Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Jul 2025, 12:13:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako preživjeti prekid?!  (Pročitano 88561 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
Ovo je tema koja cini sustinu konverzacije 90 % cura i momaka. . . Moj savet : Dobar psihijatar,promena drustva koliko god je moguca,izbegavati mesta gde postoji sansa da sretnes doticnu osobu,okupirati se stvarima koje nas cine srecnim a negde smo ih usput zaboravili u vezi,dobra knjiga,pozitivno razmisljanje koliko god je moguce,fizicka aktivnost. . naucno dokazano da cini da se osecamo bolje,zadovoljnije. . .  "Ako zelis da letis moras se resiti svakog sranja koje te vuce dole ! "
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia zvrr
Otvorila si temu u kojoj si tražila savjete kako preboljeti raskid, a sad ti daješ drugima savjete iz iste tematike? :weirdface:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
Apple 15
eEma zivota posle veze.. Najbolje je odmah se ubiti...

To je bio sarkazam...za one za jeftinijm kartama...

"Dobar psihijatar"

Dobri prijatelji... i to samo ako ih imate.... u ovom slucaju je psihijatrija precenjena...
« Poslednja izmena: 08. Dec 2011, 12:10:11 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Jaca nego ikad! ;-)

Zodijak
Pol Žena
Poruke 258
OS
Linux
Browser
Chrome 15.0.874.120
Ziv se covek na sve navikne! "I to ce proci.." 8) Bolje ce biti narocito kad shvatite svoju vrednost i sta ste sve zapravo dobili tim raskidom! Covek je sklon da se vraca nazad, ali ma koliko da je tesko, treba gledati samo napred, ne ziveti od proslosti, radovati se svakom novom danu, novim druzenjima, novim ljubavima itd. Jer na kraju, sve dodje na svoje, a neke druge ljude pocne glava da boli! :flower:
IP sačuvana
social share
"Sve ce to narod pozlatiti." L.Lazarevic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.121
Otvorila si temu u kojoj si tražila savjete kako preboljeti raskid, a sad ti daješ drugima savjete iz iste tematike? :weirdface:
To sto mozda nisam mogla da pomognem sebi u datoj situaciji ne znaci da ne zelim da pokusam da pomognem drugima.Ali kako god ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.121
ja imam jedno pitanje na koje mi je neophodan odgovor hitno. ukratko nije u pitanju raskid ali ne vidim nigde bilo kakav forum te vrste koji je meni potreban. naime imam 29 godina ,sa 24 sam postala udovica ,preminuo mi je muz  imao je samo 28godina ja sam se toliko borila imam sina  sa njim ,borila sam se da idem napred ali kako vreme ide tako su moje muke sve vece ,molila bi ako neko moze ikako da mi pomogne jer nemogu kod psihijatra u nasem kraju samo dele lekove za zivce a ja nebih da se trujem . ako postoji bilo ko da moze da mi pomogne molim vas recite
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
Ne znam gde da stavim pa cu ovde...

Da li raskidate ljubavne veze po bontonu?

Bez ikakve sumnje raskidanje romantične veze je teško jer uključuje pružanje i primanje negativne vesti koja sa sobom povlači jedan od najdubljih strahova kada su ljudi u pitanju  - da ne zaslužujemo ljubav -. Zato nije čudo što mnogi ljudi izbegavaju raskid na različite načine. Potrebna je moralna snaga i zrelost karaktera da se shvati da imamo ljudsku i moralnu odgovornost da tu vrstu negativne informacije što kvalitetnije saopštimo osobi koju smo do nedavno voleli ili koja nas još uvek voli. Posebno kada su načini izbegavanja te odgovornosti i neprijatnosti lako dostupni. Koliko nas je raskinulo preko sms poruke ili mejla, a koliko nas je na taj način ostavljeno? Ono što većina ljudi ne shvata je da je način raskidanja, pored bioloških i psiholoških faktora, takođe jedan važan faktor od koga zavisi kako ćemo doživeti i preživeti raskid. Evo 7 pravila kako treba raskidati po bontonu tj. na način koji omogućava obema stranama da ostanu emocionalno stabilne.

1. Preuzmite odgovornost za raskid ukoliko ga inicirate

Mnoge osobe raskidaju tako što pokušavaju (i neretko uspevaju) da svojim nedogovarajućim partnerskim ponašanjem isprovociraju drugu stranu da ona raskine sa njima. Ovakvo ponašanje kod druge strane stvara čitav niz negativnih posledica kao što su nesigurnost, zbunjenost, samopreispitivanje, nesposobnost verovanja sopstvenoj intuiciji itd., što ih sve ozbiljno oštećuje u budućim odnosima, jer se na taj nacin narušava bazično poverenje u druge ljude.

2. Raskidajte, uvek i samo, direktno - licem u lice

Raskidanje preko raznih tehničkih sredstava, kao što su telefon, kompjuter itd. upućuje drugoj strani poruku "ti ne vrediš". Nemogućnost da se vidi neverbalno ponašanje u situaciji raskida kao i nemogućnost dobijanja odgovora na pitanje "zašto", osobu koja je ostavljena može dovesti u stanje emocionalne zaleđenosti ili "mocionalnog limba"u kome je vreme stalo, s jedne strane, a s druge strane troši jako puno energije u pokušajima dokučivanja mogućih razloga raskida.

3. Poštujte partnera u situaciji raskida

Uzdržite se od bilo kakvih uvreda ili "niskih udaraca" dok raskidate. Zapamtite da je briga o samopoštovanju partnera istovremeno i briga o sopstvenom samopoštovanju. Budite iskreni, ali ne u potpunosti, ako bi to podrazumevalo povređivanje partnera. Suština poruke treba da bude "ti nisi za mene ili više te ne volim" a ne ti si loš-a ili nešto ti fali".

4, Izbegavajte klišee kao što su "nisi ti u pitanju nego sam ja"

Niko se neće bolje osećati zbog toga jer čak i da je to istina, a uglavnom nije, onaj koji je ostavljen to zna. Cak i da je istina ta re;enica je kliše koji je u tolikoj meri opterećen negativnim konotacijama da druga strana doživljava da je u pitanju laž koja se tumači kao "ja ne zaslužujem da mi bude rečena istina".

5. Izbegavajte detaljno "seciranje" prošlosti

Nemojte se upuštati u detaljnu analizu šta je pošlo naopako kao i zbog čega. Umesto toga je bolje prihvatiti da se verovatno nikada nećete sloziti oko toga kako vidite situaciju vi a kako vas partner i upuštanje u detaljnu analizu može samo dovesti do svađe. Sto ne želite da se desi.

6. Raskinite "čisto"

Predlaganje partneru da ostanete prijatelji u budućnosti se ne preporučuje jer to osoba koja je odbijena može pogrešno shvatiti kao mogućnost da promenite svoju odluku. Isto važi i za predloge da nastavite sa seksualnim odnosima. Predlaganje bilo prijateljstva, bilo seksa može vama privremeno olakšati osećanje krivice ili doneti kratkoročno zadovoljstvo, ali će se na duže staze pokazati da je veći problem nego da ste "čisto" raskinuli.

7. Ne premišljajte se oko raskida

Kada ste raskinuli i oprostili se od partnera nemojte ga u budućnosti kontaktirati da proverite kako je i šta radi, bez obzira da li su vaši razlozi čista radoznalost ili briga za drugu osobu ili možda želja da probate ponovo. Neka istraživanja oporavka osoba nakon romantičnog raskida su pokazala da se gubitak mnogo lakše prevazilazi ako nema nikakvih kontakata nakon raskida. Čak i najobičniji mejl tipa "kako si i šta ima novo kod tebe" od strane osobe koja je raskinula zna da prekine normalan proces tugovanja osobe koja je napuštena i time produži njen oporavak. Što se tiče predomišljanja, raskidajte samo ako ste dobro promislili o svojoj odluci a ne pod dejstvom trenutnih emocija. U vezi ovoga istraživanja su takođe pokazala da obnavljanje stare veze samo vodi ponavljanju priče, drugim rečima to vam je kao da "čitate knjigu kojoj već znate kraj". Ne preporučuje se.

A sad par preporuka za osobe koje su napuštene.
- Nemojte se svetiti. To samo zaustavlja normalan proces tugovanja i na kraju se osveti vama samima. Što pre se suočite sa bolom raskida pre ćete prevazići tu situaciju i nastaviti normalno sa svojim životom.

- Nemojte podleći verovanju da je osoba koja vas je napustila vaš idealni patner koji vam je suđen. I da ćete zbog toga što ste od njega ostavljeni biti osuđeni na većnu samoću i usamljenost. Postoji nešto u ljubavi što čini da mislimo na taj način a da ne spominjemo idealizovanje i mitologiziranje romantične ljubavi u kulturi u kojoj živimo. Na nasu sreću to nije tačno. Za svaku osobu ima puno potencijalno kompatibilnih partnera sa kojima može biti srećna i na svu sreću potreban nam je samo jedan. Velike su šanse da ćete ga naći ako ga tražite.

Izvor
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

plava, nežna, neizbežna....

Zodijak
Pol Žena
Poruke 77
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
HTC 
kako se klin klinom izbija? ja nikada nisam mogla ući u drugu vezu, ako se nisam skroz oporavila od prethodne.
jednom sam probala i vidjela da ne ide. :chuckel:

Dok ne probamo ne možemo ni znati... Uglavnom nema pravila, svaka veza i raskid su situacija za sebe... Dalje se mora svakako, zato se držim parole "Idemo dalje" ...  Sledećiiiiiii  :D
IP sačuvana
social share
"Izgubljeno je samo ono čega se odreknemo."
U to ime... ODRIČEM SE LJUBAVI ZBOG LJUBAVI!!!

l ̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] l ̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] l ̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] l ̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] l ̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] l ̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] l ̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅]
================================

edit by chelavi1: link uklonjen
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 13
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Zaista ne znam kako cu preziveti ove dane. Mnogo sam se razocarala u jednog decka ,a sto je najgore on me kulira,a to je najteze.  :(  Jednostavno je otisao u Svajcarsku zbog posla,rekao da se nikad vise nece vratiti,malo se dopisivali dok je jos bio tamo,i evo vec mesecima se ne javlja,a onda saznam  preko druga da je dosao i nije mi se ni javio.
Kako da ga zaboravim?  :help:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Samsung Galaxy S Advance
Da ste se konstantno dopisivali pa da kazesh - eto, doshao na kratko pa nece da mi daje laznu nadu i zato mi se ne javlja, ali ako je stanje vec mesecima na "mute", zapitaj sebe shta ce tebi takav dechko na prvom mestu?

I da, jel ste vi bili zajedno ili ste se muvali samo? nesto mi je to nejasno iz tvog obrazlaganja...  :-k
IP sačuvana
social share
"You Can Not Change Your Fate, No Man Can" Prince of Persia - Warrior Within

Rimsko/Lancano pismo... Bezopasna verzija i diskusija na tu temu :[115]:
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Jul 2025, 12:13:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.135 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.