Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 00:53:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 905941 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
ako sam te razumeo server ima pomocnika i bolje je placen od waitera koji posao obavlja sam?
u srbiji se obojca zovu konobari,a od mesta gde rade zavisi dali imaju pomocnika ili ne i plata naravno.
zanima me iznos tipsa koji ti se isplacuje a koji je uracunat vec,dali ima tu nekih odbijanja?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.4
mob
HTC One
Ma znam kako je u Srbiji, ja i zivim ovde ali sam tamo radio.  Smile

Server ima po nepisanom pravilu 15-20% baksisa na ukupan racun. Posto su tamo satnice konobarima (svih vrsta) minimalne (od 4,5-5$ po satu za prepodnevne smene pa do 3-3,5$ za popodnevne/vecernje) svi daju baksis bez izuzetka.

Razlika izmedju servera i waitera jeste u tipu objekta gde rade a samim tim u zaradi. Waiter radi u nekom losijem restoranu, polu fastfood-u i slicno gde su i manje cene i manji promet. Server radi u restoranu gde je npr. prosecna vecera za dve osobe sa jednim prosecnim picem oko 70-80$ sto znaci da mu je baksis samo od jednog stola oko 15% u proseku.

Serveri daju busserima/pomocnim konobarima 15% svog baksisa, ali i tu ima caka... daju samo od registrovanog baksisa, znaci ono sto je preko kartice... gotovinu po pravilu ne prijavljuju (sto nije fer) a ne mozes znati da li je nju dobio.

I za kraj - jako, jako mali broj stranaca iz zemalja gde engleski jezik nije prvi jezik dobije posao konobara. Nije toliko do samog izgovora koliko do njihove neke psiholoske sigurnosti (mislim na gazde) i do lokalizama, zargona i slicno.
« Poslednja izmena: 26. Jun 2010, 01:32:24 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
hvala na objasnjenju da znam sta mogu da ocekujem,mada ove nase agencije nude posao konobara ali to je izgleda posao pomocnog konobara...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.70
mob
HTC One
Nema na cemu.

Ono sto je kljucno - insistiraj da ti kazu engleski naziv pozicije... da li je waiter, server ili busser.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0.375.70
pa dal stvarno toliko udarila kriza da mi se svi iz USA zale na gubitak posla ili nesiguran posao.???
tragao sam za drugarima iz skolskih dana i nadjoh da jedan ozeni crnkinju iz Vasingtona drugi meksikanku iz Majamija............izgleda da ovo deluje sto se tice braka po Americi.

Posto naslov ove teme glasi 'kako poceti zivot u Americi'mislim da je ovo najbolji primer tog pocetka .predlazem Sashi da otvori agenciju za posredovanje na relaciji kaubojke-srpske gedze i napravi zaradu jer koliko vidim u okruzenju oko mene dosta ima zainteresovanih. Smile
pa kad mogu ruske,albanske ,moldavske snajke u Srbiji pa mogu i srpski zetovi po Americi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
juce sam zvao wizantianu da se raspitam oko procedure za dobijanje vize,radi se SLEP TEST engleskog jezika, ali nisam dobio detaljnije informacije o tome pa me zanima dali je neko radio taj test kod njih i da mi opise to u par recenica jer oni navodno te testove nemaju unapred pa su mi dali samo neke sture informacije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
HTC One
Ne znam cemu taj test osim da ti uzmu pare. Ne znam ni jednu osobu koja je isla na Work and Travel a da je bila testirana. Ne znam kako je za H2B ali koliko se secam, ni za to ranije ljudi nisu testirani.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
mislim da nije rec o lovi(5000 din),vec da bi znali koji je nivo jezika koji govoris i da bi na osnovu toga znali dali si pogodan za posao koji ti zelis,jer sad veliki deo cene necije vize snose ameri pa valjda na ovaj nacin hoce da se osiguraju.koliko sam ja danas nacuo taj tip testa uopste nije naivan i mislim da su malo preterali Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Nemoj da te plaši test ako znaš engleski. A ako ga ne znaš ond apočni da ga učiš. Nisi meksikanac i nećeš da radiš kao meksikanac. Belac si i treba da budeš na dobroj poziciji a to pre svega određuje znanje tvog engleskog jezika. Možeš da budeš najbolji radnik na svetu ali džaba ako ne možeš da im kažeš to. Ja kad sam došao nisam znao engleski ali sam imao jako puno sreće što obično nije tako. Morate ljudi da znate engleski  bar malo a posle se lako uči kad te život promora na to.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0.375.99
ima li neka kombinacija da mi neka firma posalje poslovno pismo za posao a da to platim i mirna backa??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 47 48 50 51 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 00:53:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.