prije par dana sam preuzeo tj. pokušao da preuzmem modovanu Andorid igricu sa neprovjerenog sajta ali sam na kraju zaključio da mi je "zarazila" telefon nekim viruom koji sada ne mogu da otklonim.
Igrica je na PlayStore premium, međutim našao sam otključanu verziju, i nakon što sam je instalirao i krenuo da otvorim, naravno nije se otvorila, ali je u pozadini vjerovatno napravila džumbus :help:
Primijetio sam da iako ništa ne radim na telefonu, odjednom se otvaraju neke random .php stranice u Chrome browseru, dobijam "nevidljive" notifikacije, tj. pojavi se u gornjem lijevom uglu prazno polje za notifikaciju ali zapravo nema ništa.
Pokušao sam sa raznim Play store aplikacijama da skeniram telefon, ali ili su sranje ili se plaćaju, tako da su beskorisne.
Resetuj telefon na fabricka podesavanja, pravi redovne backupe i ne skidaj neproverene aplikacija, jer je veliko pitanje sta je sve uradila u pozadini.
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm - A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law - A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Hvala na savjetu, uspio sam na kraju bez resetovanja na fabricka podesavanja. Instalirao sam Kasperski antivirus program sa playstore , aktivirao trial verziju i ubrzo nakon sto je pokrenuto skeniranje kompletnog telefona je pronadjen inficirani sadrzaj.