Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 18:43:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 155 156 158 159 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904849 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 42
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 25.0.1364.172
Imam jedno pitanje za Sašu ili bilo koga ko je upućen.
Definitivno sam rešio da idem u SAD. Imam završen tehnološki fax u Srbiji, master mada je to koliko vidim manje bitno. Krenuo sam da čitam temu ali još nemam odgovore na sva pitanja, u svakom slučaju pročtaću do kraja. Bio bih zahvalan kada bih dobio odgovor na ova moja pitanja. Nisam zaposlen, imam 25/26 godina, nisam oženjen.

Želim da odem tamo jer ne želim više da gubim vreme, krajnja ambicija mi je posao u struci, mada bih bio i zadovoljan da radim bilo šta samo da ne budem u minusu kada se vratim kući bogatiji za jedno iskustvo.

Mogu skupiti maksimalno nekih 5000 eura za odlazak. Zanima me za koju je vizu najbolje da apliciram odnosno kako da odem u SAD, H2B ili turistički? Da li je kasno da pokušam preko agencije sada, u martu? Da li postoji mogućnost da nađem tamo neki koledž koji bi meni (u 26 godini) spozorisao vizu, da odradim neki master ili Phd?

Engleski jezik znam solidno, sve razumem, govor i gramatika prosečno i nemam nikakav (TOEFL) certifikat. Nemam nikoga od rodbine u americi i upustio bi se sam u ovu avanturu. Imovine nemam tj vodi se na moje roditelje.
« Poslednja izmena: 20. Mar 2013, 23:09:22 od Diesel87 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Pročitaj celu temu. Ne što mene mrzi da uradim copy-paste nego da bi ti bolje  stekao utisak o svemu. Obrati pažnju na ono što je Igor pisao ako ćeš upisivati nešto ovde.

Smile
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 22
Zastava Foča
OS
Windows XP
Browser
Chrome 25.0.1364.172
mob
Nokia N97
Da li neko zna za neku agenciju u Bosni (Republika Srpska)?
Zavrsio sam sumarskog tehnicara i zanima me da li bi mogao raditi kao sumar (nesto u struci)?
A mislio sam da idem preko H2B vize jer mislim da mi je najbolja.
Molio bih vas da mi odgovorite, pomognete u vezo ovoga.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 22
Zastava Foča
OS
Windows XP
Browser
Chrome 25.0.1364.172
mob
Nokia N97
Svaka cast Saša za ovo sve sto si napisao! Nadam se da ces mi pomoci jos u vezi ove teme.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Pozdrav svima!
Probala sam da čitam postove unazad, ali ima previše različitih tema, a meni pomoć treba hitno, i baš bi mi značilo ako bi neko bio ljubazan da mi odgovori konkretno.    :help:  :help:

Šta se u ambasadi predaje za H2B vizu, ako se ide preko agencije?

Konkretno me interesuje da li traže radnu knjižicu ili neku potvrdu o stažu, ili je dovoljna samo potvrda koju ti izdaje poslodavac (neka firma npr, koja tvrdi da si radio u njoj, da ćeš nastaviti da radiš i nakon povratka, overava svojim pečatom itd.  .  .  )? Dakle, pitanje je da li je potvrda od poslodavca dovoljan dokaz.  

Agencija mi je obezbedila posao u Americi, poslodavac iz Amerike garantuje za taj posao, već sam bila jednom, pre dve godine, preko J1 vize.    Kolike su šanse da sada dobijem H2B sa priloženom samo tom potvrdom od poslodavca - PRIVATNIKA? Napisao bi da sam volontirala kod njega godinu dana i da će me nakon povratka primiti u stalni radni odnos.   Da li ovako nešto može da prođe?

Nemam nameru da ostajem tamo, hoću da odem samo na tri meseca, radila bih kao spasilac.  .  .  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Proces je maltene isti kao i za J1 vizu. Sve ono što dokazuje da ćeš se nakon isteka vize vratiti u SR je dobro dati u ambasadi. Potvrda od poslodavca da ti garantuje posao kada se vratiš ili radna knjižica u kojoj ti je upisano da si počela radni odnos kod nekoga je nesumnjivi dokaz daradiš.

Ne postoji pravilo šta dati. Ali postoji pravilo da što više priložiš u ambasadi to su veće šanse da ćeš dobiti vizu. Što više stvari koje te vezuju za Srbiju i koje dokazuju da ćeš se vratiti nazad nakon isteka vize.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
U radnoj knjižici nemam ništa jer sam volontirala i učila posao, i obećano mi je radno mesto, poslodavac bi to potpisao, to nije problem.   Plaši me to što je privatnik u pitanju, pa ne znam koliko će biti validna samo njegova potvrda.  

Da li je novac na računu od nekog značaja za H2B?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 42
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 25.0.1364.172
Saša hvala na odgovoru.
Danas sam kontaktirao preko mejla Wizantianu i rekoše da nemaju više H2B, jedna grupa je već otišla u SAD početkom godine.
Preporučili su mi CAREER TRAINING USA opciju ako nađu poslovnu ponudu za moju struku. U principu platiš 3500$ i dobiješ zagarantovan posao na 12 meseci, J-1 viza, rezervisan smeštaj, plati pa klati opcija. A ima i Self opcija da sam sebi tražiš posao, dobiješ J-1 i to manje košta.

Poslao sam im svoj cv i cover letter na engleskom, nadam se da bi mi mogli obezbediti posao u struci, onda ne bih ni žalio da iskeširam 3500$ za 12 mesečni siguran posao u SAD.

Inače stigao sam do 50 strane teme i ispadoše mi oči od čitanja  Smile, ali vredi, dosta korisnih informacija i hvala svima koji doprinosite kvalitetu ove teme  Smile
« Poslednja izmena: 22. Mar 2013, 00:47:16 od Diesel87 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
U radnoj knjižici nemam ništa jer sam volontirala i učila posao, i obećano mi je radno mesto, poslodavac bi to potpisao, to nije problem.   Plaši me to što je privatnik u pitanju, pa ne znam koliko će biti validna samo njegova potvrda. 

Da li je novac na računu od nekog značaja za H2B?
Probaš sa onim što imaš. Što više to bolje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 22
Zastava Foča
OS
Windows XP
Browser
Chrome 25.0.1364.172
mob
Nokia N97
Citao sam do dvadeset i neke stranica i nisam nasao pitanje u vezi dobijanja drzavljanstva (zenidbe). Koliko treba biti u braku i kako sta gdje?? Ako neko moze da mi odgovori na ovo pitanje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 155 156 158 159 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 18:43:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.