Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako uraditi teme za Symbian S60  (Pročitano 71227 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 39
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
pitanje u vezi Carbide.ui S60 Theme Edition 3.1
Dosta stvari sam skontao, ali kako da promenim boju teksta dole prikazano na screanshoot-u, ne mogu nikako da provalim.
Pa ako moze mala pomoc oko toga.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

ABCD0001.JPG
(15.51 KB, 240x320)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 104
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nerazumem zašto mi je obrisana prethodna poruka i ostavljeno ovako da zvrji prazno. Pa mogli ste na PP da mi javite i ja bi je obrisao i bilo bi preglednije. Ovako niti mogu da je izmenim niti da je obrišem. No dobro pokušaću da se pridržavam pravila ali neznam zašto niko neće da pomogne.
Evo ja da znam odmah bi odgovorio veceri a ne bi postavljao pitanje. Vidim da on zna kako da se postavi slika za naslovnu stranu (formula) što je bilo moje pitanje i neće da mi pomogne a traži pomoć da promeni boju teksta. Mislim da to stvarno nije u redu a moderatori ako misle da ja grešim nek mi brišu postove.

Usput još jednom da ponovim pitanja koja izgleda niko nezna a osnovna su:
1. Kako postaviti sliku za naslovnu stranu teme? Tj u kom formatu, dimenzije (za N80), i kako je uvesti u program. Jel postoji dugme import ili open za backgraund?
2. U koji format se exportuje ili snima tema kad se završi? U sis ili neki drugi pa se kasnije konvertuje u sis?
3. Link ka programu Series_60_Theme_Studio_v1_2 sa prve strane ove teme više neradi. Ako neko poseduje taj program bilo bi dobro da postavi ponovo link ka njemu ili ako postoji neka kaže gde je da pokušam i sa njim da napravim svoju prvu temu za svoju Nokiu N80.

PS: Molio bih moderatora da mi nebriše post. Prethodni nemogu da izmenim (neznam zašto) a ako trba da brišem nek mi javi na PP i ja ću ga obrisati. Ali mislim da je bolje da pusti da mi se odgovori nego da menjam forum!!! Mislim da nisam kriv ako se razvodnjava tema jer postavljam osnovna i konkretna pitanja na koja ne dobijam odgovore!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Nerazumem zašto mi je obrisana prethodna poruka i ostavljeno ovako da zvrji prazno. Pa mogli ste na PP da mi javite i ja bi je obrisao i bilo bi preglednije. Ovako niti mogu da je izmenim niti da je obrišem. No dobro pokušaću da se pridržavam pravila ali neznam zašto niko neće da pomogne.
Evo ja da znam odmah bi odgovorio veceri a ne bi postavljao pitanje. Vidim da on zna kako da se postavi slika za naslovnu stranu (formula) što je bilo moje pitanje i neće da mi pomogne a traži pomoć da promeni boju teksta. Mislim da to stvarno nije u redu a moderatori ako misle da ja grešim nek mi brišu postove.

1. Kako postaviti sliku za naslovnu stranu teme? Tj u kom formatu, dimenzije (za N80), i kako je uvesti u program. Jel postoji dugme import ili open za backgraund?
2. U koji format se exportuje ili snima tema kad se završi? U sis ili neki drugi pa se kasnije konvertuje u sis?
3. Link ka programu Series_60_Theme_Studio_v1_2 sa prve strane ove teme više neradi. Ako neko poseduje taj program bilo bi dobro da postavi ponovo link ka njemu ili ako postoji neka kaže gde je da pokušam i sa njim da napravim svoju prvu temu za svoju Nokiu N80.

PS: Molio bih moderatora da mi nebriše post. Prethodni nemogu da izmenim (neznam zašto) a ako trba da brišem nek mi javi na PP i ja ću ga obrisati. Ali mislim da je bolje da pusti da mi se odgovori nego da menjam forum!!! Mislim da nisam kriv ako se razvodnjava tema jer postavljam osnovna i konkretna pitanja na koja ne dobijam odgovore!
Zato što ponavljaš pitanje ispod već postojećeg posta umesto da si lepo ispravio isti i dodao ono što misliš da treba.
To da li će ti neko pomoći ili ne ja ne mogu da rešim jer se izradom tema ne bavim i ne znam to da radim! Sačekaj odgovore nekoga ko to zna da radi ...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Mobilni Manijak

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 7252
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung S6 & Lumia 9
pitanje u vezi Carbide.ui S60 Theme Edition 3.1
Dosta stvari sam skontao, ali kako da promenim boju teksta dole prikazano na screanshoot-u, ne mogu nikako da provalim.
Pa ako moze mala pomoc oko toga.

1.Kliknes  dvaputa na tekst koi hoces da promenis u prvu sliku  sa brojem 1 kao primer onda otvoritise pole tog slova pod broj 2 u istoj slici koje hoces da promenis

2. kliknes sada u pole 2 kod prvoj slici i otvorice se opcija kao kod slici 2 i biras boju koju hoces i pritisnes OK

« Poslednja izmena: 24. Apr 2007, 15:41:35 od aco_kuna »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Mobilni Manijak

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 7252
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung S6 & Lumia 9

Dimenzije Glavne Slike za temu za N80 treba da budu 352x416 moze da bude slika .bmp ili .png mislim da moze i .jpeg

1.Uges u tvoj PC gde ti se nalazi Slika koje Hoces da je postavis u Temu i tamo na slici sa levom Klikom mausem kucas Copy kao na slici 1

2.sad uges kod Carbide.ui S60 Theme Edition 3.1 i doges kod te slike gde hoces da je postavis i na tom Poletu ides Desni Klik Paste kao na slici 2

Kad je uradis temu ona se automacki prilagoguje ili .sis ili .sisx u zavisnos za koji mobilni telefon je izragujes ,,,kas je gotova tema odna nozes da je instaliras na Telefonu ,,
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 39
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Fala za screnshoot svakako .. Ali to sam znao... nego ne znam de se menja boja texta sa gore navedenog screenshoota .. ako mozesh za to da postujesh. Znaci jednostavno ne mogu da nadjem, po nekoj logici bi trebalo da bude "popup windows text" koji promenim u belu boju ali nista se ne desava na temi..
A za Kokanyu pa pomogao bi ti ali si postovao posle mene a i ne mogu da citam obrisane postove Smile
Slika za temu ne mora biti tacnih dimenzija kao sto tema za tvoj fon zahteva (naravno sam sys fajl od teme ce biti nesto veci nego kad bi radio tacno po dimenzijama) , ali Carbide.ui S60 Theme Edition 3.1 ce ti sam fitovati sliku (samo je copy paste kako je aco objasnio).
Naravno preporucljivo je da sliku napravish pribliznih dimenzija kao sto tvoj fon zahteva zbog kvaliteta iste na njemu.
Da editujes slike mozesh koristiti ACDSee (znam da verzija 8.1 za mene igra ulogu, Blur,Crop, etc.)
« Poslednja izmena: 24. Apr 2007, 16:37:41 od vecera »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 104
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Koliko sam primetio (čitajući temu) da nema aco kuna ova tema bi propala. Čovek jedini odgovara i svima detaljno pomaže kao što je i meni. Ja sam mu na tome zahvalan  Smile ali takvi kao on bi trebali da budemo svi a ne posle da se vadimo na nešto kao nisam vido, ponavljaš pitanje,... Pa odgovor je bio jako prost kao što se vidi (copy/paste) a ja sam ga čekao 4 dana i jedini je on odgovorio. Sramota za celu temu ali ... to govori o nama!
Eto on je odgovorio na prvo pitanje vi odgovorite na ostala dva:

- Kako se snimi tema u .sis ili .sisx format?
- Šta bi sa linkom za Series_60_Theme_Studio_v1_2

Ako može aco kuna da ne odgovara  Smile da vidim ko će se setiti!!!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Knowledge is Power !!!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia N82; E71
Ljudi dajte nek neko napise sve dimenzije slika za pozadine za S603rd nokie  Smile
Ubi se trazeci po temama u forumu al nikako da naletim na dimenzije  Smile
Hvala unapred!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Mobilni Manijak

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 7252
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung S6 & Lumia 9
Fala za screnshoot svakako .. Ali to sam znao... nego ne znam de se menja boja texta sa gore navedenog screenshoota .. ako mozesh za to da postujesh. Znaci jednostavno ne mogu da nadjem, po nekoj logici bi trebalo da bude "popup windows text" koji promenim u belu boju ali nista se ne desava na temi..
A za Kokanyu pa pomogao bi ti ali si postovao posle mene a i ne mogu da citam obrisane postove Smile
Slika za temu ne mora biti tacnih dimenzija kao sto tema za tvoj fon zahteva (naravno sam sys fajl od teme ce biti nesto veci nego kad bi radio tacno po dimenzijama) , ali Carbide.ui S60 Theme Edition 3.1 ce ti sam fitovati sliku (samo je copy paste kako je aco objasnio).
Naravno preporucljivo je da sliku napravish pribliznih dimenzija kao sto tvoj fon zahteva zbog kvaliteta iste na njemu.
Da editujes slike mozesh koristiti ACDSee (znam da verzija 8.1 za mene igra ulogu, Blur,Crop, etc.)

aj malo opsirnije ja te nemogu razumeti nista sad,,jer trazio si nacin kako da promenis boja slova pa ja sam ti to i opisao kod slike  sta  ustvari hoces ne mogu te razumeti
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 104
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ove dimenzije slika stoje u programu Carbide.ui S60 Theme Edition 3.1:

240x320
320x240
352x416
416x352
176x208
208x176
320x240v2
208x208

e sad koja je za koji telefon to moraš videti za svaki telefon posebno (činimi se da je to rezolucija ekrana). Znači nađi sajt sa proizvođačima telefona i vidi za svaki telefon posebno koju rezoluciju ima. Ja znam da je za moj Nokia N80 rezolucija 352x416. Za ostale proveri. To je u specifikacijama telefona. Za detalje javi se na PP da me nebi banovali zbog reklamiranja tuđih sajtova.

Usput kako se snima tema iz programa Carbide.ui S60 Theme Edition 3.1 u .sis format?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.101 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.