Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 23:38:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 137 138 140 141 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 905599 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Citat: eurodizajn link=topic=376836.   msg10469979#msg10469979 date=1338582378
Bio sam juce na razgovoru za turisticku vizu i odbijen sam.   
Dokumenta koja sam poneo:
Resenje APR o osnivanju radnje (osnovana 2008.   g.   )
Potvrde o placenim porezima(i radnja i fizicko lice)
Potvrda o prihodima radnje(od Nove godine 2.   200.   000 din)
Bilans uspeha(dobit oko 1.   500.   000 din za isti period)
Vencani list
Rodni listovi dece(2 deteta)
Saobracajne 2 automobila na moje ime trzisne vrednosti oko 10.   000 eura
Devizni racun sa 2.   300 eura i visa elektron kartica(rajfajzen banka)
Nemam nekretninu na svoje ili zenino ime

pitanja konzula:
zasto idete? Ja:turisticki
koliko bi ostali?   15-20 dana
koliko imate radnju?   Cetiri godine
Koliko zaposlenih? 1+ ja
Jel supruga radi?   Ne,cuva decu,mala su.   
jel prvi put aplicirate za vizu?   Da
Dali ste nekad bili odbijeni za bilo koju vizu za SAD?   Ne,nisam nikad aplicirao ni za jednu.   
I na kraju cuvena recenica:Zao mi je ,danas niste pozeljan kandidat za dobijanje vize.   
Dao mi papir na kom pise da sam odbijen po clanu 214b.   

Mislim da sam se zezno prilikom popunjavanja el.    obrazca jer sam naveo hotel koji se nalazi u sred Menhetna i gde je nocenje 250 dolara.   Ustvari,popunjavala mi je prijateljica,ona je na usa brodovima vec 6 godina i kao ona zna,al izgleda da me zeznula nenamerno.   
I jos jedna stvar,na DHL obrazcu sam naveo adresu koja mi nije u pasosu.   

Eto,ako neko moze iz ovoga da mi kaze gde sam pogresio,samo napred.   A mozda je i konzul bio nadrndan pa mu s nisam svideo:-)
Opet cu da apliciram,pa me zanima kad bi bilo najbolj,koliko da sacekam.   

Nadovezao bih se na ovaj post i napisao sledeće:
Početkom meseca dobio sam klasičnu turističku vizu B1/B2 i to na tri godine.  Od papira sam priložio:

• Potvrdu o zaposlenju sa primanjima za poslednjih 12 meseci uz isplatne listiće gde je navedeno koliko mi je još ostalo dana godišnjeg odmora;

Izvod iz banke da imam nekoliko 'iljada € na računu i

Potvrdu da sam dugogodišnji i aktivni član jednog društva.

Kopiju vozačke dozvole

+uredno popunjen obrazac (naveden prosečan hotel gde bih odseo) i ostala neophodna dokumenta.   

Na intervjuu su me pitali s kim živim (ja kažem: sa roditeljima), koliko planiram da ostanem u SAD (3 nedelje), kad bih posetio SAD (početkom određenog meseca), da li ikoga imam u SAD (nemam), da li zaista nemam nikoga tamo (kažem nemam), baš nikoga nemam u SAD (ne, blagi osmeh), da li sam ikada bio u SAD (nisam), zašto idem u SAD (turistički, da vidim Njujork), koje je moje zvanje u firmi, i na kraju da li volim često da putujem (kažem: da).

Očekivao sam da ću dobiti vizu na duži period, ali zadovoljan sam i sa ovim. . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
Pitanje za Saleta i Igora:Uskoro idem na razgovor za H2B vizu,preko agencije,naravno.  U stalnom sam radnom odnosu,imam novac na racunu,potvrdu iz firme da sam dobila odsustvo,radnu ponudu iz agencije,naravno.  Moja sestra je u Americi već 2 meseca,na J1 vizi.  Druga je drzava u pitanju od ove gde ja treba da odem,no,plasim se da će mi verovatno odbiti vizu kad nju spomenem.  A moram je spomenuti,jer ce me sigurno pitati imam li nekog tamo.  Njoj se radna obaveza zavrsava negde u oktobru.  Imate li neki savet?I hvala unapred!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
Pitanje za Saleta i Igora:Uskoro idem na razgovor za H2B vizu,preko agencije,naravno.  U stalnom sam radnom odnosu,imam novac na racunu,potvrdu iz firme da sam dobila odsustvo,radnu ponudu iz agencije,naravno.  Moja sestra je u Americi već 2 meseca,na J1 vizi.  Druga je drzava u pitanju od ove gde ja treba da odem,no,plasim se da će mi verovatno odbiti vizu kad nju spomenem.  A moram je spomenuti,jer ce me sigurno pitati imam li nekog tamo.  Njoj se radna obaveza zavrsava negde u oktobru.  Imate li neki savet?I hvala unapred!!!
mmaria984,preko koje agencije ides?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.00
Jel ima ovde nekog iz Srbije a da se zaposlio u USA preko Monstera ili nekog slicnog sajta?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
evo prvi post Smiley
pitanje  odmah Smiley
25-mi je godina, zovem se Mladen, bio sam 2007 godine u USA work and travel kao student. . .
vratio se sve kako treba . . .
ozenjen sam vec 2 i po godine. .  imam dete 2 godine. . .
imam posao radim kao taksista. .  nisam prijavljen tako da to nema nigde, na crno sto se kaze. .  supruga mi radi ona je prijavljena, otac mi je pun on ima kamione i ta cudesa pa su finansije mi ok . .  sto se tice tog racuna mogu da imam koliko god treba na njemu. .  nemam nista na sebe. .  mogao bih kola da prebacim to nije problem imam dvoja kola mogu to da prebacim na svoje ime. . .  dugujem drzavi poreza dosta . . .  od neke taksi radnje koju sam davno drzao. . .  zatvorena je ali nisam platio poreza dosta.   isao bih turisticki na par meseci da putujem po usa. . .  imam prijatelja takodje u cliftonu. .  kod njega bih mogao ostati, ako je to plus ili ne ko je bio neka kaze svoja iskustva. . .
hvala svima unapred na pomoci . .   Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
mmaria984,
Ne bi trebalo da bude problem i ako im kažeš da imaš nekog jer i ona je na privremenom izletu po Americi. Ona ne može da ti obezbedi egzistenciju i pomogne ti da emigriraš u USA. Oni na to tako gledaju. Moje mišljenje.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Mladene, pročitaj zadnjih 15-ak stranica.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
Hvala,Saša i veliki pozdrav!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
procitao sam al se sve svodi na isto :) pa zato pitam ponovo :)
i pitanje je takodje dal npr ako dobijem vizu za 15 dana mogu da odem tamo tek za 3 meseca ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Ja sam u Americi vec 7 meseci kao Au Pair i moram ranije da se vratim za Srbiju, pa me zanima da li mogu odmah po povratku da apliciram za turisticku ili studentsku vizu i kolike su sanse da je dobijem s obzirom da sam morala da prekinem program? Da li bih mogla da apliciram za W&T sledece godine u slucaju da mi ovo ne uspe?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Citat: SkyFire24 link=topic=376836. msg10503140#msg10503140 date=1340437275
Citat: grinskrin link=topic=376836. msg10501793#msg10501793 date=1340343206
Verovatno bi i značilo ako ti je godina odlaska 2012.  (eventualno 2011.  ).  

Osrednja kompanija po kom kriterijumu ?

Menadžer je jako širok pojam.   Menadžer velikih količina sirovina, novca, projekata, ljudi sigurno nije isto što i menadžer metle, krpe i kofe.   To je jako veliki kontrast, raspon, dijapazon svega, kako kome odgovara.  

Ne shvatam čemu tolika tajnost oko zanimanja, kao da su svi sa Balkana tamo neki Džejms Bondovi na tajnim zadacima, pa očigledno namerno pišu što neodređenije informacije, da neki strani špijuni ni slučajno ne provale te višegodišnje misije za očuvanje svetskog poretka.  .  .  

Stvarno smo bolestan narod, ne znaš kome je više stalo da te zaludi i ispere mozak, da li ovim nepismenim nikogovićima koji iz Srbije otkrivaju (belo)svetske zavere i skoru propast sveta po 4865 put ili davno odlivenim Džejms Bondovima sa vizama, što i kada tačno razumeju to što ih pitaju - ne bi rekli više nego što apsolutno moraju(tek da se zadovolji forma proste rečenice) i obavezno ostavi palanačka misterija nekakvog uspeha kakav kasniji emigranti "sigurno nikada" neće moći ni da sanjaju, ali eto snalažljivi Mića Balkanac je ugrabio poslednji voz, a vi ostali se. . .

Decko prso s mozgom pa to ti je, za koga radis za ove zute sto su ispushili na izborima ili za onog dacica patuljka ili si ti ipak onaj ludak Jovan sa TDI radija? Kao prvo svi vi koji niste zadovoljni svojim zivotom i koji trazite da svoje neuspehe,frustracije i komplekse lecite tako sto ce te kenjati drugima kako bih zaboravili na svoje problem, mozete samo da se naduvate kurca!!! Kao drugo odakle tebi pravo da se na ovakav nacin obracas coveku koji je objasnio sve sto se tice amerike, ko je citao sve postove zna o cemu pricam.  Znaci Sale i Igor ima tu josh par ljudi koji su jako doprineli ovoj temi, ljudi su pisali objasnili i trudili se da pomognu svakome.  Sta to ocekujesh da ti covek josh kaze kada ide da kenja,sa kim zivi i sta radi? Mnogim ljudima je ova tema bila inspiracija da naprave neshto u zivotu i da dodju u ameriku i vide kako je ovde i shta se desava.  Ti oceigledno se plashish da neuspeh i trazis od nekoga da ti sve isprica u detalj tako da ako bih kojim slucajem i skupio hrabrosti pa dosao ovde, pa da slucajno ne naletis na neki problem, jer ne bih znao kako da ga reshish jer tamo neko na nekom forumu nije napisao nishta konkretno bas za taj problem.  Znaci konju moras da shvatish da je ovo forum a neciji licni blog pa da ti opisuje svaki svoj radni dan.  Znaci svi ljudi su ovde da podele svoja iskustva i da pomognu drugima ako su u mogucnosti.  Svi "mi" koji smo dosli ovde i uspeli veruj mi, svi mi smo za tebe Dzejms Bondovi.  Umesto da si procitao celu temu vidis zadnje dve stranice i pocnesh da kenjash.   :evil: :evil: :evil: :boxing: :boxing: :boxing:

BRAVO!!!!!
Dobro si mu rekao, za sve neupucene, filozofe i sumnjicave , bez hrabrosti i snage da uzmu svoj zivot u svoje ruke da krenu u svet!
Procitala sam sve postove, svaka cast svim ljudima! Dali ste mnogo korisnih inormacija, za sve nivoe ljudi, svesti i pameti.
Samo nastavite tako. . . . . . . .
Vremenom cu se ukljuciti da vam dam svoje informacije o fakultetima i strancima koji rade tamo. Koliko sam ja cula i doznala.
See you :)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 137 138 140 141 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 23:38:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.