Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 22:24:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 906192 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
  Svaka cast za temu, ovde toliko informacija ima da je koliko sam ja zakljucio ovo tema koju kada detaljno proucis tacno znas sta treba raditi, odakle poceti pa cak i cemu se nadati.  

Imam pitanje koje ovde nekima koji su detaljno upuceni moze biti adekvatan izazov da daju odgovor i razmotre jednu dodatnu opciju o kojoj koliko sam ja uspeo da vidim nije pisano.   Naravno nisam dosao na forum da zadajem izazove nego da zatrazim pomoc  :help:

Stvari su se sa radnim vizama promenile od pocetka ove teme, radne vize se za cas ne izdaju, pa zatim ima ogranicen broj istih koje su vec popunjene (H2B naravno), agencije su sigurne ili nisu, nov zakon da firme snose sve troskove itd.  .  .    Moj status je takav da sam zavrsio srednju skolu i nisam na faksu sto odstranjuje (J) opciju ako se ne varam.   Moja prednost je ta sto sam neprekidno u radnom odnosu 5 godina i imam veoma dobrog prijatelja koji je vlasnik americke firme sa ogrankom kod nas u Srbiji.   Meni nikakav problem nije da se iz firme gde sam trenutno zaposlen prebacim kod prijatelja u ogranak americke firme.   Njuskao sam po forumu, sajtu ambasade, USCIS-u i nigde nisam uspeo da nadjem odgovarajuci tip vize za tako nesto.   B-1 je ako se nevaram ta poslovna viza koja je veoma slicna turistickoj ali bih rekao da je to vise viza koju bi koristio neki biznismen "samoinicijativno" pa mu zato i traze dokaze da ce se vratiti kroz imovinu, porodicu itd.  .  .   S' obzirom da imam jedinstven splet okolnosti vezano za americku firmu, poznato mi je da iz USCIS-a treba ta peticija i da postoje jos par opcija u koje se mozda uklapam, a mozda i ne.   Jedna od njih je ta H-3 viza, kojoj je namena da obezbedi moje strucno usavrsavanje ili radnu praksu, a druga je neka L viza koja je neka Intracompany transfer ili tako nesto ali je potrebno jednogodisnje radno iskustvo u inostranstvu u poslednje 3 godine.  .  .   Moram da napomenem da imam realne sanse da dobijem turisticku vizu B2, a da naglasim da bih ostao i ne bih se vratio nakon isteka iste.   Upleo sam se u pricu sa radnom vizom iz razloga sto sam skapirao da i nelegalno ostati tamo nakon isteka vize je bolje sa SSN-om i bilo kakvom ID ispravom nego samo sa pasosem i B2 vizom.   Ako nista drugo od pomoci ne mogu dobiti ovim pitanjima, bar pomozite u nekom odnosu sa kojim rizikujem apliciranjem za radnu vizu u mom slucaju i svim peripetijama zbog tih ID-a tamo, i jednostavnim apliciranjem za turisticku vizu zajedno sa "sajonara" ostajem tamo, imam gde i kod kog koga (nisam prepusten sebi).   Uzmite u obzir da sam proteklih 8-10 sati proucavao forum, stranicu ambasade i USCIS, pa je moguce da sam nesto izostavio.   
Unapred hvala!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Sam sebi si odgovorio na sva pitanja. Da bi ti USA kompanija bila sponzor za H2B vizu, oni predhodno moraju da apliciraju za iste kod države. Da obrazlože kako imaju povećan posao i kako su im neophodni  internacionalni radnici. Da to neko radi samo zbog jedne vize sumnjam. Da država toj kompaniji odobri samo jednu vizu, po meni izgleda smešno.  S druge strane ta turističko-poslovna viza tebi ne vrši posao uopšte. Vidi koji još tipovi vize postoje. Mora da postoji neki tip vize koji će tebi kao zaposlenom u ogranku USA kompanije odgovarati.

IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Xuxuxuxuxu ...... amerika, amerika ..zemlja velikaaaaaaaaaaa ,,ali metar mogaaa Srema Amerika celaaaa,, ....
....samo opušteno .............

....Pa valjda je prvo SSSSrbija nastala, pa onda amerija !!!

To što je ,,njima,, bolje zadnjix 30-40 godina.... pa to nije ništa !!!   Srbija za sebe zna od 7 VEKA.... nedje oko
1300 godina, malo li je, bato !!!   Oni su puni love oko 50 godina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Smešnoooooooooooooooooooooooooooo  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Evo čitam danas, u novinama, oće Rusi i Nemci ,,mal zajedno,, NEŠto ????  ...... hmmmmmmmm

Amerika je ok. . . . . još malo !!!     30-60 godina !!!!!

Tamo da im decu Srpsku osavim !?   zbog para ?!     NE xvala !!!     a PARA ... nikad dosta, evo ima ix i
u Srbiji,  ko ZNA, a ko ne zna nema nigde.....   

Naravoučenije:
- Kome uspe, nek ode u Ameriku, nek dobro zaradi, i nek dodje, NAZAD !!! 

...pa jel nisam u pravu !!!     5-6 godina ... i lovu KUĆI, svojima !!!  I ćao .......   

a ovi što su tamo ,,ostali,, .... nemaju srce !!!   A šta je srce ???

Srbin zna, a ostali bleje ... i ne sxvataju !!!     

To što nam je LOŠE u Srbiji, to je naš problem ... mi smo krivi, al to već i vrapci znaju !!!

...obrni, okreni, valja ,,mal OTići,,  uzeti neku kintu.....
......i onda nazad kući svojoj !!!   Srpskoj !!!!

Kratak je život, pazite ša radite .....   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 320
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy 3
je*em ti ovakvu kucu da znas...
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbDVSV5 3.8.0.
Cenu smeštaja ne bi trebalo da plaćate više od $320-$350 mesečno. Cena sata od $7-$8 po satu je smešna. Ako vam nude 40 sati nedeljno zagarantovanih koje će te raditi, to znači (160 sati) x (recimo $8) = ($1280) $1280-20% poreza = $1024 keš. Imate zaradu od $1024-$320 za stan= $704 od tog potrošite $250 za hranu i ostaje vam $454 mesečno. Da zaokružimo na $400. Eto toliko će vam ostati ako ne budete trošili i ako radite samo za njih a plaćaju vas onako kako sam sračunao. Dakle, pre nego što se upustite u avanturu uzmite papir i olovku pa se preračunajte.
Onom ko planira da ode prvi put:

Sto se Amerike tice, $10 na sat je neka realna opcija koju mozes da nadjes kao stranac. Najbolje bi bilo da nadjes nekog ortaka, ako imas devojku, nalozi je i zajedno idite i da troskove delite, barem prvih par meseci dok se ne snadjete. Meni su uzimali 15% poreza, nisam imao nikakve kartice, kes direktno dizao (koliko? moja mala tajna  Smile ). Hotel mozes da nadjes za $15-70 po danu po osobi, zavisi kakvi su ti prohtevi, uracunat parking, sa tim sto ti je uracunat dorucak u tu cenu, opet zavisi od hotela.

Meni su troskovi goriva (puta) bili placeni. Ako radis na crno, zaboravi to.

Ima toliko toga sto moze da te zadesi. Veruj mi, ne moze ti niko docarati svet koji je bukvalno totalna suprotnost ovom u Srbiji. Najbolje je otici hladne i prazne glave!! E, ali kad ja to ljudima kazem, ne veruju. Stotine pitanja ... a kako, a zasto, a gde, s kim, cim? Ameriku ne mozes upoznati za ceo zivot, a ne za tako relativno kratko vreme koliko sam tamo bio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0.375.70
ovde biva sve gore i gore po Srbiji,....evro pojeo i onako mizernu platu,troskovi galopiraju a o nezaposlenosti da ne pricam,....naravno o penziji i nema govora pa me hvata vec strah da ne ostanem GLADAN,do sad sam se i snalazio nekako ali se i u Srbiji to vise ne moze A GODINE IDU LI IDU,ELEM....kazite vi meni drugari dal postoji opcija sa Amerikom da im pljusnes 20000eura/dolara i puste te da zapocnes zivot kod njih.
Ako imate neke informacije kazite posto mislim da takva neka opcija postoji u Australiji.
unapred zahvalan
p.s.Srbijoo ,volim ja tebe ali ti ne volis mene,dosta sam imao strpljenja sa tobom,i naravno nemojte da mi pricate o teskom zivotu i nostalgiji po inostranstvu jer cu vam verovati kad se svi budete vratili u Srbiju .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 320
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy 3
i ja sad gledam ove poslove po cruise ships, jel ima neka fora da se za to dobija radna viza, stvarno mi ne pada na pamet da ja ovde studiram i da posle toga imam 200 jura platu, bilo sta samo da se ode...
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ako tako stojiš novčano onda jednostavmno dođi i započni novi život. To nije tako puno para u Americi ali za dobar početak je sasvim dovoljno. Preporučujem ti ženidbu u najkraćem roku. Ali ne za pare nego za stvarno.

Nešto te i nisam razumeo šta si hteo da pitaš.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0.375.70
hahahah Sale ,ako mi predlozis neku od tih tamo Janet,Sindy,Claudia..dobices i procenat od mene Smile daj neki sajt za upoznavanja Smile i ne znam kako se mi Srbi kotiramo tamo obzirom da ima mnogo latino ljubavnika Smile

zenidba -sad il nikad!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Znaš šta, preko tih sajtova teško da ćeš naći kasvetnu osobu. Veruj mi, probao sam. Samo ima da im plaćaš nizašta. Moraćeš da dođeš ovde i put će te sam navesti tamo gde treba. Ali ako baš hoćeš evo ti ova dva najpopularnija eharmony.com  i match.com napominjem ovo su ozbiljni sajtovi za upoznavanje. Gubićeš samo novac i vreme na tim sajtovima. Eharmony, naplaćuje čini mi se oko $75 za tri meseca. Nije problem što ćeš potrošiti novac. Problem je što ćeš potrošiti vreme u nadi da ćeš nekog naći preko tih sajtova. A onda razočaranje.

Edit

Evo baš gledam neke klipove na Youtube i mogu da vam kažem da ako neko zna da pravi burek ima da nađe posao na brzinu ovde u USA. Burek ima jedino u Čikagu i možda retko gde u ostatku Amerike. Dakle ko zna, dovoljno je da ode do neke pekare i pokaže im kako se pravi burek. Siguran sam da će biti primljen istog dana.
« Poslednja izmena: 16. Jun 2010, 20:27:06 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 22:24:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.