze sa Makedonijom (osim najsevernijih krajeva oko Skoplja i Kumanova), i upravo u tim krajevima ima Srba u Makedoniji. Car Dušan je bio osvajač tj. okupator Makedonije, ali čak ni on nije dirao bugarsku egzarhiju u Ohridu, već im je dao crkvenu autonomiju od srpske patrijaršije.
a taj podatak si nasao gdje i slazem se da nismo gradili sve manastire mi gradili su i Bugari i Grci to ti samo govori koliko je zaista postojala ta Makedonija tek nakon 1945 odlukom komisije za granice a crtao ih je prvi Titov disident znate vec ko
Pa Sasa, nema drzave na svijetu koja je od postanka ove zemaljske kugle negdje osnovana, sve drzave imaju u nekom periodu covijecanstva svoj pocetak...tako i Makedonija....sta to ima veze od kada je postojala Makedonija? Ona je cinjenica sada da postoji.....Vojvodina prije 1918 nikada nije bila Srpska, Hrvatska je mali dio u povijesti svojoj bila samo nezavisna dok nije dosla 1991.....tako da ne vidim zasto eto Mekodnija nije drzava kao sto su i sve druge u svijetu, i sto joj se osporava postojanje.
Pa Sasa, nema drzave na svijetu koja je od postanka ove zemaljske kugle negdje osnovana, sve drzave imaju u nekom periodu covijecanstva svoj pocetak...tako i Makedonija....sta to ima veze od kada je postojala Makedonija? Ona je cinjenica sada da postoji.....Vojvodina prije 1918 nikada nije bila Srpska, Hrvatska je mali dio u povijesti svojoj bila samo nezavisna dok nije dosla 1991.....tako da ne vidim zasto eto Mekodnija nije drzava kao sto su i sve druge u svijetu, i sto joj se osporava postojanje.
Па ко јој оспорава постојање видиш да их је канада признала.
Па ко јој оспорава постојање видиш да их је канада признала.
Seselj osporava... isao sam na ono sto je rekao bugari i grci da su gradili i da to samo pokazuje zaista postojala Makedonija, nebitno je da li je postojala, ona je tu sada .
Па знаш како, на ту бјрм сви имају претензије осим нас. Пре свега шиптари и бугари. Ја лично само не би волео да се више икад с њима уједињујемо у било ком облику. Нека њих с оне стране границе и нека им је са срећом.
Dobro ona je tu i neka je Sto se tice MPC citao sam u vise publikaciaj da ih priznaje Vatikan i da oni priznaju Papu eto to je sve sto sam rekao i ako mislite da nije istina dajte druge podatke Sto se tice mrznja ja nikoga ne mrzim samo kazem sta sam procitao I Toseta Proeskog hoce da kanonizuju naravno to nije moguce preko noci jer mora postojati neko cudotvorno izlecenje i tako dalje