Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 10:44:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako motivisati ljude da vas slušaju?  (Pročitano 5053 puta)
26. Apr 2012, 10:24:45
Zodijak
Pol
Poruke 1
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Radim na mestu koje zahteva kontakt sa raznim ljudima, prezentacije, itd itd. . .
Nedavno sam imao jednu debatu, na kojoj se nisam pokazao bas najbolje.  Problem je u nacinu na koji govorim.  Od svih dobijam komplimente da sam jako elokventan, koristim metafore, mnogo chitam. . .  ali pricam citiram ,,dosadnim'' tonom.  Znaci kolko god da je zanimljivo to sto pricham, ljudi se smore jer ne umem da izgovaram na zanimljiv nacin.  
Ne znam zasto i kako je to pocelo, u osnovnoj skoli sam primera radi bio jedan od najboljih recitatora, clan glumachke sekcije, kad sam chitao sastave chitavo odeljenje bi cutalo i pratilo.  Kroz srednje obrazovanje sam imao porodichnih tragedija zbog kojih sam se malo povukao u sebe, i u krajnjoj liniji je trpeo moj socijalni zivot.  Znam da je to vreme formiranja lichnosti i ako sam tad postao povucen i nesiguran, da li ima shanse da se to vrati na pravi kolosek?
Dajte neki savet, trik. . .  kako da budem zanimljiv dok govorim i da ljudima drzim paznju!

« Poslednja izmena: 27. Apr 2012, 21:37:56 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
Imas dosta saveta ovde

http://forum.burek.com/trema-strah-od-javnog-nastupa-t382798.html

Shvatam da verovatno nemas tremu ali ima stosta da se procita o javnim nastupima...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
Samsung 111111
Imas ti po forumu da nadjes gomilu stvari..I trikove,i fore..Imas i teme o govoru tela i jos razno razne stvari.Baci pogled,pa ako ti ova tema ostane otkljucana..pitaj nesto konkretnije.

Inace..Moje misljenje da dam,kako ne bi bio off..

Ja iskreno mislim da se ljudi radjaju sa tim...mislim mozes ti to da poboljsas i sve..Ali iskreno,da budes dobar i interesantan govornik ili se rodis sa tim ili ne.To ti je maltene ko gluma,uneses se u pricu i izneses je ljudima.Ako znas da je izneses ti ih dokacis,ako ne znas..dzaba ti i sto knjiga da procitas  Smile

Probaj,bar mozes ako nista vise da se bar poboljsas..
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
mob
Alcatel One Touch
Prdi,podriguj,štucaj,pročačkaj zube,recimo... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
na faksu imala sam profesora koji je važio za nekog ko svoj predmet, materiju koju predaje ima u malom prstu.
sjajan stručnjak.
hodajuća enciklopedija. kristalna rečenica.
neko ko je, između ostalog, u domenu onoga što radi i čime se bavi pokupio silno znanje i titule koje idu uz to.

međutim,
njegova predavanja važila su i tada, a i sada, za najdosadnijih sat i kusur vremena na planeti... Smile
a bila su obavezna...em je on pravio frku oko potpisa i izlaska na ispit ukoliko niste bili redovni, em je njegov predmet bio uslov za sljedeću godinu- tako da...jebali smo ježa u leđa tih godinu dana sa njim... Smile

i nije bila stvar u predmetu koji nam je predavao.
naprotiv, to je predmet koji je sam po sebi zanimljiv, već u načinu na koji nam je predavao.

prosto...bez ikakve mistifikacije tog njegovog nedostatka...on je bio dosadan čovjek.
interesantan koliko i telefonska govornica u kvaru...manje- više.

on jeste posjedovao znanje o onome o čemu priča, ali nije posjedovao harizmu govornika, strast...
on je nama godinu dana...deklamovao.

uvijek istim tonom, ujednačeno...bez emocija, bez uživljavanja, bez greške, sterilno, suvoparno, bez faktora iznenađenja..
suvi podaci.
bez potrebe da sa nama, koji ga slušamo, uspostavi kontakt.

sad da mi neko kaže da slušam njegovo predavanje...pristala bih samo uz dozvolu da mogu, makar na samom kraju, da vrištim kao neurastenik dok ne polupam sve prozore u neposrednoj blizini... Smile

ono što ja jesam primjetila kada se radi o predavanjima ili bilo kojoj vrsti obraćanja većoj skupini ljudi, gdje se prenosi bilo kakva informacija, poruka, znanje i slično...nije dovoljno znati o čemu pričaš i biti potkovan znanjem ( koje jeste uslov, ali ne i dovoljno da bi nastup bio uspješan)...moraš da vjeruješ u ono što govoriš Smile

i ne samo to...moraš da pokažeš da vjeruješ u ono što pričaš, da se vidi i osjeti da ti je stalo...
mora da se vidi strast Smile

da bi znanje ili poruku prenio dalje i da bi oni koji te slušaju- zaista te i slušali...moraš da znaš da ih ubjediš da jedino mjesto na koje žele da budu upravo to na kojem se i nalaze u tom trenutku i da je to o čemu ti govoriš...beskrajno važno.

a to se ne govori isključivo i samo suvoparnim podacima o temi koju prezentuješ, već...emocijom Smile

tebi očigledno fali emocija.

jer prava emocija, prava mjera u emociji prilikom bilo koje vrste javnog nastupa...ona pravi interakciju između tebe kao govornika i onih koji te slušaju.

tvoja uloga kao govornika jeste da animiraš.
ne samo suvim podacima. tako nećeš moći.

emocijom. a emocija se reflektuje, osim kroz konstrukciju same rečenice, i kroz boju glasa, na licu, pokretima...ona se reflektuje bukvalno kroz tebe...nju i pokretima ruku pokazuješ Smile

dobar govornik posjeduje onu količinu strasti koja te tjera da ga slušaš sa pažnjom i da mu vjeruješ.

probaj da pustiš tu emociju iz sebe...
stvarno ne znam...probaj da se ponašaš kao šaman u transu Smile
vjerujem da imaš, tačnije bilo bi lijepo da imaš, parče nekog ludila u sebi koje treba da naučiš da pustiš u tim trenucima dok pokušavaš da zaokupiš pažnju onih ispred tebe.

jer...ljudima ne treba deklamovanje podataka, suvoparna igra riječima...do toga se dolazi na lakši način, a ne da me neko uspavljuje ili tjera da mislim da gubim vrijeme što sam tu ( obraćam se mom bivšem profesoru Smile)...već im treba neko ko je zaista živ i životan.

EDIT:

sad se sjetih.
vidi kako to rade najbolji u tome.
proguglaj TED ( serija konferencija koje se odvijaju širom svijeta)...
razne su teme...ali tema sad nije važna, već način.
« Poslednja izmena: 26. Apr 2012, 22:42:08 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Citat
Radim na mestu koje zahteva kontakt sa raznim ljudima

Пробај шамаром.
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.52
 Smile

klasican full u izboru zanimanja...
promijeni zanimanje...ocigledno je da nisi za taj posao...
i sto vise budes "ucio"..bit ces sve dosadniji i dosadniji...
nisi prvi slucaj...znam ih koliko god hoces sto su "silovali struku"  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 52
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
BobaK, onda tvoja konstatacija bi trebalo u nastavku glasi "Ne umes da budes govornik, tacnije ne umes da zadrzis paznju ni jednog coveka, a kamoli njih 100 ili vise, sto znaci da ti ni sa kim celog zivota neces uspostaviti dobar kontakt, znaci nikada neces imati ni jednog prijatelja koji ce moci da saslusa tvoju pricu do kraja iliti, u prevodu, neces imati ni jednog prijatelja."

Ono sto je moja preporuka je, da se setis prica koje si pricao, a koje su ljudima ostale u secanju, i koje ti nekad ponove.

Razmisli, kojim si tonom pricao, kakve si osecaje imao tog trenutka, gestikulaciju i probaj tako da svaku pricu pricas, s tim sto neces kad pocnes da pricas nesto smesno, pa da pocnes da places, vec ces sve to prilagoditi datoj prici, ali nista preko noci. Zapravo nemoj silovati, vec se priseti osecaja, zvuka, slike, i sve to probaj da uneses u prezentaciju, ali to te mere, da ono sto pricas, kao da dozivljavas onog istog trenutka koji pricas...

Vezbaj pred ogledalom, zamisli situaciju u kojoj gledas svoje predavanje i kako bi ono trebalo da izgleda da bi odrzalo tvoju paznju. I naravno zapamti jedno- nista bez vezbe Smile Smile Smile

Pozdrav!
« Poslednja izmena: 27. Apr 2012, 09:18:10 od Kljajsonboj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Prvo kreni sa pričanjem viceva. Kada uspeš da nasmeješ grupu od 5 ljudi, kreni dalje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 52
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Jos samo kratko da dodam, nemoj pokusavati da u svakoj situaciji budes zanimljiv, to vec treba rodjenjem. Ono cime si dobro potkovan, znanjem iz te oblasti, tu mozes da uradis nesto, samo je bitno da se "uneses" u samu pricu.

Znam neke ljude kojima nikada nije islo od ruke da ispricaju vic, ali umeju da doskoce sa dobrom forom, a da opet nasmeju ljude 5 puta vise nego kada bi ispricali i najsmesniji vic. Mada se ovde ne radi o tome kako nasmejati ljude, ali dobro...
« Poslednja izmena: 27. Apr 2012, 09:38:52 od Kljajsonboj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 10:44:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.