Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako da uradite aplikaciju koja nema Sertifikat za Symbian v9.1/9.2  (Pročitano 50288 puta)
Zvezda u usponu

Be Happy :)

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 2223
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
HTC ONE
... celo veće sam se patio da provalim ovo signovanje , u prvom postu ima mnogo grešaka !!!

dve naj uočljivije su :  šifra koja mora biti 55555 i tvoj fajl koga skineš sa neta u .html moraš promeniti naziv u .cer

... hvala svima koji su mi Odmogli  Smile
IP sačuvana
social share
budi srećan :-)
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1053
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung GS3
E jbg sad...ja moj radim sa .html  i sve je ok Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 2223
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
HTC ONE
... znači uspešno sam signovao FExplorer i hteo sam signovati skrin sejver Large.Time.1.02.S60v3  ispisalo mi je : file I/O fault , cannot open Large.Time.1.02.S60v3.unsigned.sis

... dali to znači da moram ispočetka da radim sve kao na prvoj stranici (download fajla opet)  ili ja negde grešim  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1053
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung GS3
Ne morash sve iz pochetka. Sad si dobio svoj sertifikat (auto_signsis.bat,signsis.exe,sultan.key i ***.cer) koji koristish za potpisivanje ostalih aplikacija. Sad samo edituj Large.Time.1.02.S60v3.sis u.bat fajlu i dobicesh Large.Time.1.02.S60v3 .sisx
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
zoreli probaj ovo ukombinovati... Ne treba ti nikakav sultan.key nego .key fajl praviš sam sa svojom lozinkom. Za ubuduće , naravno. Da imaš svoj zoreli.key i svoju šifru za njega.  Smile
Ama ljudi grijese.....a ja necu da govorim jer je vec receno. Ne trebaju nikakvi sultan.key..... I nagadjanje lozinke....
Sve sto je potrebno je u drugom koraku aplikacije Symbian Developer Certificate Request izabrati :
1.   ACS pub id available no
2.   Private key file - ne ici na browse nego ukucati : sta god hocete
3.   Private key password : koje god brojeve hocete
4.   Werify password : koje god brojeve hocete

I ostalo po uputstvu. I kad sve zavrsite dobicete sta god hocete.key (kojeg cete naci u folderu c:\program files\symbian os tools) sa sifrom koje god brojeve hocete ... A ne nagadjati i probavati sifre koje je nekakav sultan ili pasa napisao. Smile
Nikakav problem nije sertifikovati aplikaciju.

Druga i najcesca greska ... za cije rjesavanje je potrebno 10 sekundi trezvenog razmisljanja (sve govorim iz licnog iskustva) je :

Fajl auto_signsis.bat iz @Aco kuna tutorijala kada se edituje.... pa kada sve nastimate kako je napisano.... Pogledajte na ovaj dio : vlb.htm .... Jeste li ga zamijenili sa Sertifikatom kojeg ste svukli sa interneta.cer .... Niste??? E pa zamijenite ga i sve ce biti u redu.  Smile Smile

Evo kako izgleda auto_signsis.bat za potpisivanje jedne aplikacije jednom clanu....

signsis aplikacija_unsigned.sis aplikacija_signed.sisx sertifikat_kojeg_ste_svukli_sa_interneta.cer sta_god_hocete.key koje_god_brojeve_hocete
pause

A što se tiče tvog problema?? Probaj te tačke iz naziva app izbaciti. Zamijeni ih sa donjom crtom , recimo.
Umjesto ... aplikacija.blabla.unsigned.sis    napiši : aplikacija_blabla_unsigned.sis - Naravno , isto uradi i za sisx... Smile

Ja sam samo jedan jedini put se kopčao na net i skinuo certifikat. I taj jedan koristim za sve app do sada. U isti dan će mi prestati da rade sve app na telefonu.... Dan D...  Smile
Doduše 5-6 ( salagah... jedno 10-tak  Smile ) sam samo potpisao. Ali ipak mi ne gine : "Apokalipsa danas" , za otprilike 4 mjeseca. Smile
« Poslednja izmena: 28. Apr 2007, 05:00:43 od elborashon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1053
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
Samsung GS3
Eto ... postoji nekoliko načina da se aplikacije potpiše. Način koji je veliki elborashon predstavio je čak i jednostavniji!  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 2223
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
HTC ONE
... Za sada sam signovao par aplikacija i morao sam menjati blabla.htmblabla.cer i obrnuto prilikom svakog signovanja da bi bilo uspešno... baš bezveze  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Pošto vidim da , još uvijek ,ima dosta nepoznanica oko sertifikovanja... evo da kažem još koju.

Naime , većina za svaku aplikaciju se kopča na net i skida sertifikate. Da li je to potrebno? Naravno da nije. Dovoljno je po tutorijalu sa prve strane svući sa neta sertifikat , jedan  jedini put. I taj isti sertifikat koristiti za potpisivanje svih aplikacija , naravno dok mu traje upotrebni rok. (6 mjeseci)

Evo mog savjeta. Napravite folder na PC-u , nazovite ga kako god hoćete. U njega ubacite sledeće fajlove :

auto_signsis.bat
Lični.key (koji ćete napraviti jedanput pomoću programa Symbian Developer Certificate Request )
Lični.cer (sertifikat koji ćete svući sa neta.... jedan jedini put )
signsis.exe

I kada treba da sertifikujete neku aplikaciju samo je dodajte u ovaj folder. Prepravite auto_signsis.bat , po uputstvu sa prve strane. Kada treba da sertifikujete neku drugu aplikaciju dovoljno je opet istu ubaciti u ovaj folder , prepraviti auto_signsis.bat za željenu aplikaciju... i iskoristiti već postojeće .key i .cer fajlove.
Nema potrebe da se posebno skida ovaj .cer fajl sa neta. Jedan te isti se može koristiti za potpisivanje svih aplikacija.
Naravno treba imati na umu da rok trajanja sertifikata teče od dana kada ste ga skinuli sa neta. Pa ako sertifikujete aplikaciju 4 mjeseca poslije skidanja sertifikata sa neta , ona će vam raditi još samo dva mjeseca. Pošto je poznato da sertifikat traje 6 mjeseci.

Eto tako , nadam se da smo razjasnili neke stvari.  Smile
« Poslednja izmena: 10. Maj 2007, 23:44:57 od elborashon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Neko pak reče da sertifikat traje 12 meseci?!?
Zna li se tačan rok ili svi pretpostavljaju?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Kad istekne ... tada ćemo sa sigurnošću znati.  Smile
Ja to zovem dan D.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.