Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako kulturno izbeći odgovor na nepristojno pitanje?  (Pročitano 5178 puta)
26. Feb 2009, 14:28:11
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Kako kulturno izbeći odgovor na nepristojno pitanje?

Ne želite da budete nekulturni ili neprijatni, ali ponekad vas prijatelj, poznanik ili bliska osoba upita nešto na šta zaista ne želite da date odgovor ni njima, ni ikome drugom. Često se tiče intime, a još češće finansija i kad god priča krene na tu stranu poželite da pobegnete iz prostorije. Kako predvideti previše lična pitanja i formulisati odgovore koji će reći tačno onoliko koliko želite da otkrijete?

"Ima li nešto novo?"

Uobičajeno pitanje uglavnom starijih članova porodice za tek venčane parove koje u prevodu znači "Hoćete li dobiti prinovu?". U zavisnosti od bliskosti sa dotičnom osobom koja pita, zavisiće i vaš odgovor. Ipak, je to pitanje koje zadire u intimu para i svakako vam se ne mili da im objašnjavate šta želite da učinitse sa svojim zajedničkim životom. U principu, mož aje najbolje da kažete: "Znam da me to pitaš zato što  brineš, ali smatram da je to moja stvar" ili na nežniji način, kao: "Nemamo pojma... toliko smo zauzeti u poslednje vreme da ne možemod a razmišljamo trenutno o tome, što ne znači da neće biti." Izbegavajte da dajete konkretan odgovor, pogotovo ukoliko razmišljate da li možete da priuštite novog člana porodice u ekonomskom smislu koliko i u vremenu i pažnji koju je za to neophodno izdvojiti jer će osoba koja vas je pitala samo još više zakomplikovati priču novim podpitanjima i objašnjavanjima "kako je to bilo u njihovo vreme".

Gde si kupila tu bluzu?
Prijateljica ili koleginica mnogo voli da kopira sve što nosite, a vama se baš i ne mili da stvarčice koje ste iskopali negde i smatrate da čine jedinstvenim vaš izgled neko dgžrugi nosi, pogotovo ne u kombinaciji koja vama ne prija ili ne pristaje (ako ona izgleda bolje, tim gore po vas, je li?). Problem sa imitatorima je što oni često uopšte nisu svesni šta rade. Kako onda izbeći priču? Pokušajte zato da uprostite odgovore, ili recite da se ne sećate, da je "bluza kupljena prošle godine” ili da vam ju je poklonila sestra.

Kolega vas pita zašto ste odsustvovali sa posla, ili šta je šef hteo od vas na sastanku sa kog ste se upravo vratili, a zna da je postojao neki problem.
Ukoliko smatrate da se to njega ne tiče, neomjte da mu odgovorite u tom maniru - samo ćete zategnuti odnose. Uostalom, ukoliko ste tajnoviti neće proći mnogo a da ne čujete zanimljiva ničim izazvana ogovaranja na tu temu. recite nešto poput: “Baš je lepo što se interesuješ, ali sve je u redu” ili “Samo smo raspravljali o projektu na kom bi trebalo da radimo". zbegavajte da otkrivate bilo šta što ne želite, pogotovo ukoliko će vas to dovesti u neprilike sa šefom.

Koliko si platila auto?
Iako smo nacija koja voli da se hvališe, ponekad ne želimo da kažemo koliko smo zaista potrošili na novi auto ili stan, kakav smo kredit podigli, koliko nas rate koštaju jer to otkriva kakve su nam finansije. Uostalom, šta koga briga koliko zarađujete! Ukoliko vas ovakva pitanja nerviraju, sasvim je legitimno da otkačite osobu koja pita. Na primer: "Namerno sam zaboravila!" ili malo blažim tonom “Samo znam da koliko god da sam platila, bilo je previše, a da makoliko da zarađujem, zarađujem premalo”. Izbegavajte da kažete tačnu cifru jer to je samo uvod za ispipavanje koliko ste "teški". A na osnovu toga vrednovaće se i da li ste spremni za pozajmice ili koliko ste skup poklon doneli za rođendan.

Izvor: Ekstravaganca
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Neki ljudi prosto obožavaju da postavljaju baš takva pitanja. Pitanja koje mrzite.
Da li oni to namerno rade? Da li su samo radoznali, ili su bezobrazni? To me zanima.
Svako od nas ima neku manu, grešku, nedostatak, slabu tačku.
Osnovni je red ne dirati u to. Tako se ja ponašam i to očekujem i od drugih.

Pitanja koja ne treba postavljati su -

- Kad ćeš da se udaš( oženiš)?
- Zašto nemaš decu, ili kad ćeš da rodiš dete?
- Da li si se zaposlila?
- Kolika ti je plata?
- Za koga si glasala?
- Koliko si to platila?

A kako ih otkačiti?
Sistemom ogledala!
Oni vama nepristojno pitanje - vi njima nepristojno pitanje zauzvrat!
« Poslednja izmena: 26. Feb 2009, 16:59:01 od Теодора »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Everything I touched was golden

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1169
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N82
ja obicno dajem jos neprijatnije odgovore ili skroz nekonkretne... izgovorim dosta toga, a nista ne kazem..
mada su mi najomiljeniji odgovori na:   Kad ? - Onomad : Gde ? - Tu i tamo ; Koliko ? - Dovoljno ili nedovoljno itd ...
IP sačuvana
social share
Everything I touched was golden
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Što je najgore, takva pitanja postavljaju baš one osobe kojima bi se moglo svašta prigovoriti, to jest kada bi čovek bio nemilosrdan, mogao bi da ih spusti za sva vremena!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

uha, ja na pitanja takve vrste znam da budem jako neprijatna  Smile..posebno me iritira kad izadjem prvi
 put sa nekim deckiom i kad krene ispitivanje ...osecam se kao da sam u sudnici  Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Ja sam ranije ko neko đače odgovarala na sva takva pitanja, ali sam se opametila pa sad takve osobe ja ispitujem!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
На таква питања обично дам неки шокантан одговор, па им више не пада на памет да ме питају ишта слично.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
...pa sad, ja cesto pitam nekog koliko je platio nesto ako mi se svidja jakna ili neka tehnika... ako nista cisto da znam otprilike kako idu cene...

ne znam kome je to nepristojno osim nekom ko oce da se 'siri' sa stvarima kao statusnim simbolima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

vid' noge, prava transformerska :chuckel:

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
evo na primer mene ako bi pitao koliko sam nesto platio, ja to uopste ne bih smatrao nepristojnim vec poslovnom prilikom, naravno...ako bi smo se nasli za cenu  Smile
IP sačuvana
social share
u pocetku sam krenuo slabo,a onda sam naglo popustio...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pre neki dan sam gledao " Zvezda Granda - Narod pita " dok sam cekao da dodju gosti iz Srbije i mogu vam reci da sam se prosto zgrozio kako mogu uopste da puste onakve seljake da pricaju na televiziji i kako ih uopste i puste da se onako izdiru i da samo prave budale od sebe. Ne bi to bilo toliko .. smesno da to nije sve radi toga sto je novinarka iz Kurira pitovala neka " nepristojna " pitanja i sto pevaci nisu znali kako da odgovore  Smile

Jednostavno ako me neko pita neko nepristojno pitanje ja cu lepo reci " Na to pitanje ne zelim da dam odgovor jer je to nesto sto je licne prirode i sto nikoga drugog osim mene ne treba da zanima " i gotova stvar. Zasto bih ja morao da se nekome pravdam ili da nekome pricam neke zalopojke tamo vamo. To je moja licna stvar i moja licna odluka ako zelim nekome da kazem odgovor na postavljeno pitanje.
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.