Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 23:15:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kakva je sudbina covecanstva  (Pročitano 30675 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Bosch ima centrifugu
Kao sto postoje posledice ako ostanes u njemu - samo nas nasa iluzorna percepcija drzi u ubedjenju da je bezbednije patiti u mashini jer to bar poznajes nego sto je to izlazak iz nje jer je to nepoznato. Svaka kontrola ili pokusaj iste je samoindukovan jer je covek iz straha prihvata. Ako nema straha nema ni kontrole. Samim tim nismo mi bespomocni i kontrolisani nego sami biramo da budemo ovce iz sopstvenog straha da upoznamo sopstvenu vuchiju prirodu.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ma mozemo mi biti i vukovi sta vredi kada oni imaju puske a mi shape i ocnjake.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Isti duh je u ljudima , biljkama i životinjama . Ljudski duh je različit od duha biljke ili životinje jer ima dodatnu opremu .

Ta dodatna oprema je dijelić duha onoga koji je ovo sve stvorio . Ko taj dijelić duha odbaci odbacio je i onoga koji je sve stvorio i duh mu usadio . Ko taj komadić duha zavoli i čuva ga ljubomorno , gaji ga i voli ga , isto tako će se i vlasnik toga dodatnoga duha ponašati prema njegovom životu . Jer , Bog je duh .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3;M
Samo ce manji broj u odnosu na ukupan broj stanovnika planete(kroz vekove) biti spasen.Ko zeli da zivi u vecnosti treba da sledi Isusa Hrista
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.19
Ljudski duh je različit od duha biljke ili životinje jer ima dodatnu opremu .
Ko taj dijelić duha odbaci odbacio je i onoga koji je sve stvorio i duh mu usadio .
Tačno tako.Ta "dodatna oprema" je detinjstvo Božje.Mineralno carstvo je najjosnovniji oblik života na zemlji koje finkcioniše kao kolektivna svest zemlje,biljno carstvo,životinjsko carstvo,i ljudi čine jednu celinu.Dok kod ostalih nivo postojanja (minerala,biljaka i životinja) razvijeni samo neki aspekti postojanja, kod čoveka su razvijeni svi aspekti postojanja, i time ima svest nad celinom.U čoveku je objedinjeno svi aspekti postojanja,i svako odbacivanje jednog od ovih aspekata odbacujemo i Boga,a samim time i deo sebe.Recimo biljke mogu bez životinja i ljudi,ali ne mogu bez mineralnog carstva pošto u njima razvijen aspekt mineralnog carstva i deo su mineralnog carstva.A ljudi pošto su deo velike celine,ne mogu bez mineralnog,biljnog i životinjskog carstva,pošto u njima razvijeni svi ovi aspekti života.Zato svaki atak na jedan od ovih aspekata života,je atak na sami sebe.
« Poslednja izmena: 20. Dec 2008, 09:12:18 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

I am the real Megatron, that asshole is an imposer

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Motorola raspala
kod čoveka su razvijeni svi aspekti postojanja, i time ima svest nad celinom.U čoveku je objedinjeno svi aspekti postojanja,i svako odbacivanje jednog od ovih aspekata odbacujemo i Boga,a samim time i deo sebe.
Čini mi se da kad imaš sve "aspekte postojanja" imaš veliko sranje! Pogledaj sve biljke i životinje koje nemaju razvijene sve "aspekte postojanja": ne ubijaju pripadnike svoje vrste, uzimaju koliko im je potrebno, daju nešto za uzvrat, prilagođavaju se svojoj okolini. Dok sa druge strane "kompletni" ljudi rade sve suprotno! Istrebljuju se međusobno, samo uzimaju i ništa ne daju i prilagođavaju okolinu sebi! Hmmm? Kako se bog tako zajebao u vezi nas?! Imamo više aspekata, a opet smo gori svih njegovih stvorova. Mislimo da smo pametni jer poznajemo zakone prirode i hodamo po Mesecu (navodno Smile), ali naša "svest nad celinom" je jedva svest o samom sebi! Dakle, jel bog nešto zaboravio? Ili ga jednostavno zabole za sve živo? Ili možda igra neku bolesnu sadističku igru? Ratovi, glad, bolesti, sirotinja, prirodne katastrofe, ljudi... takvi rezultati ne idu uz rezime "uzvišenog bića". Bog ili ne postoji ili ga zabole za sve što je navodno stvorio! Zašto onda ne odbaciti takvog skota od sebe? Nesposobnog, nezainteresovanog, egoističnog sadistu! Možda treba odbaciti taj deo sebe? Možda bi tada svi bili srećni...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.19
Zaboravio si ono što pinot pominjao "dodatni paket".Čovek se tako ponaša jer nije prihvatio taj "dodatni paket",detinjstvo Božje.Bez prihvatanje Boga i detinjstva Božjeg imamo kako ti kažeš da te citiram "veliko sranje".Upravo taj nedostatak čini čoveka "nekopletnim",i čovek se ponaša,napada ubija ne samo mineralna carstva,biljno i životinjsko carstvo,već i pripadnike svoje vrste.A "kompletni" ljudi se uzdižu duhovno i postaju ono što jesu čista bića.Za odbijanje Boga i za odbijanje detinjstva Božjeg nije Bog kriv, niti se on da te citiram "zajebao",već čovek, koji zbog odbijanja tog četvrtog elementa njegova svest se degradirao.Čovek je postao mešavina životinjskog,ljudskog i demonskog zla.Dog god pijemo tamnu krv demonskog zla,dotle će čovek i njegova svest biti degradiran,i će se ponašati tako kako si opisao,i za to možemo kriviti i Boga,i druge koliko hoćemo,ali smo u stvarnosti mi sami krivi što odbijemo da pijemo iz pravog izvora koje nas može ponovo ozdraviti.
Jedinu sadističku igru igra čovek kada bez Boga želi biti dete svemira,snažno i moćno duhovno biće koji stoji iznad celim stvaranjem.A sa nepriznavanjem četvrtog elementa samo smo postale životinje svesnog zla,koje i koristimo kao oruđe na ovom nivou sveti čoveka.Mi smo zbog tog nerazvijenog četvrtog elementa zarobljeni između svesti životinja i svesti deteta Božjeg.Da smo životinje ne bi poznavali zlo,a da smo deca Božja ne bi svesno pravili zlo.Pošto smo kao deca Božja na životinjskom nivou,prepoznajemo i činimo zlo.Ratovi, glad, bolesti, sirotinja, prirodne katastrofe su bolesne sadističke igre čoveka kao rezultat čovekovog ne prihvatanja četvrtog elementa,detinjstva Božjeg.Poštovanje Boga prema nama se vidi u tome što On nas ne prisiljava da priznamo i prihvatimo četvrti element u nama,već očekuje i strpljivo čeka da mi sami to prihvatimo.

Citat
Mislimo da smo pametni jer poznajemo zakone prirode i hodamo po Mesecu.
Nauka i poznavanje prirode dosad samo dokazala koliko mi neznamo i koliko mnogo treba još da naučimo.A hod po Mesecu samo pokazao da u odnosu na veličinu univerzuma koliko smo ograničeni u kretanju.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Motorola raspala
Meni se učinilo u tvom postu da smo pričično kompletni, nisam ni pročitao pinotov. A u suštini su isti... I idu u prilog tome da je bog nesposoban i/ili nezainteresovan da stvori normalno ljudsko biće... Daću mu sve, osim ovoga, ako hoće hoće, ako neće neće... Toliko o zainterestvovanosti. Sadista zna da će ljudi patiti jer će postati zli demoni bez njega, al opet ne preduzima ništa povodom toga. A i da hoćeš da prihvatiš boga i da ga obožavaš, uvek ti ostaje dilema kojeg, bolje reći čijeg boga da prihvatiš? Znam, onog kog ti kažu da obožavaš!   Nego, dosta o bajkama! Slažem se sa tobom da su ljudi zlo ovoga sveta, a mogao bih dodati, naročito religiozni ljudi. Svest religioznih ljudi je degradirana, al misle da nije već čak suprotno misle da su spašeni od nečega, da znaju neku veliku istinu, da su iznad onih što ne veruju il šta već ne... Što pre vernici shvate da je religija samo instrument za kontrolu i manipulaciju to će nam pre svima biti bolje. Drago mi je da vidim da se sve više i više ljudi lagano budi!

Citat
Religion is an insult to human dignity. With or without it you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. Steven Weinberg
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.19
I idu u prilog tome da je bog nesposoban i/ili nezainteresovan da stvori normalno ljudsko biće...
Protivnici Boga vole tako da misle,jer ne mogu da Mu nađu slabu tačku.Boga krive, što čovek ne može pokoriti Boga ili da upravljaju sa Bogom.

Citat
Sadista zna da će ljudi patiti jer će postati zli demoni bez njega, al opet ne preduzima ništa povodom toga.
Ta provokacija Boga pokušavano od početka pobune u Nebeskom carstvu.Kada bi Bog preduzeo nešto,onda bi protivnici Boga uspeli u nameri da preostala bića koje služe Bogu iz ljubavi,ubuduće služe iz straha,pošto po tom primeru bi im Bog silom nametnuo svoju želju.Ovako protivnicima Boga ostaje samo da krive Boga što ne reaguje na provokacije kao što je odluka mnogih da odbiju biti Božja deca.No Bogu jedan od jačih osobina je strpljivost i pružanje ruku onima koji se predomisle.
« Poslednja izmena: 20. Dec 2008, 18:51:15 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Motorola raspala
Nisam ja protivnik boga i ne krivim ga, tako nesto ne postoji. I kad ga pomenem samo pokušavam da se spustim na vaš nivo. Ja sam protivnik religije, ljudske tvorevine, koja je mnogima poput tebe isprala mozak i ubedila te u nevidljivog gospodina na nebu koji posmatra svet koji je stvorio za nekoliko dana. Ja se ne mogu dovoljno zahvaliti roditeljima, koji su oboje vernici, što su mi prepustili izbor da li da verujem ili ne i što me nisu od malih nogu zatrovali religijom, već su mi pričali samo neke uopštene stvari: nevidljivko gore, rogonja dole, ako budem dobar idem u raj, ako budem bezobrazan idem u pakao. I što je najbitnije dali su mi izbor da li ću verovati, nisu mi punili glavu glupostima da će me đavo odneti ako ne budem verovao u boga. Sva sreća pa sam već imao pet godina i znao sam dovoljno o svetu oko sebe da znam da je sve to sranje. Dok su sa druge strane nekima, manje srećnima od mene, njihovi roditelji od malih nogu ispirali mozgove i usađivali im u glave sulude ideje o bogu, raju, paklu, uskrsnućima i svim ostalim izmišljotinama. Sve je to žalosno, i kad vidim nekog pravog zaluđenog vernika žalim ga... Ne mislim na novopečene vernike koji "veruju" jer je to trenutno u modi, na "vernike" koji jedva čekaju priliku da se ožderu, ili one "vernike" što pomalo sumnjaju u sve to ali veruju "za svaki slučaj". Ne, mislim na sve one jadnike koji zaista veruju u sve te đavole, anđele, vile i zombije... Opasni isprani mozgovi spremni da daju život za svoje bajke u koje veruju. Žalosno! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 23:15:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.