Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 13:47:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 905536 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.1.249.1045
BRAVO za ovu temu.  Alal vera, ima bas svega sto interesuje ljude oko odlaska i ostanka  :D u Ameriku.  
I utisaka,i oko papira(sta je sve potrebno),i saveta.  .  .  .  .  .  .  .  ja sam odusevljen.  
Na mnoge sam bio forume ovakvog tipa al mi ovaj bas zadrzao paznju sinoc cele noci.  
Nekako ovaj Sasha 019 mi ulivao najvise poverenje ,mada ni ovaj Cool runer nije daleko od stvarnog zivota u Americi.  Imaju ljudi obicaj da kad odu preuvelicavaju i posao,zivot,platu.  .  .  .  .  .  .  tako da ja kad bi otisao spremio sam se psihicki na nesto najgore a vremenom ako mi bude lakse-super,dobrodoslo.  
Nazalost poslednji mi je voz imam 34 god i uvek me je interesovala tema odlaska.   E sad,koliko vidim jedina sansa mi je viza H2B jer J1 i F1 ne mogu da dobijem.  
Mislim da je bitna pocetna logistika u USA.  
Da li bi ja dobio ovu turisticku vizu zbog stana na svoje ime,roditelja koji su u godinama(jer bi se kao vratio zbog njih),prikazem na racunu 20000e( NE,NE ,ne zelim da mi propadnu ovde zbog trule Srbije),imam visu skolu inzenjera gradjevine(iako nisam nikad radio u struci).  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  ali nisam zenjen,nisam u radnom odnosu.  ?
Imam kuma gore ali je na crno(mada on ima ovaj CCN).  
pa vas molim ,tebe Sale i Runer-a najvise.  .  .  .  da li mogu dobiti tu turisticku i sta dalje oko ovog CCN-a sto je vrlo bitno.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  i kako mogu da produzavam gore vizu.  .  a ujedno bi trazio neku snajku za zenidbu!!!!!!!!
Nazalost malo znam engleskog ali ga sada unajvece intenzivno ucim.  

Thanx
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Memento Mori

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7891
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Pogledah sve ovo i razmislih,ima li uopste razloga za odlazak?Laicki receno kakva je razlika zivota ovde i tamo?Vredi li uopste taj odlazak u Ameriku?

(samo bez odgovora bolje je svugde nego ovde)

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 320
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy 3
a kao nije  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
@zocky dortmund

Mislim da si ti spreman i fizički i psihički da se zaputiš u nepoznato. A kako stvari stoje, spreman si finansijski. Sa tolikim novcem i ako znaš znanje a poznaješ i sistem (pljačkaški i prevarantski, a to je USA) lako možeš da od toga napraviš duplo.
Pisao sam a pisali su i drugi oko turističke vize. Kako smo stekli utisak izgleda da više sreća presuđuje da li će neko dobiti tu vizu ili ne. I da ti ponovim, sa turističkom vizom ne možeš da apliciraš za socijalni broj a samim tim, niko si i ništa. osim ako se ne oženiš zarad papira ili iz ljubavi ako rešiš da ostaješ i počneš novi život.

Oko J1 i F1 vize. Razlika je sledeća. Naš stuident koji studira neki naš fakultet, on aplicira za J1 vizu kako bi otišao u USA. J1 je studentska radna viza. A ako dođete ovde, na bilo koji način, ili ako iz Srbije stupite u kontakt sa nekim koledžom, i upišete ga, taj koledž vas sponzoriše F1 vizom. Sa tom vizom možete da ulazite i izlazite iz USA koliko god hoćete. Sa tom vizom možete da imate socijalni broj. Sa tom vizom nemate pravo na rad.

Uveliko kasniš što se tiče apliciranja za H2B vizu. možeš da pokušaš kod pomenutih agencija ali prilično kasniš. Srbija je dobila H2B vize ali malo ljudi je usplo stvarno i da je dobije. Razlog je sledeći. Do sada su kompanije preko  naših agencija dovodili ljude na J1 i H2B vizu s tim da smo mi plaćali celokupan trošak. Sada se to promenilo. Država Ameriak je promenila zakon i rekla je: U redu možete da dovodite sranu radnu snagu na H2B vizu ali ako im platite polovinu troška. A to je je oko $1000+$. Retko koja kompanija se usudila da dovodi stranu radnu snagu na H2B vizu jer oni dobro znaju da kad dođete i dobijete broj ništa ne može da vas spreči da ih napustite. Mogu oni da vas prijavljuju i bla, bla, bla... Ali vi odoste. Niko nije rizikovao da plati nekome dolazak ako nije siguran da će te odraditi celu sezonu za njih, jer tek onda ste im isplativi. H2B vizu su dobijali ljudi koji su godinama išli pa su im bili sigurni ili ako je neko garantovao USA kompaniji da će im taj radnik zaista odraditi sezonu.

Dok su im s druge strane radnici preko J1 vize bili mnogo sigurniji jer su oni kao studenti i neće ih napustiti. A u principu tek oni mogu da zapale gde hoće. O tome će Coolruner.

Zoki, ne znam šta još da ti kažem. Po pisanju, malo me podsećaš na mene kada sam ja prvi put došao ovde. Jednostavno bio sam samo spreman. Sa 30 reči engleskog ja sam se upustio u avanturu. Ali mene je čekao posao i sjajni ljudi (ameri) sa kojima sam i za koje radio. A to je veoma retko. Naročito ako završiš u DC-ju i okolini.    Jer ovde su svi lopovi i prevaranti.

@-Samurai-
Ako se sada u SR vratim sa $30 000 za 2 godine ima da ih potrošim ni sam ne znam našta. Ovorim li neku firmicu, probam li bilo šta da radim privatno, država će mi oteti sav novac. Uložim li taj novac ovde (USA) i počnem da radim nešto pametno ( a znam šta ću) zaradiću još. Na to još ide mnogo više još.
Zaradiću pare i imaću 60 godina tada. Hvaliću se kao sam mnogo radio i kako sam zaradio mnogo i imam mnogo. Ali ako ću pričati o stvarnom životu onda ću pričati o Srbiji. Jer ništa nije lepše nego u Srbiji. A pritom nema nigde gore nego u Srbiji.
« Poslednja izmena: 13. Apr 2010, 03:44:53 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.1.249.1045
Koliko vidim mrka kapa :cry:
Znaci spasava me
1)zenidba sa amerikankom (ma gde ce te kaubojke da ze zaljube u srpskog 'Gedzu') :D
2)garancija neke firme koja bi mi obezbedila posao (ali i platila pola troskova)- H2B viza
3)da sam student nekog falulteta (to ne pije vodu posto sam oldtimer za fax)
4)da sam rodjen tamo (ooooo cale sto me ne napravi tamo nego u Dortmundu)
5)green card (aliposto se u 1 godini podnosis,u 2-oj ,izvlaci ,a u 3-oj tek dobija viza -naravno ako te izvuku(kao loto))

A kazi mi kako ove moje bivse kolega s fakulteta koji odose na bazene. Kad im je isteklo 6 meseci,oni su ostali ilegalno posle toga (ali su sreca dobili tada socijalni broj ssn) e sad ,da li to znaci da u pasosu nemaju sada vizu i rade na crno. Da li im taj ssn sluzi samo za polaganje voznje ili jos nesto. posto zdravstveno placaju sami ako hoce????

Znaci,predlazes da ne idem u USA ako ne mogu da dobijem Socijalni broj. A ako ga nemam,a udjem u USA i radim kao oni meksikanci ,da li ja mogu da ga izmuvam preko nekog advokata ili. . . . . . sta vec??

Inace koliko si vec tamo,ti onda sada ko amerikanac razmisljas a, :D gledam te moje drugare,niti vise zovu,niti se javljaju. . . . . . .
 @samuraj
Druze slazem se sa tobom da je u USA pocelo da se 'klima'ali i ja sam bio tog razmisljanja ,ali ja ne znam jos nijednog da se vratio iz USA ,austrije,Nemacke. . . . . . . . . . SVI KUKAJU ,AL SE NIKO NE VRACA!!!!!!
Posmatraj to kao. . . .  'imas 2 zla=USA koja nije sto je bila,stranac,nostalgija (ali se opet stekne nesto za starost) ili SRBIJA koja nema buducnost,800000 nezaposljenih,milion i nesto penzionera,posao ne mozes da razvijes jer drzava gusi u startu sa nametima. . . . . ma UZAS.
Meni se svidja ovo sto koliko vredis i snalazljiv pokazaces i utoliko uspeces u USA (za razliku od rodbinske Srbije).

hvala Sasha o19(gde bese ovo 019)na savetima i gledaj da bas ne docekas penziju tamo jer nije zivot samo jurnjava sa novcem nego i bar malo uzivanje koje zasluzis sa tolikim radom.

Thanks for the informacion (jer vidis da mi ide engleski) :[115]: :D
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Citat
Znaci,predlazes da ne idem u USA ako ne mogu da dobijem Socijalni broj. A ako ga nemam,a udjem u USA i radim kao oni meksikanci ,da li ja mogu da ga izmuvam preko nekog advokata ili. . . . . . sta vec??

Pa ti možeš da pokušaš da uzmeš turističku vizu i ako je dobiješ dođeš. Ali sa njom ne možeš da apliciraš za ssn a samim tim ne možeš ni da polažeš za dozvolu a samim tim niko si i ništa. A mislim da ti advokat ništa neće pomoći po tom pitanju pa makar bio i najbolji iz te oblasti. Samo će pare da ti uzme. To su bar iskustva nekih ljudi. Ako dođeš sa turističkom jedina opcija ti je ženidba.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
HTC One
@zocky

Nema potrebe nesto puno ja da pisem. Sve sto se odnosi na J1 vizu nema veze sa tobom, tu je gornji limit 28 godina, i da si na faksu redovan (upisao npr. sa 28) dzaba bi ti bilo.

Sve ostalo ti je Sasa detaljno objasnio. Jedine dve opcije su ti H2B ili turisticka viza pa zenidba. H2B ti je bolja opcija zato sto ces moci da zaradjues nekih 6 meseci i paralelno da trazis udavacu... ako dobijes turisticku samo ces trositi pare dok trazis udavacu.

Sto se SSN-a tice, jednom kada ga dobijes imas ga za ceo zivot. Moj SSN je validan (ali samo uz odgovarajucu vizu). Kada bih sada otisao na H2B ne bi bilo potrebe da vadim novi posto imam ovaj.

Sa druge strane, bez radne vize ili zelene karte, SSN mi nista ne znaci. Postoji opcija da prevaris nekog poslodavca, tacnije da ti ne trazi pasos vec samo SSN, verovatno uz neki dokument. To bi proslo nekome ko je dok je bio u USA polagao voznju pa dobio vozacku. Ali opet, jednog dana ako naidje kontrola, najebao si i od drzave a verovatno i od poslodavca posto ce on ispastati zbog tebe.

Mada, ti nemas SSN pa ovo sve nema nikakve veze.

@Samurai

Zavisi sta zelis od zivota. U USA sam sa poslom konobara (kao i kod nas, najnizi poslovi) ziveo bolje nego ikada ovde, a radio sam na finim projektima i za lepe pare. Nisam razmisljao o parama, ni da li hocu da jedem u restoranu ni da li hocu negde da odem ni da li zelim sebi nesto da kupim. Ako zelim, to i kupim. Naravno, govorim o osnovnim zivotnim potrebama... s tim sto ono sto je ovde za nas i dalje lukzus za njih su i te kako osnovne zivotne potrebe.

S druge strane, ja tamo ne bih mogao na duze staze. Nedostaje mi socijalna komponenta koju imam u Srbiji. Nacin druzenja, odnos sa ljudima i slicno.

Sve ima svoje prednosti i mane, bitno je na sta je ko spreman i sta mu je u zivotu vaznije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Citat
Ali opet, jednog dana ako naidje kontrola

Taj dan je došao pre mesec dana. Svaka firma sada kada zaposli radnika mora da ga prijavi preke jednog dokumenta emigracionom. Na to su obavezni. Tako da njih u principu i nije bitno da li si legalan ili nelegalan. problem je što tvoji podaci završavaju i emigraciono a oni kada dođeš na red, provere te. Odnosno sam sistem te verovatno proveri i samo im izbaci na ekran.

Recimo da si došao u ameriku na H2B vizu. Dobio si socijalni broj, polagao si i imaš dozvolu (ID).  Sa tim dokumentima možeš da funkcionišeš kao da si amerikanac. Ako ti je engleski solidan. Nakon isteka vize ako ostaneš ovde, USA i nema neki tačan uvid, da li si i dalje u USA ili si izašao iz zemlje. Onda odeš u neku kompaniju i tražiš posao, dobiješ ga. Do sada ti je ta ista kompanija plaćala porez i davala ti platu i ne prijavljuje te nigde. Ali od sada uz to što ti plaćaju porez i daju ti platu, moraju da te prijave emigracionom. A onda kada taj papir stigne u emigraciono i kada te oni ubace u sistem... Jednog dana izaćićeš na ekran i videće da si ti i dalje u USA i to bez vize. A onda... Tako da taj dan je došao. Iako je Obama uveliko pričao o tome kako će uz određene uslove legalizovati sve nelegalne ljude ovde, on to nije učinio. Možda mu to nije prošlo a možda i ko zna šta. Ali ovaj novi zakon koji im je stupio na snagu uopšte mi ne uliva nadu da oni žele da legalizuju nelegalne ljude ovde, već nasuprot, žele da još više otežaju uslove za život ljudima koji su nelegalno ovde.

« Poslednja izmena: 14. Apr 2010, 21:42:56 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.1.249.1045
Druze ,hvala ti na informacijama.......kada sve saberem sve je teze i teze uci u USA.
Jer ovo znaci da ce ovaj moj kum kome je od bazena istekla ta viza radna, da sadasnji poslodavac mora da ga prijavi a odmah ti njegovi papiri odu u Emigraciono i automatski ga traze (posto je nelegalan iako ima ssn)da ga deportuju u Srbiju.(ako ga nadju).Da li ce biti istih provera radnika na poslu od strane sluzbe kao po Zapadnoj Evropi.ili ce ostati kao 'slovo na papiru'?

Ne znam ,ako je ovakva stvar sa zenidbom u USA i vizama,pa meni je bolje da navatam neku Nemicu,bar ne moram da se cimam oko viza a i blize mi je od USA.

U svakom slucaju hvala vam,.......da vise ne gajim velike nade,trosim novac ili trosim vreme na odlazak u USA.
Pozz i ...............Srbija do NEW YORK-a!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ako mu poslodavac da te obrasce i traži da ih popuni, nemoj to da radi. Ko zna gde završavaju ti papiri i koliko je emigraciono ažurno.

S druge strane i dalje ima posla koliko hoćeš i niko te ništa ne pita. Sve se može i ništa se ne može.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 13:47:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.