Pravila 1. nesmesh da kazesh rec koja se zavrshava na KA jer ce ti sledeca osoba reci na to KALADONT (NT-spushtanje) morash paziti da ne kazes neku rec na koju ce ti sledeca osoba spustiti primera radi....jedan kaze JOJO, drugi kaze JORK (RK-spushtanje)..... jedan kaze CIPELA, drugi mu odgovori sa LAVIRINT (NT-spushtanje)...itd 2. nema stranih reci- samo domacih 3. kad nekom spustish upishesh sebi jedan poen (1-POEN)i onda nastavljash krug tako sto ti pocinjes kao prvi pazeci da ti neko ne spusti 4. rec sa kojom nastavljas treba da bude laka da bi se krug nastavio 5. nema imena ljudi
Ne upisuješ poen dok ne zatvoriš tako da sledeći član NE MOŽE da upiše novu reč!
Pazi: ona je napisala SITNICA odgovor je bio CARINA a sledeći ima izbora koliko hoćeš, evo NAMERA, NAKAZA, NAGON... itd...
Zaboravila je reći da osim vlastitih imena, nema ni imena geografskih pojmova: reke, planine, gradovi, jezera, mora, itd. Ali ima glagola, prideva i sl.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Ja se uopshte ne secam da smo se mi ovako igrali kaladonta.....Samo znam da nismo smeli rech koja se zavrshava na KA a ovo spushtanje i te pizdarije, nikad chula.......
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Igra jeste zanimljiva, fazon je u tome da navučeš narednog igrača da pogreši. Igra se na raznim mestima, na razne načine. Moje ćerke i cela njihova škola, igraju tako da nema vlastitih imena, geografskih pojmova i sl. I to je to.