Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako uništavamo sopstveno samopouzdanje  (Pročitano 2681 puta)
05. Okt 2008, 18:34:00
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
Kako uništavamo sopstveno samopouzdanje

Prirodno je da se uzdamo u sebe. Zašto to ne činimo? Samopouzdanje nije nešto nemamo i što tek treba steći već nešto što smo sebi oduzeli i što sebi treba povratiti. Nema trikova koji će nam uliti samopouzdanje. Neophodno je i doivoljno da prestanemo da ga uništavamo.

Kako uništavamo sopstveno samopouzdanje? Činimo to na mnoštvo načina.

Kada se opsesvino poredimo sa drugima, srozavamo sebe u vlastitim očima. Proglašavamo sebe bezvrednim zato što neko izgleda bolje, zna, ume, može, ima ili postiže više. Osećamo se ništavnim kada je neko omiljeniji, popularniji od nas. Preuveličavamo tuđe prednosti i svoje nedostatke. Tako sami sebe urnišemo.

Naravno, uvek će se naći neko ko je u ponečemu bolji od nas. I šta onda? I mi sami smo u ponečemu bolji od drugih. U suštini je to potpuno nevažno. Različita smo, samosvojna bića. Poređenjem sebi nanosimo najveću nepravdu. Pričinjavamo sebi najveću štetu jer poništavamo vlastitu različitost.

Svoje samopouzdanje podrivamo pokušavajući da se u svemu takmičimo sa drugima. Ne uspevši da u svemu budemo ispred svih, stavljamo sebe na poslednje mesto.

Poredimo sebe ne samo sa živim ljudima, već i sa idealnim stvorenjem koje smo sami izmaštali. Sami sbi izgledamo jadno jer ne uspevamo da to stvorenje dosegnemo. Besmislica. Nemoguće je doseći izmaštano biće. Ono nam uvek izmiče, uvek nas prevazilazi. Pred njim ćemo se uvek osećati sićušnim, beznačajnim. To nije dokaz da ne valjamo već da nas mašta zavodi na krivi put. Postavljamo sebi nemoguće zadatke. Obrušavamo se na sebe kada ne uspemo da ih ispunimo, zaboravljajući da su neostvarivi. Tražimo od sebe ono što ne možemo pa sebe doživljavamo kao ništavna stvorenja. Nismo mi nedostojni već su naši zahtevi prema sebi neumereni.

Nije bitno ono što nismo već ono što jesmo, ne ono što ne možemo već ono što nam uspeva, ne ono što nam izmiče već ono što imamo.

Vapimo za samopouzdanjem, a sami ga sebi oduzimamo.

Samopouzdanje je mera naše pomirenosti sa sobom.

Izvor
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 4146
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
zajebana stvar to samopouzdanje Smile

zbog njega ti se s lakocom zivot moze drastichno promjenit

ne znam osobu a da nema ovaj problem,

ma zapravo svi imamo problem s njom, al pitanje u kojoj meri
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2195
Zastava Pirot,Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S8
ja iam taj problem  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Covek se radja sa totalno praznim umom, napunjenim samo osnovnim elementima za funkcionisanje, kao sto su plac, fizioloske potrebe (sto u pelene, sto po roditeljima Smile )... Vremenom se taj um puni, dogradjuje i unosi u sebe sve vise i vise podataka, koje nakon toga razgranicava i u zavisnosti od osobe do osobe razgranava sta je po njegovom misljenju dobro, a sta lose.
Samopouzdanje nije nista drugo do odsustvo straha od svake moguce situacije, mogucnost da svakoga pogledamo u oci, da kazemo sta mislimo u svakom trenutku.... ovo moze u pojedinim situacijama da se kosi sa tvrdoglavoscu ili narcisoidnoscu, ali se kod osoba koje stoje cvrsto sa obe noge na zemlji gleda upravo tako....kao samopouzdanje.

Unistavanje istog se moze desiti na hiljadu i jedan nacin, ali se i veoma lako moze povratiti, sve zavisi od zelje te osobe u kakvom stanju zeli da bude. Opet cu se vratiti na "zakon privlacnosti", koji govori o tome da svaki covek privlaci ono o cemu razmislja, sta misli, nikako ono suprotno.... ukoliko ceo dan razmisljamo " u jbt, kako je los dan, vidi, kisa pljusti, hladno uzasno, koji djavo ima da izadjem van, sigurno cu da se smorim uzasno, a i slusacu iste price od istih ljudi, ista kukanja i nezadovoljstva..."  " Pada kisa napolju, prohladno je, konacno malo da se osvezimo od vrucine koja nas je drzala proteklih dana. Mogao bih da se nadjem sa XYZ, sigurno imaju neku zanimljivu pricu da mi ispricaju, nagovesticu im da zelim lepo da provedem danasnji dan i siguran sam da ce tako i biti".

Razmisljajte pozitivno, ulecite u strahove koje imate i budite sigurni da ce samopouzdanje biti prisutno uvek Wink
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

*u gadnu babu rastem*

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 12422
Zastava francuska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia 5610
utvrdite uzrok koji narusava vase samopouzdanje i iskorenite ga  Smile
IP sačuvana
social share
U mom penkalu je jos mnogo mastila, ali volim da pisem samo jednoj osobi...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mnogi su pokusali da uniste isto kod mene ali do sada nisu uspeli Wink

nemam takvih problema! Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Covek se radja sa totalno praznim umom, napunjenim samo osnovnim elementima za funkcionisanje, kao sto su plac, fizioloske potrebe (sto u pelene, sto po roditeljima  )... Vremenom se taj um puni, dogradjuje i unosi u sebe sve vise i vise podataka, koje nakon toga razgranicava i u zavisnosti od osobe do osobe razgranava sta je po njegovom misljenju dobro, a sta lose.
Brojni su slucajevi u kojima um ostaje prazan.
Jos brojniji slucajevi u kojima feed umesto korisnih informacija pokupi razno djubre...
Ali to je vec do roditelja i okruzenja u koje stave svoje dete...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
ja delimicno imam taj problem. . .  nemogu ga ni sama definisati. .  volim sebe takvu kakva jesam ali u raznim slicajevima poredim sebe sa drugim osobama najcesce kad su u pitanju momci i drustvo. .  kako te neke drugarice uspevaju a ja ne mogu da ostvarim vezu ili krug prijateljstva. . ? sa nekim momcima i dok pricam pogubim se skroz ne znam ni sta pricam ne znam ni sta da kazem. .  nisam dovoljno opustena i mislil da sve sto kazem ispasce da sam glupa. .  sta da radim? pitanje je sad?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.19
Jedan moj prijatelj ima recenicu: " Pozitivne misli prizivaju pozitivne dogadjaje". Ja cu se nadovezati sa " strah se savladava, tako sto se suocis direktno sa njim".

Wink
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 286
Zastava pancevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Sony xa1
@katrisa ne poredi se sa drugima, i cemu to? i budi kakva jesi  Smile nisu drugi nista pametniji nego sto se prave  Smile  mozda je glup odovor al eto  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.