Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Mar 2025, 22:31:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kamere HD?  (Pročitano 4424 puta)
13. Apr 2008, 11:39:59
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 28
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Imam problem pa molim za pomoc. Hteo bih da kupim kameru, naravno SONY, jer su mi rekli da su one najjjjjbolje. Resio sam da to bude kamera sa miniDV jer su sa HDD jos veoma skupe. Sta kupiti?
-Sony DCR-HC96E (Number of Pixels Gross (K) 3310, Number of Pixels Act Camera mode (K) 4:3 ode ; 2048 / 16:9 Mode ; 2057)
- SONY HDR-HC5 (Pixel Gross 2100K, Video Actual 1430K Pixels (16:9), 1080K Pixels (4:3))
U cemu je razlika izmedju HDR (znam sta znaci ova skracenica)i HC kamere? Po meni HC96E ima bolje karakteristike ali nije HD.

Razmisljam da za manje pare od Sony HC5 kupim Panasonic GS330 (3xCCD), ali ..... kvalitet?

Molim za pomoc i kratko objasnjenje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Sony xperia
Citat
jer su mi rekli da su one najjjjjbolje
???????????

Zasta ti uopste treba, ajd' da podjemo prvo od toga.
« Poslednja izmena: 14. Apr 2008, 01:04:44 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 28
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Treba mi za kucnu upotrebu, nista posebno za neki posao. Imao sam Sony DCR-HC24E, pomalo znam da montiram snimljeni materijal, i tako je sve pocelo. Zelim da imam bolju kameru
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Sony xperia
Vidi ovako. Obe su jednocipne. HDR, znaci Hard Disc Recording, sto znaci da ima ugradjen hard za snimanje. Najverovatnije iz tog razloga je skuplja duplo od DCR-ke. Ako je vec za kucnu upotrebu, preporucio bih ti pre da uzmes kameru, koja je u cenovnom smislu, na sredini tih dveju, a koju i neke TV stanice koriste za terenski rad. Panasonic NV-GS 500 je trocipna kamera, sa optickim stabilizatorom, sa +12dB pojacanjem slike, nemas zrno na slici, .... Za tako neke stvari koristim NV-GS70, koja je isto trocipna, a imao sam Sony, jednocipnu, i veruj razlika je itekako primetljiva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 28
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Panasonic NV-GS500 (4MPixel) se ne proizvodi i nisam je naso u prodaji, ima NV GS-330 (3,1MPixel, 3x800.000) i cena joj je oko 430e. I ona je takodje 3xCCD. Koliko sam gledao karakteristike Sony HDR-HC5 koristi MiniDV kasete, ona je HD kamera a cena sitnica od 670e do 920e kako te ko zavrne!.
Predpostavljam kada si rekao da je razlika itekako primetna u kvalitetu da je to u korist Sony, pa makar bila i najjgora jednocipna?
Posto je Sony HC5 ipak maaaalo skuplja za kucnu upotrebu, razmisljam se izmedju Panasonic GS330 i Sony DCR-HC96E, koje su slicne po ceni? A po kvalitetu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Sony xperia
Citat
Predpostavljam kada si rekao da je razlika itekako primetna u kvalitetu da je to u korist Sony, pa makar bila i najjgora jednocipna?
U korist Panasonic-a.

Citat
Posto je Sony HC5 ipak maaaalo skuplja za kucnu upotrebu, razmisljam se izmedju Panasonic GS330 i Sony DCR-HC96E, koje su slicne po ceni? A po kvalitetu?
Za 330-icu ti ne mogu reci "iz prve ruke", ali sam imao kontakta sa 300-kom. Veoma dobro radi u slabijim svetlosnim uslovima. Sto je tebi i vazno jer sigurno neces nositi reflektore. Obzirom da je Leica objektiv, tezi pastelnijim bojama, ne drecavim i jarkim.
Ako se odlucis za nju, upozorio bih te na jednu stvar. Pazi dobro sta kupujes. Drugar je uzeo i vratio nakon uporedjivanja sa mojom 70-icom. Zasto. Bila je neka kineska, kopij, sta li, ne znam. Slika jee bila za 2 klase slabija, a objektiv takvog kvaliteta da je sa izvora nekog svetla, npr sjalice, se spustala bela linija ili u onoj boji kakav je izvor svetla.
Zamenio je i trazio original Japansku. Sa njom je bila sasvim druga situacija. Radila je odlicno. Zato dobro pazi sta kupujes.
Zbog 3CCD-a sam ipak za 300-ku.
« Poslednja izmena: 16. Apr 2008, 19:47:50 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 28
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Kupio sam PanasonicNV-GS330, veoma teska srca sam se odrekao Sony kvaliteta, ali poslusao sam tvoj savet zbog 3xCCD.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Da li to znači da je kamera sa 3 senzora mnogo kvalitetnija od kamere sa jednim senzorom bez obzira i ako je taj jedan senzor veći i ako imamo bolju optiku itd.?

Da li lightsoft možeš da napraviš neki spisak 5 - 10 kamera koje po tebi trenutno najviše pružaju po pitanju odnosa cena-kvalitet? Neka bude cena manja od 1000 evra.

I još da li uzimati kameru sa kaseticom, dvd-om ili hard diskom? Šta bi trebalo da je dugotrajnije, i da li medij utiče na kvalitet snimka?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sony xperia
Kupio sam PanasonicNV-GS330, veoma teska srca sam se odrekao Sony kvaliteta, ali poslusao sam tvoj savet zbog 3xCCD.
Neka te sa srecom sluzi. Javi o utiscima.

Da li to znači da je kamera sa 3 senzora mnogo kvalitetnija od kamere sa jednim senzorom bez obzira i ako je taj jedan senzor veći i ako imamo bolju optiku itd.?

Da li lightsoft možeš da napraviš neki spisak 5 - 10 kamera koje po tebi trenutno najviše pružaju po pitanju odnosa cena-kvalitet? Neka bude cena manja od 1000 evra.

I još da li uzimati kameru sa kaseticom, dvd-om ili hard diskom? Šta bi trebalo da je dugotrajnije, i da li medij utiče na kvalitet snimka?

Odradicu to, ali od ponedeljka. U frci sam skoro 10-ak dana, stalno neki  poslic preko drugog, i ne mogu stici ni na klinici zavrsiti zapocetu top temu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 28
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
O utiscima i kvalitetu javicu ti posle ovih praznika, mada ostala mi je zelja za Sony HDR-HC5. To je prava HD kamera.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Mar 2025, 22:31:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.