Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako je Nenad Bogdanovic pljackao Beogradjane!  (Pročitano 21308 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 166
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
ma tko to smije da pokrade fini narod grada Beograda
IP sačuvana
social share
ako volis svoj narod, daj mu sansu da zivi, a ne da mrzi!!!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Sme svaka šuša koja se dokopa vlasti. Nego jesi li to ti?  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 166
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
jesam   Smile   Smile
« Poslednja izmena: 24. Mar 2008, 23:48:28 od generacija 001 »
IP sačuvana
social share
ako volis svoj narod, daj mu sansu da zivi, a ne da mrzi!!!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 548
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
eh ala su se zutaci dobrovoljno naguzili svojom inicijativom za obelodanjivanje imovinskog stanja politickih funkcionera.Kod mene u kraju na Crvenom Krstu svaki akviziter zna kako se izradjuju dozvole za gradnju.To siguro zna i politicki akviziter DS-a broj 1-Boris Tadic.No sta ces,mora od neceg da se zivi pogotovo kad nismo za samoizolaciju Smile    U njihovom slucaju to moze da se tumaci kao:"Necu na robiju!".
« Poslednja izmena: 25. Mar 2008, 00:40:04 od vucko_m »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 
23.03.2008 , BEOGRAD
Izvor: PRESS
EKSKLUZIVNI TRANSKRIPTI
AFERA "KOFER" - CRNO NA BELO

Press otkriva kako su bivši viceguverner Dejan Simić i funkcioner SPS-a Vladan Zagrađanin komunicirali dva meseca pre hapšenja i u šiframa dogovarali svoje sumnjive poslovne kombinacije

Intenzivno druženje na dan hapšenja... Zagrađanin i Simić izlaze iz zatvora

Glavni akteri afere „kofer", bivši viceguverner Dejan Simić i funkcioner SPS-a Vladan Zagrađanin, intenzivno su razmenjivali šifrovane poruke preko mobilnih telefona mesec dana pre nego što su uhapšeni, u kojima su dogovarali svoje kombinacije, pokazuju transkripti njihovih SMS poruka, na osnovu kojih je policija zatvorila ovaj slučaj. Press ekskluzivno otkriva deo komunikacije Simića i Zagrađanina, koji su nekoliko nedelja pre hapšenja bili pod intenzivnom policijskom obradom, a u kojoj se na jednom mestu u interesantnom kontekstu pominje i guverner Radovan Jelešić!

Advokat: Nema u porukama nikakvih dokaza!

Pravni zastupnik Dejana Simića, advokat Sava Anđelković, kaže da mu je poznato da su telefoni Simića i Zagrađanina prisluškivani, ali upozorava:

- Nema tu ništa. Nema nikakvih dokaza, jer je ceo slučaj nameštaljka. U tim razgovorima i porukama nema ničega osim nekih poruka ljubavne sadržine, koje su potpuno privatne, i ja sam tražio da se to ne otkriva - kaže Anđelković.

On kaže da je suđenje zakazano za 14. april i da je planirano da se radi sedam dana.

- Glavni pretres još nije počeo, jer sud nije uspeo da obezbedi svedoke. Ne mogu da nađu ni čuvenog Šaloma Špilmana. A dok se te proceduralne, zakonske pretpostavke ne ispune, nema suđenja. Naši sudovi bi trebalo da se ugledaju na profesionalnost Haškog tribunala. Sve je to jedna velika farsa i nameštaljka, kojom je naneta nenadoknadiva šteta Dejanu Simiću - navodi Anđelković.

Policijski operativci presreli su velikih broj razgovora i međusobnih SMS poruka Simića i Zagrađanina. Prepiska je bila vrlo česta, ali sadržajno „siromašna" i, kako sumnjaju u policiji, „dogovoreno šifrovana". Guverner Radovan Jelašić komunicirao je sa Simićem porukama, ali u vezi s poslom NBS-a i privatnim događajima, mada prepiska od 26. decembra 2005. ukazuje na sumnju da je i on bio umešan u pojedine „kombinacije".

Nešto više od tri nedelje pre nego što će biti uhapšeni, 19. decembra, komunikacija između viceguvernera i funkcionera SPS-a uobičajeno je počela porukom Zagrađanina:

„Šta ima, dragi brate?", na šta je Simić odgovorio:

„Radim, zvaću kasnije."

Kajmak od bake

Oko 14 časova i 30 minuta Zagrađanin je pitao Simića:

„Da li su bili oni ljudi, brate moj", na šta je viceguverner odgovorio:

„Jesu, ispričali smo se, sutra će ponovo da se jave."

Zagrađanin je u sledećoj poruci upitao: „Da li su razumni ljudi?", a posle sat vremena poslao je još jednu, veoma interesantnu poruku: „Daj ono prvo da rešimo, rekao sam za sutra samo da prate i slušaju!"

Na ovaj SMS Simić je odgovorio dva sata kasnije:

„OK, pa kada da se čujemo sutra, da se dogovorimo za kajmak od bake da imamo za NG. Lepo se provedi na slavi", na šta Zagrađanin odgovara: „OK, dragi brate."

U policiji, kako je saznao Press, sumnjaju da je kajmak u stvari bila provizija ili mito koji je trebalo da uzmu za davanje dozvole Kapital banci, a baka bi mogao da bude vlasnik banke Sekula Pijevčević.

Takođe, ljudi za koje se pominje da su bili na sastanku očigledno su u vezi sa nekim poslovnim kombinacijama Simića i Zagrađanina.

Bitni događaji, razgovori i prepiska dešavali su se i sedam dana kasnije 26. decembra, a sudeći po sadržaju poruka, u celu priču bio je upleten i guverner Radovan Jelašić. Naime, Zagrađanin u 15 časova i 57 minuta obaveštava Simića porukom:

Jelašićev faks

„Drugo pismo spremili su na šefov imejl, meni su ga pročitali, gotovo sam zaplakao..."

Simić (16:23): „Pa, neka mu pošalju faksom."

Zagrađanin (16:29): „Daj mi broj faksa."

Simić (16:30): „Neka zovu na 3027-194 (kabinet guvernera, prim. aut) i pitaju za fax, ja sam van zgrade."

Zagrađanin (16:50): „Urađeno sve."

Zagrađanin (18:55): „Brate, da li si video"

Simić (18:55): „Pa, moram da te vidim. Baš su teški i neiskreni."

Da li je on šef koga pominju „Koferaši"?... Guverner NBS Radovan Jelašić

Sutradan, SMS komunikacija između „koferaša" kreće u osam ujutru pitanjem Zagrađanina „da li je sve OK". Simić odgovara da će morati da se vide tokom dana oko 17 časova, na šta je funkcioner SPS-a odgovorio da može kod njega. Viceguverneru se očigledno žurilo, pa je oko 15 časova Zagrađaninu poslao poruku da će svratiti za 20 minuta. Zagrađanin odgovara da nije tu:

„Ja sam u ‘Ke pasi'. Ivica (Dačić, prim. ur) dobio ćerku."

U četvrtak, 29. decembra, komunikacija je takođe vrlo bila intenzivna:

Zagrađanin (12:00): „Sve je urađeno, ja imam primerke, javi da li je sve ok."

Simić (12:02): „Samo uživaj, sve ok. Zvaću čim završim sastanke"

Po podne je Simić pitao da se vide, a onda je u sledećoj poruci pojasnio:

„Sve ok, profesionalno. Može i večeras, a možda bolje sutra ujutro za lep dan."

U petak oko 14 časova, očigledno zadovoljan zbog realizacije nekog posla, Simić šalje Zagrađaninu SMS:

„Pa, mi smo profesionalci."

Deda Mraze, šta ima?

Oko Nove godine i Božića komunikacija porukama bila je nešto slabija, a svela se na razmenu čestitki jer viceguverner nije bio u Srbiji.

Simić je Zagrađaninu 3. januara poslao poruku iz inostranstva:

„Deda Mraze, šta je novo? Ja sutra stižem..."

Operativci SPBOK-a su oslovljavanje „Deda Mraze" protumačili kao očekivanje da se nešto dobije.

fakti

n Simić i Zagrađanin uhapšeni su 11. januara 2006. zbog sumnje da su tražili i uzeli mito od vlasnika Kapital banke Sekule Pijevčevića

n Iz pritvora su pušteni 30. marta iste godine, optužnica protiv njih podignuta je 14. juna, ali je ubrzo vraćena na korekciju

n Korigovana je početkom marta 2007. - Simić je optužen za primanje mita, a Zagrađanin za pomaganje pri davanju mita

n Sekuli Pijevčeviću vraćen je kofer s novcem, ali je i on ubrzo uhapšen kao pripadnik „stečajne mafije"

n Suđenje Simiću i Zagrađaninu zakazivano je i odlagano nekoliko puta zbog proceduralnih teškoća i nedolaska svedoka

Na dan hapšenja, 11. januara 2006, kontakt između Simića i Zagrađanina bio je vrlo učestao, kako porukama, tako i pozivima, a tokom prepodneva, nekoliko sati pre nego što će biti uhvaćeni sa gomilom keša u koferu, njih dvojica su se i videli u jednom poznatom kafiću. Sudeći po razmeni SMS poruka, sastanak je bio oko podneva u „Tribeki", kada je navodno dogovorena primopredaja novca za uveče u Simićevom stanu, u kome su i uhapšeni.

U 14:05 Zagrađanin je poslao Simiću poruku:

„Šta tačno da urade, i kome da se jave. Sve je ok. Mi se vidimo večeras."

Posle ovoga, tokom večeri je Zagrađanin sa koferom novca došao kod Simića u stan. Neposredno pre upada policije, stan je napustio lider SPS-a Ivica Dačić. Simićev telefon isključen je posle hapšenja. Posle toga stigla mu je jedna „zabrinuta" ljubavna poruka, a sutra ujutru, dok hapšenje još nije zvanično potvrđeno, imao je propuštene pozive iz NBS i sa mobilnog telefona guvernera Jelašića.
EKIPA PRESSA
IP sačuvana
social share
Citat
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.

Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 548
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Samo neka pucaju po savovima,koja god da je stranka uvezana
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 318
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 
Ako cemo pravo Milosevicima je upravo sva imovina i konfiskovana..

ahahahhahahahhaha, kako da ne... mislis, sva NEPOKRETNA imovina?
a sta cemo sa onom shushkavom, koja se carobnim stapicem pretvara u Delta Super Sega Mega Maxi Sitije?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2227
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

opet ti dzarash?  Smile Smile Stvarno mi ne ide u glavu, zasto su Hrvati u ovolikom broju opsednuti srpskim problemima? To moja slatka, mala, pametna glavica ne kapira  Smile
IP sačuvana
social share
Interview - Bebi Dol: Skoro me je gospođa iz komšiluka koju stalno pozdravljam sa dobar dan pitala: „Je li, je l’ ti to mene provociraš?“
nidzo, svaka cast Smile
Edit by latifovich: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 318
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 
Оставите Ненада Богдановића на миру! И лопови имају душу !

Odvratno... a i sta drugo ocekivati od nekoga ko u potpis stavi sliku smrdljivog KGB-ovskog agenta, koji bi verovatno i roditelje zaklao za par rubalja...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia E

opet ti dzarash?  Smile Smile Stvarno mi ne ide u glavu, zasto su Hrvati u ovolikom broju opsednuti srpskim problemima? To moja slatka, mala, pametna glavica ne kapira  Smile
Pa zato sto su iskompleksirani retardinjosi, i da te pitam opet kako te bre vise ne mrzi da se pretvaras da si zensko?
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.