Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 11:31:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako postati Dj?  (Pročitano 59798 puta)
Poznata licnost

Brat broj 666

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2806
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6630
Moje misljenje je da je danas dj-ing izuzetno precenjeno zanimanje na ustrb recimo mnogo prefinjenijeg i dosta tezeg zanimanja a to je produkcija .
Da bi bio dj nemoras da znas ni gram muzicke teorije pa cak nista vezano za audio-tehnicke pojmove i produkciju.Danas se na prste mogu izbrojati dj-evi koji se mogu smatrati virtouzima u ovom poslu.Pre svega mislim tu na tehniku rada.
Opet,danas naglasak je vise na muzickom delu odnosno stvarima koje ce jedan dj da pusta.Upravo se tu pravi znacajna razlika.Mozete imati i najbolju mogucu opremu a opet putati nesto sto publika ne voli,i sto nema jaceg odjeka.Bezbroj je tehnickih pomagala,odnosno opreme koji su ovaj posao ucinili nikad laksim za rad.Licno imam nekoliko prijatelja koji se uspesno/neuspesno bave ovim poslom,i opsti zakljucak da od ove profesije nema leba kod nas.I ono malo navodno "dobrih" dj-eva sto postoji kod nas monopolizovalo je ovo malo trziste tako da novi narastaji tesko mogu dobiti svoje parce neba za rad i slavu.Kao dopunske razloge navodim i izuzetno slab klabing i organizaciju i promociju zurki,nedovoljnu popularnost pojedinih elektronskih zanrova pogotovo trens i tehno muzike (haus i ajde nekako) i naravno pominjano malo trziste koje mora da se integrise sa okolinom.
Od opreme danas je postao pravi hit pustati muziku preko laptopa i Ableton Live-a,naravno prethodno integrisan sa nekim dobrim kontrolerom poput onog Xone 3D.
IP sačuvana
social share
Pol Pot , Idi Amin , Robert Mugabe , Avgusto Pinoče , Anastazio Somoza , Mao Cedung , Enver Hodža ...Svi se rađaju samo jednom al umiru mnogo puta .

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10596
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Posto se ovde vodi rasprava,postavicu ovde pitanje.
Koji program biste mi preporucili za live miksovanje ali obavezno da ima podrsku za Shoutcast (preko DSP-a ili neceg slicnog)? Smucilo mi se vise da samo pustam preko Winampa (cak i plugin za mixovanje koji sam skinuo ne daje neke dobre rezultate).
IP sačuvana
social share
And from that day forward, anytime a bunch of animals are together in one place it's called a ZOO...  Unless it's a farm!

Le gâteau est un mensonge
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Nokia 6120c
Moje misljenje je da je danas dj-ing izuzetno precenjeno zanimanje na ustrb recimo mnogo prefinjenijeg i dosta tezeg zanimanja a to je produkcija .
Da bi bio dj nemoras da znas ni gram muzicke teorije pa cak nista vezano za audio-tehnicke pojmove i produkciju.Danas se na prste mogu izbrojati dj-evi koji se mogu smatrati virtouzima u ovom poslu.Pre svega mislim tu na tehniku rada.
Opet,danas naglasak je vise na muzickom delu odnosno stvarima koje ce jedan dj da pusta.Upravo se tu pravi znacajna razlika.Mozete imati i najbolju mogucu opremu a opet putati nesto sto publika ne voli,i sto nema jaceg odjeka.Bezbroj je tehnickih pomagala,odnosno opreme koji su ovaj posao ucinili nikad laksim za rad.Licno imam nekoliko prijatelja koji se uspesno/neuspesno bave ovim poslom,i opsti zakljucak da od ove profesije nema leba kod nas.I ono malo navodno "dobrih" dj-eva sto postoji kod nas monopolizovalo je ovo malo trziste tako da novi narastaji tesko mogu dobiti svoje parce neba za rad i slavu.Kao dopunske razloge navodim i izuzetno slab klabing i organizaciju i promociju zurki,nedovoljnu popularnost pojedinih elektronskih zanrova pogotovo trens i tehno muzike (haus i ajde nekako) i naravno pominjano malo trziste koje mora da se integrise sa okolinom.
Od opreme danas je postao pravi hit pustati muziku preko laptopa i Ableton Live-a,naravno prethodno integrisan sa nekim dobrim kontrolerom poput onog Xone 3D.

Bravo...
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Hocu da mi se promeni nick u Tamerlane!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 155
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
Nokia 6230i
Ako hoces da budes dobar DJ, nikako ne pustaj MTV komercijalu! Pustaj dobre stvari na koje ce publika dobro da reaguje iako ne znaju o kojoj je pesmi rec. I UCI OD STARIJIH! To obavezno  Smile
IP sačuvana
social share

DJ Want To Hurt Nobody

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 181
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Imas bre brate dobre House nove pesme (mislim stare ali dobro obradjene - izmixovane) na poljskim sajtovima Smile
« Poslednja izmena: 01. Dec 2006, 20:56:42 od Alloc »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 155
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
Nokia 6230i
znam, i na ruskim!!!
IP sačuvana
social share

DJ Want To Hurt Nobody

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1078
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
Nokia N70
Matea nemojte slati vise poruka za redom.
Ako ste zaboravili nesto reci, imate dugme izmeni

..e a zasto to mora tako..ja se stvarno izvinjavam,ali vidite,ako ja nisam stigao da prochitam sve postove odjednom,a neki me je od njih strasno uzdrmo toliko da moram da mu odgovorim...?
IP sačuvana
social share
funnyk!d
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Hold the line love isn`t always on time

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 44
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 6630
Prosto kako sam ja postao dj i zaradio 4500e za leto... Kupis laptop kupis herculesa (mk1 100e, mk2 200e) za virtual dj ili behringer bcd2000 (215e) koga ja imami sljakas... Nema diskova, preskakanja, menjanja... Jos ako radis rodjendane ili tako nesto kao ja onda je to dobitna kombinacija... Malo para za ulog mnogo para za tebe... Kad se budes zabunkerisao tj. disko ili tako nesto gde nece moci svako da ti pridje onda 2 pioneera cdj 100 jeftini a extra dobri i neku mizeticu nije vazno koju diskove i pichi... Toliko
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Live On The Concrete, Die On The Concrete

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 336
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia 6020
@misslady, Markoski  Smile  Smile  Smile

Lova (za skupu opremu koju su ljudi vec gore navodili), strpljenje (za savladjivanje svih funkcija miksete i kompletne opreme kao i za sticanje osecaja u zargonski recenom "guranju" reglera)...

Ugl. nije lako...

Sto se tice softvera i kompa zaboravi na sranja tipa VirtualDJ i Traktor i uzmi ti lepo nesto ozbiljnije kao sto je ACID, Cubase, P5 i sl....
IP sačuvana
social share

When a bad muthafucka like me start shootin` things will get messy up in this shit... U know whut am sayin`....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10596
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
scratching for beginners - video tutorial by DJ Sy:
part1
part2
IP sačuvana
social share
And from that day forward, anytime a bunch of animals are together in one place it's called a ZOO...  Unless it's a farm!

Le gâteau est un mensonge
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 11:31:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.