Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 04:14:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Micro High Definiton > Rip Filmovi  (Pročitano 1035 puta)
18. Sep 2010, 13:14:22
Zvezda u usponu

You are a legend in your own mind

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2193
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple Iphone 4s
Pozdrav,
Poskidao sam dosta filmova (Micro High Definiton > Rip Filmovi ).Da uprostim,kako da ih pustim na Blu Ray plejeru (Samsung BD-P1000) a da ne izgubim na kvalitetu snimka?Filmovi su u Power.mkv formatu.Da li bi mi pomogao programcic MKV Converter Studio ili neki drugi?Koja podesavanja da stavim a da ne gubim na kvalitetu?

Hvala unapred na odgovoru
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.0
Pozdrav,
Poskidao sam dosta filmova (Micro High Definiton > Rip Filmovi ).Da uprostim,kako da ih pustim na Blu Ray plejeru (Samsung BD-P1000) a da ne izgubim na kvalitetu snimka?Filmovi su u Power.mkv formatu.Da li bi mi pomogao programcic MKV Converter Studio ili neki drugi?Koja podesavanja da stavim a da ne gubim na kvalitetu?

Skidas film koji je ripovan sa BR diska, pa ces ti opet da ga "vratis" u BR da bi ga gledao na player-u...hmmm...svaka ti cast sto ne ne mrzi...
To sto ti hoces je bar lako...ima brdo programa koji to rade...na kvalitetu nista ne gubis, samo treba da promenis format.
Si probao da ti player pusti MKV format, mozda i moze...nisam siguran  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2193
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple Iphone 4s
Pozdrav,

Skidas film koji je ripovan sa BR diska, pa ces ti opet da ga "vratis" u BR da bi ga gledao na player-u...hmmm...svaka ti cast sto ne ne mrzi...
To sto ti hoces je bar lako...ima brdo programa koji to rade...na kvalitetu nista ne gubis, samo treba da promenis format.
Si probao da ti player pusti MKV format, mozda i moze...nisam siguran Smile
Probao sam,nece.U koji format da ga stavim,sta mi preporucujes?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Sony xperia
Trebalo bi da cita u H264. Ne mogu sada, u nekoj sam zurbi, a veceras sam na smeni od 22:30h, pa cu ti objasniti za AviDemux, uz nekoliko screenova, kako da odradis.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2193
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple Iphone 4s
Trebalo bi da cita u H264. Ne mogu sada, u nekoj sam zurbi, a veceras sam na smeni od 22:30h, pa cu ti objasniti za AviDemux, uz nekoliko screenova, kako da odradis.

Smile
Hvala light.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Sony xperia
Skini program Avidemux. Nakon instalacije i pokretanja programa, u prazan deo prevuci film koji hoces konvertovati. Mozes i preko ikonice "Open".

Nakon sto iscita clustere pojavice se pitanje:

Na koje obavezno odgovori klikom na "No". Odgovorivsi tako, usledice pitanje na koje odgovori sa "Yes"

Program ce rbuiltovati film i po zavrsetku otvoriti preview. Ukoliko je slika prevelika, pa izlazi van okvira ekrana, klikni na "View", pa pod "Zoom" izaberi neki drugi odnos velicina.

Ukoliko ne bi radio nikakvu konverziju pod opcijom "Video", sa leve strane ostavi da soji u padajucem meniju "Copy". Program ce na taj nacin samo iz MKV kontejnera raspakovati u mp4 H264 fajl.

Ukoliko zelis da iskonverujes na manju velicinu onda uradi ovo:

1. Klikni na "Tools", pa na "Calculator".
2. U novom prozoru, pod "Medium" izaberi "DVD-5"
3. Pod "Track 1", bitrate za ton, npr 256.
4. Pod "Video Bitrate" ces dobiti info koliki je bitrate potreban da bi film stao na velicinu jednog DVD-a. Ako se desi da je 4263 kbps, izaberi zaokruzivanje na manju brojku. Npr. na 4200 kbps. Tu cifru zapamti.
5. Zatvori taj prozor i sada pod "Video" sa leve strane, klikni na "Copy". Otvorice se padajuci meni, u kome izaberi "MPEG-4AVC (x264)
6.Postace dostupno dugme " Configure. Klikni na njega.
7. U tom novom prozoru, pod jezickom "General", imas padajuci meni pod opcijom "Encoding Mode". Izaberi "Average bitrate (Two Pass)". Time ces skoro za duplo produziti enkodovanje ali ce u odnosu na single pass kvalitet sigurno za 30% i vise biti bolji.
8. Ispod ce pod "Average Bitrate" postati dostupno. Sada tu upisi onu cifru koju si dobio u Calculatoru. 4200.
9. Predji na jezicak "Motion"
10.Slajder koji je pod nazivom "Subpixel Refinement", povuci skroz u desno, na 9(Best)
11. Na "Ok" mozes zatvoriti prozor.

Sledece vazi za oba vec navedena slucaja.

1. Pod "Audio", izaberi iz padajuceg menija na "AAC (Faac).
2. Ispod ce postati dostupno "Configure". Klikni i izaberi bit rate, npr 224.
3. Pod "Filters" obavezno klikni na "Resampling" kako bi ostalo obelezeno. Sa desne ce postati dostupno za cifre, neka je 48000
4. Na "Ok" zatvori prozor.

Sada klikni na "Format". Iz padajuceg menija izaberi "MP4".

To bi bilo to sto se podesavanja tice. Predji na File/Save/Save Video. Klikom na to, otvorice se prozor, pa izaberi gde ces upamtiti.
Ne zaboravi, kada upises ime filma, obavezno nakon kraja, dopisi .mp4. Znaci moras upisati ekstenziju, jer program je nece upisati. Znaci dokucaj tacku pa malim slovima mp i broj 4. Ako i zaboravis, na dobijeni fajl, klikni desnim pa na Rename i dopisi.

To bi bilo to. Ako imas nekih nejasnoca, javi se.

Smile
« Poslednja izmena: 19. Sep 2010, 03:10:18 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2193
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple Iphone 4s
Skini program Avidemux. Nakon instalacije i pokretanja programa, u prazan deo prevuci film koji hoces konvertovati. Mozes i preko ikonice "Open".

Nakon sto iscita clustere pojavice se pitanje:

Na koje obavezno odgovori klikom na "No". Odgovorivsi tako, usledice pitanje na koje odgovori sa "Yes"

Program ce rbuiltovati film i po zavrsetku otvoriti preview. Ukoliko je slika prevelika, pa izlazi van okvira ekrana, klikni na "View", pa pod "Zoom" izaberi neki drugi odnos velicina.

Ukoliko ne bi radio nikakvu konverziju pod opcijom "Video", sa leve strane ostavi da soji u padajucem meniju "Copy". Program ce na taj nacin samo iz MKV kontejnera raspakovati u mp4 H264 fajl.

Ukoliko zelis da iskonverujes na manju velicinu onda uradi ovo:

1. Klikni na "Tools", pa na "Calculator".
2. U novom prozoru, pod "Medium" izaberi "DVD-5"
3. Pod "Track 1", bitrate za ton, npr 256.
4. Pod "Video Bitrate" ces dobiti info koliki je bitrate potreban da bi film stao na velicinu jednog DVD-a. Ako se desi da je 4263 kbps, izaberi zaokruzivanje na manju brojku. Npr. na 4200 kbps. Tu cifru zapamti.
5. Zatvori taj prozor i sada pod "Video" sa leve strane, klikni na "Copy". Otvorice se padajuci meni, u kome izaberi "MPEG-4AVC (x264)
6.Postace dostupno dugme " Configure. Klikni na njega.
7. U tom novom prozoru, pod jezickom "General", imas padajuci meni pod opcijom "Encoding Mode". Izaberi "Average bitrate (Two Pass)". Time ces skoro za duplo produziti enkodovanje ali ce u odnosu na single pass kvalitet sigurno za 30% i vise biti bolji.
8. Ispod ce pod "Average Bitrate" postati dostupno. Sada tu upisi onu cifru koju si dobio u Calculatoru. 4200.
9. Predji na jezicak "Motion"
10.Slajder koji je pod nazivom "Subpixel Refinement", povuci skroz u desno, na 9(Best)
11. Na "Ok" mozes zatvoriti prozor.

Sledece vazi za oba vec navedena slucaja.

1. Pod "Audio", izaberi iz padajuceg menija na "AAC (Faac).
2. Ispod ce postati dostupno "Configure". Klikni i izaberi bit rate, npr 224.
3. Pod "Filters" obavezno klikni na "Resampling" kako bi ostalo obelezeno. Sa desne ce postati dostupno za cifre, neka je 48000
4. Na "Ok" zatvori prozor.

Sada klikni na "Format". Iz padajuceg menija izaberi "MP4".

To bi bilo to sto se podesavanja tice. Predji na File/Save/Save Video. Klikom na to, otvorice se prozor, pa izaberi gde ces upamtiti.
Ne zaboravi, kada upises ime filma, obavezno nakon kraja, dopisi .mp4. Znaci moras upisati ekstenziju, jer program je nece upisati. Znaci dokucaj tacku pa malim slovima mp i broj 4. Ako i zaboravis, na dobijeni fajl, klikni desnim pa na Rename i dopisi.

To bi bilo to. Ako imas nekih nejasnoca, javi se.

Smile

Hvala light na ovako iscrpnom objasnjenju.
Hvala jos jednom.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 04:14:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.131 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.