Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: kako primati kritike bez velikih emotivnih reakcija?  (Pročitano 4651 puta)
02. Mar 2010, 16:00:38
Zodijak
Pol Žena
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
kako primati kritike bez velikih emotivnih  reakcija?

[Edit by B@mbin@: Teme sa naslovima tipa: Hitno, Pomoc, Problem, Da li i slicne, treba maksimalno izbegavati! Naslov teme mora da odgovara njenom sadrzaju i da ga barem delimicno opisuje. Konsultujte se sa Pravilnikom Burek Foruma]
« Poslednja izmena: 02. Mar 2010, 17:09:25 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
Prelko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Evo kako ja gledam na to.

Na svetu ima 6.8 milijardi ljudi, svako sa svojim pogledima na svet. Uvek ce ti neko za nesto zameriti, od toga nema bega, niti si ti duzana na da zivis zivot kako drugi misli da bih trebalo da se zivi. Jednostavno kad sam to shvatio sve je postalo mnogo jednostavnije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Nokia 

Bitno je da naucis da razlikujes dobru kritiku od kritike zvane ''lecenje na tebi ''.Uvek gledaj ko ti upucuje kritiku jer su kriticari obicno gori od tebe po svakom pitanju . A ako uvidis da je neko dobronameran ,kritiku shvati kao nesto sto ce ti pomoci da bolje i lepse sagledas sebe .Mi obicno ne vidimo sebe u punom svetlu i znamo da se naljutimo kad nam neko skrene paznju gde gresimo .Isto tako ,kriticar mora biti ostvarena licnost ,osoba zadovoljna sobom i mora znati na lep nacin sugerisati .Sve ostalo je obicno palamudjenje i prosipanje pameti .
« Poslednja izmena: 02. Mar 2010, 18:59:02 od lolana »
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5496
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.18

Isto tako ,kriticar mora biti ostvarena licnost ,osoba zadovoljna sobom

Ne slažem se u potpunosti, i potpuna budala može da ti da dobar savet, ne zato što je pameću došla do toga, već je negde čula, pokupila i ostalo joj u memoriji. Smile Ne odbacujte a priori bilo čiji savet/predlog samo zato što možda dolazi od nekoga ko vam se po nekom osnovu ne sviđa. Naravno, bitno je i od koga dolazi, ali za kvalitet saveta/kritike nije presudno.

Što se tiče konkretnog pitanja u naslovu teme, zaključujem da si ti Prelko neko ko teško podnosi kritike (al sam pronicljiv Smile ). Pošto sam i sam odrastajući bio takav, razumem te. Rešenje je u tome da s godinama sazrevaš, počinješ da uviđaš da te ljudi ne kritikuju zato što te mrze, već suprotno - zato što im je na neki način stalo do tebe. Jedna dobra tehnika da se istrpi kritika: ugrizi se za jezik kad je primaš, ćuti i samo klimni glavom na kraju. Onda dobro razmisli da li je kritika na mestu ili nije. Ako shvatiš da te neko kritikuje samo da bi lečio komplekse, da mu nijedna kritika nije na mestu, takvog ignoriši ili mu stavi do znanja da te ne interesuje njegovo mišljenje. Ako se ispostavi da ti je neko više puta dao konstruktivnu kritiku/savet, onda ga slušaj pažljivo, nema potrebe da se razbesniš ako ti taj neko pomaže. Pošto mi se čini da ti generalno ne trpiš kritiku, ni osnovanu ni neosnovanu, (ispravi me ako grešim) stvar je u tome da ne odreaguješ odmah, strpi se neki sekund ili minut i to će ti mnogo pomoći da doneseš ispravnu odluku - da se ne ogrešiš o nekog ko ti daje konstruktivnu kritiku, a isto tako da se zaštitiš od kretena ne ulazeći u konflikt.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Nokia 
Citat
Ne slažem se u potpunosti,

Ja se s tobom slazem u potpunosti . Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5496
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.18
Citat
Ne slažem se u potpunosti,

Ja se s tobom slazem u potpunosti . Smile

Hehe, slažem se i ja s tvojim razmišljanjem (naročito ono za način saopštavanja kritike, to definitivno može biti ključno), samo sam dodao onaj deo o budali, iskustveno provereno. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Nokia 1800
The art of not caring.

Vrlo poželjna veština u današnje vreme. Još malo pa će biti cenjena koliko i nirvana...
Iskreno, mislim da ne može svako da je stekne, ali stiče se, to je sigurno. Niko nije rođen s tim.

Kako da je stekneš? Postoji više načina, a CvijaFAQ je izneo samo jedan od njih...
Ne, nije ti dovoljno samo da pročitaš ovo ili ono, već moraš zaista da shvatiš da je to tako... Kad Ako istinski shvatiš, blago tebi... Ako ne, onda si semi-feeble-minded i nema ti pomoći...

Malo se i ja šalim, ali slažem se sa Cvijom i lolanom  Smile
Razgraniči koje ljude treba da shvataš ozbiljno a koje ne... Na koga ćeš trošiti svoje vreme, svoje strpljenje i svoje živce?  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Samsung Galaxy S Advance
Citat
Rešenje je u tome da s godinama sazrevaš, počinješ da uviđaš da te ljudi ne kritikuju zato što te mrze, već suprotno - zato što im je na neki način stalo do tebe.

Kljucna recenica koju sam iskusio i oba smera... naravno, samo bih dodao na sve to - neki ljudi, jer uvek ce tu biti ljubomornih i zlonamernih ciji savet nece biti dobronamerne prirode... jbg, nekome je to hobi i time hrani/leci svoju sujetu i ego...

Naravno, to "neki" pocinjemo da uvodimo sa odrastanjem, jer dok smo jos mali (citaj "nezreli") mi sve svodimo na to da nas bukvalno svi mrze i kritikuju jer nas ne vole i zato sto zele da nas ponize i sl... a to naravno, nije tako...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
pa zavisi ko te kritikuje, na prvom mestu, a zatim zbog čega te kritikuje.
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Ja se po ovoj temi slazem sa Lolaninim prvim postom na temi.Vazno je samo proceniti da li je kritika dobronamerna ili ne u zavisnosti od koga dolazi
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.