Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako da ne odustanete od dijete posle nekoliko dana?  (Pročitano 17871 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Život je polno prenosiva bolest

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19322
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
HTC Sensation
@Khadafi

Vazi dogovor,nisam zaboravio  Smile

A sto se tice glavne teme...cekaj,da li treniras? Zasto treba izbegavati krompir? To su slozeni ugljeni hidrati i oni se moraju unositi u organizam kako bi se funkcionisalo,to isto vazi i za masti(proteini se podrazumevaju)...ono sto je bitno jeste kolicina i proporcija koliko se sta unosi u organizam.

Mnogo volje treba za sve to,nije to sve tako jednostavno bas...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
@Khadafi

A sto se tice glavne teme...cekaj,da li treniras? Zasto treba izbegavati krompir? To su slozeni ugljeni hidrati i oni se moraju unositi u organizam kako bi se funkcionisalo,to isto vazi i za masti(proteini se podrazumevaju)

da, ali ako treniraš. a šta ako nemaš gde da potrošiš te ugljene hidrate ?! treba da napravimo razliku, ovde se govori samo o dijeti, bez treninga ?
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mentalni fokus na cilj i nista nece biti problem Wink
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Život je polno prenosiva bolest

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19322
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
HTC Sensation
@Khadafi

A sto se tice glavne teme...cekaj,da li treniras? Zasto treba izbegavati krompir? To su slozeni ugljeni hidrati i oni se moraju unositi u organizam kako bi se funkcionisalo,to isto vazi i za masti(proteini se podrazumevaju)

da, ali ako treniraš. a šta ako nemaš gde da potrošiš te ugljene hidrate ?! treba da napravimo razliku, ovde se govori samo o dijeti, bez treninga ?

Pa zato sam i pitao za trening...nisam znao da se misli za ishraniu bez treninga... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Citat
Tviter u službi dijete
   Ukoliko koristite popularne soc-mreže, možete ih iskoristiti u službi dijete. Ovaj vid mršavljenja je postao jako popularan u svetu. Potrebno je da iznosite kao status sve što ste pojeli taj dan i onda će vas ljudi komentarima naterati da se postidite i na taj način počnete ozbiljnije da se bavite dijetom. Čak je i napravljen specijalan sajt TweetWhatYouEat.com na kome prijavljujete šta ste pojeli i koliko kalorija to sadrži.

evo, ovo se odnosi na moj prvi post, poenta je da zamrziš sebe takvog
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 

Dulac, sve je tok ok, ali sto se tice UH-a...
Postoji hiljadu misljenja i glodanja oko teme koliko UHa covek treba da unosi u organizam, mnogi od njih imaju totalno suprotna misljenja i verovatno niko ne zna tacno neku formulu, tako da ne znam kako ti sa sigurnoscu mozes da kazes ''E to treba svesti na minimum''.
Nista nije problem ako se jede umereno i ako se potrosi barem neki postotak toga sto se unese, tako da nema potrebe da nesto skroz izbacis(osim Junk fooda, gazirane hemije itd) ili svedes na neki nerazumni minimum ako mozes kolicinski da iskontrolises.
Uostalom, nisu ugljeni hidrati najveci problem...Masti imaju najvise kalorija.

E i da, kad uzmes u obzir da je to isto individualna stvar...Ne postoji odredjena formula za bas svakog  Smile Neko ne moze da se oslobodi kilograma ako ne presece bas kod tih ugljenih hidrata, nekome ne predstavljaju problem UH vec masti( moj slucaj ).
Nutricionista je zaista najbolje resenje, jos ako znas nekog po preporuci(jer ima dosta ljudi koji veze nemaju sa nutricionizmom), odlicno. Obicne konsultacije ne kostaju puno, a oni individualni pregledi u slucaju veceg viska kilograma su krajnje isplativi jer kad se pridrzavas rezima koji je za tebe pravljen, ne moze da omane.

I aj' da kazem....Posle 8 uvece moze najopustenije da se jede - pitanje je sta...I da...zenama ne preporucujem teretanu  Smile

U svakom slucaju, gud lak svima  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 2970
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
I aj' da kazem....Posle 8 uvece moze najopustenije da se jede - pitanje je sta...I da...zenama ne preporucujem teretanu  Smile

U svakom slucaju, gud lak svima  Smile

yap, za zene je trcanje i neka druga vrsta vezbi  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
osma_putnica, ti po običaju, prvo mi kontriraš, a onda ponoviš ono što sam ja napisao.... eh, deco, deco...

Ugljeni hidrati su prva energetska rezerva organizma, masti su sekundarna. To si učila iz biologije, verovatno. Ako uneseš ugljene hidrate, organizam ih troši kroz dnevne aktivnosti. ako ih nema dovoljno, okreće se mastima. Po logici stvari, treba smanjiti UH. Pa zašto izbegavaš koka-kolu ?! Zbog ugljen-dioksida ili šećera ?!
naravno da ne postoji univerzalna formula, primenjiva na svakog, ali postoji univerzalno pravilo - smanjiti šećer. a ako ga koristiš, trudiš se da to ne bude prost šećer, već npr. voćni, fruktoza.

inače, to konzervativno shvatanje da žene ne treba da idu u teretanu je skroz pogrešno.
anaerobne vežbe troše veliku količinu kalorija,u tom smislu nema razlike između njih i aerobnih. Ispostavilo se da je formula potrošnje kalorija za aerobne vežbe pogrešno primenjivana na anaerobne, a kada su to ispravili, rezultati su bili veći za čak 70 % !
Naravno da žene ne treba da povećavaju masu, ali uz pridržavanje programa, masa ostaje ista, ali se mišići definišu. A razvijeni mišići naravno znače - veću potrošnju, bez gomilanja masti u organizmu.
Svaki instruktor će ti to reći. Šta znači nekoj devojci koja npr. ima slabe leđne mišiće i umori se posle dvadeset minuta stajanja - da trči ? ništa. mora da ih razvije, a to se može postići bez širenja "lepeze" , jednostavnim programom za snagu.
kada bi malo svratila do teretane, videla bi da je broj devojaka koje rade na spravama skoro isti kao broj muškaraca.
« Poslednja izmena: 06. Maj 2010, 12:45:56 od Дулаћ »
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Pa zašto izbegavaš koka-kolu ?! Zbog ugljen-dioksida ili šećera ?!

Zbog hemije, naravno.

A za ovo sto si napisao....Pa, sve to moze da se postigne i vezbama za snagu i raznim drugim vezbama koje ukljucuju rad sa sopstvenom tezinom ili vrlo malim tezinama, i prirodnim vezbama a ne vezbanjima na masini. I nije poenta da ti vezbanjem samo trosis kalorije i razvijes misice da bi trosio kalorije, gde je tu kondicija, celokupna vitalnost, fleksibilnost? Kako ce jedan trening u teretani to da pruzi zenskoj osobi?
Teretana daje brze rezultate...Ali se isto tako brzo i gube cim se malo pauzira sa vezbanjem.

To meni kaze ortakinja ''Ja sam isla mesec dana u teretanu i dupe mi se savrseno zateglo Smile'' Sta joj vredi kada joj se dupe ponovo omlitavelo vrlo brzo, ni za mesec dana....
Dok sa druge moja mama koja je jaaaaako davno vezbala mimo teretane...i dalje ima svoj pristojan komplet trbusnjaka koji se i dalje naziru i posle dugo godina nikakve aktivnosti.

To i jesu neke genetske predispozicije, takodje, i ne zavisi samo od vsrte vezbanja, vec i od hiljadu drugih stvari. I otprilike trebas birati sta ti prija a ne sta treba-ne treba, ima dosta zena kojima teretana prija, i u principu je to najbitnije. Ali nisam za to da se zenama preporucuje SAMO teretana i da se protura kako je jedino to korisno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
naravno, možeš ti da vežbaš sa sopstvenom težinom, sklekovi, zgibovi i trbušnjaci - dobitna kombinacija.
Međutim, poznajem samo jednog čoveka koji to radi redovno, već dugo.
Poenta je u motivaciji. Jako malo ljudi ima dovoljno jaku motivaciju da istraje u samostalnom vežbanju. S druge strane si u teretani okružena ljudima koji vežbaju i samim tim stičeš motiv.

Citat
Teretana daje brze rezultate...Ali se isto tako brzo i gube cim se malo pauzira sa vezbanjem.

ovo si stvarno lupila. možda si pomešala sa pričom o steroidima. znam iz ličnog iskustva da jednom stečena mišićna masa veoma sporo opada. Snaga se gubi, ali kada jednom stekneš osnovu, nije teško povratiti je.

a suštinski ne postoji razlika između npr. zgibova i lat-mašine. štaviše, sprave su bolje jer tačno izoluju ciljanu grupu mišića, dok se ostalim ne koristiš. nije isto da li ćeš ti određeni teret da podigneš samo snagom bicepsa, ili ćeš uključiti celu ruku, dakle i triceps i ramene mišiće.

samim tim, teretana je bolja od samostalnog vežbanja iz dva razloga -

1. psihološki momenat
2. rad sa precizno određenim grupama mišića.

što se tiče "trajnosti" rezultata stečenih u teretani, rezultati su trajniji dobijenih od onih van teretane, jer je svaka mišićna grupa obrađena nezavisno od drugih.

a koka-kola nema nikakvu problematičnu hemiju, tom logikom, osim vode, ne bi ništa ni pila. problem je upravo u šećeru.

Citat
I nije poenta da ti vezbanjem samo trosis kalorije i razvijes misice da bi trosio kalorije, gde je tu kondicija, celokupna vitalnost, fleksibilnost? Kako ce jedan trening u teretani to da pruzi zenskoj osobi?

pa to je samo drugi naziv. naravno, ako pričaš o kondiciji u smislu koliko možeš da trčiš, to je druga priča i nema veze sa mišićima (mada svaka teretana ima trake).
ja sam rekao da su odavno razbijeni ti stereotipovi da žena ne treba da ima mišiće, osim u glavama vas koji živite u 19-om veku.
jedan trening neće pružiti nikome ništa. ali tri puta nedeljno po sat ipo hoće svakome.
« Poslednja izmena: 06. Maj 2010, 14:48:00 od Дулаћ »
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.