Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 13:54:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 903967 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE

Ko kod da ide u USA ne treba da živi sa lažnom nadom "sad ću ja da im pokažem kako se radi i zarađuje", jer sve su ameri baš tebe čekali pa da im krene posao. Ono što Coolrunner kaže je tačno ali za takav posao treba imati sreće naći ga pa onda i znanja da uspeš. Jer kažem vam, ameri sve baš tebe čekaju  Smile .
Teško je ljudi početi od ničega verujte mi. Naročito ako ste sami.

@ P.S. Kako si im trazio baksis
Ne radim kao konobar, radim nešto sasvim deveto. A u zavisnosti od mušterije ponekad kažem da moja i satisfakcija mojih radnika nije uključena u cenu sata, tako da može da da bakšiš odmah ako želi. A ako to ne uradim onda kad odradim posao onda ih pitam jel sve bilo OK što oni potvrde a ja onda tražim bakšiš. Retko koji iskulira kad mu tražiš, pa kolko da bolje je nego ništa. Bakšiš retko kada daju indijci a za njima podjednako crnci i španci. Ne bih mogao da se odlučim koje više mrzim. Mislim da su ipak indijci na prvom mestu.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Nisam bio u situaciji da moram da trazim baksis pa me je zato zanimalo Smile Definitivno su za baksis najgori jevreji, par puta su pokusavali cak da skinu 18% koji su uracunati u cenu  Smile

Sto se tice lazne nade, donekle se slazem. Treba srece ali treba i da znas sta zelis i kako sa ljudima, narocito amerima. Ja sam otisao tamo prvi put, dobio posao basera a posle 3 dana sam se ugurao da radim room service. Posle mesec dana sam se uvalio da budem konobar na bazenu iako je politika hotela da inace samo ameri rade kao konobari zbog poznavanja jezika, zargona i poznavanja menija, sastojaka jela i slicno. I tako sam bio jedini non-usa konobar iako sam dosao sa normalnim znanjem engleskog, dobar ali ni blizu odlicnom.

Jednostavno je - amerika je zemlja gde se postuju sva pravila igre ali niko ti nista sam nece ponuditi, cak ce gledati da ti oteza ako pomisli da ga ugrozavas. Sve sto zelis moras da trazis i da sam uzmes. Bar jr to moje iskustvo.
« Poslednja izmena: 28. Sep 2009, 14:01:48 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
sasha, veliko hvala za ovu temu!!! imam jedno pitanje pa se nadam da mi neko moze pomoci. . . kako sam ja shvatio turisticku vizu je moguce dobiti po dolasku u usa i da ako imamo nju mozemo nekako 'lakse' ilegalno tamo ostati. . . ja imam mogucnost da dobijem turisticku vizu sada i to na tri godine! ja sam iz cg pa uzimam da su svi uslovi jednaki kao i za sr. . . . pitanje je ovo, ako sad uzmem tu turisticku vizu na tri god a onda posle preko agencije odem da vadim radnu vizu na nekoliko mjeseci (kao student, garant da se vratim mi je fax a i imam dobar posao uz to, a u stvari bih ostao tamo i ako imam sve to ovdje mada nije to jos 100%:)) da li bi moglo tada doci do nekih komplikacija tipa sta kako pa ti vec imas turisticku vizu zasti si je vadio ako si ovo planirao itd. . . . vode li bas racuna o takvim stvarima? ne znam koliko sam bio jasan, nadam se dovoljno:))
IP sačuvana
social share
Veni, vidi, vici
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ma hajde bre

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1730
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson C 905
ne znam koliko sam bio jasan:))

Smile
IP sačuvana
social share
Crvenkapa posla kod babe pa je naletela na vuka,

Spasena je od Alibabe pa je zatim silovalo 40 hajduka ...

By Ljuba Moljac ... the legende died ...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
sasha, veliko hvala za ovu temu!!! imam jedno pitanje pa se nadam da mi neko moze pomoci. . . kako sam ja shvatio turisticku vizu je moguce dobiti po dolasku u usa i da ako imamo nju mozemo nekako 'lakse' ilegalno tamo ostati. . . ja imam mogucnost da dobijem turisticku vizu sada i to na tri godine! ja sam iz cg pa uzimam da su svi uslovi jednaki kao i za sr. . . . pitanje je ovo, ako sad uzmem tu turisticku vizu na tri god a onda posle preko agencije odem da vadim radnu vizu na nekoliko mjeseci (kao student, garant da se vratim mi je fax a i imam dobar posao uz to, a u stvari bih ostao tamo i ako imam sve to ovdje mada nije to jos 100%:)) da li bi moglo tada doci do nekih komplikacija tipa sta kako pa ti vec imas turisticku vizu zasti si je vadio ako si ovo planirao itd. . . . vode li bas racuna o takvim stvarima? ne znam koliko sam bio jasan, nadam se dovoljno:))

Ne postoji nacin da se "lakse" ilegalno ostaje.

Ilegalno je ilegalno, mozes ostati koju god vizu da uzmes, bitno je da udjes u USA.

Jedina prednost radne vize ti je ta sto mozes neko vreme da radis i da uzmes SS broj. Po isteku radne vize gde god da ostanes neces moci da normalno radis i zivis posto svako trazi papire i gledaju do kada traje radna viza. Svi koji ostaju ilegalno nalaze ilegalne poslove.

Znam ljude koji su otisli bilo na radnu bilo na turisticku i tamo su i dalje po par godina. Rade na crno a USA je tolika da ce tesko neko da te nadje osim ako nisi zesci maler. E sad, to sto neces moci da vozis kola, ides avionom vec samo autobsom ili vozom i sto moras paziti da ne napravis neko sranje pa da se pojave organi reda, za ostalo si bezbrizan. Veoma veoma su retki slucajevi da te policija zaustavi na ulici zarad rutinske kontrole za razliku od nas gde je to normalno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
U principu tako je. Dolaskom na turističku vizu nećeš ništa da dobiješ. Sa njom ne možeš da izvadiš socijalni broj a nakon toga polažeš za vozačku dozvolu i živiš kao amer. Bez socijalnog broja (a belac si) teško da će te primiti bilo ko da negde radiš. To kako se južno-amerikanci (španci) i meksikanci snalaze bez njega to je njihova priča. Ja kada sam otišao da pitam za posao najobičnijeg fizikalca, (taj) gazda mi je rekao da ja ne mogu da radim taj posao jer sam ja belac i pričam engleski. Tako da sam unapređen u startu. Zna se ovde šta rade belci (i crnci) a šta rade svi ostali. Svi ostali rade bez socijalnog broja, a to je bez računa u banci, bez auta, sa lošije plaćenim satom. To ti je pasji život po meni. I kada pitaš za takav posao naravno da te neće primiti jer si belac. To je moj utisak stečen dvogodišnjim iskustvom.

Moraš da dođeš na H2B ili J1 vizu i izvadiš socijalni broj i odmah polažeš i za dozvolu (ID). Za sve to treba ti 20-40 dana. Nakon toga široka ti amerika. I da, nisam 100% siguran ali 98% jesam. Avionom možeš da se voziš unutar amerike ako si na crnjaka. Treba ti samo ID.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Build COC10)
Epa stanje je za Srbe trenutno tuzno,znajte da su svi Srbi odbijeni ovde u Us za produzenje sada za zimu 09-2010 a da su recimo Bugari I svi ostali dobili,tako da je istina da za Srbe nece biti h2b viza.  Iako se svi nadali da ce biti barem ovde produzenja.  Ovo vam je info od juce 30.  Sep. kad su mnogi nasi ostali bez statusa cekajuci h2b.   Tako da ce biti puno turista ako I te za nas Srbe ne ukinu. . . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
e ljudi bas vam hvala na odgovorima i sugestijama!!!! u svakom slucaju nista bez te radne vize pa makar ona bila na 3-4 mjeseca. . . . da zaboravim na ovu turisticku onda:)) hvala jos jednom, a ako se sjetim jos neceg sto bi mi moglo koristiti bicu slobodan da vas pitam. . .
IP sačuvana
social share
Veni, vidi, vici
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ma hajde bre

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1730
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson C 905
Amerika, Amerika zemlja velika,

ali metar moga sela - Amerika cela ...  Smile

Bay Miroslav Ilic, slavuj iz Mrcajevaca  Smile
IP sačuvana
social share
Crvenkapa posla kod babe pa je naletela na vuka,

Spasena je od Alibabe pa je zatim silovalo 40 hajduka ...

By Ljuba Moljac ... the legende died ...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung e250,Nokia N73
Postovanje svima !

Da li biste mi rekli koliki su troskovi odlaska uopste, kako zivite tamo, da li se uopste isplati, i da li vam nedostaje svoja drzava ?... Izvinjavam se ako je ovo vec receno, jer nisam procitao bas celu temu...  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 13:54:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.