Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 18:26:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nema ljubavi bez poštovanja  (Pročitano 1098 puta)
20. Avg 2008, 09:00:17
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Često se pominje da je u vezi neophodno uzajamno poštovanje, možda čak i previše često, toliko da svi to podrazumevaju, pa i ne razmisle šta to zaista znači. A onda, kako vremenom iz veze nestaje poštovanje, tako nestaje i ljubav, i veza se ugasi.

Veoma je lako, onda kada ste umorni i nervozni i još vas i voljena osoba nečim iziritira (sasvim moguće, nekom sitnicom, samo ta sitnica bude ona poslovična kap koja je prelila čašu), da toj osobi, koju inače volite, svašta kažete; računajući i ružne, uvredljive stvari koje ne mislite zaista. A izgovorene reči ne mogu se vratiti. Ili uradite nešto što voljena osoba protumači kao nedostatak poštovanja. Recimo, ne javite da ćete doći kući kasnije (što voljenu osobu ne samo da zabrine već i može, ako je nešto spremala za to-i-to vreme, da joj poremeti planove, i može da ispadne da vi ne poštujete njen trud), ili ne pokažete razumevanje za umor voljene osobe kad stigne kući s posla, pa to ona može da shvati kao da ne poštujete što ona "krepava" od posla (da, umorite se i vi - oboje treba da pokažete poštovanje).

Dobro, rekao bi neko, to su sve stvari koje se dešavaju, nije to nikakva tragedija. Nije tragedija, niti bi trebalo da bude problema ako se takve stvari dese ponekad; svakome se može desiti da bude umoran i nervozan i da mu ne bude ni do čega. Samo, ne bi trebalo da se dešavaju često. Trebalo bi obratiti pažnju da se ne dešavaju često. Na poslu ćete najčešće i te kako paziti da se s poštovanjem obratite bar onima kojima morate, od kojih vam zavisi hoćete li ostati na tom poslu ili dobiti otkaz - jeste da, kad stignete kući, želite da ste opušteni, ali to ne znači da nakupljene frustracije treba na uvredljiv način istresti na voljenoj osobi, a baš to je ono što se i prečesto dešava. I što maltene postane redovna praksa. A onda dođe kao iznenađenje što vas voljena osoba više ne voli, što nije, kao što ste mislili, podrazumevala da je vi zapravo volite i poštujete i onda kada ste se poneli neprijatno ili je jednostavno zanemarivali.

Poštovanje je katalizator za druge stvari koje održavaju vezu: za povezanost, poverenje, iskrenost, ljubav. Dokle god nešto ne učinite ili izgovorite, vi ste gospodar svojih postupaka i reči; posle toga, vaši postupci i vaše reči postaju vaši gospodari. Zato pažljivo birajte šta ćete reći i kako ćete se poneti, ne samo na poslu, gde vam mnogo toga očigledno zavisi od ponašanja, već i u ljubavi, jer i tu mnogo zavisi od toga ponašate li se s poštovanjem.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 18:26:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.